خصوصیات افراد درون‌گرا (نقاط ضعف افراد درون‌گرا)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

خصوصیات افراد درون‌گرا (نقاط ضعف افراد درون‌گرا)

یکی از دسته‌بندی‌های شخصیتی در روانشناسی، شخصیت درون‌گرا و برون‌گرا است. کارل یونگ در دهه 1920 از این دو تیپ شخصیتی صحبت کرد. این دسته‌بندی شخصیتی را شاید شنیده باشید و در مورد آن کمی اطلاعات داشته باشید. در این مقاله قصد داریم کامل در مورد ویژگی‌های شخصیتی افراد درون‌گرا و برون‌گرا توضیح بدهیم و در مورد نقاط ضعف و قوت آنها نیز صحبت می‌کنیم. یک نکته را در نظر داشته باشید که هیچ کدام از این تیپ‌های شخصیتی بد نیستند. هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خودشان را دارند و هیچ کدام از دیگری برتر نیستند. متاسفانه افراد درون‌گرا در جامعه افراد منزوی و یا خجالتی شناخته می‌شوند و برون‌گرایی ترویج می‌شود، اما این موضوع حقیقت ندارد یعنی افراد درون‌گرا خجالتی و یا منزوی نیستند.

ویژگی‌های افراد درون‌گرا

افرادی که تیپ شخصیتی درون‌گرا را دارند، بیشتر به افکار و احساساتی درونی خود تمرکز دارند. آنها از وقت گذرانی در تنهایی یا حداکثر با یک یا دو نفر لذت می‌برند اما دوست ندارند با گروه‌های بزرگ به صورت مداوم در ارتباط باشند. بودن در جمع‌های پرجمعیت، آنها را خسته می‌کند. این افراد برای دوباره شارژ و پرانرژی شدن نیاز دارند تنها باشند. در ادامه به ویژگی‌های جزئی و بیشتر تیپ شخصیتی درون‌گرا، می‌پردازیم.

  • برای تمرکز نیاز به سکوت دارند.
  • خودآگاه هستند.
  • برای تصمیم‌گیری‌هایشان وقت می‌گذارند و اغلب می‌توانند به درستی تصمیم‌گیری کنند. درواقع افراد درون‌گرا با تمرکز تصمیمات‌شان را می‌گیرند و سعی می‌کنند از تصمیم‌گیری‌های احساسی پرهیز کنند.
  • از تنهایی خود لذت می‌برند.
  • کارهای گروهی را زیاد دوست ندارند.
  • نوشتن را از صحبت کردن ترجیح می‌دهند.
  • بعد از حضور در جمع‌های پرحمعیت، احساس خستگی و کمبود انرژی می‌کنند.
  • دوستان کمی دارند اما با تعدادی از افراد که دوست هستند، بسیار صمیمی هستند.
  • قوه تخیل قوی دارند.
  • برای استراحت کردن و انرژی گرفتن، از تنهایی‌شان استفاده می‌کنند.

علت درون‌گرا بودن افراد چیست؟

دانشمندان تاکنون نتوانستند مشخص کنند که دقیقا چه چیزی باعث می‌شود که برخی از افراد درون‌گرا و برون‌گرا باشند اما چیزی که مشخص است، این است که مغز این افراد و سیستم بدنی‌شان کمی متفاوت از یکدیگر است. محققان دریافتند که جریان خون افراد درون‌گرا در لوب پیشانی، بیشتر از افراد برون‌گرا است. این قسمت از مغز به شما کمک می‌کند، بهتر تصمیمگیری کنید و بهتر مشکلات را حل کنید و حافظه قوی‌تری را داشته باشید. به همین دلیل است که افراد درون‌گرا در این زمینه‌ها قوی‌تر عمل می‌کنند. همچنین مغز افراد درون‌گرا، واکنش متفاوتی از مغز افراد برون‌گرا نسبت به دوپامین نشان می‌دهد. دوپامین یک ماده شیمیایی است که فرد را به دنبال پاداش و لذت می‌برد. مغزهای همه افراد این هورمون را ترشح می‌کند اما افراد برون‌گرا با ترشح شدن این ماده شیمیایی، احساس لذت می‌کنند اما افراد درون‌گرا احساس می‌کنند انرژی‌شان گرفته شده است. وراثت نیز یکی از دلایل درون‌گرا بودن افراد می‌تواند باشد. اگر در خانواده فرد درون‌گرا، کسی باشد که این تیپ شخصیتی را داشته باشد، احتمالا درون‌گرایی در آنها ارثی است. یکی از دلایل دیگر، تربیت خانوادگی است. در خانواده‌هایی که سکوت کردن، تنها بودن، دوستان کم داشتن و… جزء ارزش‌هایشان است و فرزندان‌شان را این گونه تربیت می‌کنند، تیپ شخصیتی فرزندان احتمالا درون‌گرا می‌شود. تجربیات شخصی فرد نیز بر تیپ شخصیتی او نقش دارد. اگر فرد طبق تجربیات زندگی‌اش تصمیم گرفته باشد که بهتر است تنها باشد تا با دیگران وقتش را بگذراند، این فرد به سمت تیپ شخصیتی درون‌گرا می‌رود. شرایط اجتماعی نیز می‌تواند بر تیپ شخصیتی افراد تاثیرگذار باشد.

  خصوصیات زنان آلفا و میزان جذابیت آنها (لزومی ندارد زن آلفا باشید!)

انواع تیپ شخصیتی درون‌گرا


درون‌گراهای اجتماعی

این افراد دوست دارند به دور از جمع‌های بزرگ باشند و اگر هم در جمع‌ها قرار بگیرند، زیاد معاشرت نمی‌کنند و در پی زمانی برای تنها بودن با خود هستند.

درون‌گراهای متفکر

این افراد تخیل بسیار قوی دارند و بیشتر اوقات را در افکارشان می‌گذرانند و خیال بافی می‌کنند.

درون‌گراهای مضطرب

این افراد وقتی در جمع قرار می‌گیرند مضطرب می‌شوند و در پی فرصتی می‌گردند که تنها باشند و آرامش خود را بدست بیاورند.

درون‌گراهایی که تصمیمات عالی می‌گیرند

این دسته از افراد بسیار متفکر هستند و قبل از تصمیم‌گیری به خوبی در مورد مزایا و معایب تصمیمات خود فکر می‌کنند و سپس تصمیم می‌گیرند. آنها از تصمیم‌گیری از روی احساس خودداری می‌کنند.

توجه داشته باشید که ممکن است در طول زندگی، نوع درون‌گرایی شما تغییر کند.

تفاوت درون‌گرایی با کم رو و خجالتی بودن

درون‌گرایی یک تیپ شخصیتی است اما کمرویی یک نوع احساس است که به فرد دست می‌دهد. مثلا فرد کم رو ممکن است در جمع‌ها دچار درد معده یا سردرد شود، دهانش خشک می‌شود، کف دستانش عرق می‌کند و… اما افراد درون‌گرا این گونه نیستند. آنها از بودن در جمع‌ها مضطرب نمی‌شوند، بلکه احساس راحتی نمی‌کنند و حس می‌کنند در جمع‌های بزرگ انرژی‌شان گرفته می‌شود. آنها تنها بودن را به بودن در جمع‌ها ترجیح می‌دهند اما اگر لازم باشد در جمع‌ها شرکت می‌کنند و با اعتماد به نفس هستند و خجالت نمی‌کشند. البته ممکن است برخی از افراد درون‌گرا، خجالتی نیز باشند اما این احساس یعنی خجالتی بودن بر همه درون‌گراها صدق نمی‌کند.

  تست شخصیت MMPI(ام ام پی آی): تفسیر و تحلیل

باورهای اشتباه در مورد افراد درون‌گرا


افراد درون‌گرا، شخصیت دوستانه و خاکی ندارند

این یک باور اشتباه است. افراد درون‌گرا ممکن است با همه صمیمی نشوند و دوستانه رفتار نکنند اما رفتار خشک ندارند. آنها هم در زندگی‌شان افراد صمیمی دارند اما تعداد افراد صمیمی زندگی‌شان از برون‌گراها قطعا کمتر است.

افراد درون‌گرا نمی‌توانند رهبر یا رئیس خوبی باشند

برخی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند چون افراد درون‌گرا در تنهایی خود بهتر عمل می‌کنند و انرژی بالاتری دارند، پس نمی‌توانند رهبر یا رئیس یک گروه یا شرکت باشند، در صورتی که اتفاقا چون این افراد قدرت تفکر و تصمیم‌گیری بیشتری دارند، می‌توانند به خوبی با افراد گروه‌شان ارتباط برقرار کنند، به ایده‌های آنها گوش بدهند، اهدافی را برای گروه تعیین کنند و به آنها پایبند بمانند و یک گروه را به سوی رشد بیشتر اداره کنند.

شناختن افراد درون‌گرا سخت است

اینطور نیست. موضوع این است که افراد درون‌گرا فقط با افرادی دوستی و ارتباط عمیق را برقرار می‌کنند که افرادی شبیه به خودشان هستند و در مورد موضوعات پوچ صحبت نمی‌کنند بلکه عاقل و منطقی هستند.

نقاط قوت افراد درون‌گرا


درون‌گراها می‌توانند به خوبی مشکلات خودشان را حل کنند و راهنماهای خوبی برای دیگران هستند

به دلیل اینکه درون‌گراها در تنهایی‌شان تمرکز بالایی دارند و بسیار خوب فکر می‌کنند و تصمیم می‌گیرند، می‌توانند به خوبی مشکلات خودشان را حل کنند. حتی اگر خودتان مشکلی دارید که نمی‌توانید آن را حل کنید یا در مورد چیزی از کسی راهنمایی می‌خواهید، بهتر است از دوستان درون‌گرایتان راهنمایی و مشورت بگیرید چون اغلب بهترین راهنمایی‌ها را به شما می‌کنند.

درون‌گراها می‌توانند در شغل نویسندگی موفق شوند

به دلیل اینکه درون‌گراها افراد متفکری هستند و نوشتن را به گفتگو کردن و صحبت کردن ترجیح می‌دهند، مسلما وقتی تمرین کنند می‌توانند مهارت زیادی در نویسندگی کسب کنند و در این شغل موفق شوند.

گوش شنوای خوبی هستند

این افراد با دقت به حرف‌های دیگران گوش می‌دهند، زود قضاوت نمی‌کنند و اقدام سریع در میان صحبت‌های دیگران انجام نمی‌دهند به همین دلیل دوستان افراد درون‌گرا می‌توانند با خیال راحت صحبت کنند و به دوست‌شان اعتماد داشته باشند.

  درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید(بی تفاوتی، سرد و منزوی بودن)

در محل کار با دقت کار می‌کنند و جزء همکاران خوب و وظیفه‌شناس هستند

به دلیل متفکر و خلاق بودن این افراد، در کار بسیار موفق می‌شوند، مخصوصا اگر شغل مورد علاقه‌شان باشد. اگر با افراد درون‌گرا دوست هستید یا در یک جا کار می‌کنید، به شما تبریک می‌گوییم چون افراد درون‌گرا همکاران وظیفه‌شناس، خلاق و خوبی هستند.

نقاط ضعف افراد درون‌گرا


ممکن است گاهی کار گروهی لازم باشد اما فرد درون‌گرا نتواند آن را انجام بدهد

گاهی در زندگی پیش می‌آید که افراد نیاز دارند کار گروهی داشته باشند و در جمع‌های بزرگ و پرجمعیت شرکت کنند، اگر فرد درون‌گرا نتواند، مهارت‌های ارتباطی نداشته باشد یا دچار اضطراب شود، از برخی از کارهای زندگی‌اش ممکن است عقب بیفتد.

ممکن است به علت حضور نداشتن در اجتماعات، اعتماد به نفس نداشته باشد

بُعد اجتماعی همه ما بسیار مهم است و بر روی اعتماد به نفس ما تاثیر می‌گذارد. اگر بعد اجتماعی خوب و موفقی نداشته باشیم، ممکن است احساس کنیم که در جمع‌ها پذیرفته نیستیم یا طرد شده‌ایم، بنابراین دچار احساس ضعف می‌شویم و اعتماد به نفس‌مان را از دست می‌دهیم.

سخن پایانی

دسته‌بندی‌های مختلفی برای تیپ شخصیتی افراد وجود دارد که یکی از این دسته‌بندی‌ها، تیپ شخصیتی برون‌گرا و درون‌گرا است. هیچ کدام از این تیپ‌های شخصیتی برتر از دیگری نیست و هر کدام از آنها ویژگی‌های خاص خود را دارند. در این مقاله در مورد ویژگی‌های شخصیتی درون‌گراها توضیح دادیم و سپس به باورهای اشتباه در مورد این تیپ شخصیتی پرداختیم. درون‌گرایی نیز مثل تیپ شخصیتی دیگر، نقاط ضعف خودش را دارد اما اگر فرد روی این نقطه ضعف‌ها کار کند و شخصیتش را رشد بدهد، می‌تواند بر این نقاط ضعف غلبه کند و شخصیت خوب و رشد یافته‌ای داشته باشد. فرد درون‌گرا علی رغم اینکه دوست ندارد در جمع‌ها باشد یا با کار گروهی میانه خوبی ندارد، اما باید سعی کند زندگی اجتماعی طبیعی خود را داشته باشد تا اعتماد به نفسش را از دست ندهد و منزوی نشود. اگر شما هم یک تیپ شخصیتی درون‌گرا دارید اما ضعف‌هایی را در خودتان احساس می‌کتید که زندگی‌تان را مختل می‌کند، توصیه می‌کنیم برای تبدیل کردن این نقاط ضعف به نقاط قوت و رسیدن به رشد شخصیتی، از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

نشانه‌های خیانت در خانم‌ها

نشانه‌های خیانت در خانم‌ها نگران شما نمیشه خانم‌ها جزئی‌نگر هستن و به کوچک‌ترین موارد درباره عشق و رابطه عاطفی‌شون توجه میکنن. خانم‌ها توجه میکنن که شما چند بار بهشون زنگ

مطالعه»