دلایل سکوت مرد بعد از دعوا (در مقابل سکوت مردان، چه باید کرد؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

دلایل سکوت مرد بعد از دعوا (در مقابل سکوت مردان، چه باید کرد؟)

همه ما چه مرد و چه زن، گاهی اوقات سکوت می‌کنیم چون نمی‌خواهیم بحث ادامه پیدا کند یا احساس ضعف می‌کنیم و فکر می‌کنیم اگر حرف بزنیم هم فایده ندارد. البته ضعف در مهارت‌های ارتباطی هم یکی از دلایل سکوت کردن می‌تواند باشد، اما در کل مردان بیشتر از زنان گاهی نیاز به سکوت دارند. در این مقاله قصد داریم به دلایل این موضوع بپردازیم و ویژگی‌های روان شناختی مردان را بررسی کنیم و سپس چند راهکار و توصیه می‌دهیم که در این شرایط چگونه با مردتان برخورد کنید که مشکلی پیش نیاید و ارتباط‌تان خراب نشود.

چرا مردان سکوت می‌کنند؟


مهارت‌های ارتباطی را بلد نیستند

یکی از تفاوت‌های زنان و مردان، تفاوت‌شان در ارتباط برقرار کردن است. زنان بیشتر از مردان اهل ارتباط برقرار کردن و گفتگوهای طولانی هستند اما مردان از این نظر ضعف دارند مگر اینکه در دوران بزرگسالی آموزش دیده باشند و روی مهارت‌های ارتباطی‌شان کار کرده باشند. مردان در هنگام مشکلات و سختی‌ها که نیاز به مهارت‌های ارتباطی بالا است، حس می‌کنند که نمی‌توانند ارتباط خوبی برقرار کنند و صحبت کنند، بنابراین ترجیح می‌دهند سکوت کنند و چیزی نگویند. پس یکی از دلایل سکوت کردن مردان، ضعف‌شان در برقرار کردن ارتباط است.

در گفتگو با شریک عاطفی یا همسرشان احساس ضعف می‌کنند

در یکی از تحقیقات انجام شده، در طی مصاحبه با تعدادی از مردان، این نتیجه حاصل شده است که مردان در صحبت با زنان، احساس ضعف می‌کنند چون شریک عاطفی‌شان مشکلات گذشته را پیش می‌کشد و آنها توانایی دفاع از خود را ندارند، زنان حافظه قوی دارند و در مورد گذشته به وضوح صحبت می‌کنند اما مردان چیزی را به خاطر ندارند که بگویند، زنان می‌توانند در مورد مشکلات صحبت کرده و افکار و احساسات‌شان را توضیح بدهند اما مردان این توانایی را ندارند.

زود عصبانی می‌شوند

به دلیل اینکه برخی از مردان زود عصبانی می‌شوند و ممکن است رفتاری از خود نشان بدهند یا حرفی بزنند که بعدا پشیمان شوند، بنابراین کلا ترجیح می‌دهند که حرفی نزنند و سکوت کنند.

نمی‌خواهند با شریک عاطفی‌شان دعوا کنند

بعضی از مردان اعتقاد دارند که اگر صحبت کنند و حرفی بزنند، این صحبت‌ها منجر به دعوا می‌شود، پس ترجیح می‌دهند که کلا صحبت نکنند تا نه اعصاب شما را خرد کنند و نه رابطه‌شان خراب شود.

تجربیات دوران کودکی

برخی از افراد که در خانواده‌شان دیدند زن و شوهر نمی‌توانند با هم خوب صحبت کنند و به نتیجه برسند و همیشه قرار است دعوا شود، این ذهنیت در آنها ایجاد شده است که صحبت کردن همیشه منجر به دعوا و دلخوری می‌شود، پس خودشان هم از صحبت کردن گریزان هستند. دلیل بعدی هم این است که در دوران کودکی وقتی می‌خواستند از پدر و مادر درخواستی داشته باشند یا حرفی بزنند، همیشه با آنها دعوا کرده‌اند. بنابراین کودک فکر می‌کند که هر صحبت یا درخواستی، منجر به دعوا می‌شود و می‌تواند ارتباط را خراب کند.

  دخالت خانواده‌ زن/شوهر در تربیت فرزند(خانواده شوهرم میگن بچه‌ات بی‌ادبه)

به حرف‌هایش گوش نمی‌دهید و زود قضاوت می‌کنید یا عصبانی می‌شوید

هر کدام از ما چه مرد باشیم و چه زن، زمانی دوست داریم با خیال راحت صحبت کنیم که بدانیم طرف مقابل‌مان خوب به حرف‌هایمان گوش می‌دهد و نه قضاوت‌مان می‌کند و نه عصبانی می‌شود. اگر شما گوش شنوای خوبی برای شریک عاطفی یا شوهرتان نباشید، او کم کم از صحبت کردن با شما اجتناب خواهد کرد چرا که آن احساس امنیت را نخواهد داشت که بتواند حرف‌هایش را پیش شما بزند. پس ترجیح می‌دهد سکوت کند.

پیامدهای سکوت کردن به جای صحبت کردن، کدام‌اند؟


شریک عاطفی‌تان احساس تنهایی می‌کند و حس می‌کند حرف‌هایش برایتان ارزشی ندارد

اگر همیشه فقط او باشد که صحبت می‌کند و شما فقط سکوت می‌کنید، او از این رفتار این گونه برداشت می‌کند که حرف‌هایش برای شما ارزشی ندارد، شما فقط سکوت می‌کنید چون او زیاد حرف می‌زند و حوصله‌تان سر می‌رود، به او و حرف‌هایش توجه نمی‌کنید و… این احساسات منفی باعث می‌شود شریک عاطفی‌تان از شما دور شود، دیگر نتواند حرف‌هایش را به شما بزند و احساس تنهایی و دوست داشته نشدن بکند.

مشکلات حل نشده باقی می‌مانند

اگر شما هم در گفتگو فعال نباشید و همیشه سکوت کنید، مشکلات حل نشده باقی می‌مانند چون برای حل مشکل، نیاز است که هر دو طرف رابطه با هم صحبت کنند و تبادل نظر کنند تا یکدیگر را درک کنند و به یک راه حل مشترک برسند اما با صحبت کردن یک طرفه، چیزی حل نمی‌شود. وقتی مشکلات روی هم انباشته شود و به موقع حل نشود، باعث خراب و سرد شدن رابطه می‌شود.

زن و مرد از یکدیگر فاصله می‌گیرند

وقتی هیچ صحبت و تبادل نظری بین افراد رد و بدل نشود، ارتباط رو به سردی می‌رود و زن و مرد از یکدیگر فاصله می‌گیرند چرا که اساس رابطه عاطفی یا زندگی مشترک، صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن با یکدیگر است و اگر صحبتی بین افراد انجام نشود، این ارتباط خراب می‌شود.

مرد همه احساسات و افکارش را در درون خود انباشته می‌کند و آسیب می‌بیند

اگر مرد نتواند احساس راحتی کند و حرف‌هایش بزند، همه چیز در درون او انباشته می‌شود و ممکن است او مبتلا به افسردگی و یا اضطراب شود چون روان ما تا یک حدی می‌تواند همه چیز را در خودش انبار کند و نگه دارد اما بعدها منجر به آسیب‌های روحی و روانی می‌شود. همچنین فردی که احساساتش را به موقع بروز نمی‌دهد و همه چیز را در خودش انباشته می‌کند، بالاخره یک روزی منفجر می‌شود و همه احساسات را مثلا به شکل پرخاشگری شدید بروز می‌دهد. در این هنگام، هم ارتباطش به دلیل رفتار تکانشی شدید ممکن است خراب شود و هم ممکن است به نوعی به خود و طرف مقابلش آسیب بزند. پس مهم است که افراد به موقع احساسات و هیجانات‌شان را به شکل درست بروز بدهند.

  کنترل افکار منفی (مدیریت افکار ناکارآمد و خطاهای شناختی)

در هنگام سکوت مردان، چه کنیم؟


بپذیرید که این یک ویژگی مردانه است چه درست باشد و چه غلط

وقتی به این پذیرش برسید که مردتان قرار نیست مثل شما صحبت کند و ارتباطات خوبی برقرار کند، می‌توانید سکوت کردن او را هم بپذیرید. البته منظورمان این نیست که سعی در حل آن نداشته باشید و اجازه بدهید او همین طوری آن را ادامه بدهد اما وقتی به پذیرش برسید، از مقابله به مثل کردن یا عصبانی شدن نسبت به سکوت‌هایش، خودداری خواهید کرد، چرا که انجام دادن این رفتارهای اشتباه، نه تنها کمکی به حال شما نمی‌کند، بلکه می‌تواند اوضاع را بدتر کند.

 به او بگویید که با سکوت کردن، شما مشکل را متوجه نمی‌شوید و سکوت‌های طولانی، آسیب‌زننده است

شاید شریک عاطفی‌تان به هر دلیلی احساس می‌کند وقتی سکوت می‌کند، اوضاع بهتر پیش می‌رود اما باید این موضوع را برایش توضیح بدهید که سکوت‌های طولانی، آسیب‌زننده و زجرآور است، به علاوه شما از روی سکوت او، متوجه مشکل نمی‌شوید. شاید او مطلع نیست که سکوت کردن، چه پیامدهایی دارد. وقتی شما احساس‌تان را نسبت به این موضوع برایش توضیح می‌دهید، شاید او انگیزه بیشتری برای تغییر پیدا کند.

بعد از اینکه هر دوتان آرام شدید، مجدد با او صحبت کنید

لازم نیست همه مشکلات در جا و در همان لحظه حل شوند، بلکه صبر کنید هر دوتان آرام شوید و سپس دوباره با هم صحبت کنید. در صحبت دوباره، به او هم اجازه صحبت کردن بدهید. عصبانی نشوید، خودتان را کنترل کنید و در مورد حرف‌هایش گارد نگیرید. شاید حرف‌هایی باشد که دوست نداشته باشید اما مطمئنا لازم است حرف‌های او را هم بشنوید. اگر می‌بینید صحبت نمی‌کند و دوباره سکوت کرده است، به او بگویید:«عزیزم نظرت برام مهمه. میشه تو هم صحبت کنی و نظرت رو در مورد حرف‌هام بگی؟ من با جون و دل بهت گوش میدم و قرار نیست این صحبت‌هامون تبدیل به دعوا بشه. با خیال راحت صحبت کن.» اینکه شما به او اطمینان خاطر بدهید و قول بدهید که دعوا ایجاد نمی‌شود، فقط یک صحبت ساده است، باعث می‌شود او انگیزه پیدا کند و صحبت کند. پس برای صحبت کردن، باید فضای امنی برای او ایجاد کنید.

  حسادت عاشقانه در زنان و دختران (غیرت زن به مرد)

نیاز و تمایل‌تان به صحبت کردن با او را توضیح بدهید

برای شریک عاطفی‌تان توضیح بدهید که نیاز دارید با او صحبت کنید و حرف‌هایش برای شما ارزشمند است. به او بگویید که تمایل به برقراری ارتباط با او را دارید.

با نیش و کنایه صحبت نکنید

وقتی می‌خواهید چیزی را به شریک عاطفی‌تان بگویید، با نیش و کنایه صحبت نکنید، بلکه با لحن و جمله‌بندی درست صحبت کنید که این اشتیاق در طرف مقابل ایجاد شود که با شما حرف بزند و سکوتش را بشکند.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

اگر با این راهکارها و کار کردن روی رفتارهای خودتان، این مشکل حل نشد، توصیه می‌کنیم در این زمینه از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا علت سکوت شریک عاطفی یا شوهرتان مشخص شود و به شما آموزش بدهند که چگونه با مهارت‌های ارتباطی و تکنیک‌های خاصی، می‌توانید شوهرتان را تشویق کنید که با شما صحبت کند و مهارت‌های ارتباطی‌اش را تقویت کند.

سخن پایانی

سکوت کردن زیادی باعث می‌شود مشکلات حل نشود، زن و مرد از یکدیگر دور شوند و رابطه سرد و خراب شود، همچنین باعث می‌شود همه احساسات و هیجانات در شخص انباشته شود و منجر به آسیب روحی و روانی شود. بنابراین صحبت کردن و تبادل نظر و احساسات، یکی از ملزومات یک ارتباط است. اگر مردتان هم اهل گفتگو نیست و بیشتر اوقات سکوت می‌کند و حرفی نمی‌زند، این نکته را باید بدانید که این موضوع در بیشتر مردان وجود دارد چون مردان مثل زنان مهارت‌های ارتباطی قوی ندارند و گاهی وقتی احساس ضعف کنند یا نتوانند از خود دفاع کنند یا احساس کنند که صحبت‌شان منجر به دعوا و دردسر می‌شود، ترجیح می‌دهند ساکت بمانند و حرفی نزنند. شما با تشویق کردن او به صحبت کردن، تقویت مهارت شنیداری‌تان و فراهم کردن بستری امن برای صحبت کردن او، می‌توانید او را مشتاق کنید که سکوتش را بشکند و حرف بزند. اگر این مشکل با راهکارهای توضیح داده شده در مقاله حل نشد، می‌توانید در این خصوص و سایر مشکلات زناشویی، با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط