چرا زن درخواست طلاق می‌دهد؟ (علت‌های جدایی و طلاق در خانم‌ها چیست؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

چرا زن درخواست طلاق می‌دهد؟ (علت‌های جدایی و طلاق در خانم‌ها چیست؟)

متاسفانه آمار طلاق در کشور تقریبا زیاد است و درواقع چندین سال است که این روند ادامه دارد و همچنان تعداد ازدواج‌های ناموفق بیشتر می‌شود. طلاق علت‌های زیادی دارد و همچنین می‌توان از آن پیشگیری و جلوگیری کرد. در این مقاله قصد داریم درباره علت‌های طلاق خانم‌ها توضیح بدهیم تا بتوانید از آن پیشگیری و جلوگیری کنید.

چرا زن درخواست طلاق می‌دهد؟


بی‌توجهی شوهر

زنان نیز همانند مردان به دنبال دریافت توجه، محبت، احساس ارزشمندی، قدرشناسی، حمایت و صمیمیت عاطفی و فیزیکی در ازدواج هستند. وقتی مرد به هر دلیلی به همسرش بی‌توجهی کند و نیازهایش را برطرف نکند، زن ممکن است مدت زیادی تحمل کند اما کم کم دل مرده می‌شود، بین‌شان طلاق عاطفی اتفاق می‌افتد و ممکن است کار به جایی بکشد که زن بخواهد درخواست طلاق بدهد.

قدرنشناسی شوهر

مردانی که قدرنشناس هستند و در مقابل زحمات همسرشان غر می‌زنند، از او عیب‌جویی می‌کنند یا کلا توجهی به او ندارند به مرور باعث سرد شدن زن از زندگی مشترک می‌شود. همه انسان‌ها چه مرد و چه زن دوست دارند دیگران قدرشان را بدانند و از آنها تشکر کنند. اگر این کار انجام نشود و فرد اصلا تعریف و تمجید و قدردانی نبیند، مسلما سرد خواهد شد. این موضوع می‌تواند منجر به طلاق شود.

مشکلات مالی

هر فرد دیدگاه و نگرش متفاوتی نسبت به مسائل مالی و خرج کردن ممکن است داشته باشد. مثلا یک فرد ممکن است بسیار زیاد اهل پس‌انداز کردن باشد و دیگری اهل خرج کردن. اگر باورهای مالی و سبک مدیریت مالی افراد با هم بسیار زیاد فرق داشته باشد و افراد نتوانند به توافق برسند، منجر به بحث و درگیری دائمی در خانواده می‌شود که زمینه‌ساز جدایی و طلاق است. به علاوه وضعیت مالی بد شوهر و تلاش نکردن برای بهبود این شرایط، می‌تواند باعث درخواست طلاق زن شود.

نداشتن رابطه جنسی سالم و رضایت‌بخش

افرادی که به هر دلیلی دیگر با هم رابطه جنسی ندارند و نیاز جنسی‌شان با هم برطرف نمی‌شود، کم کم ارتباط‌شان به طلاق منجر می‌شود. همچنین اگر در رابطه جنسی مشکلات حل نشده زیادی باشد نیز زمینه طلاق فراهم می‌شود.

خیانت مکرر شوهر

درست است که برخی از افراد خیانت را می‌بخشند و ادامه می‌دهند اما اعتمادسازی مجدد در زندگی مشترک بسیار سخت است و گاهی نمی‌توان اعتماد و عشق را بازگرداند. گاهی مرد به دلیل مشکلات روانی مثل تنوع‌طلبی جنسی که دارد، مدام خیانت می‌کند و متوجه اشتباهش نمی‌شود یا نمی‌تواند هیجانات و وسوسه‌هایش را کنترل کند. خیانت‌های مکرر، دیگر قابل بخشش و فراموش شدن نیست و در اغلب مواقع چنین زندگی‌هایی به جدایی ختم می‌شوند.

سوءمصرف مواد شوهر

متاسفانه یکی از دلایل طلاق خانم‌ها، سوءمصرف مواد مخدر شوهر است. این مورد بسیار آزاردهنده است و می‌تواند یک خانواده را از هم بپاشاند. البته افرادی هم هستند که اعتیاد را ترک می‌کنند اما افرادی که ترک نمی‌کنند یا اصلا اشتباه‌شان را قبول ندارند، این ارتباطات و ازدواج‌ها معمولا به جدایی ختم می‌شود. خانواده‌هایی که فرد معتاد دارند، معمولا بچه‌ها آسیب زیادی می‌بینند.

  چه وقت نباید به یک مرد اعتماد کرد؟ (مردانی که قابل اعتماد نیستند)

رمانتیک نبودن شوهر

درست است که رمانتیک بودن بیشتر مربوط به اوایل رابطه آشنایی می‌شود و بعدها این حد از شور و حرارت رابطه کاهش می‌یابد و این اتفاق طبیعی است، اما در زندگی مشترک هم باید گاهی رمانتیک باشیم و آتش عشق را بیشتر کنیم. اگر این اتفاق نیفتد، رابطه و عشق دچار یکنواختی می‌شود و کم کم عشق بین زوجین کم شده و می‌تواند به جدایی ختم شود.

 

 

سوءاستفاده احساسی، روانی و فیزیکی از زن

متاسفانه آمار سوءاستفاده احساسی، روانی و فیزیکی کم نیست. بسیاری از افراد عادات اشتباهی مثل دست بزن داشتن، فحش دادن، تحقیر و بی‌احترامی کردن و… را دارند. این رفتارها همان سوءاستفاده احساسی، روانی و فیزیکی است که با شدت‌های مختلفی ممکن است انجام شود. اگر در زندگی مشترک، مرد یا زن از این عادات رفتاری داشته باشند، این زندگی می‌تواند به طلاق ختم شود.

مشکلات حل نشده و روی هم انباشته شده در زندگی مشترک

متاسفانه بسیاری از زوجین این اشتباه را می‌کنند که وقتی مشکلی بین‌شان پیش می‌آید، آن را حل نمی‌کنند، پشت گوش می‌اندازند و همینطور به زندگی‌شان ادامه می‌دهند انگار که آن مشکل اصلا وجود نداشته است. در حالی که هرچقدر هم که مشکلات را نادیده بگیریم، حتی مشکلات کوچک و جزئی را، همچنان آنها وجود دارند و نمی‌توان انکار کرد. درواقع مشکلات تاثیر منفی‌شان را روی زندگی مشترک می‌گذارند و این موضوع غیرقابل انکار است. وقتی مشکلات حل نشده روی هم انباشته شوند، کم کم کیفیت زندگی مشترک کاهش می‌یابد و زن و شوهر هم از لحاظ روانی، احساسی و فیزیکی از هم دور می‌شوند. همین مشکلات به مرور می‌توانند باعث طلاق شوند.

حل کردن مشکلات به روش‌های اشتباه و مخرب

بسیاری از افراد مهارت حل مسئله ندارند. فکر می‌کنند با قهر کردن، تنبیه کردن طرف مقابل با سکوت، توهین و فحاشی کردن و یا انتقام گرفتن و فریاد کشیدن، می‌توانند مشکلات را حل کنند. در صورتی که تمامی این روش‌ها اشتباه و مخرب هستند. اگر زوجین از این روش‌ها برای حل یا حذف مشکلات‌شان استفاده کنند، می‌تواند در درازمدت زندگی‌شان را به طلاق بکشاند.

تفاوت‌های زیاد بین زن و شوهر

بسیاری از روانشناسان تاکید می‌کنند که برای ازدواج باید زن و مرد با هم تفاهم و سازش داشته باشند. هرچقدر میزان تفاوت‌هایشان کمتر باشد، ممکن است ازدواج موفق‌تری داشته باشند. تفاوت‌های مذهبی و دینی، فرهنگی، خانوادگی، عقایدی و… همگی در امر ازدواج مهم هستند. اگر از این لحاظ مهم تفاوت‌ها زیاد باشد ممکن است منجر به جدایی و طلاق شود چون زن و مرد نمی‌توانند با هم کنار بیایند، سازش داشته باشند و زندگی کنند.

  طلاق رجعی (بازگشت به زندگی با همسرتان بعد از جدایی و طلاق)

ازدواج اجباری و زوری

اگر زن و مرد ازدواج اجباری و زوری انجام داده باشند، احتمال اینکه در آینده طلاق بگیرند افزایش می‌یابد.

نبود عشق و شناخت کافی برای ازدواج

اگر زن و مرد بدون عشق و شناخت کافی از یکدیگر ازدواج کرده باشند، به مرور زمان ممکن است از هم دلزده شوند و چیزهایی ببینند که نمی‌توانند با آنها کنار بیایند. همین موضوع منجر به طلاق و جدایی می‌شود.

زود ازدواج کردن یا ازدواج در سن کم

افرادی که در سن کم به خاطر عشق و هیجانات عشقی ازدواج می‌کنند، احتمال دارد بعدا از ازدواج خود پشیمان شوند و حس کنند از زندگی و رشد و پیشرفت‌هایشان عقب ماندند و یا حس کنند که آن زمان تصمیم‌گیری احساسی انجام دادند و انتخاب اشتباهی برای ازدواج‌شان کرده‌اند.

نداشتن مهارت‌های ارتباطی

بیش از 90% کیفیت زندگی مشترک بر مهارت‌های ارتباطی و نحوه گفتگوی شما با همسرتان مربوط است. اگر مهارت ارتباطی شما یا همسرتان ضعیف باشد، در حل مشکلات با گفتگو، ابراز علاقه‌های کلامی و کلا در برقراری ارتباط صلح‌آمیز و عاشقانه با یکدیگر مشکل داشته باشید، احتمال طلاق گرفتن‌تان افزایش می‌یابد.

اختلاف نظر در تربیت فرزند

یکی دیگر از علت‌های درخواست طلاق زنان، اختلاف نظر داشتن بر سر تربیت فرزندان است که باعث می‌شود زن و شوهر مدام با هم بحث و دعوا کنند و از یکدیگر دور شوند. اگر نتوانند تفاوت نگرش‌هایشان در زمینه فرزندپروری را مدیریت کنند ممکن است ارتباط‌شان به طلاق ختم شود.

چگونه از طلاق گرفتن همسرم جلوگیری کنم؟


بررسی کنید که چه چیزهایی در زندگی مشترک‌تان وجود دارد که باید آن را تغییر بدهید؟

بررسی کنید ببینید مشکلاتی که با همسرتان دارید چیست؟ چه تغییراتی را باید در زندگی مشترک‌تان ایجاد کنید؟ چه تلاش‌هایی باید برای بهبود ارتباط با همسرتان انجام بدهید؟ یک برنامه‌ریزی ذهنی داشته باشید و سعی کنید طبق آن عمل کنید و برای بهبود ارتباط‌تان بکوشید.

در خودتان چه تغییراتی را باید ایجاد کنید

بسیار عالی و قابل تقدیر است که بخواهید روی خودتان کار کنید تا شخصیت‌تان بیشتر رشد کند و نقاط ضعف‌تان برطرف شوند تا تاثیر مثبت آن را در زندگی مشترک‌تان نیز ببینید. قدم بعدی این است که فکر کنید ببینید در خودتان چه تغییراتی را باید ایجاد کنید تا هم سلامت روان خودتان ارتقاء پیدا کند و هم ارتباط با همسرتان بهبود پیدا کند؟ روی عادات اشتباه کلامی و رفتاری‌تان کار کنید. در این زمینه اگر نیاز به کمک مشاور داشتید، می‌توانید از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.

به ظاهر خودتان رسیدگی کنید و ارتباط فیزیکی خوبی را با همسرتان برقرار کنید

اگر همسرتان از مسائل ظاهری‌تان راضی نیست یا مدام انتقاد می‌کند یا توصیه‌هایی به شما نمی‌دهد، بدون گارد گرفتن کمی به حرف‌هایش فکر کنید. شاید چیزهایی که می‌گوید درست باشد. اگر انتقاداتش درست است، اشتباهات‌تان را بپذیرید و روی ظاهرتان کار کنید تا رابطه زناشویی‌تان نیز بهبود پیدا کند و همسرتان تمایل داشته باشد به شما نزدیک شود. مثلا اگر همسرتان انتقاد می‌کند که بوی خوبی نمی‌دهید، روی این مشکل کار کنید چون مسئله مهمی است.

  میخوام طلاق بگیرم (میخوام از شوهرم جدا بشم)

همسرتان را ببخشید

مشکلات کهنه و اختلافات قبلی را فراموش کنید و همسرتان را ببخشید. از همسرتان بابت اشتباهاتی که داشتید عذرخواهی کنید و از او طلب بخشش کنید. بخواهید که مجدد رابطه‌تان را از نو شروع کنید تا این دفعه بهتر پیش بروید.

مهارت‌هایی که برای مدیریت درست زندگی مشترک‌تان نیاز دارید را یاد بگیرید

این مهارت‌ها را شما نیاز دارید:

اگر در این مهارت‌ها ضعف دارید حتما سعی کنید در خودتان ایجاد و تقویت کنید.

به همسرتان احترام بگذارید

احترام گذاشتن به همسر یعنی با او خوب و محترمانه صحبت کنید، شخصیتش را خرد نکنید، به رویا و اهدافش و به طرز تفکر و اعتقاداتش احترام بگذارید. زورگویی و کنترل‌گری نکنید. همچنان به چیزها یا افرادی که او دوست دارد هم احترام بگذارید، مثل خانواده، دوستان، رشته تحصیلی، شغلش و…

به تفاهم و سازش برسید

به جای تمرکز روی تفاوت‌ها، روی شباهت‌هایتان متمرکز شوید و سعی کنید آنها را بیشتر و وسیع‌تر کنید. در زمینه تفاوت‌ها هم تلاش کنید با هم به توافق برسید.

رابطه عاطفی و جنسی خوبی داشته باشید

روی کیفیت رابطه عاطفی و جنسی‌تان کار کنید. عشق و صمیمیت بین‌تان را افزایش بدهید و تلاش کنید رابطه‌تان را بهبود ببخشید. اگر نمی‌دانید برای بهبود رابطه‌تان باید چه کار کنید، می‌توانید از همسرتان بپرسید و از نظرات او استفاده کنید.

مشکلات‌تان را حل کنید

وقتی مشکل یا اختلافی بین‌تان پیش می‌آید، آن را پشت گوش نیندازید و صورت مسئله را پاک نکنید بلکه آن را به روش درست حل کنید. اگر در زمینه حل مشکلات‌تان به مشکل برمی‌خورید به جای فراموش کردن آن مشکل، برای حل کردن آن از زوج درمانگر کمک بگیرید. زوج درمانگران همیار عشق در این زمینه می‌توانند به صورت تخصصی راهنمایی تان کنند.

سخن پایانی

درخواست طلاق دادن یا تمایل به طلاق گرفتن، قطعا دلایل مختلفی دارد. البته برخی از افراد به صورت هیجانی تصمیم به طلاق می‌گیرند اما برخی از افراد واقعا دلایل منطقی برای آن دارند. در این مقاله درباره علت درخواست طلاق زن صحبت کردیم و در انتها چندین راهکار توضیح دادیم برای اینکه بتوانید با انجام دادن این راهکارها، از طلاق گرفتن همسرتان جلوگیری کنید. برای داشتن زندگی مشترک موفق باید برای آن وقت بگذارید و تلاش کنید. اگر در زمینه حل مشکلات زناشویی‌تان نیاز به راهنمایی دارید می‌توانید از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط