سکس و رابطه جنسی در سن پایین در ایران: خطرات و راهکارها

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

سکس و رابطه جنسی در سن پایین در ایران: خطرات و راهکارها

رابطه جنسی در سن پایین قطعا پیامدها و آسیب‌های روانی و جسمی زیادی به دنبال دارد. متاسفانه رابطه جنسی در سن پایین در کشورمان و یا در کشورهای دیگر افزایش یافته است. یکی از دلایل آن، ناآگاهی کودکان و نوجوانان در زمینه جنسی و احساسی است که این ناآگاهی از خانواده‌ها و مدارس می‌آید که باعث می‌شود بچه‌ها فریب بخورند یا درگیر احساسات خام و اشتباه عاشقانه شوند و رابطه جنسی برقرار کنند. در این مقاله قصد داریم درباره رابطه جنسی در سن پایین توضیح بدهیم و خطرات آن را بگوییم. در آخر توصیه‌هایی برای والدین و خود نوجوانان و کودکان داریم که آنها را از این خطر دور می‌کند.

چرا بعضی از افراد در سن پایین رابطه جنسی برقرار می‌کنند؟


فریب خوردن

این اتفاق معمولا در کودکان و نوجوانان کم سن و سال اتفاق می‌افتد که وقتی با پیشنهاد رابطه جنسی مواجه می‌شوند، زود فریب می‌خورند مخصوصا که افراد سوءاستفاده‌گر خوب بلدند این افراد کم سن را قانع کنند که برقرار کردن رابطه به نفع‌شان است و لذت دارد و… یا با باجگیری عاطفی و تهدید کردن آنها را وادار به برقراری رابطه می‌کنند و فریب‌شان می‌دهند. این افراد به دلیل نداشتن آگاهی در زمینه مسائل جنسی، زود حرف دیگران را باور می‌کنند و به این عمل تن می‌دهند.

تشویق شدن توسط همسالان

در دنیای امروزی به دلیل پیشرفت تکنولوژی، متاسفانه افراد کم سن هم به موبایل و اینترنت دسترسی دارند و یاد می‌گیرند به سایت‌های پورن و…بروند. با دیدن این ویدیوها یا عکس‌ها، به علت کنجکاوی و یا دیدن لذت رابطه جنسی، تشویق می‌شوند که این کار را انجام بدهند و بعد همین موضوع را در بین همسالان خود جا می‌اندازند و آنها را نیز تشویق به این کار می‌کنند.

وارد شدن به رابطه عاطفی ناسالم

نوجوانان کم سن و سال که وارد رابطه با جنس مخالف می‌شوند، هنوز اطلاعات زیادی درباره رابطه و عشق ندارند. حتی اگر در رابطه ناسالم هم باشند ممکن است متوجه نشوند که این رابطه اشتباه است و باید از آن خارج شوند. می‌مانند و به علت وابستگی و علاقه‌شان به طرف مقابل، ممکن است تن به خواسته‌های او بدهند که یکی از این خواسته‌ها در روابط عاطفی، برقرار کردن رابطه جنسی است.

تبلیغات در رسانه‌ها

در برخی از صفحات فضای مجازی که درباره مسائل جنسی صحبت می‌شود، به اشتباه به افراد آموزش داده می‌شود که برای شناختن یکدیگر رابطه جنسی برقرار کنند یا چون رابطه لذت زیادی دارد، از آن استفاده کنند. افراد کم سن و سال هم که هنوز آگاهی معتبر درباره این مسائل ندارند، ممکن است تحت تاثیر این مطلب‌ها قرار بگیرند و بخواهند این کار را انجام بدهند.

تحت تاثیر فرهنگ کشورهای غربی قرار گرفتن

در کشورهای غربی فرهنگ متفاوتی حاکم است. در برخی از کشورها از سن 16 سالگی و در برخی از کشورهای دیگر از سن 18 سالگی فرد هر کاری که بخواهد می‌تواند انجام بدهد و نه جرم محسوب می‌شود و نه والدینش می‌توانند جلویش را بگیرند. تحت تاثیر این فرهنگ قرار گرفتن می‌تواند فرد را به سوی رابطه جنسی در سن پایین هدایت کند. به خاطر داشته باشید که این فرهنگ برای آن کشورها است و کشور ما قوانینیش، فرهنگ خانوادگی و… با آن متفاوت است و نباید اشتباه گرفته شود.

وابستگی

افرادی که وابستگی ناسالم نسبت به شریک عاطفی‌شان دارند، ممکن است بخواهند دست به هر کاری بزنند که بتوانند او را در رابطه حفظ کنند و از دست ندهند. وابستگی ناسالم می‌تواند باعث شود به خواسته‌هایی مثل درخواست رابطه جنسی جواب مثبت بدهید و در دردسر بیفتید.

خطرات و پیامدهای رابطه جنسی در سن کم


عدم آگاهی نسبت به رابطه جنسی

کودکان و یا نوجوانان درباره رابطه جنسی اطلاعات بسیار محدود و کمی دارند و یا حتی ممکن است اطلاعات آنها درست نباشد. بنابراین با برقرار کردن رابطه جنسی از روی ناآگاهی، اولا ممکن است دچار بیماری شوند و یا حاملگی ناخواسته اتفاق بیفتد و ثانیا ممکن است از لحاظ روانی و احساسی آسیب ببینند.

برقرار کردن رابطه جنسی بدون مراقبت‌های لازم

یک فرد کم سن و سال هنوز نمی‌داند که برای باردار نشدن چه مراقبت‌هایی باید انجام بدهد، برای اینکه بیماری از طرف مقابل منتقل نشود چه کار باید بکند و یا قبل از رابطه جنسی باید با فرد صحبت کند تا درباره کارهایی که قرار است انجام بدهند با هم به توافق برسند. وقتی یک فرد از این مسائل حیاتی مطلع نیست، بدون مراقبت و صحبت و توافق قبلی رابطه جنسی برقرار می‌کند و هم از لحاظ جسمی ممکن است آسیب ببیند و هم از لحاظ روانی و احساسی.

مبتلا شدن به بیماری‌های مقاربتی

اگر فرد به بیماری‌های مقاربتی پوستی یا جنسی مبتلا شود، ممکن است یک بیماری درمان‌ناپذیر بگیرد و یا سال‌ها درگیر درمان این بیماری سخت شود. از آنجایی که افراد کم سن و سال اطلاعی از این بیماری‌ها ندارند، بیشتر در معرض خطر هستند. گاهی افراد کم سن و سال فکر می‌کنند خودشان می‌توانند تشخیص بدهند که آیا طرف مقابل مبتلا به بیماری است یا خیر. در حالی که چنین چیزی صحیح نیست. یعنی با اینکه برخی از بیماری‌ها را می‌توان از روی ظاهر فرد تشخیص داد اما بسیاری از آنها را نمی‌توان تشخیص داد و نیازمند انجام دادن یک سری آزمایشات خونی، پوستی و پزشکی است.

حاملگی زودهنگام و ناخواسته

حاملگی ناخواسته و برنامه‌ریزی نشده، باعث می‌شود فرد آسیب روانی و احساسی ببیند چون هنوز آماده مادر شدن نیست و یا ازدواج نکرده است که بتواند در دوران بارداری خود در کنارش حامی داشته باشد. به هر کسی که بگوید که باردار است، ممکن است طرد شود چون در اکثر خانواده‌ها این موضوع قابل قبول و پذیرش نیست که فرزندشان قبل از ازدواج باردار شود. بنابراین فرد دچار اضطراب و افسردگی شدید می‌شود، احساس تنهایی و طردشدگی شدیدی به او دست می‌دهد و سردرگم می‌شود که حال باید چه کاری انجام بدهد؟! از آنجایی که نوجوانان اطلاعات و دانش کمی دارند، ساده‌ترین و رایج‌ترین راه یعنی سقط جنین را انتخاب می‌‌کنند اما متاسفانه اغلب افراد نزد افرادی می‌روند که متخصص نیستند و غیرقانونی در مکان‌های ناامن در حال فعالیت هستند و یا خودشان با خوردن داروهای مخرب و غیرقانونی، اقدام به سقط جنین می‌کنند. در نتیجه هم از لحاظ روانی دچار مشکلات زیادی می‌شوند و هم از نظر جسمی. بسیاری از افرادی که سقط جنین‌های غیرقانونی پیش افراد غیرحرفه‌ای انجام می‌دهند، رحم و دستگاه تناسلی‌شان آسیب می‌بیند، به طوری که ممکن است در بارداری‌های بعدی دچار مشکل شوند یا کلا قدرت بارداری خود را از دست بدهند. همچنین چندین ماه ممکن است درد و خون‌ریزی داشته باشند. به هر حال حاملگی ناخواسته، خود پیامدهای زیادی برای فرد به دنبال دارد.

  سکس نوجوان (سکس دوران بلوغ)

احساس گناه، عذاب وجدان و ترس از آینده

در بسیاری از ادیان، داشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج مجاز نیست و گناه محسوب می‌شود. در دین اسلام هم به همین صورت است. بسیاری از خانواده‌ها نمی‌پذیرند که فرزندشان رابطه نامشروع داشته باشد. همچنین اگر فرد بخواهد ازدواج کند و باکرگی‌اش را از دست داده باشد، ممکن است دچار مشکل شود یا اضطراب زیادی را تحمل کند. بسیاری از افرادی که در روابط قبل از ازدواج باکرگی خود را از دست داده‌اند، با احساسات منفی مثل حس گناه، عذاب وجدان و ترس از آینده دست و پنجه نرم می‌کنند. بسیاری از آنها افسردگی شدید می‌گیرند و تا مرز خودکشی پیش می‌روند چون حس می ‌کنند هیچکس دیگر دوست‌شان نخواهد داشت یا در شهری که زندگی می‌کنند نمی‌توانند دیگر ازدواج کنند چون کسی دختری که رابطه جنسی داشته است را قبول نمی‌کند.

تنفر از خود و کاهش اعتماد به نفس

زمانی که فرد برای نگه داشتن رابطه و شریک عاطفی‌اش در کنار خود با او رابطه جنسی برقرار می‌کند، کم کم از خودش متنفر می‌شود و اعتماد به نفسش کاهش می‌یابد. مخصوصا با افزایش سن که فرد پخته‌تر، آگاه‌تر و عاقل‌تر می‌شود، متوجه اشتباهش می‌شود و به شدت پشیمان می‌شود که برای چه فردی چنین کاری کرده است به امید اینکه در رابطه بماند!

چه زمانی بهترین وقت برای برقراری رابطه جنسی است؟

زمانی که این چند شرط را دارا باشید، می‌توانید رابطه جنسی امن، سالم و خوبی را برقرار کنید:

  • ازدواج کرده باشید و با همسرتان بخواهید رابطه جنسی داشته باشید
  • به سن بلوغ رسیده باشید و پخته و آگاه باشید یعنی کتاب‌هایی در این زمینه مطالعه کرده باشید یا مقالاتی را خوانده باشید. به صورت خلاصه باید اطلاعات معتبر و علمی در زمینه رابطه جنسی و روش‌های مراقبتی داشته باشید
  • با همسرتان درباره نوع رابطه جنسی که می‌خواهید انجام بدهید صحبت کرده باشید و با هم به توافق رسیده باشید

قبل از ازدواج به هیچ عنوان برقرار کردن رابطه جنسی در هر سنی که باشید، توصیه نمی‌شود!

چگونه به فرزندم آموزش بدهم که به درخواست رابطه جنسی «نه» بگوید؟


 

 

فقط نگویید «نباید رابطه جنسی داشته باشی!» دلیلش را توضیح بدهید

زمانی که شما به کودک یا به نوجوان خود آموزش می‌دهید، اگر بگویید:«نباید رابطه جنسی داشته باشی چون چیز بدیه!» او به حرف‌تان گوش نخواهد کرد و اتفاقا شاید به دنبال تجربه کردن آن برود تا ببیند چرا می‌گویید چیز بدی است و چه چیزی در آن نهفته است! پس درواقع شما با این حرف، او را بیشتر تشویق می‌کنید که آن را تجربه کند تا حرف‌تان را درک کند. پس این حرف کافی نیست! باید دلیل حرف‌تان را هم توضیح بدهید، به روش منطقی و علمی. این که بگویید:«در خانواده‌مون هیچکس حق نداره چنین کاری بکنه.» یا «دین این کار رو گناه میدونه» کافی نیست چون اغلب نوجوانان که در سن بلوغ و سن رشد هستند، دوست دارند کارهای خلاف را تجربه کنند و یا بدانند که چنین چیزی توصیه نمی‌شود که انجام بدهند. پس باید توضیح بدهید که رابطه جنسی داشتن قبل از ازدواج چه آسیب‌هایی برایشان دارد. هم از لحاظ روانی، هم از لحا احساسی و جسمی همه چیز را برایشان توضیح بدهید. وقتی او بداند که این کار واقعا خطرناک و آسیب‌زننده است و آگاه باشد، سمت چنین کاری نخواهد رفت.

اجازه ندهید به تنهایی با شریک عاطفی‌اش در خانه تنها باشد

برای توضیح بدهید که نباید در خانه شریک عاطفی‌اش شب بماند یا نباید وقتی در خانه تنها است، او را به خانه خود دعوت کنید. مثل مورد فوق، فقط نباید بگویید که نباید این کار را بکند، بلکه باید دلیل آن را نیز توضیح بدهید تا قانع شود.

به او بگویید که در رابطه خود تا چه حد باید پیش برود

برای فرزندتان توضیح دهید که در هر کدام از مراحل رابطه عاطفی‌اش، تا چه حد باید پیش برود و چقدر باید صمیمیت فیزیکی برقرار کند. حتما در این مورد هم دلایل منطقی برای حرف‌تان بیاورید تا او قانع شود. مثلا به او بگویید که تا چند ماه تا زمانی که طرف مقابل را کامل نشناخته است نباید با او تماس فیزیکی برقرار کند چون وابسته خواهد شد، اعتماد به نفسش کم خواهد شد و…

به فرزندتان بگویید که اگر فضای دو نفره‌شان در حال رفتن به سمت رابطه جنسی است، باید قرار ملاقات را تمام کند

زمانی که با شریک عاطفی‌اش بیرون می‌رود یا در ماشین با هم هستند، اگر فضای دو نفره شان طوری پیش می‌رود که به رابطه جنسی برقرار کردن نزدیک می‌شود، باید فورا قرار ملاقات را تمام کند. می‌تواند بهانه‌هایی مثل این را بیاورد که در خانه کار دارد یا مادرش به او پیامک زده است که به خانه برگردد.

به او بگویید که فیلم‌های پورن، فیلم‌های آموزشی نیستند

برخی از نوجوانان فکر می‌کنند تصاویر و صحنه‌هایی که در فیلم‌های پورن نشان داده می‌شود واقعی و آموزشی هستند. بنابراین سعی می‌کنند آن را یاد بگیرند. گاهی با دیدن فانتزی‌های جنسی اشتباه و مخرب و یا انواع رابطه جنسی اشتباه مثل رابطه ارباب-برده‌ای، آن را یاد می‌گیرند و یا همان گرایش جنسی در آنها ایجاد می‌شود. پس بسیار مهم است که برای فرزندتان توضیح بدهید که این فیلم‌ها آموزشی نیستند و اشتباه هستند.

  ناخن جویدن کودکان: علل و درمان

چگونه به درخواست رابطه جنسی «نه» بگوییم؟


این قسمت از مقاله برای نوجوانان و جوانان است تا آگاهی و دانش خود را افزایش بدهند و از خطرات سکس در سن پایین و بدون آگاهی، در امان باشند. بسیاری از افراد نمی‌دانند که وقتی درخواست رابطه جنسی می‌شنوند چگونه باید «نه» بگویند و اصلا چه واکنشی باید در برابر این درخواست نشان بدهند. در این قسمت این موضوع را آموزش می‌دهیم.

صادقانه و مستقیم «نه» بگویید

نه گفتن خودش یک جمله کامل است و نیاز به توضیح خاصی ندارد. به چشمان شریک عاطفی‌تان نگاه کنید و قاطعانه «نه» بگویید. اگر قاطع باشید او دیگر اصرار نخواهد کرد چون از زبان بدن‌تان متوجه می‌شوید که نمی‌تواند شما را فریب بدهد یا قانع کند. همچنین می‌توانید از این دو جمله استفاده کنید:«نه! لطفا تمومش کن!» یا «الآن نه! بعد از ازدواج میتونیم با لذت و آرامش بیشتری این کار رو انجام بدیم».

اگر خواستید می‌توانید توضیح بدهید که چرا درخواستش را رد می‌کنید

اگر او واقعا شما را دوست داشته باشد و عشقش واقعی باشد، به حرف و عقاید شما احترام خواهد گذاشت و صبر خواهد کرد تا در فرصتی مناسب‌تر با هم رابطه جنسی داشته باشید. برای توضیح علت رد کردن درخواستش می‌توانید بگویید:«من بعد از ازدواج رابطه جنسی برقرار می‌کنم. این موضوع برای من خیلی مهمه و جزو ارزش‌ها و اعتقادات منه.» یا «من برای رابطه جنسی آماده نیستم چون هنوز سنم خیلی کمه.» یا «برای من مهمه که قبل از داشتن رابطه جنسی در رابطه متعهدانه و رسمی باشم. پس الآن این کار رو انجام نمیدم چون رابطه‌مون این شرایط رو نداره.»

به او بگویید که تا چه حد می‌تواند پیش برود

به او بگویید که حد و مرزهای شما در این مرحله از رابطه چیست؟ به عنوان مثال اگر کلا دوست ندارید تماس فیزیکی برقرار کنید، به او بگویید و یا اگر با در آغوش گرفتن یا دست یکدیگر را گرفتن مشکلی ندارد، این موضوع را اعلام کنید.

پیشنهاد بدهید که فعالیت سالم دیگری با هم انجام بدهید

وقتی جواب رد را دادید و علت را هم توضیح دادید، پیشنهاد بدهید با هم فعالیت سالم‌تر دیگری را انجام بدهید تا بحث رابطه جنسی کاملا فراموش و بسته شود. مثلا بگویید:«نظرت چیه با هم بریم توی اون پارک قدم بزنیم و یه بستنی هم بخوریم؟» یا «نظرت چیه با هم یه فیلم خوب ببینیم؟ اون روز یه فیلم جالب دیدم که خیلی خوشم اومد. دوست دارم با تو هم ببینم.»

اگر بیشتر اصرار کرد، از او بخواهید به حرف‌تان احترام بگذارد

می‌توانید بگویید:«احساس ناراحتی می‌کنم وقتی زیاد اصرار می‌کنی و به حرفم احترام نمیذاری.» یا «ما قبلا درباره‌اش صحبت کردیم. ازت میخوام به عقایدم احترام بذاری. زمانی که برای این کار آماده باشم، خودم بهت خبر میدم.»

محیط را ترک کنید

اگر او همچنان اصرار می‌کند و حرف‌تان را قبول نمی‌کند، مجبور نیستید بمانید و این بحث را ادامه بدهید یا تسلیم شوید. بهتر است بدون توضیح دیگری محیط را ترک کنید.

برای ادامه رابطه تجدید نظر کنید

اگر تحت فشار هستید و او به شما احترام نمی‌گذارد، روی وابستگی و احساس‌تان نسبت به او کار کنید و ارتباط را تمام کنید. برای آماده شدن برای جدایی و گذراندن دوران سوگواری به نحوی که سختی کمتری بکشید و زودتر به پذیرش جدایی برسید، می‌توانید در دوره من ارزشمند بدون تو شرکت کنید.

نکاتی که نوجوانان باید درباره رابطه جنسی بدانند


نیاز جنسی یک نیاز طبیعی است اما باید کنترل شود

درست است که نیاز جنسی در همه وجود دارد و مرد و زن هم فرقی نمی‌کند اما این نیاز همانند نیازهای دیگر مثل نیاز به خواب، نیاز به خوردن، نیاز به حمام کردن و… باید کنترل شود یعنی نباید در برآورده کردن آن وسواس داشته باشیم. همچنین مدیریت کردن نیاز جنسی به این معنا است که باید بدانیم چه زمانی، کجا و با چه کسی باید آن را برآورده کنیم و نه اینکه همین که نیاز جنسی پیدا کردیم، فورا با اولین فرد در دسترس بخواهیم آن را برآورده کنیم. مثل این می‌ماند همان که احساس گرسنگی کردیم فورا به دنبال غذا برویم و اگر به غذا دسترسی نداشتیم، دزدی کنیم! ما این کار را نمی‌کنیم بلکه صبر می‌کنیم به جایی برسیم و بتوانید غذا بخوریم. تازه آن مکان، کیفیت و… را بررسی می‌کنیم و ممکن است از هر جایی غذا نخوریم. با میل و نیاز جنسی هم باید همینطور رفتار کنیم یعنی آن را مدیریت کنیم.

رابطه جنسی می‌تواند پرخطر باشد

اگر شما بی موقع و با فرد اشتباه بخواهید نیاز جنسی‌تان را برآورده کنید، می‌تواند به شدت پرخطر باشد. خطرات و پیامدهای آن عبارت‌اند از:

به عنوان تفریح و سرگرمی به رابطه جنسی نگاه نکنید

رابطه جنسی صرفا لذت بردن نیست بلکه پیوند جسم و روح و احساس بین دو فرد است و بعد از آن اتفاقات زیاد خوب و بد ممکن است بیفتد. رابطه جنسی بازی و تفریح نیست. دید جدی‌تری نسبت به آن باید داشته باشید.

رابطه جنسی باعث متعهد شدن طرف مقابل به شما نمی‌شود

رابطه جنسی تله نیست که شما توسط آن طرف مقابل را به خودتان متعهد کنید. رابطه جنسی سند ازدواج نیست. پس فکر نکنید اگر تن به خواسته او بدهید، تضمینی است که تا ابد او را در کنار خود خواهید داشت. این یک دیدگاه اشتباه است. میلیون‌ها رابطه بوده‌اند که بعد از رابطه جنسی هم رابطه عاطفی‌شان تمام شده است.

  مشاوره کودک لجباز و بچه حرف گوش نکن

رابطه جنسی داشتن نشانه بالغ بودن شما نیست

بعضی از افراد فکر می‌کنند سیگار کشیدن، رابطه برقرار کردن و… نشانه این است که دیگر به بلوغ رسیده‌اید و بزرگسال شده‌اید اما اینطور نیست. افرادی که این کارها را می‌کنند گاهی حتی بلوغ عاطفی و روانی ندارند چون در شرایط اشتباه و با شخص اشتباه رابطه برقرار می‌کنند و تصمیم‌گیری اشتباه می‌کنند. پس این افراد به بلوغ نرسیده‌اند.

رابطه جنسی نشان‌دهنده این نیست که او شما را دوست دارد

عشق واقعی نشانه‌های خود را دارد و لزوما به رابطه جنسی ختم نمی‌شود. پس درخواست رابطه جنسی را نشانه عشق واقعی ندانید! مخصوصا اگر او شما را تحت فشار قرار داده است و یا مولفه‌های رابطه سالم در رابطه‌تان وجود ندارد، پس نباید این درخواست را چیز خوبی بدانید بلکه این یک زنگ خطر می‌تواند باشد.

سوالات متداول


  1. آیا این نرماله که یک نوجوان درباره رابطه جنسی فکر کنه؟

بله فکر کردن درباره رابطه جنسی کاملا نرمال و طبیعی است. نباید نگران آن باشید مگر اینکه آن قدر این افکار به ذهن‌تان بیاید که زندگی‌تان مختل شود. در این صورت این یک وسواس محسوب می‌شود که باید درمان شود.

  1. از رابطه جنسی چه بیماری‌هایی ممکن است منتقل شود؟

  • هپاتیت
  • سوزاک
  • تبخال و زگیل تناسلی
  • عفونت
  • سیفلیس
  • و….
  1. در چه سنی می‌توانم سکس داشته باشم؟

مسلما بعد از رسیدن به بلوغ‌های لازم و ازدواج می‌توانید سکس داشته باشید. ما نمی‌توانیم سن خاصی را به صورت قطعی مشخص کنیم چون این موضوع در همه افراد متفاوت است.

  1. آیا بعد از رابطه جنسی او مرا ترک خواهد کرد؟

بستگی به کیفیت رابطه، نوع رابطه و شخصیت طرف مقابل‌تان دارد. گاهی وقت‌ها جدایی و سرد شدن از رابطه اتفاق می‌افتد و گاهی وقت‌ها هم حتی بعد از رابطه جنسی، رابطه به ازدواج موفق ختم می‌شود. بستگی دارد به چه کسی اعتماد می‌کنید و در چه رابطه‌ای هستید.

  1. اگر کاندوم استفاده کنیم دیگر احتمال ندارد حامله شویم؟

نمی‌توان گفت 100% اما به میزان بسیار زیادی کاندوم از حاملگی جلوگیری می‌کند. مگر آن که پاره شود که حاملگی اتفاق بیفتد. احتمال پارگی هم کم است مگر اینکه از یک کاندوم چندین بار استفاده کنید و یا رفتارهای خشن زیادی انجام بدهید.

  1. رابطه جنسی فوایدی هم دارد؟

بله قطعا فواید زیادی دارد. افرادی که در رابطه متعهدانه مثل ازدواج هستند و با هم رابطه جنسی دارند، از فواید آن بهره‌مند می‌شوند اما افرادی که در روابط قبل از ازدواج و ناامن رابطه برقرار می‌کنند، بیشتر به پیامدها و آسیب‌های آن دچار می‌شوند تا مزایای آن. پس مهم است که در شرایط، رابطه و فرد مناسب رابطه برقرار کنیم.

  1. اگر رابطه جنسی نداشته باشیم، چطور مطمئن شویم که از لحاظ جنسی برای هم مناسب هستیم؟

نیاز نیست با هر کسی که آشنا می‌شوید رابطه جنسی داشته باشید تا او را بشناسید. بهتر است به مشاور مراجعه کنید و تست‌های لازم را انجام بدهید و به سوالات مشاور پاسخ بدهید تا او به شما جواب بدهد که آیا از لحاظ جنسی با هم در تفاهم هستید یا خیر و ممکن است بعد از ازدواج چه مشکلاتی داشته باشید. سپس به شما کمک می‌کند که یاد بگیرید آن مشکلات احتمالی را هم حل کنید.

  1. آیا عشق همان رابطه جنسی است؟

خیر معنای عشق رابطه جنسی نیست یعنی هر کسی که چنین درخواستی از شما دارد، لزوما عاشق شما نیست. عشق یعنی احترام، صمیمیت، اعتماد و… رابطه جنسی هم بخش کوچکی از عشق است. البته بخشی از عشق واقعی.

  1. برقراری رابطه جنسی می‌تواند به علت کنجکاوی جنسی باشد؟

بله در کودکان و نوجوانان کم سن ممکن است برقراری رابطه جنسی به علت کنجکاوی جنسی باشد. داشتن کنجکاوی جنسی در سن کم طبیعی است اما باید این کنجکاوی مدیریت شود و به شکل سالم و درست ارضاء شود و نه با برقراری رابطه جنسی.

  1. چطور اطلاعات جنسی درست کسب کنیم؟

اگر قصد داریم در زمینه جنسی اطلاعات درست و معتبر کسب کنید، می‌توانید با سکس تراپیست در ارتباط باشید و یا کتاب‌های مربوطه را مطالعه کنید و یا می‌توانید مقالات معتبر را مطالعه کنید.

سخن پایانی

رابطه جنسی یکی از تجارب لذت‌بخش و عالی زندگی هر فرد می‌تواند باشد اما زمانی که نوجوانان و یا جوانان در سن کم، با فرد اشتباه، قبل از ازدواج و بدون انجام مراقبت‌های لازم سکس را تجربه می‌کنند، این تجربه می‌تواند برایشان آسیب‌زننده‌ترین و بدترین باشد! در این مقاله توضیح دادیم که آسیب‌های رابطه جنسی در سن کم کدام‌اند و سپس به مادران و پدران آموزش دادیم که چگونه به فرزندان خود «نه» گفتن به درخواست رابطه جنسی را آموزش بدهند تا بچه‌ها آسیب نبینند. در آخر به نوجوانان و جوانان نحوه رد کردن درخواست رابطه جنسی را آموزش دادیم تا از آسیب وارد شدن به خودشان جلوگیری کنند. اگر شریک عاطفی شما هم بسیار زیاد برای برقراری رابطه جنسی اصرار می‌کند، بهتر است مراحلی که توضیح دادیم را طی کنید و اگر به نتیجه نرسیدید، برای ادامه ارتباط‌تان تجدید نظر کنید. جدایی سخت است اما سختی آن بسیار کمتر از سختی کشیدن برای آسیب‌های جسمی، روانی و احساسی بعد از برقراری رابطه جنسی است. ما برای اینکه شما به آرامش و پذیرش جدایی برسید و روی خودتان کار کنید، یک پیشنهاد بسیار خوب داریم. می‌توانید برای خارج شدن از رابطه ناسالم و اشتباه، در دوره من ارزشمند بدون تو شرکت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

ازدواج با دوست همسر سابق

ازدواج با دوست همسر سابق

احتمالا ازدواج یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی هر فردی است. گاهی شیرین و پر از خاطرات خوش و گاهی به هزاران دلیل مختلف منجر به شکست می‌شود. هر فردی حق

مطالعه»