مشاوره مشکلات جنسی و زناشویی(سوالات و پرسش و پاسخ)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

مشاوره مشکلات جنسی و زناشویی(سوالات و پرسش و پاسخ)

اگر در زندگی مشترکتان با مشکلات جنسی مواجه شده باشید، احتمالاً به شدت احساس تنهایی و درماندگی می‌کنید. شرم، ترس و خجالت نیز احساسات متداول دیگری هستند که همسران در صورت مواجهه با اختلالات جنسی تجربه میکنند. مشاوره رابطه جنسی می تواند به شما کمک کند.

در این میان بسیاری از همسران ماه ها، حتی سال ها در سکوت رنج میبرند و آنقدر از این مشکل خجالت می کشند و درباره ی آن نگران اند که میترسند با دیگران حتی درباره ی این موضوع حرف بزنند. مشکلات جنسی بسیار شایع است و به دلایل متعددی بروز می یابد. این مشکلات در اکثر موارد با مشکلات و چالش های دیگر در ارتباط است. چنانچه مشکل جنسی بازتاب مشکلات دیگر باشد، این اثر بازتابی معمولآً موقتی و خفیف است و به زودی از بین میرود، اما اگر مشکل جنسی شدیدتر و پیچیده باشد، میتواند تاثیرات بلندمدت تر و قوی تری بر صمیمیت زناشویی، رابطه ی جنسی و سبک زندگی مشترک بگذارد.

بنابراین باید در اولین فرصت ممکن برای رفع مشکلات جنسی کمک بگیرید تا دچار عواقب ناخوشایند و جدی آن نشوید. سکس تراپی روشی موثر برای پرداختن به علل اختلال جنسی است و مشاور به همسران کمک میکند تا دیدگاه‌های سالمتری را نسبت به صمیمیت زناشویی و رابطه ی جنسی پیدا کنند.

مشکلات جنسی چیست؟


منظور از مشکل یا اختلال جنسی مسئله ای است که هنگام یکی از مراحل چرخه ی واکنش جنسی رخ می دهد. چرخه ی واکنش جنسی پیآمد تغییرات جسمی و عاطفی است که پس از برانگیختگی جنسی و درگیر شدن در یک فعالیت جنسی تحریک کننده مانند مقاربت یا خودارضایی بروز مییابد.

این چرخه چهار مرحله دارد که عبارتاند از: برانگیختگی، تداوم برانگیختگی جنسی، ارگاسم و آرامش ـ چنانچه بدن نتواند به یکی از این مراحل یا تمام آنها پاسخ دهد، این ناتوانی علامت وجود مشکل جنسی است.

چه دلایلی منجر به ضعف روابط زناشویی می‌شود؟


دلایل بسیار متفاوتی برای بروز مشکلات جنسی وجود دارد، اما این قبیل مشکلات عموماً در اثر ترکیبی از عوامل جسمی، هیجانی، روانشناختی و موقعیتی ایجاد میشود.

عوامل جسمی

ناتوانی ها و بیماری هایی مانند دیابت، ناراحتی قلبی، الکلیسم و سوءمصرف مواد مخدر میتواند در ایجاد اختلال جنسی نقش داشته باشد. انجام دادن یک جراحی بزرگ، بارداری و یائسگی نیز از علل بروز مشکلات جنسی به شمار میآید.

عوامل روانشناختی

اضطراب، افسردگی و مشکلات سلامت روان میتواند تاثیر منفی بر واکنش های جنسی داشته باشد.

عوامل هیجانی

غم و اندوه مستمر، خیانت، احساس خوشبختی نکردن در رابطه و اعتماد به نفس پایین بر رابطه ی جنسی زن و شوهر و رضایت آنها از رابطه تاثیر می گذارد. برای مثال چنانچه فردی سانحه و آسیبی مانند سوءاستفاده جنسی را تجربه کرده باشد، شاید احساس کند که نمیتواند نقش خود را به طور کامل در رابطه ی زناشویی ایفاء کند.

عوامل موقعیتی

تغییر در شرایط یا زندگی کردن در موقعیت های پرتنشی مانند اسباب کشی کردن برای زندگی با خانواده ی شوهر، زایمان یا مشکلات اقتصادی میتواند منجر به بروز مشکلات جنسی شود.

مشکلات زنان در رابطه زناشویی


احساس درد هنگام رابطه جنسی

احساس درد هنگام رابطه جنسی یا دیسپارونی مشکلی بسیار شایع، به ویژه در میان زنانی است که یائسگی را پشت سر گذاشته اند یا در حال طی کردن دوران یائسگی هستند. عارضه های گوناگونی وجود دارند که به احساس درد حین مقاربت دامن میزنند که از آن جمله میتوان به کیست تخمدان و اندومتریوز اشاره کرد، هرچند دیسپارونی گاهی پیآمد خشکی واژن و لوبریکاسیون ضعیف حین رابطه ی جنسی است که ممکن است علت روانی داشته باشد.

از دیگر علل آمیزش دردناک میتوان به وجود بافت همبند جای زخم بعد از جراحی یا ابتلا به بیماری های مقاربتی اشاره کرد. برخی بانوانی که حین آمیزش دچار درد میشوند، به واژینیسموس مبتلا هستند؛ واژینیسموس عارضه ی ناراحت کننده ای است که موجب انقباض غیرارادی عضلات اطراف دهانه ی واژن می شود. واژینیسموس عارضه ای شایع در میان بانوانی است که از دخول میترسند؛ این ترس گاهی از فوبیای جنسی طولانی مدت یا تجارب دردناک و آسیب زننده ی پیشین مانند زایمان یا سوءاستفاده جنسی نشأت می گیرد.

علائم واژینیسموس گاهی به مشکلات رابطه یا ترس از بارداری ارتباط دارد. متخصص به خانم ها کمک میکند تا این مشکل را با انجام تمرینات واژن حل کنند، در عین حال مشاوره نیز میتواند درمان موثری در کنار مداخله ی پزشکی باشد.

  تکراری شدن رابطه جنسی با همسر (عادی شدن و یکنواخت شدن سکس)

اختلال ارگاسم

براساس نتایج یک پژوهش، از هر چهار زن یک نفر در مرحله ای از زندگی خود برای رسیدن به ارگاسم با مشکل مواجه می شود، در این بین 35 ـ 25 درصد زنان هرگز ارگاسم را تجربه نمی کنند. هرچند بسیاری از زنان برای لذت بردن از رابطه ی جنسی نیازی به ارگاسم ندارند، اما ناتوانی در رسیدن به ارگاسم برای برخی بانوان و همسرانشان دردسرساز می شود.

دلایل متفاوتی وجود دارد که چرا یک زن در اثر هیچ یک از تحریک های جنسی به ارگاسم نمیرسد، این دلایل میتواند پزشکی باشد یا در مشکلات روانی عمیقی ریشه داشته باشد که بر توانایی به ارگاسم رسیدن تاثیر گذاشته باشد. دلایل پزشکی معمول اختلال ارگاسم شامل مشکلات عصبی، عروقی یا هورمونی می شود، همچنین اختلال ارگاسم میتواند جزء عوارض جانبی مصرف بعضی داروها باشد.

برخی نیز ترس بسیار شدیدی از رابطه ی جنسی و احساس برانگیختگی دارند، که غالباً در ترس مربوط به از دست دادن کنترل ریشه دارد؛ عده ای نیز از رابطه ی خود و میزان تحریکی که همسرشان ایجاد می کند، راضی نیستند. مسائل روحی و سلامت روان مانند افسردگی یا تجارب ناخوشایند قبلی نیز به بروز اختلال ارگاسم دامن میزند.

بی میلی جنسی

بی میلی جنسی زنان در دوره هایی از زندگی، به ویژه در دوران بارداری و زمان های پرتنش طبیعی است، اما این حس در برخی تداوم بیشتری دارد. سرد شدن و بی میلی جنسی نیز علل جسمی و روانشناختی گوناگونی دارد که از آن جمله میتوان به دیابت، مشکلات رابطه، اختلالات هورمونی، افسردگی، خستگی شدید، تجربه های جنسی آسیب زننده و سوءمصرف الکل و مواد مخدر اشاره کرد.

سرد شدن در رابطهی جنسی با کاهش میزان تستوسترون طبیعی در بدن زن نیز ارتباط مستقیم دارد. در موارد نادر مشکلی به نام آنورکسی یا بی اشتهایی جنسی وجود دارد، البته این مشکل به خودی خود یک تشخیص به شمار نمیآید و صرفاً به فقدان کامل میل جنسی اشاره دارد. زنان مبتلا به آنورکسی جنسی همواره از رابطه ی جنسی اجتناب می کنند و سال ها از داشتن رابطه ی جنسی با همسرشان سر باز میزنند.

آنورکسی جنسی نیز مانند آنورکسی مربوط به اختلال تغذیه ارتباط بارزی با عاملهای روانی دارد، با این توصیف مشاوره برای کمک به بیماران ضروری است؛ مشاور به زنان دچار این عارضه کمک میکند تا صمیمیت زناشویی و رابطه ی جنسی را مانند امری سالم و طبیعی و نه مسئله ای بد و شرم آور ببینند.

مشکلات مردان در رابطه زناشویی


اختلالات انزال

اختلالات انزال در میان مردان بسیار شایع است و مردان عموماً یکی از سه اختلال زیر را تجربه میکنند:

انزال زدورس: انزال حین آمیزش بسیار سریع و زود انجام میشود. مدت زمان متوسط انزال پنج دقیقه است، بنابراین چنانچه انزال دائماً قبل از دخول یا ظرف یک دقیقه بعد از دخول انجام شود، انزال زودرس در نظر گرفته میشود.

انزال تاخیری/ دیررس: در این حالت تاخیر در انزال وجود دارد یا مرد حین رابطه ی جنسی اصلاً نمیتواند به انزال برسد. این عارضه اختلال ارگاسم مردانه نیز گفته میشود.

انزال برگشتی: درصد شیوع انزال برگشتی یا پسگرد از دو نوع اختلال دیگر کمتر است. اسپرمها در حالت انزال برگشتی رو به عقب حرکت میکنند و به جای آن که از میزراه و سر آلت بگذرند، وارد مثانه میشوند. ارگاسم با وجود انزال برگشتی تجربه میشود، اما اثری از منی وجود ندارد یا مقدار آن بسیار کم است.
مشکلات جنسی مردان از قبیل انزال زودرس نیز مانند مشکلات جنسی زنان با عاملهای جسمی و یا روانی، مانند استرس، آسیبهای جنسی پیشین و عارضههایی پزشکی همچون دیابت ارتباط دارد.

اختلال نعوظ

منظور از اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی این است که مرد نمیتواند به نعوظ برسد یا حالت نعوظ را به اندازه ای که برای مقاربت جنسی لذتبخش باشد، حفظ کند. اختلال نعوظ عارضه ای بسیار شایع و پیآمد مشکلات هورمونی و تنگ شدن رگه ای داخل آلت به علت فشار خون بالا است.

  علت گریه بعد از رابطه جنسی (آیا گریه کردن بعد از رابطه جنسی، طبیعی است؟)

استرس، اضطراب و مشکلات روانی از دیگر علل اختلال نعوظ محسوب میشود، ملال جنسی و نگرانی مداوم برای راضی نگه داشتن همسر نیز به اختلال نعوظ دامن میزند. متاسفانه حتی در مواردی که علت اولیه ی اختلال نعوظ برطرف میشود، ترس و اضطراب این که مبادا این ناتوانی تکرار شود، موجب میشود که بسیاری از مردان باز هم اختلال نعوظ را تجربه کنند.

چه زمانی باید به مشاور جنسی مراجعه کرد؟


قابل درک است که صحبت کردن درباره ی مشکلات جنسی برای بسیاری از مردم سخت و خجالت آور است و در نتیجه برخی از کمک گرفتن برای حل این مشکلات خودداری می کنند. بااین حال رنج بردن در سکوت مشکل را تشدید میکند و به استرس و ناراحتی شدیدی در زندگی خودتان و اطرافیانتان، به ویژه همسرتان دامن میزند.

اگرچه مشکلات جنسی از مسائل عمیقتری در رابطه نشأت میگیرد، اختلال جنسی نیز به نوبه ی خود میتواند به رابطه آسیب بزند. رابطه ی جنسی و صمیمیت زناشویی بخش مهمی از زندگی مشترک است و بدون آن همسران از هم دور و جدا میشوند. رخ دادن این اتفاق و سرد شدن در رابطه علامت آن است که باید برای کمک به مشاور مراجعه کنید.

بعضی از نشانه های آسیب زدن مشکلات جنسی به رابطه ی زناشویی عبارت است از:

• رابطه ی جنسی منجر به ناامیدی میشود.

• رابطه ی جنسی عامل جرو بحث های فراوان است.

• یکی از همسران یا هر دو احساس نارضایتی میکند و فکر میکند که در یک رابطه ی ناخوشایند گیر افتاده است.

• همسران از یکدیگر دور می شوند و دیگر با هم رابطه ندارند.

• یکی از همسران یا هر دو احساس میکند که طرف مقابل حضور او را نادیده میگیرد و قدرش را نمیداند.

درمان مشکلات جنسی


نخستین گام در راه کمک گرفتن برای حل مشکلات جنسی این است که از سکس تراپیست وقت بگیرید تا مشکلتان را تشخیص بدهد و روشهای درمانی مناسب را بررسی کند. پزشک برای تعیین علت اختلال جنسی، سوالاتی را دربارهی سابقه ی پزشکی، اجتماعی و جنسی میپرسد.

آزمایش های پزشکی نیز برای تعیین علل جسمی انجام می شود تا داروی مناسب در صورت لزوم تجویز شود. سکس تراپی غالباً دوره ی درمانی بعدی برای افراد و همسران دچار مشکلات جنسی است؛ هرچند صحبت کردن دربارهی جزئیات خصوصی و تقریباً شرمآور بسیار سخت است، صحبت کردن با مشاور میتواند تجربه ی آموزنده و مفیدی باشد.

جلسات مشاوره معمولاً 50 ـ 30 دقیقه طول میکشد. ممکن است مشاور به شما توصیه کند که هفتهای یک بار یا کمتر، مثلاً ماهی یک بار به او مراجعه کنید. همچنین مشاور تکلیف ها و تمرین هایی را به شما میدهد تا در خانه به تنهایی یا با همسرتان انجام دهید.

درمان روانی ـ جنسی

متخصصین بسیاری هستند که در زمینه ی صحبت درباره ی مسائل جنسی و کمک کردن برای بررسی و غلبه بر اختلال جنسی آموزش تخصصی دیده اند. به خصوص متخصصین درمان روانی ـ جنسی از دانش بسیار بالایی در زمینه ی طیف وسیعی از مشکلات جنسی برخورداراند و ثابت کرده اند که میتوانند با موفقیت به همسران و افراد در تمام گروههای سنی و با هر وضعیت سلامتی و جنسی کمک کنند تا تمایلات و نیازهای جنسی خود را بشناسند و بر روی افکار منفی کار کنند که ممکن است بر توانایی آنان برای لذت بردن از رابطه جنسی و صمیمیت زناشویی تاثیر گذاشته باشد.

متخصص درمان روانی ـ جنسی در افسانه های خانوادگی و تابوهای فرهنگی که ممکن است بر شیوه ی تلقی آن فرد از رابطه جنسی تاثیر گذاشته باشد، کنکاش میکند.

مشاورین معمولاً چنین سوالاتی را میپرسند: “اگر رابطه ی جنسی زمانی برایتان لذتبخش بوده ، به نظرتان چه اتفاقی افتاده که شرایط را تغییر داده است؟” و “چه چیزی در رابطه تان خوب و چه چیزی ناامیدکننده است؟”

این سوالات باعث میشود که بررسی مجددی بر روی عمیق ترین باورها و فرضیات جنسی انجام شود و اگر رابطه ی درمانی مناسبی بین مراجع و درمانگر به وجود بیاید، فرصت مناسبی برای یافتن پاسخ ها و شکل گیری ارتباط سالمتر با رابطه ی جنسی و صمیمیت زناشویی ایجاد میشود.

  زن چند بار در روز ارضاء می شود (ارگاسم پشت سر هم در خانم ها)

مشاوره روابط زناشویی

مشاوره همسران یا مشاوره روابط زناشویی روش موثری است که به همسران کمک میکند تا در روابط جسمی خود و درک یکدیگر از معنای رابطه ی جنسی کنکاش کنند. رابطه ی جنسی گاهی به امری بدون معنا و ماشینی یا راهی برای حفظ فاصله ی ایمن از دیگری تبدیل می شود.

در چنین شرایطی ممکن است یکی از طرفین به خاطر از دست دادن صمیمیت و اعتمادی که به آنها اجازه میداد تا احساس امنیت کنند و از نزدیکی به یکدیگر لذت ببرند، به شدت اندوهگین شود. برخی از برقراری رابطهی جنسی امتناع میکنند، چون هیچ راه دیگری برای بیان کردن خشم و ناامیدی به ذهنشان نمیرسد ـ پس احساسات ممنوعه را در اتاق خواب بیرون میریزند.

این موارد فقط چند نمونه از مشکلاتی است که در جلسات مشاوره روابط زناشویی به آنها پرداخته میشود تا زوجین از تمایلات و خواسته های یکدیگر آگاهی بیشتری پیدا کنند و به این ترتیب بتوانند به بهترین راه حل برای هر دو نفر برسند.

مشاوره فردی رابطه جنسی و صمیمیت زناشویی


مشاوره جنسیت و رابطه ی جنسی هم به افراد متاهل و هم مجرد کمک میکند تا عزت نفس، اعتماد جنسی و تصویر بدنشان را بهبود دهند. سکس تراپی جنبه های بسیاری دارد ـ میتوانید احساسات و افکارتان درباره ی رابطه ی جنسی و صمیمیت زناشویی را کشف کنید و علائم جسمی یا رفتارهای جنسی نگران کننده را به کمک مشاور بررسی کنید.
از دلایل متداول مراجعه به مشاور رابطه ی جنسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

• در جستجوی روشی برای بهبود عملکرد جنسی بودن
حل مسائل مربوط به خیانت
• نگرانی های مربوط به تصویر بدن
• اختلالات ارگاسم
• احساس درد حین رابطه ی جنسی
• انزال زودرس یا دیررس
• اضطراب ناشی از بی تجربگی جنسی
• آسیب های جنسی پیشین

مشاوره رابطه جنسی درمانی کاملاً گفتگو محور است. هرچند هیچ گونه تماس فیزیکی در طول جلسات مشاوره وجود ندارد، مشاور یا روانشناس تمرین هایی را به شما آموزش می دهد تا در خانه به تنهایی یا به اتفاق همسرتان انجام دهید. این تکلیف ها شامل تمرکز حسی، تمرین های ارتباطی و یا فعالیت های بدنی می شود. تمرکز مشاوره ی رابطه ی جنسیتی بر روی افزایش رفاه و سلامت جنسی و برقراری ارتباطی صمیمانه بین همسران است.


رابطه جنسی یکی از مهم‌ترین عوامل گرمی خانواده و صمیمیت بین زن و شوهر است. اما گاهی به دلایل مختلفی از جمله علل جسمانی، روانشناختی، هیجانی، و موقعیتی این رابطه بین زن و شوهر دچار مشکل و سردی می‌شود.

زن و شوهر از اتفاقی که در رابطه زناشویی آنها ایجاد شده بسیار ناراحت و مایوس می‌شوند و فکر می‌کنند دیگر راه درمانی برای آنها وجود ندارد. زن یا مردی که در رابطه بیشترین مشکل را دارد احساس شرمندگی کرده و خود را مدام سرزنش می‌کند.

مشکلاتی که زنان در رابطه جنسی با آن روبرو می‌شوند عبارت اند از: احساس درد در طول رابطه جنسی، اختلال ارگاسم و بی‌میلی جنسی. از مشکلاتی که مردان نیز با آن مواجه می‌شوند می‌توان به اختلال دیر انزالی/ زودانزالی، اختلال نعوظ، اختلال میل جنسی کم کار و اختلال در برانگیختگی اشاره کرد.

اما هیچ کدام از این مشکلات به معنای پایان رابطه زناشویی نیست. بلکه روانپزشکان و سکس درمانگران می‌توانند در این زمینه به شما بسیار کمک کنند. آنها با گرفتن شرح حال از زندگی فردی و مشترک شما مشکل شما را پیدا کرده و اگر نیاز به آزمایش و مصرف دارو وجود داشته باشد شما را به پزشک مربوطه ارجاع می‌دهد.

همچنین با ارائه تمرین‌هایی از شما می‌خواهد تا با همسرتان در منزل برای حل مشکل خود تلاش کنید. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که متخصص زنان نیز می‌تواند به حل مشکلات جنسی خانم ها و متخصص اورولوژی به حل مشکلات جنسی مردان کمک کند. به هیچ عنوان از مراجعه به پزشک خجالت نکشید و در عوض به این موضوع فکر کنید که اگر مشکلات زناشویی شما حل نشود چه پیامدهایی برای شما و همسرتان در آینده ایجاد خواهد شد.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام و عرض ادب
    سن در کنار ملاک های مهم دیگری مانند تفاهم، همخوانی باورها و فرهنگ، اهداف مشترک و … معنا پیدا می‌کند. لطفا با کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج این موارد را بررسی کنید.

  • سنم 54سال است، هفته ای یک بار که میخواهم رابطه جنسی داشته باشم خانم میگه تو پیر شدی خجالت نمیکشی و حتی بمن میگه من راضیم که تو بری زن صیغه ای بگیری ولی من برای حفظ خانواده ام اینکار را نمیکنم و حتی یکبار در طول 28 سال بمن پیشنهاد رابطه جنسی با خودش را نداده و با وجود قرقر او با او نزدیکی میکنم و اول او را را با روشی که خودش دوست دارد و ارضا میشود به ارگاسم میرسانم و حال با وجود اینکه من نیاز جنسی دارم و معتقدم که با روش شرعی باید ارضا شود سوال دارم که چکار کنم؟لطفا من را راهنمایی کنید.

    • مسلم عزیز سلام
      خواسته شما و اینکه توقع دارید از طریق همسرتان و در چهارچوب خانواده نیاز جنسی خود را ارضا کنید کاملا منطقی و به جاست. همچنین نیاز جنسی در طول زمان ممکن است تغییر کند اما به خاطر بالا رفتن سن نمی توانیم منکر وجود آن شویم. بنابراین توصیه می کنیم حتما به خانم خود پیشنهاد مشاوره را بدهید تا مشاور بتواند در ایجاد اشتیاق و علاقه به رابطه جنسی در خانمتان کمک کننده باشد و مساله شما را با جزئیات بیشتری بررسی کند.

مقالات مرتبط