«چگونه به کسی بگوییم که بو می دهد؟»، «چگونه با زن یا شوهر بدبو برخورد کنیم؟» شاید این سوالات در ذهن شما هم باشد. بوی بد دهان و عرق، قطعا تاثیر منفی بر روی ارتباطات اجتماعی افراد و جذابیت جنسی میگذارد. در ارتباطات اجتماعی، مثلا در محل کار، زمانی که افراد متوجه بوی بد دهان یا عرق شوند، از شخص دوری خواهند کرد یا اصلا مشتاق نخواهند بود که با او همکاری کنند و ارتباط کاری خوبی را برقرار کنند، یا حتی هنگام راه رفتن در خیابان نیز این موضوع بسیار آزاردهنده میتواند باشد. برای اینکه زوجین مشتاق باشند یکدیگر را در آغوش بگیرند و با هم ارتباط عاطفی و فیزیکی خوب و صمیمانهای برقرار کنند، لازم است طرفین بهداشت شخصیشان را رعایت کنند و ظاهری آراسته و تمیز داشته باشند. در این مقاله قصد داریم توضیح بدهیم که با بوی بد همسرتان چگونه باید برخورد کنید و چگونه باید با او درباره این موضوع صحبت کنید، علت بوی بد دهان و بدن چیست، و اینکه شخص چگونه میتواند این موضوع را حل و درمان کند.
نحوه برخورد با همسری که بوی بد دهان دارد یا بوی عرق میدهد
اگر از بوی بد دهان یا عرق همسرتان شاکی هستید اما نمیدانید چگونه باید این موضوع را با او مطرح کنید، میتوانید از راهکارهایی که در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد، استفاده کنید:
با لحن تهاجمی صحبت نکنید
هرگز نگویید:«اَه چقدر بو میدی! برو حموم و دندانهاتو مسواک بزن»، «یکم به بهداشت شخصیت اهمیت بده» یا «اینقدر بو میدی که حالم بهم میخوره بهت نزدیک بشم» این جملات، بسیار تهاجمی هستند و نه تنها اثربخش و موثر نیستند، بلکه به همسرتان بیشتر بر میخورد و رابطهتان سردتر میشود.
تخریب شخصیتی نکنید
این مشکل را به کل شخصیت او نسبت ندهید. جملاتی مثل:«تو آدم کثیفی هستی» یا «عقلت نمیرسه یکم به بهداشتت اهمیت بدی» جملات خوب و مناسبی نیستند. بوی بد همسرتان، به شخصیت یا شعور او ربط ندارد. حتی ممکن است او نیز از این موضوع شاکی و نگران است اما خجالت میکشد مطرح کند. بنابراین شما باید در کنار او باشید، راهنماییاش کنید که به دنبال علت و درمان آن باشد.
به گونهای رفتار نکنید که گمان کند دوستش ندارید
برخی از افراد این اشتباه را انجام میدهند که زمانی که همسرشان میخواهد در آغوش بگیرد یا ببوسد، برای اینکه اعتراضشان را نشان دهند، رویشان را برمیگردانند یا پس میزنند. رفتاری انجام ندهید که همسرتان فکر کند دوستش ندارید. عشق و علاقه و شخصیت او را زیر سوال نبرید، بلکه سعی کنید توسط راهکارهای گفته شده، از طریق روشهای غیرمستقیم، او را متوجه کنید که باید به دنبال علت و حل این موضوع باشد.
بگویید که رعایت بهداشت شخصی برایتان مهم است
در شرایط مناسب، درباره اینکه بهداشت شخصی برایتان اهمیت دارد صحبت کنید، البته به او اشارهای نکنید، فقط بگویید که چقدر افراد تمیز و مرتب را دوست دارید. میتوانید برای همسرتان مثال بزنید که دیروز که به خانه دوستتان رفته بودید، یکی از افرادی که در جمع بود، بوی عرق میداد و چقدر این موضوع برایتان آزاردهنده است. درواقع با مثال و صحبت غیرمستقیم به همسرتان این منظور را میرسانید که شما نسبت به بوها حساس هستید و افراد تمیز و مرتب را دوست دارید.
برایش خرید کنید
اگر همسرتان بوی عرق میدهد، برایش لباسهای نخی با جنس و کیفیت خوب یا عطر خوشبو بخرید. اگر دهانش بو میدهد، گاهی به او آدامس یا شکلات بدهید. البته اشاره نکنید که اینها برای کاهش بوی بد او هستند، فقط بگویید که دوست دارید او از عطر یا این لباسها استفاده کند. اگر برای بوی بد دهان هم به همسرتان شکلات، آدامس یا قرص نعنا تعارف میکنید، خودتان هم از آن استفاده کنید تا او گارد نگیرد یا گمان نکند که فقط به او تعارف میکنید.
همسرتان را تشویق کنید که آزمایش بدهد یا به دندان پزشکی برود
عرق کردن زیاد و یا بوی بد دهان، میتواند نشانه بیماری جسمانی جدی باشد. بیماریهایی مثل برخی از سرطانها، دیابت، مشکلات گوارشی و کبدی، التهاب و عفونت گلو یا پوسیدگی دندانها، میتواند باعث ایجاد بوی بد دهان شوند. گرگرفتگی یائسگی، اختلالات سیستم عصبی، استرس و اضطراب شدید، برخی از داروها یا مشکلات تیروئیدی نیز میتوانند باعث تعریق زیاد شوند. برای اینکه علت بوی بد دهان یا عرق کردن زیاد همسرتان پیدا شود و او برای درمان به پزشک مراجعه کند، او را تشویق کنید تا برای سلامتیاش آزمایش بدهد یا به دندان پزشکی برود. شما نیز این کار را انجام دهید تا الگوی او باشید، و او گمان نکند که فقط او را برای آزمایش دادن تحت فشار میگذارید، بلکه خودتان نیز مراقب سلامتیتان هستید. با هم چکاپ کلی انجام دهید.
با هم حمام کنید
برای رهایی از بوی عرق، خودتان نیز در حمام کردن با همسرتان همراهی کنید. این کار، هم لذتبخش و آرامشبخش است و هم به همسرتان انگیزه میدهد تا زود زود حمام کند و بهداشت شخصیاش را رعایت کند. به عنوان مثال وقتی همسرتان از سر کار برمیگردد، ممکن است حوصلهاش را نداشته باشد، اما اگر شما او را همراهی کنید و با دلبری کردن او را به حمام ببرید، احتمالا انگیزه کافی برای حمام کردن را پیدا خواهد کرد.
الگوی او باشید
فقط کودکان نیستند که از خانوادهشان الگوبرداری میکنند. افراد بزرگسال نیز از آدمهای اطرافشان الگوبرداری میکنند. اگر شما میخواهید او بهداشتش را رعایت کند و بیشتر مراقب سلامتیاش باشد، شما نیز باید همان گونه با خودتان برخورد کنید. اگر شما بیتوجه باشید، او هم کم کم نسبت به خود و رابطهتان بیتوجه خواهد شد.
با صمیمیت این موضوع را حل کنید
هرچقدر با صمیمیت و با آرامش این موضوع را حل کنید، اثربخشی آن بیشتر خواهد بود، اما اگر با دعوا، سرد شدن و پس زدن بخواهید حل کنید، نه تنها این مشکل حل نخواهد شد، بلکه ممکن است با بیاعتنایی و سردی همسرتان هم رو به رو شوید و رابطهتان بیشتر خراب شود.

در صورتی که راهکارهای فوق را امتحان کردید اما همسرتان راضی نشد که پیگیر علت و درمان بوی دهان یا عرق خود باشد، میتوانید از زوجدرمانگران همیار عشق کمک بگیرید. زوجدرمانگر به شما راهکارهای خاصی، طبق شخصیت همسرتان و طبق شرایط رابطهتان خواهد داد تا بتوانید این موضوع را حل کرده، و رابطهتان را بهبود ببخشید.
نظرسنجي از كاربران
نتایج نظرسنجی که در مورد ترس از گربه از کاربران صفحه همیار عشق در اینستاگرام داشتیم به صورت زیر است.
علت و درمان بوی بد دهان
علائم
بوی بد دهان را ممکن است خودتان احساس نکنید، اما زمانی که با شخصی صحبت میکنید، ممکن است از او این موضوع را بشنوید یا احساس کنید که طرف مقابل از با شما صحبت کردن، احساس خوبی ندارد. شما هم میتوانید برای تشخیص بوی دهانتان، کف یا مچ دستتان را کمی لیس بزنید و بعد از چند ثانیه، آن منطقه را ببویید. اگر بوی بدی احساس کنید، نشاندهنده بوی بد دهان است. البته اگر کمی بو احساس کنید، طبیعی است چون دهان و نفس افراد، کمی بو دارد. دچار وسواس نشوید که بخواهید مرتبا دهانتان را بشویید تا هیچ بویی نداشته باشد. به این نوع وسواس فکری و رفتار اجباری (شستن مکرر و طولانی مدت دهان)، هالیتوفوبیا میگویند.
علت بوی بد دهان
بوی بد دهان، علل و دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
تنباکو و سیگار
مصرف سیگار و تنباکو، احتمال ابتلا به بیماریهای لثهای را افزایش میدهد. بیماریهای لثهای نیز منجر به بوی بد دهان میشوند.
غذاها
باکتریهای داخل دهان، ذرات غذایی گیر کرده بین دندانها را تجزیه میکنند. همین موضوع، باعث ایجاد بوی بد دهان میشود. همچنین خوراکیهایی مثل سیر و پیاز که بو دارند، بر روی دستگاه تنفس و بوی دهان تاثیر منفی میگذارند.
خشکی دهان
بزاق به صورت طبیعی، دهان را تمیز میکند. اگر شخص دچار خشکی دهان و کمبود بزاق باشد، ممکن است دچار بوی بد دهان شود. برخی از بیماری یا داروهایی که خشکی دهان ایجاد میکنند، در ایجاد بوی بد دهان، نقش دارند.
مسواک نزدن
مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، غذاهای گیر کرده بین دندانها را تمیز میکند و به دهان، بوی خوبی میدهد. اگر شخص مسواک نزند و نظافت دهان و دندانها را رعایت نکند، دچار بوی بد دهان میشود.
رژیم غذایی
روزه گرفتن و یا پیروی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات، باعث بوی بد دهان میشود، زیرا در اثر کمبود کربوهیدرات، چربیها تجزیه میشوند و ماده شیمیایی با بوی بد و زننده ایجاد میکنند. بوی این ماده شیمیایی، بر بوی دهان و تنفس تاثیر منفی میگذارد.
مشکلات و عفونتهای دهان، بینی و گلو
باکتریهای قرار گرفته در انتهای گلو (بر روی لوزهها) میتواند باعث بوی بد دهان شود. عفونت و التهاب گلو و بینی نیز، یکی دیگر از دلایل ایجاد بوی بد دهان است.
جسم خارجی
گیر کردن جسم خارجی در بینی، میتواند باعث بوی بد دهان شود. این مورد بیشتر برای کودکان و خردسالان اتفاق میافتد.
بیماریها
برخی از سرطانها، مشکلات کبدی و رفلاکس معده، میتوانند باعث بوی بد دهان شوند.
درمان بوی بد دهان
برای درمان آن، ابتدا لازم است به پزشک مراجعه کنید تا پزشک با انجام معاینات مخصوصی، دلیل بوی بد دهانتان را بیابد و روش درمانی برای حل این موضوع به شما ارائه دهد. اگر منشاء بوی بد دهان، عفونت، التهاب یا سایر بیماریها باشد، با داروها و رژیم غذایی مخصوص، این بیماریها یا عفونت را درمان میکنند که به دنبال آن، بوی بد دهان نیز از بین میرود.
بوی بد دهان، میتواند تاثیر منفی بر روی ارتباطات بین فردی و همچنین رابطه عاطفیتان بگذارد. بعد از اینکه بوی بد دهان را درمان کردید، میتوانید برای ترمیم و بهبود رابطه عاطفیتان، از زوجدرمانگران همیار عشق کمک بگیرید.
درمان خانگی برای رفع بوی بد دهان
سرکه سیب
یک یا دو قاشق سرکه سیب را به آب اضافه کنید و به عنوان دهان شویه از آن استفاده کنید. هر بار سه تا پنج دقیقه در دهانتان نگه دارید و سپس دهانتان را با آب خالی بشویید.
جویدن آدامس
جویدن آدامس میتواند چند دقیقه یا چند ساعت، بوی بد دهانتان را رفع کند. آدامسهای با طعم نعنا یا اکالیپتوس، بسیار موثر هستند.
روغن نارگیل
رون نارگیل را با انگشتان دست، به داخل دهانتان بمالید. روغن نارگیل، ضد التهاب است و باکتریهای داخل دهان را نیز از بین میبرد.
دانه رازیانه
هر روز یک قاشق چای خوری دانه رازیانه بجوید. این درمان، برای رفع بوی بد دهان ناشی از مشکلات معدی مفید است.
زنجبیل
یک عاشق چای خوری زنجبیل را در یک لیوان آب حل کنید و هر روز دهانتان را با آن بشویید. زنجبیل هم بوی بد دهان را از بین میبرد و هم برای عفونت و التهاب گلو مفید است.
جعفری
هر روز چند بزرگ جعفری بجوید. این گیاه، هم بوی بد دهان را برطرف میکند و هم باکتریهای داخل دهان و گلو را از بین میبرد.
آب نمک
هر روز آب نمک غرغره کنید. این کار، PH دهان را متعادل میکند.
هل بجوید
هر روز یک عدد هل بخورید. این کار، مخصوصا بعد از مصرف غذاهای حاوی سیر و پیاز بسیار موثر است.
مسواک بزنید و نخ دندان بکشید
مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، رایجترین و اصلیترین راه برای رفع بوی بد دهان است.
بوی بد بدن (عرق کردن)
عرق کردن یک واکنش طبیعی بدن است که برای خنک شدن بدن صورت میگیرد. در صورتی که تعریق زیاد باشد، میتواند مشکلاتی را برای شما و ارتباطات بین فردیتان ایجاد کند. تعریق زیاد علل مختلفی دارد که در ادامه مقاله این موضوع را بررسی خواهیم کرد:
علل تعریق زیاد
- دیابت
- گرگرفتگی یائسگی
- مشکلات تیروئید
- قند خون پایین
- برخی از سرطانها
- حمله قلبی
- اختلالات سیستم عصبی
- اضطراب شدید
- عفونتها
- برخی از داروها
- ترک اعتیاد
اضطراب و استرس شدید، میتواند باعث تعریق زیاد و شدید، به خصوص تعریق در ناحیه کف دست و پاها شود. اگر شما نیز دچار تعریق زیاد ناشی از استرس و اضطراب هستید، میتوانید از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید.
تعریق زیاد چه عوارضی دارد؟
عفونت پوستی
افرادی که تعریق زیاد دارند، بیشتر مستعد عفونتهای پوستی هستند.
تاثیر منفی بر روی ارتباطات عاطفی و اجتماعی
خیس شدن دستها و لباس یا بوی بد عرق، تاثیر منفی بر روابط اجتماعی و عاطفی میگذارد.
درمان تعریق زیاد
برای درمان، ابتدا لازم است به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید، و ریشه و علت تعریق زیاد در شما مشخص شود. سپس پزشک مطابق با شرایط شما و دلیل تعریقتان، روشهای درمانی مخصوصی را ارائه میدهد. در کل، از روشهای درمانی که در ادامه مقاله توضیح میدهیم، برای درمان تعریق زیاد استفاده میشود:
داروی ضدعرق تخصصی
پزشک ممکن است داروهای ضدعرق تخصصی برایتان تجویز کند تا برای مدت کوتاهی از آن استفاده کنید.
عمل جراحی
اگر تعریق به قدری زیاد باشد که نتوان آن را با استفاده از روشهای طبیعی رفع کرد، ممکن است پزشک عمل جراحی را در ناحیه زیربغل انجام دهد. در این عمل جراحی، غدد عرق از بین میروند، یا اعصاب منتقل شده به غدد عرق، جدا میشوند.
برای درمان تعریق زیاد و در امان ماندن از بوی بد عرق، به این توصیهها عمل کنید
- هر روز دوش بگیرید، مخصوصا در تابستان و فصل گرما
- از ضدعرق استفاده کنید
- لباسهایی را بپوشید که از مواد طبیعی (نخ) تولید شدهاند. این نکته را در لباسهای زیر نیز رعایت کنید
- جورابها و زیرپیراهنی را زود زود عوض کنید
- اگر اضطراب و استرس شدید دارید، در کنار مراجعه به روانشناس، مدیتیشن انجام دهید
سخن پایانی
تمیز و آراسته بودن و رعایت بهداشت شخصی، در روابط اجتماعی، در زندگی مشترک و همچنین در رابطه عاطفی پیش از ازدواج، مهم و ضروری است. مواردی مثل بوی عرق و بوی بد دهان، میتواند ارتباطاتتان را مختل کند و باعث شود که دیگران نخواهند با شما ارتباط برقرار کنند، یا ارتباط برقرار کردن با شما برایشان سخت و آزاردهنده باشد. این دو موردی که در مقاله دربارهاش توضیح دادیم، میتواند در رابطهتان سردی ایجاد کند و دیگر همسرتان تمایل به برقراری ارتباط فیزیکی با شما نداشته باشد. بنابراین پیگیری این دو مورد و درمان آنها، بسیار مهم است و به بهبود رابطه عاطفی و جنسیتان کمک میکند. برای برخورد با همسر بدبو میتوانید به این راهکارها عمل کنید: خودتان نیز مراقب بهداشت و سلامتیتان باشید تا همسرتان از شما الگوبرداری کند، برایش خرید کنید، با هم حمام کنید و او را تشویق کنید تا با هم چکاپ عمومی انجام دهید. در صورتی که همه این روشها را امتحان کردید اما مشکل حل نشد، میتوانید از روجدرمانگران همیار عشق راهنمایی بگیرید که چطور باید با همسرتان برخورد کنید. هرگز تخریب شخصیتی نکنید و از جملات تحقیرآمیز و تخریبکننده استفاده نکنید. برخی از بیماریها، سرطانها، التهاب و عفونت، و یا مسواک نزدن و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، میتواند باعث بوی بد آن شود. برای درمان، ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید تا علت بوی بد دهان مشخص شود و سپس اقدامات درمانی لازم را انجام دهید، اما درمانهای خانگی و موثری نیز وجود دارند که باید در کنار مراجعه به پزشک و درمان علت آن، به این راهکارها نیز عمل کنید. زنجبیل، رازیانه، هل و گیاه جعفری، از خوراکیهای مفیدی هستند که بوی بد دهان را رفع میکنند. البته در کنار همه این موارد، حتما باید از مسواک و نخ دندان نیز استفاده کنید. در بخش بعدی مقاله، درباره علتهای تعریق شدید توضیح دادیم. گرگفتگی یائسگی، دیابت، سرطانها و استرس و اضطراب، از علتهای تعریق شدید و بدبو هستند. اگر شما نیز در هنگام استرس و اضطراب، تعریق شدید دارید، توصیه میکنیم برای رفع آن و کاهش استرس و اضطراب، از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید. برای درمان تعریق زیاد نیز باید به پزشک مراجعه کنید تا ریشه و علت آن مشخص شود. در کنار آن، لازم است هر روز دوش بگیرید، جوراب و لباسهای زیر را زود زود عوض کنید و از لباسهای نخی استفاده کنید. پزشکان برای درمان تعریق شدید، از روشهای مختلفی مثل استفاده از داروهای ضدتعریق تخصصی و در موارد شدیدتر، از عمل جراحی استفاده میکنند. همانطور که در مقاله اشاره کردیم، تعریق شدید و بوی بد دهان، میتواند تاثیر منفی بر روی زندگی زناشویی و مشترکتان داشته باشد. برای حل این مشکلات، میتوانید از زوجدرمانگران همیار عشق کمک بگیرید.
پرسش و پاسخ کوتاه