پشیمانی و دودلی در دوران نامزدی (پشیمون شدم، نامزدی‌ام رو تمام کنم یا نه؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پشیمانی و دودلی در دوران نامزدی (پشیمون شدم، نامزدی‌ام رو تمام کنم یا نه؟)

برخی از افراد به دلایل مختلف در دوران نامزدی از انتخاب خود پشیمان می‌شوند و تردید دارند که باید این ارتباط را ادامه بدهند و یا باید جدا شوند. اگر مشکلاتی که پیش آمده بسیار آسیب‌زننده و بزرگ باشند، قطعا ادامه دادن ارتباط نمی‌تواند به صلاح دختر و پسر باشد چون اگر با وجود این مشکلات با هم ازدواج کنند، با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد. پس بهتر است افراد ابتدا مشکلات را حل کنند و بعد برای جدی‌تر کردن ارتباط خود قدم بردارند. در این مقاله ابتدا به دلایل پشیمانی از نامزدی می‌پردازیم و سپس راهنمایی می‌کنیم که اگر در این دوران پشیمان شدید باید چه کار کنید؟

دلایل پشیمانی در دوران نامزدی


خانواده نامزدتان افراد ناسالمی هستند

درست است که هیچ خانواده‌ای کامل و بی‌نقص نیست اما برخی از خانواده‌ها واقعا رفتارها یا شخصیت غیرقابل تحمل و آسیب‌زننده‌ای دارند. به عنوان مثال خانواده‌هایی که خودخواه هستند و می‌گویند همه باید همانطور رفتار و عمل کنند که خودشان می‌خواهند یا خانواده‌هایی که دخالت می‌کنند و… افراد ناسالمی هستند که رفتارهایشان می‌تواند باعث شود که عروس یا داماد آینده‌شان از نامزدی پشیمان شود. بعضی از خانواده‌ها که قوانین سفت و سخت دارند هم می‌توانند باعث پشیمانی از نامزدی شوند.

نمی‌توانید با هم به خوبی گفتگو کنید

گفتگو کردن یکی از الزامات هر رابطه‌ای است اما اگر افراد مهارت‌های ارتباطی ضعیفی داشته باشند و نتوانند با هم به خوبی گفتگو کنند، ممکن است رابطه‌شان به جدایی ختم شود. اگر با هر صحبتی، با هم دعوا کنند یا نتوانند به نتیجه برسند، ممکن است از نامزدی خود پشیمان شوند.

از لحاظ مالی با هم مشکل دارید و نمی‌توانید به توافق برسید

مسائل مالی نیز بسیار مهم هستند و می‌توانند یک رابطه را به سمت جدایی ببرند. اگر با هم مشکلات مالی دارید و نمی‌توانید به توافق برسید، حتما از یک زوج درمانگر کمک بگیرید و راهکارهای لازم را دریافت کنید. زوج درمانگران همیار عشق در این زمینه می‌توانند به شما کمک کنند.

برای مراسم عقد و عروسی نمی‌توانید به توافق برسید

اختلاف بر سر مهریه، جهیزیه یا رسم و رسومات و مراسم‌ها، یکی از دلایل پشیمانی افراد از نامزدی می‌تواند باشد. بسیاری از زوجین متاسفانه در همین مراحل و به همین دلایل و اختلاف نظرها از یکدیگر جدا شدند و عروسی‌شان بهم خورده است. این اختلاف نظرها را هم می‌توانید به کمک مشاوران همیار عشق مدیریت و حل کنید.

هنوز به فکر عشق قدیمی‌تان هستید

افرادی که هنوز از لحاظ ذهنی با جدایی‌شان کنار نیامدند و هنوز به فکر عشق قبلی‌شان هستند، آمادگی برای ورود به رابطه جدید را ندارند. اگر هم وارد رابطه جدید می‌شوند، شکست می‌خورند و یا شریک عاطفی‌شان را آن قدر با فرد قبلی مقایسه می‌کنند که کاملا سرد و پشیمان می‌شوند. بنابراین این مورد هم می‌تواند یکی از دلایل پشیمانی از نامزدی باشد.

  ازدواج با دختر بزرگ‌تر، درست یا غلط؟

دوستش دارید اما نه به صورت عمیق

بعضی از افراد عشق عمیق را نسبت به طرف مقابل ندارند. او را دوست دارند اما نه تا حدی که لازم است. همین موضوع باعث می‌شود زود از طرف مقابل خسته شوند یا حس کنند نمی‌توانند در آینده با او ارتباط جنسی داشته باشند و تا این حد عاشق او نیستند. بنابراین کم کم خودشان را عقب می‌کشند و از نامزدی پشیمان می‌شوند.

در شرایط اشتباه وارد رابطه عاطفی شدید

گاهی اوقات وارد رابطه درست می‌شویم اما در شرایط اشتباه این اتفاق می‌افتد. مثلا زمانی وارد رابطه می‌شویم و نامزد می‌کنیم که حال روحی‌مان خوب نیست یا آمادگی‌اش را نداریم. بنابراین با مواجه شدن با کوچک‌ترین مشکل یا اختلافی، زود جا می‌زنیم، خسته می‌شویم و پشیمان می‌شویم.

زود نامزد شدید

اگر رابطه به مرحله‌ای که باید نرسیده باشد و شما زود نامزد کرده باشید، ممکن است از کاری که کردید پشیمان شوید. همچنین اگر به اجبار خانواده‌ها مجبور شدید زود با هم نامزد شوید که اجازه بدهند یکدیگر را بشناسید و با هم معاشرت کنید، در این شرایط هم ممکن است احساس پشیمانی داشته باشید.

خانواده یا دوستان‌تان شما را نگران کردند

گاهی خانواده و یا دوستان باعث می‌شوند فرد درباره رابطه خودش نگرانی‌هایی داشته باشد. نگرانی‌ها یا مخالفت خانواده برای ازدواج، می‌تواند باعث شود فرد از نامزدی خود پشیمان شود.

حس می‌کنید با ازدواج کردن، موقعیت اجتماعی خوب‌تان را از دست خواهید داد

برخی از افراد این دیدگاه را درباره ازدواج دارند که ازدواج آزادی‌مان را می‌گیرد و باعث می‌شود از کار و زندگی شخصی خود عقب بیفتیم، یا گاهی به دلیل ویژگی‌های شخصیتی طرف مقابل می‌توانیم حدس بزنیم که اگر با او ازدواج کنیم، ممکن است آزادی‌مان را از دست بدهیم. این نگرانی‌ها و یا دیدگاه اشتباه درباره ازدواج، می‌تواند فرد را پشیمان کند، مخصوصا اگر فرد موقعیت اجتماعی خوبی دارد و به آسانی به آن جایگاه نرسیده است.

از نامزدی‌ام پشیمان شدم، چه کار کنم؟


به خودتان یادآوری کنید که چه رابطه‌ای داشتید

چرا این فرد را انتخاب کردید؟ چرا عاشقش شدید؟ چه روزهای خوبی با هم داشتید؟ با یادآوری کردن این موارد به خودتان، می‌توانید دوباره عشق‌تان را نسبت به نامزدتان بیشتر کنید.

درباره مراسم عقد و ازدواج‌تان با هم صحبت کنید

برای اینکه بتوانید به توافق برسید، باید خواسته‌ها و نظرات‌تان را با هم در میان بگذارید و صحبت کنید. بدون حضور خانواده‌ها، با هم درباره این مسائل صحبت کنید و اگر اختلاف نظری وجود دارد، سعی کنید با هم به توافق برسید.

  بحران‌های روحی و روانی (فروپاشی عصبی)

به خودتان یادآوری کنید که هیچکس کامل نیست

اگر مشکل‌تان در اشتباهات کوچک و غیرمهم نامزدتان است، به خودتان یادآوری کنید که هیچکس کامل نیست. حتما شما هم اشتباهاتی دارید که او متوجه آن شده است اما شاید به شما نگوید. هیچکس بی‌نقص نیست. سعی کنید او را همانطور که هست بپذیرید، مگر زمانی که او ویژگی‌های منفی شدیدی داشته باشد که نتوانید در کنارش زندگی کنید.

برای گفتگو با یکدیگر وقت بگذارید

در زندگی مشغله‌های زیادی وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود گاهی برای یکدیگر وقت کافی را نگذارید. به همین دلیل باید هر روز در حدود چند دقیقه برای یکدیگر وقت بگذارید و صحبت کنید. گفتگو کردن با یکدیگر درباره هر موضوعی، باعث افزایش صمیمیت بین‌تان می‌شود و ارتباط و عشق‌تان را زنده نگه می‌دارد.

با نامزدتان کتاب بخوانید

کتاب‌های زیادی در زمینه رابطه عاطفی و زندگی مشترک وجود دارد. برای اینکه مهارت مدیریت رابطه‌تان را بیاموزید و روی خودتان کار کنید، توصیه می‌کنیم در این زمینه کتاب‌های زیادی بخوانید. اگر نامزدتان هم اهل کتاب خواندن است، بسیار عالی خواهد بود اگر با هم مطالعه کنید.

نقاط قوت نامزدتان را بنویسید

روی یک کاغذ یک لیستی از نقاط قوت نامزدتان تهیه کنید. انجام دادن این کار باعث می‌شود که فقط روی نیمه خالی لیوان تمرکز نکنید، بلکه نقاط قوتش را هم ببینید.

برای حل مشکلات‌تان از زوج درمانگر کمک بگیرید

کمک گرفتن از فرد متخصص نشانه ضعیف بودن شما نیست. همه چیز را ما نمی‌توانیم حل کنیم و گاهی نیاز به راهنمایی شخص سوم داریم. البته شخص سومی که آگاه و با تجربه در این زمینه باشد و نه دوستان و اعضای خانواده که هر کدام طبق نظر شخصی خودشان راهنمایی می‌کنند. بنابراین اگر می‌بینید مشکلات رابطه‌تان زیاد شده و شما را از یکدیگر دور می‌کنید، می‌توانید در این زمینه از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

آیا باید نامزدی‌ام را تمام کنم؟


اگر نشانه‌های زیر در رابطه‌تان وجود دارد، بهتر است برای ادامه نامزدی‌تان بیشتر فکر کنید و قبل از تصمیم‌گیری قطعی، با یک مشاور هم مشورت کنید. مشاوران همیار عشق با بررسی کردن رابطه‌تان، شما را راهنمایی می‌کنند که آیا ادامه دادن رابطه‌تان درست است یا خیر. اگر تصمیم گرفتید رابطه‌تان را ادامه ندهید و مشاور هم این موضوع را تایید کرد، برای اینکه بتوانید دوران پس از جدایی‌تان را آسان‌تر بگذرانید و به مدت طولانی در مراحل سوگواری نمانید، می‌توانید در دوره من ارزشمند بدون تو شرکت کنید.

فکر می‌کنید بعد از ازدواج اوضاع بهتر خواهد شد

این یک تصور اشتباه است که فکر کنید بعد از ازدواج قرار است اوضاع تغییر کند و شخصیتش عوض شود. چنین چیزی امکان‌پذیر نیست. تا زمانی که خود فرد نخواهد، چیزی تغییر نخواهد کرد. بنابراین نباید بی‌دلیل امید به تغییر داشته باشید.

  قرار اول خوب بود ولی پشیمون شد

وقتی پیش او هستید هم احساس تنهایی می‌کنید

او از لحاظ احساسی از شما حمایت نمی‌کند و حتی وقتی با هم هستید، حس می‌کنید تنها هستید. او با شما ارتباط خوب و صمیمانه‌ای برقرار نمی‌کند، به شما بی‌اهمیت است و فردی سرد و بی‌تفاوت است.

او دیگر برای رابطه‌تان تلاش نمی‌کند

همه بار رابطه روی دوش‌های شما است. او دیگر تلاشی برای رابطه نمی‌کند و پیگیر شما نیست. انگار برایش مهم نیست که رابطه ادامه پیدا کند یا خیر.

او فرد کنترل‌گر و شکاکی است

نمی‌توان با فرد کنترل‌گر و شکاک در یک رابطه ماند و یا زیر یک سقف رفت. حتی اگر هم رابطه‌تان ادامه پیدا کند، شما آسیب زیادی خواهید دید. رابطه با فرد شکاک، پر از تنش، دعوا و اضطراب است. قطعا چنین رابطه‌ای نمی‌تواند به خوبی ادامه پیدا کند و رابطه سالمی باشد.

ملاقات نکردنش برایتان مهم نیست

معمولا افرادی که یکدیگر را دوست دارند، عاشق این هستند که یکدیگر را ملاقات کنند. وقتی ملاقات می‌کنند، انگار تمام روزشان پر از شادی و نشاط می‌شود. در صورتی که ملاقات نکردن شریک عاطفی‌تان برای شما مهم نیست و یا وقتی ملاقاتش می‌کنید، هیچ حس خوب خاصی ندارید، این یک نشانه مهم است که نباید نادیده بگیرید.

کشش جنسی نسبت به او ندارید

اگر کشش جنسی نسبت به او ندارید و دوست ندارید با او رابطه جنسی داشته باشید، این یک زنگ خطر است و نباید با این وضعیت ارتباط‌تان را ادامه بدهید چون نداشتن رابطه جنسی در زندگی مشترک، پیامدها و آسیب‌های بسیار زیادی به همراه دارد.

متوجه شدید که او با معیارهایتان بسیار متفاوت است

اگر به تازگی متوجه شدید که او با معیارهای ذهنی‌تان کاملا متفاوت است و ویژگی‌های شخصیتی و یا ظاهری‌اش را دوست ندارید، باید این موضوع را جدی بگیرید. او تغییر نخواهد کرد. مواظب باشید به خاطر عشق یا موارد دیگر، تن به ازدواج بدون عشق ندهید.

سخن پایانی

گاهی به دلایل مختلف پیش می‌آید که فرد از نامزدی خود پشیمان می‌شود. گاهی این حس پشیمانی موقتی است و به خاطر یک دعوا یا مشکل ایجاد می‌شود و یا ممکن است یک حس دائمی باشد. در این مقاله راهکارهایی به شما ارائه دادیم که بتوانید احساس پشیمانی را در خودتان کم کنید. اگر احساس می‌کنید دیگر نباید رابطه‌تان را ادامه بدهید اما جدایی برایتان سخت است، توصیه می‌کنیم در دوره من ارزشمند بدون تو شرکت کنید. برای اینکه بتوانید درست‌ترین تصمیم را بگیرید که باید رابطه‌تان را ادامه بدهید یا خیر، توصیه می‌کنیم درباره علت احساس پشیمانی‌تان با زوج درمانگران همیار عشق صحبت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط