چرا نمیتونم رابطه پایدار و سالمی داشته باشم؟
ممکنه براتون این سوال پیش اومده باشه که چرا من همیشه توی روابطم شکست میخورم؟ چرا نمیتونم یه رابطه درست و پایدار داشته باشم؟ چرا همیشه چند روز اول خوبه، ولی بعدش همه چیز به هم میخوره؟ در اینجا میخوایم ببینیم که چه عواملی میتونه رابطه نامناسب رو پیشبینی کنه؟
انتخاب
اولین و مهمترین نکتهای که همیشه باید بهش دقت داشته باشید، نوع انتخابتون هست. خیلی وقتها آدمها عاشق کسایی میشن که برای اون آدم اشتباهه! دقت کنید، اشتباه؛ یعنی اینکه طرف مقابل لزوما آدم بدی نیست، ولی برای شما مناسب نیست. در ادامه چند نکته مهمی که برای انتخاب باید بهشون توجه کنید رو مرور میکنیم.
انتخاب: هدف از رابطه
یکی از مهمترین مسائل در انتخاب، هدف شما از وارد شدن به رابطست. اینکه شما دنبال یه رابطه متعهدانه و پایدارید یا نه. گاهی وقتها شنیده میشه که دخترها یا پسرها میگن: «به من گفته که نمیخواد رابطه متعهدانهای داشته باشه، اما شاید بشه نظرش رو عوض کرد». بله، شاید بشه، اما وقتی طرف مقابل این موضوع رو گفته، نباید سر این مساله ناراحت بشید، چون خودتون شرطشو پذیرفتید.
انتخاب: تیپهای شخصیتی
یکی دیگه از مسائل مهم، تفاوت در تیپهای شخصیته. درسته که آدمها اصلا شبیه به هم نیستند، اما بر اساس رویکرد تیپشناسی، میشه انسانها رو تو طبقات تقریبا مشابهی دستهبندی کرد. حالا چرا مهمه؟ فرض کنید مثلا شما اهل طبیعت و تفریحات مهیج باشید، اما فرد مقابلتون بیشتر اهل سینما و کتابفروشیها باشه؛ قاعدتا شما نه تنها تفریحات مشترکی ندارید، بلکه این اختلاف سلیقه، ممکنه درگیریهایی رو هم بیاره.
انتخاب: اهداف و انتظارات
نکته دیگه، اهداف و انتظاراتی هست که افراد تو زندگی دارن؛ به عنوان مثال بعضی از افراد ترجیح میدن که اول کار یا شرایط تحصیلشون به یه ثباتی برسه و بعد به روابط عاطفی فکر کنن. این آدمها اگه هم که وارد رابطه بشن، احتمالا این مساله در درجه دوم یا سوم اهمیت قرار میگیره و لزوما به این معنا نیست که فرد مقابل رو دوست ندارن. گاهی همین مساله خیلی مشکلساز میشه.
انتخاب: بلاتکلیفی
مساله دیگه مهم، ارتباط با آدمهای بلاتکلیفه. این آدمها هنوز خودشون هم نمیدونن که از رابطه چی میخوان. این مساله توی رابطه میتونه فاجعه به بار بیاره؛ چون هم خودش تو رابطه کلافه میشه و هم فرد مقابل نمیدونه که باید چی کار کنه، چون فکر میکنه من هر کاری که بلدم انجام دادم اما چرا رابطمون خوب پیش نمیره!
انتخاب: اختلالات شخصیت
دستهای از اختلالات روانی وجود داره به اسم اختلالات شخصیت؛ ارتباط با این گروه از آدمها (که در آمار تعدادشون کم هم نیست) بسیار آسیبزاست. این آدمها هیچ ایرادی تو خودشون نمیبینن و فکر میکنن این بقیه هستند که مشکل دارند؛ به همین دلیل شریک عاطفیشون بهترین مهارتهای ارتباطی دنیا رو هم داشته باشه، باز نمیتونه رابطه سالمی با فرد مقابلش برقرار کنه.
مهارتهای اجتماعی
حتی اگه انتخاب درستی هم داشته باشید، باید بدونید که دونستن مهارتهای اجتماعی پایه مهمی برای حفظ رابطه هست. خیلی وقتها بلد نبودن نحوه درست ارتباط با شریک عاطفی میتونه یه رابطه رو از هم بپاشونه. در بحث مهارتهای اجتماعی افراد تفاوتهای اصلی بین زن و مرد رو یاد میگیرن و با فراگیری تکنیکهای درست، رابطه خودشون رو به بهترین نحو مدیریت میکنن.
سواد رابطه
امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی، نوع جدیدی از رابطه ایجاد شده به نام ارتباط از طریق مجازی؛ به عبارت دیگه، بیشتر ارتباطات شما با شریک عاطفیتون، از طریق چت کردنه، اما سواد چنین ارتباطی هیچ جا آموزش داده نشده. همیار عشق دورهای طراحی کرده (فعلا برای خانمها) که از طریق اون میتونید سواد رابطه در فضای مجازی رو یاد بگیرید.
پرسش و پاسخ کوتاه
پسری ۳۰ ساله هستم و در کل نمیتونم وارد رابطه ای بشم . هرکسی که قصد ایجاد رابطه باهاش دارم قبول نمیکنه و این باعث آزردگیم شده در عین حال نمیخوام وارد رابطهی زود و از سر تنهایی بشم . چکار کنم. راهنماییم کنید لطفا
سلام دوست گرامی
تابحال علت اینکه دیگران به شما جواب منفی میدهد را بررسی کردید؟ عوامل زیادی میتواند باعث این عدم جذابیت در شما شده باشد. برای مثال وضعیت ظاهری، اخلاقی، خانوادگی، نوع برخورد و منش شما میتواند مانع ایجاد رابطه برای شما شده باشد. گاهی نداشتن مهارتهایی مانند فن بیان و مهارتهای ارتباطی نیز دیگران را از شروع رابطه با شما دلسرد میکند. برای بررسی بیشتر این وضعیت میتوانید از مشاوران رادیوعشق نوبت مشاوره دریافت کنید.