برقرار کردن رابطه سالم، موفق و بدون شکست برای بسیاری از افراد سخت و چالشبرانگیز است. برای اینکه یک رابطه عاطفی موفق داشته باشیم و شکست نخوریم، باید آگاهی و دانش در زمینه ارتباطات و عشق داشته باشیم. بدون داشتن این دانش و آگاهی و بدون اینکه اول روی خودمان کار کنیم، نمیتوانیم در هیچ امری موفق عمل کنیم. در این مقاله ابتدا عواملی که باعث میشود در روابطتان شکست بخورید را بررسی میکنیم و سپس راهکارهایی را ارائه میدهیم که با انجام دادن آنها و کسب آگاهی در زمینه ارتباطات عاطفی، بتوانید یک رابطه موفق و پایداری را برقرار کنید.
عوامل شکست خوردن روابط عاطفی
«چرا مدام در رابطههام شکست میخورم؟» شاید این سوال در ذهن شما نیز باشد. در این قسمت از مقاله، قصد داریم این دلایل و عوامل را بررسی کنیم.
بیاعتمادی به شریک عاطفی
توجهی به این موضوع نداریم که آیا اعتمادتان را به خاطر خیانت یا پنهانکاری و دروغگویی شریک عاطفیتان از دست دادید یا در کل فردی هستید که به دیگران اعتماد نمیکنید یا نسبت به جنس مخالف بیاعتماد هستید. در کل هر کدام از این موارد که دلیل بیاعتمادیتان باشد، باید رفع شوند. مثلا اگر در این رابطهتان خیانت دیدید و یا از شما سوءاستفاده شده است، باید به کمک مشاور آسیبهایی که به شما وارد شده است را درمان کنید و سپس شیوه درست اعتماد کردن به دیگران را بیاموزید و یاد بگیرید که چه کار باید بکنید که دیگران از شما سوءاستفاده نکنند. چون شما روی خودتان کنترل دارید و این شما هستید که به دیگران اجازه میدهید که از شما سوءاستفاده کنند و به شما آسیب بزنند. به عنوان مثال وقتی شما میدانید که شریک عاطفیتان فردی دروغگو است اما همچنان رابطه را ادامه میدهید و مدام دروغ میشنوید، شما هستید که اجازه دادید همچنان دروغ بشنوید. میتوانستید ارتباط را با فرد اشتباه ادامه ندهید تا آسیب بیشتری به شما وارد نشود. اگر به دلیل اتفاقات بد اطرافتان یا به دلیل اینکه در روابط قبلی از اعتمادتان سوءاستفاده شده است، حال دیگر قادر به اعتماد کردن به شریک عاطفیتان نیستید، باید این آسیبها را درمان کنید تا به صورت افراطی بدبین نشوید و رابطه فعلیتان را به خاطر حساسیتها و آسیبهای گذشتهتان خراب نکنید. وقتی شما به هر دلیلی نسبت به پارتنرتان بیاعتماد میشوید، حسادت، بدبینی، اضطراب و… در پی بیاعتماد شدنتان وارد رابطهتان میشوند و رابطه را به جدایی و شکست میرسانند.
داشتن انتظارات زیاد از یکدیگر
افرادی که از هم انتظارات زیادی دارند، آن قدر یکدیگر را تحت فشار قرار میدهند که در آخر مجبور به پایان دادن رابطه خود میشوند.
داشتن اولویتهای متفاوت در زندگی
هر کسی در زندگیاش اولویتهای متفاوتی دارد. ممکن است اولویت اول یک شخص کارش باشد، ممکن است اولویت اول شخص دیگری تحصیلش باشد یا شریک عاطفیاش. اگر اولویتهای زندگی دختر و پسر با هم متفاوت باشد، آنها به مشکل برمیخورند. مثلا اگر اولویت اول یکی از آنها شغل باشد و اولویت اول دیگری، رابطه عاطفیاش، این دو به مشکل برمیخورند چون یکی از آنها زمان و انرژی زیادی را برای کارش میگذارد و دیگری میخواهد بیشترین زمان را برای رابطه عاطفیاش بگذارد. این تناقض باعث میشود نیازها و خواستههایشان برآورده نشود و در رابطه شکست بخورند.
نداشتن مهارتهای ارتباطی لازم
افرادی که مهارتهای ارتباطی لازم را ندارند و در ارتباط برقرار کردن با آدمها ضعیف عمل میکنند یا اصلا نمیدانند که چگونه باید ارتباط خوبی با دیگران برقرار کنند، نمیتوانند رابطه را به خوبی پیش ببرند چون اساس رابطه عاطفی و یا هر ارتباط دیگری، از نحوه ارتباط برقرار کردن افراد با هم تشکیل شده است. اگر افراد این کار را هم نتوانند انجام بدهند، پس چگونه میتوانند مشکلاتشان را حل کنند؟ چگونه میتوانند با هم صحبت کنند؟ و…
خودخواه و خودمحور بودن
اگر دختر و پسر و یا یکی از آنها، فردی خودخواه و خودمحور باشد و به نیازها، خواستهها و نظرات شریک عاطفیاش اصلا توجه نکند، رابطه به درستی پیش نخواهد رفت. رابطه یک جاده دو طرفه است که باید به نیازها، خواستهها و نظرات هر دو به اندازه طبیعی توجه شود.
بدرفتاری کردن با یکدیگر
اگر دختر و پسر درست رفتار کردن با یکدیگر را بلد نباشند، نمیتوانند رابطه را به خوبی پیش ببرند. مثلا اگر دست بزن داشته باشند، یکدیگر را مسخره کنند یا بیاحترامی کنند، رابطه به درستی پیش نخواهد رفت.
یکنواخت و خستهکننده شدن رابطه
این که یک رابطه بیشتر اوقات خوب پیش برود و در آن هیجان و تنوع کافی وجود داشته باشد، بستگی به میزان مهارت زوجین در ایجاد کردن تنوع و هیجان در رابطه دارد. اگر زوجین این مهارت را داشته باشند که بتوانند در مواقع لازم، رابطه را از یکنواختی خارج کنند، میتوانند آن را به خوبی پیش ببرند. اگر رابطهتان در فضای مجازی دچار یکنواختی شده است و نمیدانید که چگونه باید با پیامها یا تماسهایتان در رابطهتان تنوع و هیجان ایجاد کنید، میتوانید در دوره جذب عشق با موبایل شرکت کنید و اصول درست و جذاب پیام دادن در رابطه را بیاموزید.
وابستگی به خانواده یا دوستان
افرادی که به دوستان یا خانوادهشان وابستگی شدیدی دارند، نمیتوانند به اندازه کافی به رابطهشان توجه کنند و برای آن زمان و انرژی بگذارند به همین دلیل روابطشان معمولا با شکست رو به رو میشود.
اعتیاد داشتن
اعتیاد یکی از مشکلاتی است که میتواند یک رابطه و زندگی را از هم بپاشد. اگر افراد اعتیاد به چیزی داشته باشند، تمام زندگی و ارتباطاتشان را فدای این اعتیاد خواهند کرد و ممکن است همه چیزهای ارزشمند زندگیشان را از دست بدهند.
خیانت کردن
افرادی که خیانت میکنند، هم به خودشان، هم به رابطه عاطفی و هم به شریک عاطفیشان آسیب شدیدی میزنند. اعتمادی که به دنبال خیانت کردن از دست میرود را به سختی میتوان بازگرداند. اغلب زمانی که خیانت فرد برملا میشود، رابطه تمام میشود و یا اگر هم ادامه پیدا کند، با سردی و با مشکلات زیادی ادامه پیدا خواهد کرد.
نداشتن اعتماد به نفس
برخورداری از اعتماد به نفس و عزت نفس، یکی از عوامل مهمی است که لازمه ادامهدار شدن روابط عاطفی است. افرادی که این دو مورد را ندارند یا دچار کمبود در آنها هستند، حس میکنند لیاقت عشق و محبت را ندارند، بنابراین هر چقدر هم که شریک عاطفیشان به آنها محبت و توجه کند، انگار برایشان کافی نیست. نمیتوانند این عشق را بپذیرند. خودشان را دست کم میگیرند و اغلب به خاطر اینکه خودشان نمیتوانند نیازهای خودشان را برطرف کنند و از درون خلاء عاطفی دارند، بسیار زود وابسته میشوند. وابستگی افراطی و ناسالم هم میتواند باعث دلزدگی شریک عاطفی و پایان یافتن رابطه عاطفی شود.
اختلاف سنی زیاد دختر و پسر
اختلاف سنی زیاد میتواند مشکلساز باشد، مخصوصا اگر افراد مهارت مدیریت کردن آن را نداشته باشند. افرادی که اختلاف سنی زیادی با هم دارند، در مراحل مختلفی از زندگیشان هستند که چیزهای متفاوتی برایشان اهمیت دارد و در اولویت است. به علاوه میزان پختگی و هیجانخواهی و انتظاراتشان از یکدیگر نیز با هم متفاوت است. این تفاوتها اگر زیاد باشد و افراد نتوانند آن را مدیریت کنند، میتواند باعث شکست خوردن رابطه عاطفی شود.
پرخاشگری
افرادی که پرخاشگری زیادی دارند و زود و به شدت عصبانی میشوند، میتوانند باعث شکست خوردن روابطشان شوند چون هیچ کس دوست ندارد مورد ضرب و شتم شریک عاطفیاش قرار بگیرد یا مدام شریک عاطفیاش عصبانی شود و پرخاشگری کند یا دعوای لفظی راه بیندازد.
کمبود دانش و آگاهی در زمینه روابط عاطفی و وارد رابطه شدن با فرد اشتباه
افرادی که هنوز نمیدانند که چه فردی برایشان مناسب است و اصلا عشق چیست، روابطشان محکوم به شکست است. این افراد فکر میکنند وقتی کوچکترین احساسی به دیگری پیدا میکنند، یعنی عاشق شدهاند و دیگر باید حتما با او ازدواج کنند یا وارد رابطه شوند. در صورتی که ما در علم روانشناسی انواع عشق و احساس را داریم. هر احساسی عشق نیست و عشق هم برای داشتن رابطه موفق کافی نیست. ممکن است عاشق کسی باشیم اما با او کوچکترین تفاهم و سازگاری را هم نداشته باشیم. پس داشتن آگاهی و اطلاعات معتبر و علمی در این زمینه، به شما کمک میکند باورهای اشتباهی که در این زمینه دارید را اصلاح کنید و بتوانید طبق روشهای علمی پیش بروید و موفق شوید. وقتی یاد بگیرید که چگونه باید فرد مناسب خودتان را پیدا کنید، میتوانید رابطه بدون شکست و آسیب را تجربه کنید.
چگونه رابطه موفق و بدون شکست داشته باشم؟
با توجه به مواردی که در بخش قبلی مقاله توضیح دادیم، میتوانید بررسی کنید که علت اینکه در روابطتان شکست میخورید چیست؟ سپس با دانستن علت و ریشه این مشکل، میتوانید اقدامات لازم را برای رفع کردن آن انجام دهید تا رابطه بدون شکست را تجربه کنید.
ابتدا فرد مناسب را پیدا کرده و جذب کنید
ابتدا اصول جذب عشق را یاد بگیرید و مهارتهایتان را در این زمینه بالا ببرید. ما برای بانوان در این زمینه آموزش جامع و کاملی دارید که به آنها کمک میکنید شخص مناسب زندگیشان را جذب کنند و بتوانند رابطه سالم و موفقی را داشته باشند. دوره جذب عشق از آشنایی تا ازدواج در این مرحله از زندگیتان همراه شما خواهد بود.
شنونده خوبی باشید
برای اینکه بتوانید ارتباط خوب و بدون شکستی را تجربه کنید، علاوه بر اینکه باید مهارت گفتگو یا مهارتهای ارتباطیتان را تقویت کنید، بلکه باید شنونده خوبی هم باشید. فقط صحبت کردن مهم نیست، گوش دادن هم مهم است و یک مهارت است. اگر طرف مقابلتان احساس کند که حرفهایش برایتان اهمیت دارد و به خوبی به او گوش میدهید، میتواند با شما ارتباط بهتری را برقرار کند و عشقش نسبت به شما بیشتر خواهد شد.
با هم فعالیتهای مشترک انجام دهید
اشتراکاتتان را پیدا کنید و گاهی با هم فعالیتهای مشترک و لذتبخشی را انجام دهید. مثلا اگر هر دوتان ورزش کردن دوست دارید، گاهی با هم ورزش کنید یا اگر دوست دارید با هم آشپزی کنید، این کار را انجام دهید. انجام دادن این کار باعث افزایش صمیمیت و عشق بینتان میشود.
حمایتگر باشید
از شریک عاطفیتان در هر شرایطی حمایت کنید و در کنارش باشید. حتی اگر اهداف و آرزوهای او به نظرتان مسخره یا دستنیافتنی هستند نیز از او حمایت کنید.
عذرخواهی کنید
اگر اشتباهی انجام دادید، مسئولیت آن را قبول کرده و عذرخواهی کنید. هرگز اجازه ندهید ناراحتیها در دل شریک عاطفیتان انباشته شود و تبدیل به کینه بزرگ شود.
به یکدیگر فضا برای رشد کردن بدهید
قرار نیست وقتی وارد رابطه شدید، همه 24 ساعت شبانه روز را با هم بگذرانید. باید یک فضایی برای رشد کردن داشته باشید. هم شما و هم طرف مقابلتان. گاهی در طول روز برای خودتان زمان بگذارید و به کار، تحصیل یا جوانب مختلف زندگیتان رسیدگی کنید.
به یکدیگر احترام بگذارید
با لحن و کلمات خوب با هم صحبت کنید، به آرزوها، اهداف، خانواده، دوستان و سایر جوانب زندگی شریک عاطفیتان نهایت احترام را بگذارید.
ابراز علاقه کنید
یاد بگیرید در طول روز با کلام یا رفتارتان به شریک عاطفیتان ابراز علاقه کنید. رابطه عاطفی مثل گلی است که نیاز به آبیاری و مراقبت دارد. هر روز باید به این گل آب بدهید اما به مقدار لازم و نه زیاد یا کم چون گل پژمرده و آسیب دیده خواهد شد.
سخن پایانی
برخی از افراد معتقد هستند که نمیتوان رابطه بدون شکست داشت اما حقیقت این است که امکانپذیر است، به شرطی که دانش و آگاهی لازم را داشته باشید و بتوانید رابطه را به خوبی مدیریت کنید. باید اصول نگهداری رابطه را بلد باشید. در این رابطه ابتدا درباره عواملی که باعث شکست خوردن رابطهها میشوند توضیح دادیم و سپس چندین راهکار برای درست و خوب مدیریت کردن رابطهتان، ارائه دادیم. اگر میخواهید در این زمینه آموزشهای کامل و جامعی ببینید و موفق عمل کنید، میتوانید در دوره جذب عشق از آشنایی تا ازدواج شرکت کنید.
پرسش و پاسخ کوتاه