مقابله با حس طرد شدگی عاطفی( درمان از طرد شدن از عشق)

مقابله با حس طرد شدگی عاطفی( درمان از طرد شدن از عشق)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

مقابله با حس طرد شدگی عاطفی( درمان از طرد شدن از عشق)

وقتی شما از یک رابطه عاطفی طرد می‌شوید حس می‌کنید نا‌دیده گرفته شده‌اید، دوست داشتنی نیستید و دیگر نمی‌توانید وارد رابطه دیگری شوید یا مورد عشق کس دیگری قرار بگیرید. زمانی‌که از سمت طرف مقابل‌تان طرد می‌شوید، علاوه بر غم زیاد و حس افسردگی ممکن است هزاران سوال در ذهنتان به وجود بیاید. سوالاتی مثل اینکه چرا ولم کرد؟ کی حالم خوب می‌شه؟ یا اینکه چطور باید با حس طردشدگی عشقی کنار بیام؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله به سوالات شما در مورد مقابله با حس طرد شدگی پاسخ دهیم.

دلایل طرد‌شدگی در رابطه عاطفی


دلایل طرد‌شدگی در رابطه عاطفی

شما یا طرف مقابلتان هنوز آماده رابطه نبوده اید

 گاهی افراد بلافاصله پس از جدایی از شخصی، وارد رابطه جدید می‌شوند و معمولا حس بد و یا مشکلات رابطه قبل را نا‌خواسته وارد رابطه جدید می‌کنند این باعث می‌شود که رابطه خوبی نداشته باشند و طرف مقابل طردشان کند. شاید هیچ یک از شما مقصر نیست فقط یک نفر ممکن است به زمان بیشتری احتیاج داشته باشد تا بتواند آسیب های رابطه قبلی را ترمیم کرده وبا آمادگی لازم وارد رابطه جدید شود.

چسبندگی بیش از اندازه

متاسفانه بعضی اوقات افراد در رابطه عاطفی بیش از اندازه به طرف مقابل وابسته می‌شوند و به اصطلاح دچار چسبندگی هستند. زمانی که شما قادر نیستند مرزهای درستی برای رابطه مشخص و فاصله مناسب از شریک عاطفی‌تان تعیین کنید ویا زمانهایی را به تنهایی خودتان و طرف مقابلتان اختصاص دهید، باعث می شوید طرف مقابل از شما فاصله بگیرد وشما را پس بزند.

عدم اعتماد بنفس و تایید طلبی زیاد از حد

داشتن اعتماد به نفس یکی از ویژگی هایی است که شما را برای هر کسی جذاب می‌کند در مقابل عدم اعتماد بنفس و عزت نفس می‌تواند نقطه ضعفی در رابطه عاطفی باشد. افرادی که اعتماد به نفس ندارند مدام خودشان را با بقیه مقایسه می‌کنند. مدام می‌خواهند مطمئن شوند که در نظر شریک عاطفی‌شان جذاب هستند. بنابراین بطور مکرر از او سوال می‌کنند ” من خوبم؟” یا “دوستم داری؟” یا “باهام می مونی؟” این رفتار باعث کلافگی و سردی طرف مقابل می شود و رابطه شما را رو به خاموشی می برد.

کنترل‌گری

برخی از افراد به دلیل داشتن شخصیت وابسته یا شکاکیت یا به دلیل عدم اعتماد به نفس و ترس از رها شدن یا ترس از خیانت طرف مقابل مدام او را چک می‌کنند و می‌خواهند هر لحظه خبر داشته باشند که او کجاست و چکار می‌کند یا طرف مقابلشان را وادار به انجام کارهایی می‌کنند که مطابق میل و علاقه او نیست. مثلا روابط او با دوستان همجنسش را بشدت محدود می‌کنند و روحیه انحصار طلبی دارند. همه این موارد باعث می شود شریک عاطفی شما به تدریج از شما دور شده یا طردتان کند.

تبعات و مشکلاتی که طرد شدگی ایجاد می کند


تبعات و مشکلاتی که طرد شدگی ایجاد می کند

یکی از نیاز‌های اساسی ما از همان کودکی نیاز به توجه و محبت است، نادیده گرفته‌شدن و یا طردشدگی از سمت کسانی که دوستشان داریم یکی از دردناک‌ترین احساسات است. فردی که از یک جمع و یا از سوی فرد مورد علاقه‌اش طرد می‌شود:

  افراد دلربا اما دارای اختلال شخصیتی (اختلالات شخصیتی در رابطه عاطفی)

احساس تنهایی و غمگینی شدیدی را تجربه می کند

بسیاری از افراد نمی‌توانند با طردشدگی کنار بیایند. افرادی که عزت نفس پایینی دارند و مهارت‌های ایجاد رابطه عاطفی خوب و پایدار را بلد نیستند، مدت زمان زیادی در این حس افسردگی و غمگینی باقی می‌مانند فکر می‌کنند دیگر هیچ کسی آنها را دوست نخواهد داشت و از حضور در جمع و یا موقعیت‌هایی که ممکن است دوباره حس طردشدگی را تجربه کنند دوری کرده و روز به روز تنها‌تر و منزوی‌تر می شوند.

داشتن افکار منفی نسبت به خود و دیگران

فردی که رهاشدگی عشقی را تجربه می کند مدام در مورد گذشته فکر و خیال می‌کند. خودش را سرزنش کرده و نسبت به خودش افکار بدبینانه‌ای دارد نمی‌تواند به دیگران اعتماد کرده و به راحتی وارد رابطه جدید شود.

از دست دادن اعتماد به نفس

از دست دادن اعتماد به نفس یکی از تبعات منفی طرد و رهاشدگی می‌باشد فردی که طرد شده فکر می‌کند به اندازه کافی برای شریک عاطفی اش جذاب نبوده است. خودش را به طور منفی مورد قضاوت قرار می‌دهد و ممکن است تا مدت‌ها احساس کند دیگر نمی‌تواند وارد رابطه عاطفی شده یا فرد ایده‌آل خود را پیدا کند.

خشم و تکانشگری

بعد از رها‌شدگی معمولا افراد احساس خشم زیادی دارند خصوصا وقتی‌که بدرستی دلیل طرد و رهاشدگی را ندانند یا فرصت نکرده باشند ناراحتی خود را به طرف مقابلشان ابراز کنند. این خشم باعث می‌شود بی‌حوصله و زود رنج شوند و با کوچکترین رنجشی دچار پرخاشگری شده و رابطه‌شان با دوستان یا خانواده تحت تاثیر منفی قرار می‌گیرد.

چگونه با حس طردشدگی مقابله کنیم


چگونه با حس طردشدگی مقابله کنیم

احساسات خود را بپذیرید

احساساتی مثل غم ،افسردگی، نا امیدی و رنج احساسات طبیعی در موقعیت های ناخوشایند هستند. آنها را بپذیرید و خودتان را بخاطر داشتن این احساسات سرزنش نکنید.

به جای دوری کردن از جمع ارتباط برقرار کنید

زمانی را با دوستانتان سپری و درمورد احساسات خود با آنها صحبت کنید. صحبت کردن با شخص همدلی که شنونده خوبی باشد به شما فرصت ابراز و کنار آمدن با احساساتتان را می‌دهد. تنها ماندن و مرور خاطرات و فکرو خیال زیاد باعث می‌شود شما دیر‌تر بتوانید با این مسئله کنار بیایید پس تنها نمانید و برای گذراندن اوقاتی با دوستان و تفریح برنامه ریزی کنید.

به جای قضاوت یا سرزنش خود با خودتان مهربان باشید

وقتی ما به صدای سرزنشگر درونی مان گوش می دهیم حالمان بدتر می‌شود به جای آن باید تمرین کنید تا با خودتان مهربانتر باشید با خودتان طوری رفتار کنید که با بهترین دوستتان برخورد می کنید، نسبت به خودتان حس شفقت و محبت داشته باشید این به این معنی نیست که دلتان برای خودتان بسوزد بلکه به معنی درک خودتان و پذیرفتن احساساتتان بدون قضاوت و سرزنش می‌باشد.

  بعد از جدایی این پیام‌ها را ارسال نکنید!

تمرینات ذهن آگاهی و تنفس

تمرینات ذهن آگاهی به ما کمک می کند به جای تمرکز بر گذشته روی لحظه حال تمرکز کنیم. این تمرینات به سلامت جسم و روح ما کمک می کند. با تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن ما سعی کنید تنها شاهد افکار و احساسات خود باشید و فقط به آنها توجه کنید و اجازه دهید بدون قضاوت فقط از ذهن شما عبور کنند و بروند. تمرینات ذهن آگاهی و تنفس باعث می‌شود آرامش بیشتری داشته باشید.

رفتار خود در رابطه را ارزیابی کنید

توجه کنید که رفتار شما در رابطه چگونه بوده است. نقاط ضعف و قوت خود را بیابید . گاهی دوستان صادق و نزدیک ما که خارج از رابطه هستند و احساسات برآنها غالب نیست می‌توانند به شما در ارزیابی رفتارتان در رابطه کمک کنند.

مهارت‌های ارتباطی بیاموزید

از خودتان سوال کنید که افراد احتمالی که ممکن است بعدا با آنها آشنا شوید به دنبال چه چیزی هستند. مهارت‌های ایجاد رابطه و حفظ آن را بیاموزید. تشخیص دهید چه چیزهایی می‌تواند باعث افزایش جذابیت شما گردد به گونه‌ای که بتوانید با افراد بهتری ملاقات و رابطه عاطفی برقرار کنید.

انتخاب خود را ارزیابی کنید

به دلایل زیادی از جمله عدم آگاهی، داشتن شخصیت وابسته یا وجود الگو‌های شناختی خاصی که آن را طرح‌واره می‌نامیم افراد در انتخاب طرف مقابل خود اشتباهات تکراری دارند؛ دقت کنید شخصی که شما انتخاب کرده بودید چه ویژگی‌هایی داشت آیا فرد پرمشغله ای بود که برای رابطه عاطفی وقت نمی گذاشت اما شما همچنان به رابطه با او ادامه می دادید؟ آیا از همان ابتدا شما نسبت به او بیشتر محبت می‌کردید؟ آیا او فردی بود که از ابتدا به بهانه‌های مختلف قرارش را با شما کنسل می‌کرد؟ توجه به این نکات می‌تواند مشخص کند که انتخاب شما چگونه بوده است و شاید نیاز داشته باشید در زمینه انتخاب درست آموزش و مهارت لازم را کسب کنید.

دوره «زندگی پیروزمندانه پس از جدایی» همیار عشق به شما کمک می‌کند احساسات غم، ناامیدی، خشم و پوچی بعد از جدایی و طرد شدن را به شیوه درستی ابراز کنید و از شر افکارمنفی و سرزنش‌گری که این روزها ذهن‌تان را درگیر کرده است خلاص شوید  و آنها را با افکار مثبت جایگزین کنید. همچنین در این دوره یاد می گیرید عزت نفس تان که بخاطر این جدایی پایین آمده است را بازسازی کنید و برای داشتن یک رابطه موفق و زندگی بهتر آماده شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه «زندگی پیروزمندانه پس از جدایی» مراجعه کنید.

اگر مدام در رابطه ها دچار طرد‌شدگی می شوید نشانه این است که


همانطور که گفتیم طرد‌شدگی اتفاقی است که برای هر کسی در طول زندگی رخ می‌دهد.  چه طرد شدگی در محل کار و در گروه دوستان باشد چه در رابطه عاطفی. اما برخی از افراد خاطرات خود را که مرور می‌کنند تجربه چندین و چند طردشدگی عشقی را داشته‌اند. در این صورت می توان گفت طرد‌شدگی در این افراد ریشه‌های عمیق‌تری دارد . یکی از نیازهایی اساسی ما دریافت عشق و محبت نامشروط است وقتی این نیاز در کودکی به درستی و به اندازه کافی ارضا نمی‌شود در افراد افکار و الگوهای شناختی شکل می‌گیرد که در روانشناسی با اصطلاح طرح واره یا تله از آن نام برده می‌شود. افرادی که  تله طرد و رهاشدگی دارند نسبت به نشانه‌های طرد بسیار حساس هستند، یعنی شاید با مشاهده کوچکترین بی‌توجهی یا کم‌توجهی حس کنند طرف مقابلشان دوستشان ندارد و بزودی او را رها می‌کند. این افراد در هر رابطه عاطفی که وارد می‌شوند  از همان ابتدای رابطه ترس رها شدن دارند و فکر می کنند عاقبت شخصی که دوستش دارند آنها را رها می‌کند آنها در واقع در تله رها شدگی گیر‌افتاده‌اند. در نتیجه این ترس و تله آنها رفتارهایی از خود نشان می‌دهند که باعث دلسردی و دور شدن طرف مقابلشان می‌شود مثلا آنها چسبندگی زیادی پیدا می‌کنند مدام شریک عاطفی خود را کنترل می‌کنند. زیاد پیام می‌دهند، زنگ می‌زنند و کوچکترین تاخیری در پاسخگویی از سمت طرف مقابلشان باعث عصبانیت و استرس آنها می‌شود. بنابراین شریک عاطفیشان خسته می‌شود. این افراد مدام از طرف مقابلشان می‌پرسند دوستم داری و به دنبال تایید بیش از اندازه از طرف او هستند. این رفتار‌ها به خودی خود باعث می‌شود شریک عاطفی‌شان از آنها فاصله بگیرد. بنابراین شخصی که دچار تله طرد و رهاشدگی است از چیزی که می ترسد سرش می‌آید و باعث طرد و رها شدگی می‌شود.

روانشناسان و مشاوران ما در همیار عشق به شما کمک می‌کنند این تله را در خودتان تشخیص دهید.آنها  دلیل و ریشه‌های طرحواره را در شما شناسایی کرده و کمکتان می‌کنند به رفتارها و انتخاب‌های تحت تاثیر تله آگاه باشید تا دوباره دچار حس طرد و رهاشدگی نشوید و با مهارت‌های جدید بتوانید درآینده روابط خوب و پایداری ایجاد نمایید.

 

  شوهر سابقم ازدواج کرد چه کنم؟ (با ازدواج همسر سابق چگونه کنار بیاییم؟)

 طرد و رها‌شدگی حسی بسیار آزار‌دهنده است که هرکسی درطول عمر خود ممکن است حداقل یکبار آن را تجربه کرده باشد. فرد طرد شده حس می‌کند نا‌دیده گرفته شده‌است و دوست‌داشتنی نیست. این فرد به علت‌های مختلفی مثل عدم مهارت در رابطه، کنترل‌گری، چسبندگی، عدم اعتماد به نفس و یا انتخاب نادرست دچار این مشکل می‌گردد. احساس غم و تنهایی به مدت طولانی می‌تواند زمینه‌های ابتلا به افسردگی و انزوای اجتماعی را در او ایجاد کند. فرد ممکن است طرد شدگی را بطور مکرر تجربه نمایند که نشان دهنده ریشه‌ای بودن مسئله است و نیاز به مشاوره تخصصی دارد. اما طرد‌شدگی آخر دنیا نیست. شما می‌توانید با دوستانتان ارتباط بیشتری برقرار کنید؛ بدون قضاوت و سرزنش خود به خودتان محبت کنید ،خود و رابطه قبلی‌تان را ارزیابی کرده و ببینید نیاز دارید که چه مهارت‌هایی را بیاموزید و چه کمک‌های تخصصی دریافت کنید تا بتوانید این دوران سخت را پشت سر گذاشته و با کسب اعتماد به نفس بعدا رابطه بهتری برقرار نمایید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط