میخوام طلاق بگیرم (میخوام از شوهرم جدا بشم)

میخوام طلاق بگیرم (میخوام از شوهرم جدا بشم)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

میخوام طلاق بگیرم (میخوام از شوهرم جدا بشم)

تصمیم گرفتن برای طلاق شاید یکی از سخت‌ترین تصمیم‌های زندگی باشد. موقعی که فشار مشکلات و اختلافات میان زن و شوهر به میزان زیادی بالا می‌رود، دو راهی ادامه زندگی مشترک یا طلاق به شدت برای فرد آزار دهنده است. زمانی که خانمی می‌خواهد از شوهرش طلاق بگیرید باید تمام ابعاد این تصمیم را در نظر بگیرد و برای عواقب کوتاه مدت و بلند مدت آن خودش را آماده کند تا آسیب‌های احتمالی را به حداقل خود برساند. در این مقاله اقداماتی که قبل از عملی کردن طلاق، حین آن و بعد از طلاق نیاز است انجام شود را توضیح دادیم.

قبل از اقدام به طلاق


نخستین گام برای جدا شدن از همسرتان احتمالاً سخت‌ترین مرحله‌ است: قبل از هر چیز باید تصمیم قطعی خود را برای طلاق بگیرید. روش‌های درست و روش‌های اشتباهی برای این تصمیم‌گیری مهم وجود دارد. وقتی می‌خواهید تصمیم بگیرید که آیا طلاق برایتان مناسب است یا خیر، از انجام دادن کارهای زیر اجتناب کنید:

تا زمانی که همه راه‌ها را برای نجات زندگی‌تان امتحان نکرده‌اید، از زندگی مشترکتان دست نکشید

تا زمانی که همه راه‌ها را برای نجات زندگی‌تان امتحان نکرده‌اید، از زندگی مشترکتان دست نکشید

حل مشکلات مستلزم این است که به همسرتان بفهمانید که مشکلات زندگی مشترکتان آن‌قدر برایتان غیرقابل تحمل و ناراحت کننده شده است که قصد دارید از او طلاق بگیرید. در نود درصد موارد هر دو طرف در به بن‌بست رسیدن زندگی مقصراند. بنابراین عادلانه این است که هر دو نفرتان فرصت داشته باشید تا در کنار یکدیگر یا به کمک مشاور ازدواج برای حل این مشکلات تلاش کنید.

صرفاً زمانی باید برای طلاق تصمیم بگیرید که صمیمانه برای نجات زندگی‌تان تلاش کرده باشید. درباره مشکلاتتان با یکدیگر حرف بزنید و با همفکری و همکاری یکدیگر برای رسیدن به راه‌حل و سازش تلاش کنید. اگر بعد از تمام این اقدامات نتوانستید مشکلاتتان را حل کنید، از فرد بی‌طرف و معتمدی مانند مشاور ازدواج برای یافتن راه‌حل‌های موثر و کارآمد کمک بگیرید.

قبل از اینکه بخواهید برای طلاق اقدامی کنید حتما در مورد مشکلات رابطه‌تان با مشاور و یا زوج درمانگر صحبت کنید. مشاور با بررسی مشکلات و ریشه اختلافات بین شما و همسرتان می‌تواند راهکارهایی کاربردی برای حل مشکلاتتان به شما آموزش دهد. برای مثال اگر بخاطر دعوای‌های مکرر و شدید با همسرتان می‌خواهید از او طلاق بگیرید، مشاوران و زوج‌درمانگران همیار عشق می‌تواند راهکارهای حل تعارض و مهارت ارتباطی‌ را به شما و همسرتان آموزش دهد.

تا زمانی که طلاق نگرفته‌اید با فرد دیگری وارد رابطه نشوید

رابطه‌های جدید را به بعد از طلاق موکول کنید. وارد کردن نفر سوم در رابطه‌ای که در آستانه متلاشی شدن است، فقط شرایط را بدتر می‌کند. اگر به خاطر ترس از تنهایی پس از طلاق می‌خواهید با فرد جدیدی وارد رابطه شوید و به مردی که هنوز شوهرتان است، خیانت کنید، باید به جای این که به فرد دیگری وابسته شوید، به تنهایی بر ترستان غلبه کنید.

یافتن راه‌حل برای مشکلات زندگی مشترک در جایی خارج از زندگی‌تان فقط باعث تشدید مشکلات می‌شود و قدرت قضاوتتان را وقتی همه چیز برملا می‌شود و مجبور می‌شوید بین ازدواج و رابطه نامشروعتان یکی را انتخاب کنید، مختل می‌کند.

از روی عصبانیت برای جدا شدن تصمیم نگیرید

هنگامی که آرام و خونسرد و عاری از هیجانات هستید، باید برای طلاق تصمیم بگیرید؛ به خصوص اگر فرزند دارید. به خاطر فرزندانتان هم که شده لازم است تا تصمیم‌گیری برای طلاق را به روشی محترمانه و مودبانه انجام بدهید.

  کنار آمدن با خیانت همسر و بخشش، اعتماد و فراموش کردن

تصمیم‌های مهمی مانند طلاق را هرگز نباید از روی عصبانیت بگیرید. خشم و ناراحتی‌تان از دست همسرتان تا ابد دوام ندارد؛ مسلماً دوست ندارید که روزی به خودتان بیایید و متوجه شوید که بر پایه هیجانات و احساسات غیرمنطقی تصمیم اشتباهی گرفته‌اید.

تا زمانی که به استقلال مالی نرسیده‌اید، از شوهرتان جدا نشوید

تا زمانی که به استقلال مالی نرسیده‌اید، از شوهرتان جدا نشوید

این روزها تضمینی برای پرداخت مهریه و نفقه وجود ندارد، حتی اگر هم شوهرتان مهریه و نفقه را پرداخت کند، ممکن است با این مبالغ نتوانید زندگی مناسبی را برای خود و فرزندانتان بعد از طلاق فراهم کنید. بنابراین بهتر است کار مناسبی را قبل از فکر کردن به طلاق پیدا کنید.

اگر مهارت شغلی قابل توجهی ندارید یا کارتان را رها کرده‌اید تا بتوانید در خانه از فرزندتان مراقبت کنید، تا زمانی که اقدامات لازم را برای رسیدن به استقلال مالی پس از طلاق انجام نداده‌اید، نباید از شوهرتان جدا شوید.

درباره تصمیم‌تان فقط با افراد معتمد صحبت کنید

می‌توانید درباره این تصمیم مهم و سرنوشت‌ساز با یک فرد معتمد یا مشاور صحبت کنید، اما مراقب باشید که حرف طلاقتان نقل مجالس نشود و هر جایی که گوش شنوایی پیدا کردید، درباره مشکلات زندگی مشترکتان حرف نزنید. ممکن است در نهایت طلاق نگیرید و آن‌گاه مجبور شوید مدام با شایعاتی که در محافل اجتماعی پخش شده است، سرو کله بزنید. مشکلات زناشویی مشکلاتی شخصی و خصوصی‌اند که فقط باید آنها را با همسرتان در میان بگذارید و نباید خانواده و کل محله را از این مشکلات باخبر کنید.

تصمیم‌‌گیری برای طلاق فرآیندی دردناک و ناراحت کننده است. باید بدانید که این تصمیم اثر ماندگاری بر خودتان، شوهرتان و فرزندانتان خواهد گذاشت. پس به خودتان فرصت بدهید، در کمال آرامش و خونسردی تصمیم بگیرید و اثرات طلاق بر زندگی خود و تمام افراد درگیر را به دقت بررسی کنید.

از حمایت خانواده‌تان مطمئن شوید

قبل از اینکه تصمیم‌تان را علنی کنید با اعضای خانواده‌تان که منطقی‌تر هستند صحبت کنید و تصمیم‌تان را به آنها بگویید. مدیریت کردن امور مربوط به طلاق و دردسرهای آن از بحث‌های خانوادگی تا مشکلات حقوقی و قانونی به تنهایی کار سختی است، در صورتی که حمایت خانواده‌تان را داشته باشید مسیر هموار تری پیش رو خواهید داشت. ممکن است با مخالفت‌های خانواده‌تان روبرو شوید و به راحتی نتوانید آنها را قانع کنید در اینطور مواقع می‌توانید با مشاور صحبت کنید، مشاور به شما کمک می‌کند چطور شرایط را کنترل کنید و تسلطی بیشتری بر اوضاع داشته باشید.

چطور راجع به طلاق با همسرتان صحبت کنید 


چطور راجع به طلاق با همسرتان صحبت کنید

اگر بعد از مشورت با مشاور به این نتیجه رسیدید که طلاق برای شما بهترین تصمیم است باید تصمیم‌تان را با همسرتان مطرح کنید. زمانیکه می‌خواهید این موضوع را برای همسرتان مطرح کنید به این نکات توجه کنید:

همسرتان را غافلگیر نکنید  

حتی اگر همسرتان بداند که از زندگی مشترکتان ناراضی هستید، هیچ تضمینی وجود ندارد که او ضرورت طلاق را انکار نکند. اگر همسرتان هیچ تصوری از قصد شما برای جدایی نداشته باشد، وقتی بدون مقدمه در این باره با او صحبت کنید، مسلماً شوکه خواهد شد. بنابراین به همسرتان اطلاع بدهید که می‌خواهید درباره موضوعی جدی با او صحبت کنید و وقت مناسبی را برای این گفتگوی مهم تعیین کنید.

  چطور کسی که برایم مناسب نیست را فراموش کنم؟

مکان آرام و خلوتی را برای صحبت انتخاب کنید

زمان مناسبی را که سرتان شلوغ نیست و هیچ چیز حواستان را پرت نمی‌کند، برای این گفتگوی مهم و سرنوشت‌ساز در نظر بگیرید. اگر نگران امنیت خودتان نیستید، مکان خلوتی را پیدا کنید و آرام و منطقی با همسرتان صحبت کنید.

خود را برای روبه‌رو شدن با عصبانیت همسرتان آماده کنید

هیچ راه آسانی وجود ندارد تا به کسی که عاشقش بودید، با او ازدواج کردید و سال‌ها در کنارش زندگی کردید، بگویید که می‌خواهید از او جدا شوید. این گفتگو بحث پرتنش و ناراحت کننده‌ای خواهد بود، پس خودتان را برای گریه، خشم، انکار، سرزنش و بحث‌ آماده کنید.

وقتی تصمیم قطعی خود را برای جدایی گرفتید، در اعلام تصمیم‌تان تعلل نکنید، هر چقدر دیرتر شود، کار برایتان سخت‌تر می‌شود. اگر نیاز به حمایت دارید، از مشاور یا یک دوست خوب بخواهید که در این گفتگو در کنارتان باشد یا گفتگو را در مکان عمومی انجام بدهید.

حرف‌هایتان را آماده کنید 

قبل از روبه‌رو شدن با همسرتان به دقت درباره این که چطور می‌خواهید احساساتتان را با همسرتان در میان بگذارید، فکر کنید و جملات واضح و روشنی را برای انتقال پیام‌تان در نظر بگیرید. ابتدا ناراحتی‌ها و نارضایتی‌های خود را از زندگی مشترکتان به طور خلاصه توضیح بدهید، مطمئن شوید که همسرتان متوجه جدی بودن موقعیت شده است و سپس به وضوح بگویید که دیگر نمی‌خواهید با او زندگی کنید. پس از آن صبر کنید تا همسرتان واکنش نشان بدهد، اما مراقب باشید که قاطعیت‌تان را از دست ندهید و امید واهی به او ندهید.

همسرتان را سرزنش نکنید 

از همسرتان انتقاد نکنید یا درباره گذشته بحث نکنید، چون نمی‌توانید بر سر اتفاقات گذشته با هم به توافق برسید. از جملات اول شخص و خنثی استفاده کنید، درباره احساساتتان حرف بزنید و وقتی همسرتان احساسات خود را به زبان می‌آورد، دلسوزانه و با همدلی به حرف‌هایش گوش بدهید.

آرامشتان را حفظ کنید 

به احتمال زیاد وقتی به شوهرتان بگویید که می‌خواهید از او جدا شوید، ناراحت و عصبانی می‌شود، می‌خواهد با شما بحث کند یا حتی شما را تهدید می‌کند. مراقب باشید که از شنیدن حرف‌هایش عصبانی نشوید و با او وارد دعوا نشوید.

به استدلال‌هایش گوش بدهید و با آرامش و خونسردی به او جواب بدهید که می‌دانید شنیدن این تصمیم چقدر برایش سخت بوده و چقدر آزارش داده است، اما صادقانه احساس می‌کنید که دیگر نمی‌توانید به زندگی مشترک ادامه بدهید و امیدی به بهبود این زندگی ندارید.

حد و مرزها را حفظ کنید 

ممکن است بعد از اطلاع دادن اخبار بد و ناخوشایند دچار احساس گناه شوید و بخواهید با مهربانی کردن به همسرتان او را دلداری بدهید. مراقب باشید که مرتکب این اشتباه نشوید. حد و مرزهای فردی و فاصله بین‌تان را حفظ کنید، مسلماً نمی‌خواهید که همسرتان را گیج کنید. باید به او بفهمانید که در تصمیم‌تان برای جدایی جدی هستید.

بعد از طلاق منتظر چه چیزهایی باشید 


بعد از طلاق منتظر چه چیزهایی باشید 

طلاق ناراحتی و تغییرات بزرگی را به دنبال دارد، چرا که وقتی از همسرتان جدا می‌شوید، رویای “خانواده خوشبخت” نقش بر آب می‌شود. احساس رنجش، ناامیدی، تنهایی، شکست، طرد شدن و بی‌کفایتی در روزهای سخت بعد از طلاق که به شدت آسیب‌پذیر هستید، به شما هجوم می‌آورد. برای این که خود را برای فراز و نشیب‌های بعد از طلاق آماده کنید، لازم است که از حمایت خانواده و دوستانتان برخوردار باشید و بدانید که وقتی به کمک عاطفی و مادی آنها نیاز دارید، افراد معتمد و دلسوزی هستند که به دادتان برسند.

  من همینم که هستم و نیازی به تایید تو نیست! (من همینم که هستم، چه بخوای، چه نخوای!)

طلاق افراد بسیاری را درگیر می‌کند و یکی از سخت‌ترین پی‌آمدهای طلاق این است که باید خود را برای روبه‌رو شدن با درد و رنج افرادی که دوستشان دارید، از جمله فرزندان، خانواده یا دوستانتان آماده کنید. اگر شما برای طلاق تصمیم گرفته‌اید، باید قاطعانه روی تصمیم‌تان بمانید و زندگی مشترکتان را با وجود تمام سختی‌ها و مخالفت‌های اطرافیان به پایان برسانید. اما اگر شما خواهان طلاق نیستید و همسرتان می‌خواهد از شما جدا شود، باز هم لازم است که خودتان را برای پذیرش پی‌آمدهای طلاق و شکست در زندگی مشترک آماده کنید. بنابراین خود را شجاعانه و عاقلانه برای تجربه عواقب زیر آماده کنید:

  • تغییر وضعیت مالی، سبک زندگی یا سنت‌ها
  • پذیرش ناراحتی و خشم فرزندان
  • پذیرش احساس ناامنی، ترس و روبه‌رو شدن با ناشناخته‌ها
  • آمادگی برای جدا شدن از همسرتان به لحاظ ذهنی، روحی و عاطفی
باید بدانید بازسازی زندگی بعد از طلاق کار آسانی نیست، همانطور که گفته شد باید افراد آگاه و حمایتگری را در اطرافتان داشته باشید تا هر وقت احساسات ناخوشایند به شما هجوم آورد بتوانید از آنها کمک بگیرید. بعد از طلاق برای اینکه دوباره بتوانید به آرامش برسید باید مراحل سوگ عاطفی را به درستی پشت سر بگذارید. دوره «زندگی پیروزمندانه پس از جدایی» همیار عشق به شما راهکارهایی را آموزش می‌دهد که بتوانید چالش‌ها و سختی‌های طلاق را راحت‌تر و با کمترین آسیب پشت‌سر بگذارید. برای آشنایی بیشتر صفحه «زندگی پیروزمندانه پس از جدایی» را مطالعه کنید.

قبل از اینکه برای طلاق از همسرتان اقدام کنید باید از اینکه تمام راه‌های ممکن را برای نجات زندگی‌تان امتحان کردید، مطمئن شوید، قبل از طلاق از همسرتان، بخاطر ترس از تنهایی فرد دیگری را وارد زندگی‌تان نکنید، از روی عصبانیت تصمیم به طلاق نگیرید، قبل از اینکه از شوهرتان طلاق بگیرید استقلال مالی داشته باشید و اینکه بعد از طلاق می‌توانید هزینه‌های زندگی خودتان یا فرزرندان‌تان را تامین کنید مطمئن شوید، در مورد تصمیم‌تان فقط با افراد مطمئن و مشاورتان صحبت کنید و از حمایت خانواده‌تان مطمئن شوید. زمانیکه که می‌خواهید تصمیم‌تان را با همسرتان مطرح کنید توجه کنید که از قبل زمینه چینی کنید و او را غافلگیر نکنید، در یک فضای مناسب و آرام با او صحبت کنید، برای عکس العمل‌ها و عصبانیت او آماده شوید، از قبل حرف‌های‌تان را مرور کنید، آرامش‌تان را حفظ کنید و روی حد و مزرهای‌تان باقی بمانید. خودتان را برای زندگی بعد از طلاق آماده کنید یک گروه حمایتی از دوستان و خانواده‌تان داشته باشید، احساسات ناخوشایند که برای خودتان، فرزندانتان و یا خانواده‌تان بوجود می‌آید را بپذیرید و خودتان را برایش آماده کنید. بپذیرید که سبک زندگی‌تان باید تغییر کند و از مشاور و آموزش برای کنار آمدن با جدایی استفاده کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

رابطه رو ادامه بدم یا نه؟؟

چند وقته همو میبینیم، باهاش ادامه بدم؟ انرژی خوب رو حس میکنین؟ فرقی نمیکنه که قرار ملاقات اول‌تون باشه یا قرار ملاقات صدم! همیشه باید انرژی خوب رو از سمتش

مطالعه»