«آیا نماز خوندن در زندگی مشترک چیز مهمیه؟»، «چرا بعضی از افراد روی نماز خوندن همسرشون حساس هستن؟ اگه نخونیم چی میشه؟» برخی از افراد مذهبی هستند و نماز خواندن برایشان بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل تاکید میشود که یکی از سوالاتی که باید از نامزد خود قبل از ازدواج بپرسید، درباره میزان مذهبی بودن او و انتظاراتی است که در این زمینه از شما دارد. شما باید بدانید که از لحاظ دینی و اعتقادی چقدر از یکدیگر متفاوت هستید و آیا این تفاوت مشکل ساز خواهد بود یا خیر؟ اگر این موارد بررسی نشده است و حال از شوهرتان انتظار دارید نماز بخواند اما او این کار را نمیکند، این مقاله را دنبال کنید و به راهکارهای نوشته شده عمل کنید.
فواید نماز خواندن
بهبود تمرکز
در هنگام نماز که چشمها به یک نقطه خیره میشوند و فرد روی نماز خواندن تمرکز میکند، تمرکزش بهبود پیدا میکند و نواقص بینایی کمتر میشوند.
بهبود تعادل و حرکت
ایستادن برای نماز به بهبود حرکت و تعادل کمک میکند. مخچه وظیفه تعادل را بر عهده دارد. افرادی که از این نظر مشکل دارند، نماز خواندن میتواند به بهبود تعادلشان کمک کند.
تقویت ماهیچههای دست ها، پاها، کمر و گردن
با رکوع کردن، ماهیچههای دستها، پاها، کمر و گردن تقویت میشود و همچنین ستون فقرات کشیده میشوند.
کشش ماهیچههای گردن و کمر و افزایش میزان گردش خون به مغز
با سجده کردن، ماهیچههای گردن و کمر کشیده میشوند و همچنین گردش خون به سمت مغز بیشتر میشود. این حرکت برای مهرههای کمر و درمان دیسک بسیار موثر است.
سلامت قلب و عروق
نماز و حرکات آن مانند ورزش است و تاثیری مشابه روی جسم و روان ما میگذارد. یکی از تاثیرات مثبت آن، برخورداری از سلامت قلب و عروق است.
حفظ بهداشت
وضو گرفتن قبل از نماز به حفظ بهداشت فردی، پاکیزگی و آراستگی فرد کمک میکند.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
حالت نشستن در هنگام نماز باعث تحریک دستگاه گوارش میشود و بهبود عملکرد آن کمک میکند.
درمان افسردگی و اضطراب
افرادی که مشکلات روانی مثل افسردگی و اضطراب دارند معمولا بیش از حد میخوابند و این باعث میشود حالشان بدتر شود و یا خوابهای آشفته بیشتری ببینند. بیدار شدن برای نماز صبح، باعث میشود فرد بیش از حد نخوابد و همچنین از دیدن خوابهای بد و کابوسها جلوگیری میشود. بنابراین از این جهت، نماز خواندن و بیدار شدن از خواب برای نماز صبح به بهبود اضطراب و افسردگی به شدت کمک میکند و خواب فرد را تنظیم میکند.
کاهش استرس و اضطراب و افزایش حس سرزندگی و شادی
در افرادی که برای نماز صبح از خواب بیدار میشوند، هورمونهای شادیآور بیشتری ترشح میشوند و کم کم به دلیل ترشح شدن این هورمون، استرس، اضطراب و تنشها در فرد کم میشود. سحرخیزی باعث سرزندگی و شادی فرد میشود. بنابراین بیدار شدن برای نماز صبح از این جهت هم برای فرد مفید است و به او کمک میکند برای شرایط بحرانی بعدی زندگی آماده باشد و کمتر دچار تنش شود.
کاهش خشم و عصبانیت
با نماز خواندن و کسب آرامش بیشتر، کم کم خشمگین شدن فرد هم کاهش مییابد و فرد به آرامش بیشتری دست پیدا میکند.
افزایش مثبتاندیشی
افرادی که به کلام خدا آگاه هستند و با خدا راز و نیاز میکنند، دید بهتری نسبت به خود، جهان اطراف و آدمها دارند و همین موضوع به آنها کمک میکند که مثبتاندیشی بیشتری داشته باشند.
افزایش همت و پشتکار
افرادی که به صورت مرتب نمازها را میخوانند، افراد تنبلی نیستند چون به این امور پایبند هستند و به موقع نماز میخوانند، بنابراین کم کم دارای همت و پشتکار بیشتری میشوند. این موضوع به آنها کمک میکند در کارهای دیگر زندگیشان هم با همت و پشتکار بیشتری پیش بروند.
چرا شوهرم نماز نمیخواند؟
به خدا اعتقاد ندارد
اگر فرد به خدا اعتقاد نداشته باشد، مسلما برایش نماز خواندن و راز و نیاز کردن با خدا معنایی نخواهد داشت. پس یکی از دلایل نماز نخواندن، اعتقاد نداشتن به خدا و یا داشتن اعتقادات بسیار ضعیف است.
تکرار گناههای زیاد
اگر فرد مدام گناه کند و آنها را تکرار کند، دیگر میلی به نماز خواندن نخواهد داشت.
داشتن شناخت کم از نماز و ناآگاهی از علت مهم بودن آن
یکی از دلایل دیگر این است که فرد اصلا نماز را نمیشناسد و آگاهی کمی نسبت به آن دارد و از مزایا و علت مهم بودن آن چیزی نمیداند.
تربیت خانوادگی
قطعا تربیت خانوادگی هم نقش زیادی در نماز خواندن یا نخواندن فرزندان دارد. خانوادههایی که فرزندانشان را طوری تربیت نکردند که نماز بخوانند و خودشان هم اهل آن نبودهاند، مسلما فرزندان هم چیزی از خانواده خود یاد نمیگیرند اما خانوادههای مذهبی که نماز میخوانند و اعتقادات قوی دارند، اکثرا فرزندانی را تربیت میکنند که آنها هم از اهمیت نماز خواندن و ارتباط با خدا با خبر هستند و این کار را انجام میدهند.
شوهرم نماز نمیخواند. چه کار کنم؟
«چگونه شوهرم را نماز خوان کنم؟» شاید این سوال در ذهن شما هم باشد. در ادامه مقاله میخواهیم روشهایی را معرفی کنیم که با انجام دادن آنها تلاش کنید همسرتان را به سوی نماز خواندن هدایت کنید اما یک نکته را باید در نظر داشته باشید. اگر همسرتان به دین و خدا اعتقادی نداشته باشد و تربیت خانوادگی او نیز به همین صورت باشد، به احتمال زیاد شما نخواهید توانست در او تاثیر زیادی بگذارید و رفتارش را تغییر دهید چون زمانی او تغییر میکند که خودش هم قلبا باور داشته باشد که نماز خواندن لازم و ضروری است و فواید زیادی دارد اما اگر این باورها را نداشته باشد، شاید حرف شما را هم قبول نکند. به هر حال میتوانید تلاش کنید تا در رفتار و دیدگاه او تغییر ایجاد کنید اما نباید این تلاشها همراه با اصرار زیاد و یا زورگویی باشد چون قرار نیست به کسی زور بگوییم، قرار است به او کمک کنیم.
علت اینکه او نماز میخواند را بررسی کنید
اگر علتش را نمیدانید بهتر است با شوهرتان صحبت کنید و از او بپرسید که چرا نماز نمیخواند؟ آیا در خانوادهشان فردی که نماز بخواند وجود دارد؟ اعتقادات شوهرتان چیست و آیا به خدا باور دارد یا خیر؟
در مورد اهمیت و مزایای نماز خواندن با او صحبت کنید
اگر در این خصوص آگاهی ندارد، با او در مورد فواید و مزایای جسمی و روانی نماز خواندن صحبت کنید که در این مقاله هم به این موضوع پرداختیم. برخی از افراد به دلیل ناآگاهی، نماز خواندن را بیاهمیت میپندارند اما اگر بیشتر با آن آشنا شوند، باور پیدا میکنند که نماز خواندن بسیار مفید و ضروری است و باعث بهبود و درمان بسیاری از بیماریها و یا مشکلات روانیشان میشود.
اگر در خانوادهاش افراد نماز خوان هستند، از آنها کمک بگیرید
شاید او نیاز داشته باشد از خانوادهاش این حرفها را بشنود. برای تغییر دادن باورهای اشتباه همسرتان نسبت به نماز خواندن، میتوانید از افراد نماز خوان خانوادهاش نیز کمک بگیرید.
الگوی شوهرتان باشید
نمازها را مرتب و اول وقت بخوانید تا او ببیند که چقدر اهمیت دارد و چقدر شما الگوی خوب و منظمی هستید. شاید با این کار او هم تشویق شود با شما همراهی کند.
با او قرآن بخوانید
خواندن روایات و احادیث در کنار همسرتان، ممکن است او را مشتاق کند که بیشتر در این زمینه مطالعه داشته باشد، بخواند و علاقهمند شود که نماز بخواند.
به او فرصت بدهید
شاید دفعات اول که به او میگویید که نماز بخواند او زود قبول نکند. انتظار تغییر سریع دیدگاهها و باورهای او را نداشته باشید و به او فرصت بدهید که خودش هم مطالعه کند، فکر کند و بعد تصمیمگیری کند.
با لحن بد و با بیاحترامی صحبت نکنید
در متن بالا هم اشاره کردیم که با زورگویی پیش نروید و حال تاکید میکنیم که با لحن بد و با بیاحترامی صحبت نکنید، بلکه همیشه به خاطر داشته باشید که برای تاثیرگذاری بیشتر روی همسرتان، باید از نزدیکی و صمیمیت عاطفی و احساسیتان استفاده کنید و با لحن شیرین با او صحبت کنید. هر چقدر بیشتر فشار بیاورید و زور بگویید، احتمال اینکه او تغییر کند کاهش مییابد و از میزان تاثیرگذاری کلامتان کم میشود. پس مراقب لحن گفتار و جملهبندیتان باشید.
قهر نکنید
اگر او همچنان پافشاری کرد که به هر دلیلی دوست ندارد یا نمیخواهد نماز بخواند، قهر نکنید. قهر کردن، سرد شدن از رابطه زناشویی و یا دعوا کردن هرگز راهکارهای مناسبی برای حل این مشکل نیست، بلکه بیشتر فاصله بینتان را افزایش میدهد.
از او بخواهید گاهی وقت نمازها را به شما یادآوری کند
او را در فرایند نماز خواندنتان مشارکت دهید. این کار میتوانید او را مشتاق کند که خودش هم با شما هم قدم شود و نماز بخواند. مثلا میتوانید گاهی از او بخواهید که به شما وقت نمازها را یادآوری کند.
از زوج درمانگر کمک بگیرید
اگر در این مسیر موفق نبودید، بهتر است با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید و راهکارهای لازم را دریافت کنید. چرا مهم است که از کمک تخصصی مشاور استفاده کنید؟ چون اصرارهای زیاد بیفایده است و میتواند باعث لجبازی همسرتان شود. بنابراین بهتر است در صورت حل نشدن این مشکل، از زوج درمانگران کمک بگیرید و تلاشها و اصرارهای خودسرانه خودداری کنید.
سخن پایانی
نماز خواندن علاوه بر مزایای معنوی که دارد، برای سلامت جسمانی و روانیمان نیز بسیار مفید است. درواقع نماز خواندن مثل یک مراقبه ذهنی، ورزش و یوگا است. اگر شوهرتان اهل نماز خواندن نیست اما شما میخواهید که او هم مثل شما نماز بخواند، میتوانید از راهکارهای توضیح داده شده در این مقاله استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که شما نمیتوانید با زور همسرتان را تغییر دهید، بنابراین از زورگویی، قهر کردن، سرد شدن و یا دعوا کردن با همسرتان خودداری کنید. اگر با این راهکارها نتوانستید به هدفتان برسید و همسرتان را تشویق کنید که مثل شما نماز بخواند، توصیه میکنیم با زوج درمانگران همیار عشق در این خصوص مشورت کنید.
پرسش و پاسخ کوتاه