مشاوره اضطراب (درمان اضطراب شدید با مشاوره روانشناسی)
فهرست مطالب
- 1 جلسات مشاوره اضطراب در رادیو عشق به چه صورتی هست؟
- 2 برای درمان اضطراب به چند جلسه مشاوره نیاز دارم؟
- 3 آیا میتونم بصورت تلفنی هم مشاوره اضطراب بگیرم؟
- 4 مشاور من برای درمان اضطرابم چه کسی هست؟
- 5 چطور میتونم نوبت مشاوره روانشناسی برای اضطراب رزرو کنم؟
- 6 چرا برای درمان اضطرابم از رادیو عشق مشاوره بگیرم؟
- 7 قبل از جلسه مشاوره برای اضطرابم چکار باید بکنم؟
- 8 آیا برای درمان اضطراب حتما باید دارو مصرف کرد یا مشاوره و رواندرمانی به تنهایی جواب میده؟
- 9 برای درمان اضطراب چه کارهایی باید انجام بدهم؟
- 10 آیا میتوانم دوباره حالت “عادی” پیدا کنم؟
- 11 آیا در رادیو عشق مشکل اضطراب در کودکان هم درمان میشود؟
- 12 سوالات رایج در جلسات مشاوره اضطراب
- 13 با چه علائمی از اضطراب باید به روانشناس مراجعه کرد؟
- 14 تفاوت بین احساس اضطراب و اختلال اضطراب
- 15 آیا خوردن نوشیدنیهای کافئیندار باعث بیشتر شدن اضطراب و دلهره میشه؟
- 16 چرا مشاورم بهم گفته باید پیش متخصص غدد هم برم؟
- 17 آیا داروهای لاغری هم باعث اضطراب و استرس میشن؟
- 18 ارتباط اضطراب و افسردگی
جلسات مشاوره اضطراب در رادیو عشق به چه صورتی هست؟
در جلسات مشاوره اضطراب مشاوره قبل از هرچیزی نشانههای اضطراب و مدت زمان وجود این نشانهها را در فرد بررسی میکند. سپس مشاور تاریخچه فردی مراجع را بررسی میکند برای مثال پدر یا مادر او دچار اختلال اضطراب بودهاند یا خیر، در دوران مدرسه میزان اضطراب فرد چطور بوده و … . مشاور با بررسی این اطلاعات ریشه اضطراب را در فرد شناسایی میکند و مراجع را نسبت به دلیل و زمینه این اضطراب آگاه میکند و سپس بسته به نوع اضطراب فرد پلن درمانی برای او در نظر میگیرد.
برای درمان اضطراب به چند جلسه مشاوره نیاز دارم؟
معمولا درمان اختلال اضطراب بسته به نظر روانشناس 6 الی 12 جلسه طول میکشد و مدت زمان هر جلسه 45 الی 60 دقیقه میباشد. در هر جلسه مشاور یک سری تکلیف برای مراجع در نظر میگیرد و با توجه به برنامه ریزی درمانیاش زمان جلسه بعد را نیز به مراجع اطلاع میدهد.
آیا میتونم بصورت تلفنی هم مشاوره اضطراب بگیرم؟
بله. برای درمان اضطراب میتوانید از خدمات مشاوره تلفنی رادیو عشق استفاده کنید. با استفاده از مشاوره تلفنی، شما میتوانید با صرف زمان و هزینه کمتر، با بهترین مشاورها جلسه مشاوره داشته باشید. مزیت ویژه مشاوره تلفنی برای درمان اضطراب این است که مراجع زمانی که به شدت مضطرب و نگران است و نیاز به صحبت فوری با مشاور خود دارد، میتواند به راحتی و در اسرع وقت با او ارتباط برقرار کند.
مشاور من برای درمان اضطرابم چه کسی هست؟
مشاوران رادیو عشق فارغ التحصیل رشته روانشناسی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد از دانشگاههای معتبر ایران هستند و در زمینه درمان استرس و اضطراب کارگاهها و دورههای تخصصی گذراندهاند. برای آشنایی بیشتر با مشاوران رادیو عشق لطفا صفحه “معرفی مشاورین رادیو عشق” را مطالعه کنید.← معرفی مشاوران رادیو عشق
چطور میتونم نوبت مشاوره روانشناسی برای اضطراب رزرو کنم؟
با استفاده از روشها زیر میتوانید وقت مشاورهتان رزرو کنید:
چرا برای درمان اضطرابم از رادیو عشق مشاوره بگیرم؟
رادیو عشق خدمات ویژهای را برای مراجعین خود، بخصوص افرادی که با موضوع اضطراب و استرس مراجعه میکنند، ارائه میدهد. این خدمات به پیشبرد درمان اضطراب و استرس کمک شایانی میکند.
- مشاورین و روانشناسان رادیو عشق دورههای تخصصی در زمینه درمان اضطراب را گذراندهاند و سالها در این زمینه تجربه موفق دارند.
- مشاورین رادیو عشق از رویکرها و روشهای روانشناسی نوین و کاربردی برای درمان اضطراب مراجعین استفاده میکنند.
- مشاورین و روانشناسان رادیو عشق از پروتکلهای ویژهای برای جلسات مشاوره تلفنی و آنلاین در زمینه اضطراب استفاده میکنند تا مراجع بیشترین استفاده را از جلسات مشاوره داشته باشد و محدودیتهای مشاوره تلفنی کیفیت درمان را پایین نیاورد.
- مشاورین رادیو عشق برای هر مراجع بعد از جلسه مشاوره پرونده الکترونیک ثبت میکنند، بنابراین در جلسات بعدی مشاوره، مشاورتان در اسرع وقت به تمام اطلاعات مهم در مورد شما دسترسی دارد.
- بخش پشتیبانی رادیو عشق همواره در تلاش است در اسرع وقت و در بازه زمانی نهایتا چند ساعت جلسه مشاوره شما را با مشاورتان هماهنگ کند.
- پشتیبانی رادیو عشق همه روزه از ساعت 10 صبح تا 2 بامداد پاسخگوی شماست و در خارج از این زمان هم حتما به شما پاسخ داده خواهد شد، البته با کمی تاخیر.
- در روزهای تعطیل و جمعه هم امکان مشاوره با مشاورتان وجود دارد اما ظرفیت آن محدود است و برای داشتن مشاوره در این روزها بهتر است زودتر وقت مشاورهتان را رزرو کنید.
- مراجعینی که بسته مشاوره تهیه میکنند میتوانند ارتباط منسجمتری با مشاور خود داشته باشند و هر زمان که سوالی ذهنشان را مشغول کرد از مشاور خود بپرسند.
قبل از جلسه مشاوره برای اضطرابم چکار باید بکنم؟
- علائمی را که با آنها روبهرو شدهاید و موقعیتهایی را که این علائم را در آنها تجربه کردهاید، یادداشت کنید.
- اطلاعات فردی مهمتان را بنویسید.
- فهرستی از تمام داروهای مصرفیتان تهیه کنید.
- سوالاتی را که میخواهید از متخصص بپرسید، یادداشت کنید.
- از یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان بخواهید که همراهتان بیایند.
درباه تمام علائمتان با روانشناس صحبت کنید و اثری را که این علائم بر زندگیتان گذاشته است، شرح بدهید ـ برای مثال پرش افکاری که باعث میشود تمرکزتان را از دست بدهید و عملکردتان افت کند.
آیا برای درمان اضطراب حتما باید دارو مصرف کرد یا مشاوره و رواندرمانی به تنهایی جواب میده؟
در مواردی که اضطراب خیلی شدید باشد یا ریشه ارثی داشته باشد، دارو درمانی نیز توصیه میشود. یعنی مشاور با ارزیابی شرایطتان شما را به روانپزشک ارجاع میدهد. ولی در اکثر موارد مشاوره و روان درمانی به تنهایی موثر است. نکته مهم این است که دارو درمانی احتمال بازگشت بالایی دارد. یعنی به محض قطع داروها اضطرابتان دوباره برمیگردد. اما روان درمانی احتمال عود کمتری دارد. شما در مشاوره مهارتهایی یاد میگیرید که به شما کمک میکنند اضطرابتان را کنترل کنید و همچنین علتهای اصلی ایجاد کننده این اضطراب را از بین ببرید. این مهارتها برای بقیه عمرتان با شما هستند و هر وقت موقتا دچار اضطراب شوید میتوانید مدیریتشان کنید. بنابراین حتی اگر به تشخیص مشاورتان نیاز به دارودرمانی دارید، رواندرمانی و آموزش مهارتها را هم در کنار آن ادامه دهید.
برای درمان اضطراب چه کارهایی باید انجام بدهم؟
- به طرح درمان پایبند باشید و با دقت آن را دنبال کنید. در زمانهای تعیین شده در جلسات مشاوره و رواندرمانی شرکت کنید. حتی اگر احساس میکنید حالتان خوب است، داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- به نشانههای هشدار توجه کنید. محرکهای اضطرابتان را پیدا کنید. برنامهای تهیه کنید تا بدانید که اگر علائمتان تشدید شد، چه کاری باید انجام بدهید. چنانچه متوجه هر گونه تغییری شدید با مشاورتان تماس بگیرید. از خانواده یا دوستانتان بخواهید که به شما بیشتر توجه کنند و مراقب بروز نشانههای هشدار باشند.
- کارهایی که مشاور تا جلسه بعدی درمان به عهدهتان قرار داده است را به درستی و با حوصله انجام دهید.
- اطلاعاتتان را درباره اختلالهای اضطراب افزایش دهید. افزایش آگاهی درباره وضعیتتان باعث میشود که قدرت بیشتری برای مقابله با آن پیدا کنید.
آیا میتوانم دوباره حالت “عادی” پیدا کنم؟
بسیاری از بیمارانی که از اختلالات اضطراب رنج میبرند، با بهرهگیری از درمان مناسب میتوانند بدون تحمل محدودیتهای ناشی از اختلال اضطراب و بدون دلشوره از یک زندگی شاد و پربار لذت ببرند. درباره درمان مناسب حتماً با مشاور و متخصصین سلامت روان مشورت کنید. درمان میتواند تسکین آنی را به ارمغان بیاورد و به صورت راهکاری بلندمدت انجام شود. برخورداری از یک شبکه حمایتی قوی و دلسوز نیز نقش مهمی در مدیریت اختلالهای اضطراب و برگشت به یک زندگی عادی دارد.
آیا در رادیو عشق مشکل اضطراب در کودکان هم درمان میشود؟
رفتاردرمانی شناختی (CBT) و درمان دارویی روشها موثری برای درمان اختلالهای اضطراب کودکان هستند. نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد که ترکیب رفتاردرمانی شناختی و داروهای ضدافسردگی نسبت به هر کدام از این روشها به تنهایی، نتایج بهتری را برای درمان اختلال اضطراب کودکان 7 ـ 17 ساله به دست میدهد.
از آنجایی که ممکن است یک کودک نسبت به کودک دیگری که به همان اختلال مبتلا است، واکنش بهتر یا سریعتری به یک درمان خاص نشان بدهد، لازم است با پزشک یا روانشناس مشورت کنید و بهترین درمان را با توجه به وضعیت فرزندتان و سبک زندگی خانوادهتان انتخاب کنید.
سوالات رایج در جلسات مشاوره اضطراب
- همش دلهره و دلشوره دارم همش فکر میکنم یه اتفاق بدی قراره بیفته چکار کنم حالم بهتر بشه؟
- موقع امتحانات به شدت اضطراب و استرس میگیریم، دستام عرق میکنه، تپش قلب میگیرم نمیتونم امتحان بدم.
- برای کنکورم به شدت اضطراب دارم جوری که همش بازوی چپم درد میکنه؟
- توی جمع نمیتونم راحت حرف بزنم از اجتماع فراری هستم
- نمیتونم تنهایی برم بیرون همش باید مادرم یا خواهرم همراهم باشن، آیا من اختلال اضطراب دارم؟
- یه مدت همش دارم به مرگ فکر میکنم همش استرس مردن خودم یا عزیزام رو دارم.
- مدتیه بخاطر کارم استرس و اضطراب دارم اما در حین حال تمایلم به رابطه جنسی خیلی زیاد شده و بخاطر این موضوع با همسرم دعوام میشه
- یه مدت دچار پرخوری عصبی شدم، همش دارم میخورم بخاطر همین اضافه وزن گرفتم و این موضوع منو بیشتر عصبی میکنه چکار باید بکنم؟
- یه مدتی هست همش ناخنهامو میجوم هر کار میکنم نمیتونم اینکارو ترک کنم
- سرکلاس همش با موهام بازی میکنم بخاطر این موضوع ریزش مو گرفتم چکار باید بکنم؟
با چه علائمی از اضطراب باید به روانشناس مراجعه کرد؟
از آنجایی که اضطراب انواع مختلفی دارد و هر نوع از اضطرای با نشانهها و علائم مختلفی بروز پیدا میکند در ادامه انواع اضطراب را برایتان توضیح میدهیم و نشانههای مربوط به هر کدام را میگوییم.
در صورتی که این نشانه را برای مدت 2 هفته یا بیشتر بصورت مستمر در خود احساس کردید حتما باید به مشاور روانشناس مراجعه کنید.
اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر (GAD) شایعترین نوع اختلال اضطراب است. نگرانی درباره رخدادها و فعالیتهای مختلف علامت اصلی اختلال اضطراب فراگیر است. بیمار دچار اضطراب خارج از کنترلی میشود و نمیتواند دلهره خود را مهار کند. بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر اکثر اوقات مضطرب هستند و دلشوره دارند. بیمار همواره عصبی و گوش به زنگ است و نگران است که مبادا اتفاق بدی در اطرافش رخ دهد.
اضطراب فراگیر زندگی روزمره را تحتالشعاع قرار میدهد و بر توانایی شغلی بیمار، سفر کردنش به مکانهای مختلف یا خارج شدنش از خانه اثر میگذارد. همچنین بیمار به سرعت خسته میشود یا نمیتواند به خوبی بخوابد یا تمرکز کند. بیماران دچار اضطراب فراگیر با علائم جسمی مانند تعریق و تنش عضلانی نیز روبهرو میشوند.
اختلال هراس
اختلال هراس منجر به بروز حملات هراس مداومی میشود که بدون وجود محرکی خاصی شروع میشوند. حمله هراس گاهی ناگهانی شروع میشود و شدید و ترسناک است، برخی بیماران نیز حین حملات هراس دچار اختلال گسستی میشوند. مهمترین علائم اختلال هراس به شرح زیر است:
- احساس ترس یا دلهره شدید و نفسگیر
- درد قفسه سینه یا احساس نامنظم شدن ضربان قلب
- بیمار احساس میکند که در حال مرگ است یا دچار حمله قلبی قریبالوقوعی خواهد شد.
- تعریق و گرگرفتگی یا تب و لرز
- خشکی دهان، تنگی نفس یا احساس خفگی
- حالت تهوع، سرگیجه و احساس غش کردن
- بیحسی، سوزن سوزن شدن یا گزگز انگشتان
- احساس ضرورت استفاده از سرویس بهداشتی
- دل آشوبه
- زنگ زدن گوشها
اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی گاهی اوقات فوبیای اجتماعی گفته میشود. قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی باعث نگرانی بسیاری از مردم میشود، اما افرادی که اضطراب اجتماعی دارند، هنگام قرار گرفتن در موقعیتهای عملکردی یا اجتماعی دچار احساس ترس یا دلهره شدیدی میشوند. این ترس و دلشوره شدید میتواند قبل یا بعد از رخداد یا در طول آن احساس شود. موقعیتهای زیر از جمله رایجترین شرایطی هستند که قرارگیری در آنها به اضطراب اجتماعی دامن میزند:
- صحبت در جمع یا در گروه
- ملاقات با غریبهها یا افراد جدید
- اولین قرار آشنایی
- خوردن یا نوشیدن در جمع
بیمار مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی نگران است که مبادا کاری انجام دهد یا مرتکب رفتاری شود که موجب شرمساری و خجالتش بشود. ممکن است بیمار متوجه نشانههای جسمی اضطراب بشود؛ این نشانهها عبارتاند از:
- تعریق
- تپش قلب
- لرزش صدا
- سرخ شدن صورت
انواع فوبیا
فوبیا به ترسی شدید از شیء، مکان، موقعیت، احساس یا جانوری معین گفته میشود. فوبیا از ترس قویتر است و زمانی بروز مییابد که احساس خطری که فرد درباره یک موقعیت یا شیء خاص دارد، تشدید شده باشد. فرد دچار فوبیا برنامه روزانهاش را به شکلی سازماندهی میکند که از مواجهه با عامل اضطرابش اجتناب کند. شایعترین فوبیاها عبارتاند از:
- فوبیا از حیواناتی مانند مار، جوندگان یا عنکبوت
- فوبیاهای محیطی: مثلاً ارتفاع یا میکروب محرک شروع فوبیا است.
- فوبیاهای موقعیتی: مانند ترس از مراجعه به دندانپزشک
- فوبیاهای بدنی: مانند ترس از خون یا بیماری
- فوبیاهای جنسی: مانند اضطراب عملکردی
آگورافوبیا
آگورافوبیا به ترس از قرار گرفتن در موقعیتهایی گفته میشود که فرار کردن از آنها دشوار است. همچنین قرارگیری در موقعیتهایی که چنانچه در آنها مشکلی به وجود بیاید، دسترسی به کمک در آنها دشوار خواهد بود، نیز میتواند محرک شروع آگورافوبیا باشد. قرار گرفتن در موقعیتهای زیر میتواند منجر به آگورافوبیا شود:
- ترک کردن خانه
- حضور در مکانهای عمومی
- استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی
- حضور در مکانهای شلوغ
بیمار دچار آگورافوبیا از قرار گرفتن در موقعیتهای فوق دچار اضطراب، ناراحتی و هراس میشود و سعی میکند به هر قیمتی که شده از قرارگیری در این موقعیتها اجتناب کند. این امر میتواند زندگی روزمره بیمار را مختل کند.
اختلال وسواسی ـ جبری (OCD)
وسواس فکر تصوری ناخوشایند است که دائم به آن فکر میکنید و تا حد زیادی خارج از کنترل است. نادیده گرفتن وسواس و مشغله ذهنی میتواند دشوار باشد. این افکار مزاحم و نگران کننده است و باعث احساس اضطراب و ناراحتی میشود.
اجبار چیزی است که برای غلبه بر اضطرابتان به آن فکر میکنید یا آن را مدام تکرار میکنید. این اجبار ممکن است پنهان یا آشکار باشد ـ مثلاً عبارتی را برای آرام کردن خودتان در ذهنتان تکرار میکنید یا قفل بودن در ورودی را بارها امتحان میکنید.
شاید فکر کنید که اگر این کارها را انجام ندهید، اتفاق بدی رخ خواهد داد. ممکن است متوجه غیرمنطقی بودن افکار و رفتارتان باشید، با این حال نتوانید این کارها را به راحتی کنار بگذارید.
کندن پوست
کندن پوست یا در اصطلاح پزشکی درماتیلومانیا نوعی اختلال کنترل تکانه است. بیمار پوستش، حتی پوست سالم را مدام میکند. کندن پوست آسیبهایی مانند خونریزی، کبودی و گاهی اوقات باقی ماندن جای زخمی دائمی را به دنبال دارد. بیماران معمولاً پوست صورتشان را میکنند، البته کندن پوست دیگر نقاط بدن نیز مشاهده شده است. بیمار به تنهایی نمیتواند کندن پوست را متوقف کند و بر این اختلال غلبه کند.
کندن مو
کندن مو یا در اصطلاح پزشکی تریکوتیلومانیا نوعی اختلال کنترل تکانه است. بیماری که دچار اختلال موکنی است، هر چند به بیماری زمینهای مانند عارضههای پوستی مبتلا نیست، احساس میکند که مجبور است موهای خود را بکشد و بکند. بیماران موهای سر یا دیگر نقاط بدن مانند بازو، مژه، ابرو، پا یا ناحیه شرمگاهی را میکنند. بیمار به تنهایی نمیتواند کندن موهایش را متوقف کند و بر این اختلال غلبه کند.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
اگر بروز علائم اضطراب پیآمد موقعیتهای تهدیدآمیز و ناراحت کنندهای مانند طلاق یا فوت مادر باشد، در واقع دچار اختلال استرس پس از سانحه شدهاید. حتی اگر در این سانحه آسیب جسمی ندیده باشید، ممکن است ماهها یا حتی سالها پس از سانحه دچار اضطراب باشید.
اختلال خودزشتانگاری
اختلال خودزشتانگاری، بدریختانگاری یا بادی دیسمورفیک (BDD) باعث میشود که افکار ناخوشایندی درباره ظاهرتان داشته باشید. این افکار خود به خود از بین نمیرود و اثر چشمگیری بر زندگی روزمره میگذارد. بیمار دچار این اختلال باور دارد که زشت است و همه او را زشت میبینند، حتی اگر به او اطمینان داده شود که زشت نیست، باز هم از باور به زشت بودن خود دست برنمیدارد. یا این که بیمار فکر میکند که دیگران روی یک نقطه خاص از بدنش، مثلاً جای زخم یا ماهگرفتگی متمرکز میشوند. اختلال خودزشتانگاری بسیار آزاردهنده است و منجر به افسردگی میشود. این گروه از بیماران زمان بسیاری را صرف انجام دادن کارهای زیر میکنند:
- خیره شدن به تصویر صورت یا بدن در آینه
- مقایسه کردن اجزای صورت و بدن خود با دیگران
- زیادهروی در آرایش برای پوشاندن صورت
- فکر کردن به انجام جراحی پلاستیک
تفاوت بین احساس اضطراب و اختلال اضطراب
اختلال اضطراب احساس عصبی بودن و دلهره مکرری است که زندگی روزمره را مختل میکند. فردی که به اختلال اضطراب مبتلا است، آنقدر دچار اضطراب میشود که دیگر نمیتواند کارهای روزمرهاش را انجام بدهد. احساس دلهره، دلشوره، نگرانی یا عصبی بودنی که زندگی روزمره را مختل نکند، احساس دلواپسی و اضطرابی عادی است.
آیا خوردن نوشیدنیهای کافئیندار باعث بیشتر شدن اضطراب و دلهره میشه؟
احتمالاً افراد مبتلا به اختال اضطراب از شنیدن این خبر که کافئین نوعی محرک است، ناراحت میشوند. از آنجایی که کافئین واکنش “جنگ یا گریز” را برمیانگیزد، اثر اضطرابآور و نگران کنندگی کافئین بر روی بدن مشابه اثر رخدادی ترسناک است. مطالعات نشان میدهد که بروز این واکنش اضطراب را شدیدتر میکند و حتی میتواند منجر به حمله اضطراب شود. زیادهروی در مصرف کافئین باعث بروز علائم اضطراب، از قبیل عصبی و دمدمی مزاج شدن میشود و تمام شب بیدار نگهتان میدارد.
چرا مشاورم بهم گفته باید پیش متخصص غدد هم برم؟
غده تیروئید غدهای پروانهای شکل در جلوی گردن است که هورمونهای تیروئید را تولید میکند. هورمونهای تیروئید نقش مهمی در تنظیم متابولیسم و میزان انرژی بدن دارند. اما اگر غده تیروئید مقدار بسیار زیادی هورمون تولید کند، علائم اضطرابی مانند عصبی بودن، دلهره، تحریکپذیری، تپش قلب و بیخوابی بروز مییابد. بنابراین زمانی که علائم اضطراب با ورم کردن گردن، کاهش وزن، ضعف، خستگی یا عدم تحمل گرما همراه باشد، روانشناس ممکن است از شما بخواهد که برای تیروئیدتان به متخصص مراجعه کنید.
آیا داروهای لاغری هم باعث اضطراب و استرس میشن؟
مصرف بسیاری از مکملهای لاغری بدون نسخه عوارض جانبی متعددی مانند اضطراب را به دنبال دارد. از عوارض جانبی مخمر سنت جان میتوان به بیخوابی اشاره کرد، به علاوه عصاره چای سبز که ادعا میشود اشتها را سرکوب میکند، حاوی مقدار فراوانی کافئین است. گوارانا یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده فرآوردههای لاغری بدون نسخه است که مقدار کافئین موجود در آن دو برابر کافئین قهوه معمولی است. همچنین فرآوردههای حاوی افدرا را با احتیاط مصرف کنید، چون افدرا ضربان قلب و اضطراب را افزایش میدهد.
ارتباط اضطراب و افسردگی
بسیاری از بیماران دچار اختلال اضطراب از افسردگی نیز رنج میبرند و تقریباً نیمی از بیماران افسرده به اختلال اضطراب نیز مبتلا هستند. هر یک از این دو اختلال خلقی میتواند محرک دیگری باشد و بیمارانی که از هر دو اختلال اضطراب و افسردگی رنج میبرند، معمولاً علائم شدیدتری را تجربه میکنند و علائمشان زودتر شروع میشود.
عشقت رو جذب کن
میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو...
عضویت در خبرنامه رادیو عشق
مطالب زیر را حتما بخوانید
کینه و تنفر از پدر و مادر (چگونه پدر و مادرمان را ببخشیم؟)
148 بازدید
مقایسه کردن خود با دیگران (چطور خودم را با دیگران مقایسه نکنم؟)
197 بازدید
نحوه درمان خودشیفتگی، خودبزرگ بینی و غرور بیش از حد
218 بازدید
زود عصبی شدن(درمان زود عصبانی شدن و از کوره در رفتن)
273 بازدید
درمان غم و افسردگی پس از سقط جنین (ناراحتی روحی بعد از سقط)
217 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید