تردید و دودلی در ازدواج(در تصمیم‌گیری برای انتخاب شک دارم)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

تردید و دودلی در ازدواج(در تصمیم‌گیری برای انتخاب شک دارم)

انتخاب فرد مورد نظر برای ازدواج، زمان ازدواج، و حتی تصمیم گرفتن به ازدواج، همگی تصمیمات مهمی در زندگی هستند که اغلب با تردید و دودلی همراه می‌شوند. دیگر تصمیمات مهمی که می‌توانند در فرآیند ازدواج، تردید و دودلی ایجاد کنند، عبارتند از تصمیم‌گیری در خصوص بچه‌دار شدن یا تصمیم به جدایی و پایان رابطه. در کل تا آنجا که به تصمیمات تاثیرگذار در زندگی مربوط می‌شود، داشتن تردید و دودلی در تصمیم‌گیری امری رایج بوده اما بدون خطر نیست. شما خودتان را بهتری از هر کس دیگری می‌شناسید. اگر در اینگونه موارد احساس عصبانیت می‌کنید، به تصمیمی که می‌گیرید توجه کنید. بررسی اینکه چه چیزی شما را عصبانی می‌کند، ارزشش را دارد.

دلایل شخصی تردید در ازدواج 


خود پروسه ازدواج شما را عصبانی می‌کند

ممکن است که مقیاس و اهمیت این اتفاق کمی باعث رنجش شما شود. و این کاملا طبیعی است، حتی با اعتماد بنفس‌ترین فرد هم ممکن است در دادن قول‌های مهم در مقابل دیدگان دوستان و اعضای خانواده‌اش دچار تردید شود.

شما با دادن تعهد مشکل دارید

گاهی اوقات فکر کردن به راه درازی که می‌خواهید شروع کنید می‌تواند باعث بروز اضطراب در روابط طولانی مدت شما شود. ممکن است از آینده رابطه نگران باشید، اینکه شما و شریک زندگی‌تان در تمام مدت زندگی با هم احساس شادمانی خواهید داشت یا خیر.

مسائل مالی شما را از ازدواج ترسانده است

یکی از عواملی که بسیاری از جوانان را برای ازدواج مردد می‌کند تامین هزینه‌های ازدواج و زندگی مشترک است. با توجه به اینکه داشتن شرایط مالی پایدار و قابل قبول برای داشتن یک زندگی مشترک زیاد راحت نیست بسیاری از جوانان بخصوص آقایان حتی اگر گزینه مورد نظر خود را پیدا کرده باشند، باز هم دچار تردید و دودلی برای ازدواج می‌شوند.

ترس از طلاق یا خیانت

افرادی که شاهد تجربه‌های ناموفق مثل طلاق و خیانت در زندگی مشترک نزدیکان و دوستان خود هستند، دچار بدبینی و شک نسبت به ازدواج می‌شوند. این افراد برای اینکه به سرنوشت مشابه دچار نشوند بطور ناخوداگاه برای تصمیم‌گیری در ازدواج تردید می‌کنند و به بهانه‌های مختلف ازدواج‌شان را به تاخیر می‌اندازند.

تردید درباره اینکه با چه کسی ازدواج کنید

ممکن است شما در دوره آشنایی‌تان با مشکلاتی شبیه به موارد زیر روبرو هستید و نسبت به شخصی که قصد ازدواج با او را دارید دچار تردید و دو‌دلی شده‌اید.

شما دائما در حال بحث و کشمکش هستید

ممکن است شما در حال شست شوی لباس باشید و در عین حال همسرتان مانند یک مربی در یک مسابقه المپیک نحوه انجام کارها را به شما گوشزد می‌کند. یا اینکه ممکن است شما نتوانید روی مسائل مالی یا چگونگی گذراندن تعطیلات آخر هفته با هم به توافق برسید. این جر و بحث‌های روزانه، فرقی ندارد که چقدر کوچک باشند، می‌تواند یک رابطه را مسموم کند. همه زوج‌ها مشکلاتی دارند که ممکن است در زندگی بارها تکرار شوند و نیاز است که این مسائل برای ادامه رابطه مدیریت شوند. اما بهترین عامل متمایز کننده زوج‌های شاد و زوج‌هایی که کمتر شاد هستند، وجود مشاجره نیست، بلکه این است که رفتار آنها با یکدیگر در حین جر و بحث چگونه است.

شما با یکدیگر هم فاز نیستید

آیا همسر شما پرکار و اخمو است؟ این مسائل می‌تواند این ترس را در شما ایجاد کند که با فرد مناسبی ازدواج نکرده‌اید، و این می‌تواند ترک رابطه را برای شما بیشتر و بیشتر جذاب کند.

مسائل حقوقی در رابطه وجود دارد که نادیده گرفتن آنها برای شما سخت است

ممکن است تردید شما پایه و اساس درستی داشته باشد. ممکن است کم کم متوجه شوید که موضوعاتی در رابطه‌تان وجود دارد که می‌تواند مسائل و مشکلات بیشتری در طول مسیر ایجاد کند. احساس کنید شما و شریک زندگی‌تان در برخی از ارزش‌ها مشترک نیستید یا از اینکه با هم سازگاری ندارید نگران باشید.

  اعتیاد به رابطه عاطفی (اعتیاد به رابطه و عشق‌های متعدد)

شما و همسرتان هر کدام دنبال اهداف متفاوتی هستید

نمی‌توانید روی بچه‌دار شدن (یا تعداد بچه) توافق کنید؟ تمایل دارید داخل شهر زندگی کنید اما طرف مقابل‌تان دوست دارد در حاشیه شهر زندگی کند. اینها مسائل جدی هستند، اما به این معنی نیست که رابطه زناشویی شما قابل نجات دادن نیست. شکی نیست که برخی افراد قادر هستند که انتخاب بهتری از فرد مناسب برای ازدواج داشته باشند. اما در بیشتر موارد، انتخابی که الان دارید بهترین انتخاب برای شماست.

راه حل چیست؟


با خودتان خلوت کنید

گاهی اوقات، فکر خوبی است که یک قدم به عقب برگشته و کمی فکر کنید، به خودتان زمان بدهید و بررسی کنید که منشا تردیدهای‌تان از کجاست. این زمان دادن می‌تواند یک پیاده روی طولانی و یا اختصاص یک روز زمان به خودتان باشد، گاهی اوقات، آرامش و فرصت دادن برای درک احساسات فرد مفید است. ممکن است یادداشت کردن برخی از افکارتان نیز برای شما مفید باشد، تبدیل احساسات به حرف می‌تواند برای برچسب گذاری آنها و درک بهتر از اینکه چرا چنین احساسی به شما دست داده است، روش خوبی باشد.

با بقیه درباره این تردید‌ها صحبت کنید

صحبت کردن درباره این تردیدها با دیگران هم می‌تواند مفید باشد. اگر احساس می‌کنید کسی در زندگی‌تان است که می‌توانید به او اعتماد کنید و از صمیم قلب خیر و صلاحتان را می‌خواهد، صحبت کردن با وی راجع به احساساتتان می‌تواند واقعا مفید باشد. این شخص می‌تواند یک دوست یا یکی از اعضای خانواده باشد، یا اینکه یک مشاور با تجربه باشد. صحبت کردن با یک مشاور در چنین شرایطی می‌تواند بسیار مفید باشد، چرا که وی ممکن است تجربه بسیاری در برخورد با این مشکلات داشته باشد، و احتمال اینکه آنها از یک طرف جانب‌داری کنند، وجود ندارد.

با کسی که قصد ازدواج با او را دارید صحبت کنید

یک مرحله تعیین کننده دیگر در مواقع برخورد با این نگرانی‌ها وجود دارد، که ممکن است کمی بر خلاف عقل سلیم به نظر برسد، و این مرحله صحبت کردن با همسرتان راجه به تردیدهای‌تان است.

بدیهی است که احتمالا این حس به شما دست می‌دهد که ریسک این روش این است که شرایط را بدتر می‌کند. ممکن است نگران این موضوع باشید که گفتن اینکه به چه چیزی فکر می‌کنید باعث می‌شود همسرتان احساس افسردگی کند – و اینکه این کار ممکن است کل رابطه زناشویی شما را به خطر بندازد. در عین حال که گفتن شرح حال خود بصورت سازنده و ملاحظه کارانه اهمیت دارد، مهم است که هر دوی شما بدانید که می‌توانید این احساسات را از یکدیگر بپذیرید، بطوریکه بصورت مشترک آنها را حل کنید.

تردید و دودلی ممکن است یک حس ترسناک باشد اما حس غیر معمولی نیست. صحبت درباره تردید در رابطه زناشویی‌تان می‌تواند شما را عصبی و آسیب پذیر کند، اما در عین حال هم می‌تواند یک روش مفید برای نشان دادن مشکلات و صحبت راجع به آنهاست.

نکته کلیدی این است که به مسائل موجود در رابطه از موضع انتقاد نزدیک نشوید. شما نباید همسر خود را از چیزی سرزنش کنید یا اینکه به او بگویید فرد کاملی نیست، باید به او بگویید مسائلی در خود رابطه‌تان وجود دارد که بهتر است راجع به آنها صحبت کنید. سعی کنید به آنها بگویید که راجع به آنها قضاوتی نمی‌کنید، بلکه دارید تلاش می‌کند که اطمینان یابید رابطه‌تان محکم بوده و همینطور محکم هم باقی بماند.

اطلاعات خود را در زمینه ازدواج بالا ببرید

بالا بردن سطح اطلاعات و دانش خود در زمینه شناخت فردی و کسب مهارت‌های زندگی باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شما و پایین آمدن احتمال ایجاد اختلافات در زندگی مشترک می‌شود بنابراین با آمادگی بیشتری برای ازدواج تصمیم می‌گیرید. یکی از مهارت‌های ضروری برای داشتن ازدواج موفق دانستن مهارت‌های ارتباطی است و از آنجایی که بخش زیادی از ارتباطات در دنیای امروز از طریق موبایل انجام می‌شود فراگیری نحوه صحیح پیام دادن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای این منظور می‌توانید در دوره آموزشی آنلاین “جذب مرد با موبایل” که در آن تمام اصول پیام دادن در رابطه با مثال‌های کاربردی توسط تیم تحقیقاتی همیار عشق گردآوری شده، شرکت کنید.

  کی و چطور یک نامزدی بد را پایان دهیم؟

10 نشانه از اینکه شما آماده ازدواج هستید


اگر این نشانه ها در خود پیدا می‌کنید شک و تردید شما غیر ضروری است.

1- می‌دانید که برای چه ازدواج می‌کنید.

عکس‌هایی از لباس دامادی و لبای سفید عروس در فیس بوک خود می‌گذارید، آیا آنها چیزی است که می‌خواهید؟ آیا فقط می‌خواهید بگویید که ازدواج کرده‌اید، یا اینکه واقعا می‌خواهید زندگی خود را با شریک عاطفی‌تان بگذرانید؟ به اینکه چرا می‌خواهید ازدواج کنید فکر کنید. ازدواج با شریک عاطفی‌تان نسبت به ادامه رابطه فعلی، برای شما چه مزیت‌هایی دارد؟ سوالات سخت از خودتان بپرسید و اطمینان حاصل کنید که برای ازدواج آمادگی دارید.

2- قصدتان پیوند زناشویی است، نه مراسم عروسی.

مراسم عروسی مراسم لذت‌بخشی بوده و موقعیتی برای دیدن همه دوستان و خانواده در یک مکان است. اما آیا دلیل شما برای ازدواج این است؟ آیا شما فقط می‌خواهید یک مهمانی بزرگ گرفته و در کانون توجه همگان باشید؟ مراسم عروسی چند ساعت طول میکشد، اما پیوند زناشویی برای یک عمر است (البته امیدواریم!). برای فقط یک روز برنامه ریزی نکنید، برای همه عمر برنامه ریزی کنید. به این فکر کنید که زندگی روزانه شما با همسرتان چگونه خواهد شد، حتی اگر در کانون توجه کسی هم نبودید.

3- بخش زیادی از زندگی خودتان را پشت سر گذاشته‌اید.

درست است که برخی افراد در دوران دبیرستان عاشق شده و ازدواج می‌کنند و خوشبخت هم هستند. اما این کار خیلی رایج نیست. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بهتر است تا سن 25 سالگی یا بیشتر صبر کنید و بعد ازدواج کنید. در این سن شما بالغ‌تر بوده، و بخش زیادی از عمر خود را پشت سر گذاشته‌اید. این به معنی این کار نیست که شما با هر دختری که سر راه‌تان قرار گرفت رابطه برقرار کنید، بلکه منظور این است که شما با افراد متفاوتی برخورد داشته‌اید و می‌دانید که از زندگی چه می‌خواهید و چه نمی‌خواهید. اینها به شما کمک می‌کند تا بهترین فرد را انتخاب کنید.

4- روابط عمیقی دارید.

در ابتدا، شما با طرف مقابل‌تان بصورت عاطفی و احساسی حرف می‌زنید، سپس بیرون رفته و در مرحله بعد با او ارتباط جنسی برقرار می‌کنید. اما اگر قصد ازدواج داشته باشید، نیاز است که رابطه عمیق‌تری با وی داشته باشید. عمیق‌تر از اینکه صرفا با او خوش بگذرانید، هر شب بیرون رفته و بی‌خیال همه چیز باشید. شما باید قادر باشید مشکلات سخت را با همکاری یکدیگر حل کنید.

5- شریک عاطفی‌تان را شناخته و به او اعتماد دارید.

بدون در نظر گرفتن اینکه چه مدت است همدیگر را می‌شناسید، نیاز است بتوانید به شریک عاطفی خود اعتماد کامل داشته باشید. صرفا بخاطر اینکه مدت زیادی است با هم هستید ازدواج نکنید. ازدواج کنید چون نسبت به شریک عاطفی خود شناخت کامل دارید. شما از گذشته او اطلاع دارید و از آرزوهای و رویاهای او آگاهی دارید. می‌توانید عکس‌العمل او را نسبت به موقعیت‌های معینی تصور کنید. شما همه اینها را می‌دانید و هنوز هم عاشق او هستید. علاوه بر اینها، به وی اعتماد دارید. اعتماد در ازدواج امری ضروری است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که می‌توانید به شریک عاطفی خود اطمینان کامل داشته باشید.

6- نمی‌خواهید شریک عاطفی‌تان را تغییر دهید.

با معشوقه خود با این تصور که او تغییر خواهد کرد ازدواج نکنید. با او ازدواج کنید بخاطر اینکه او را همانطور که هست دوست دارید. دادن یک تعهد اساسی باعث تغییر هیچ کسی نمی‌شود، گرچه ممکن است باعث شود برای رابطه‌تان بیشتر تلاش کنید. همچنین از پیوند زناشویی‌تان انتظار نداشته باشید کسی را تغییر دهد. یک مراسم عروسی قرار نیست یک زخم عمیق بین شما را حل کند.

  خطر شکست عشقی (پیشبینی رابطه ای که شکست عشقی در انتظارش است)

7- مشاجرات لفظی را با هم حل می‌کنید.

مشکلات‌تان را طور دیگری جلوه ندهید و فکر نکنید که فراموش کردن مشکلات باعث می‌شود آنها بهتر شوند. هر پیچیدگی در رابطه‌تان را طوری حل کنید که دیگر در زندگی پدید نیایند. با این دید که ازدواج باعث حل مشکلی می‌شود ازدواج نکنید. ابتدا مسائل را حل کنید! اگر نمی‌توانید مشکلی را حل کنید، پس شما و شریک عاطفی‌تان قادر نخواهید بود بطور موثر با هم ارتباط برقرار کنید. حل و فصل مشاجرات و صلح و سازش در یک رابطه یک پایه و اساس قوی برای یک ازدواج سالم ایجاد خواهد کرد.

8- برنامه‌های بلند مدتی با هم میچینید.

در یک رابطه جدید، طبق احساس و انگیزه جلو رفتن چیز خوبی است. شما می‌توانید همه چیز را لحظه آخری تغییر دهید و برای بعد از ملاقات سه شنبه شب برنامه‌ای نداشته باشید. زمانی که جدی شدید و تصمیم گرفتید به یکدیگر متعهد شوید، نیاز است که با هم برنامه بچینید. چه می‌شود اگر شریک زندگی شما بخواهد به دور دنیا سفر کند؟ آیا با تنها ماندن در خانه مشکلی ندارید، یا اینکه شما هم با او به سفر می‌روید؟ بدانید که هر کدام از شما چه می‌خواهید، و اطمینان یابید که با اهداف و برنامه‌ریزی مشترک مشکلی ندارید.

9- خانواده و دوستان‌تان شریک عاطفی شما را دوست دارند.

زمانی که شما به تازگی عاشق می‌شوید، ممکن است احساس کنید که هیچ چیز دیگری برایتان مهم نیست. اما زمانی که به همسر خود متعهد می‌شوید، متوجه می‌شوید که همه چیز مهم است. در ابتدا، ممکن است به اینکه ازدواج شما مورد تایید پدرتان نیست توجهی نکنید. چه اهمیتی دارد زمانی که این شما هستید که با او بیرون می‌روید؟ اما با گذر زمان، این فاصله کوچک، زندگی و رابطه شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر خانواده و دوستان‌تان شریک زندگی را که انتخاب کرده‌اید دوست نداشته باشند، پس چتر حمایتی شما در زندگی کجاست؟ آیا با دوستان‌تان بیگانه خواهید شد و به مناسبت‌های خانوادگی دعوت نمی‌شوید؟ همچنین به خاطر بیاورید که خانواده و دوستان‌تان شما را خیلی خوب می‌شناسند، و اگر بگویند که ممکن است در رابطه شما مشکلی پیش بیاید، به نظر باید به آنها گوش دهید.

10- شما نمی‌توانید زندگی‌تان را بدون همسرتان تصور کنید.

در مجموع، شما عاشق همسرتان هستید. نمی‌توانید خودتان با کسی دیگر ببینید. نمی‌توانید خودتان را بدون او تصور کنید. اگر بدانید که با هیچ کس دیگر بجز او خوشحال نخواهید بو، و بدون شریک عاطفی فعلی بطور باور نکردنی اندوهگین خواهید شد، پس همین رابطه را ادامه داده و از رابطه عاشقانه‌ و زندگی مشترک‌تان لذت می‌برید!

ازدواج یکی از مهمترین تصمیم‌های زندگی است که دودلی در مورد آن کاملا طبیعی است اما نیاید اجازه بدهید این تردید مانع شما برای ازدواج سالم و درست بشود. این تردید ممکن است ناشی ترس از تعهد، مشکلات مالی، ترس از خیانت و طلاق و یا شک در انتخاب باشد. بهتر است مدتی به خودتان فرصت دهد و با خودتان فکر کنید، از افراد مطمئن کمک بگیرید و با شریک عاطفی‌تان در مورد شک و تردیدتان صحبت کنید. اما اگر این هدفتان از ازدواج را می‌دانید، اهدافتان در زندگی مشخص است، شناخت کافی از شریک‌عاطفی‌تان دارید، اطرافیانتان شریک عاطفی‌تان را دوست دارند، رابطه متعدانه دارید اجازه ندهید ایت تردیدها لطمعه‌ای به تصمیم‌گیری شما برای ازدواج وارد کند.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

انواع زبان عشق

انواع زبان عشق زبان عشق چیه؟ زبان عشق یعنی روشی که شما به دیگران عشق میورزین. هر کسی زبان عشق خاص خودشو داره. خیلی مهمه که بدونین زبان عشق شما

مطالعه»