کی ازدواج می‌کنم؟(ترس ازدواج نکردن و مجرد ماندن)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

کی ازدواج می‌کنم؟(ترس ازدواج نکردن و مجرد ماندن)

بعضی از افراد برای ازدواج کردن عجله دارند یا به دلیل افزایش سن، می‌ترسند از سن ازدواج‌شان بگذرد و دیر شود. به هر حال حتی اگر از مجرد بودن خسته شده‌اید یا به هر دلیلی دوست دارید زودتر ازدواج کنید، نباید عجله کنید چون در غیر این صورت، ممکن است دچار خطاهایی شوید که باعث شوند ازدواج ناموفق با فرد نامناسب داشته باشید و یا به دلایل اشتباه بخواهید ازدواج کنید. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که اگر برای ازدواج کردن عجله کنید، چه اشتباهاتی ممکن است انجام دهید؟ انگیزه‌ها و دلایل اشتباه برای ازدواج چیست؟ و برای یک ازدواج موفق، به چه مهارت‌هایی نیاز دارید؟

برای ازدواج کردن، چرا نباید عجله کرد؟


ازدواج، فقط جشن عروسی و خوش‌گذرانی نیست!

برخی از افراد، به خصوص دختران دوست دارند ازدواج کنند و لباس عروس به تن کنند. برخی از دختران، به یک ازدواج و جشن عروسی رویایی فکر می‌کنند و گمان می‌کنند که تمام لحظات زندگی مشترک هم به اندازه جشن عروسی، شیرین و رویایی خواهد بود. این افراد دقت نمی‌کنند که جشن عروسی فقط یک شب است، اما بقیه روزها و شب‌ها را باید در کنار فردی که با او ازدواج کرده‌اند سپری کنند، یعنی تا آخر عمر، در کنار فردی که انتخاب کرده‌اند خواهند بود. اگر این فرد انتخاب شده، فرد خوب و مناسبی باشد، مشکلی وجود ندارد اما اگر فردی اشتباه باشد و ویژگی‌های لازم برای ازدواج و مدیریت زندگی مشترک را نداشته باشد، به مشکل برخواهند خورد. بنابراین انتخاب شریک زندگی بسیار مهم‌تر از یک شب رویایی و شیرین است!

طلاق، دشوار است

اگر برای ازدواج عجله کنید و فرد اشتباهی را انتخاب کنید، اگر با مشکلات زیادی مواجه شوید و بخواهید طلاق بگیرید، باید از حالا بدانید که طلاق هم سختی‌های خاص خود را دارد. علاوه بر ناراحتی‌ها و فشارهای روحی و روانی، پروسه طلاق هم می‌تواند دشوار باشد مخصوصا اگر طرف مقابل بخواهد شما را اذیت کند و به طرق مختلف، مانع طلاق فوری شما شود.

جذابیت‌تان کم می‌شود

اگر در رابطه عاطفی هستید و برای ازدواج کردن با آن فرد عجله دارید، باید بدانید که جذابیت‌تان با عجله کردن کاهش می‌یابد، چون شاید شما احساس کنید که آمادگی ازدواج دارید اما ممکن است طرف مقابل‌تان این آمادگی را نداشته باشد. اگر شما پافشاری کنید که هر چه زودتر برای ازدواج پیش‌قدم شود، او احساس می‌کند شما خودخواه هستید و اصلا به فکر او و شرایطش نیستید، بنابراین با این پافشاری‌ها زیاد، ممکن است رابطه‌تان خراب شود.

برای شناخت کافی، زمان لازم است

شما نمی‌توانید در مدت سه ماه یا کمتر یا حتی در مدت 6 ماه، شناخت کافی از طرف مقابل را پیدا کنید. مخصوصا اگر برای ازدواج کردن عجله داشته باشید، مطمئن باشید که ذهن‌تان بسیاری از زنگ خطرها را نخواهد دید و همین موضوع باعث می‌شود که شما یک انتخاب اشتباه داشته باشید که منجر به طلاق شود و یا در رابطه و زندگی مشترک، بیشتر عذاب بکشید.

با ازدواج کردن، مشکلات‌تان از بین نخواهد رفت

برخی از افراد با وجود اینکه می‌بینند در رابطه‌شان مشکلات زیادی وجود دارد، اما همچنان برای ازدواج کردن پافشاری و عجله می‌کنند. به خاطر داشته باشید که مشکلات و اختلافات اساسی، هرگز بعد از ازدواج از بین نخواهد رفت، بلکه بیشتر و شدیدتر نیز خواهد شد. به نظر شما با شدیدتر شدن مشکلاتی که اکنون در رابطه‌تان دارید، می‌توانید یک عمر تحمل کنید و در کنار شریک عاطفی فعلی‌تان زندگی کنید؟ اگر جواب‌تان منفی است، پس انتخاب‌تان اشتباه است و نباید عجله کنید و با این شخص ازدواج کنید.

  چگونه توجه یک پسر را جلب کنیم؟ (15 روش‌ برای جلب توجه پسرها)

دلایل و انگیزه‌های اشتباه برای ازدواج


فرار از تنهایی

درست است که ازدواج کردن باعث می‌شود تنها نباشید اما اگر انتخاب اشتباهی داشته باشید، شاید روزها یا سال‌های اول ازدواج‌تان احساس خوشبختی زیادی داشته باشید اما، این احساس بادوام نخواهد بود و مدتی بعد با اینکه همسرتان در کنارتان است، دوباره به شدت احساس تنهایی خواهید کرد. احساس تنهایی در حالی که ازدواج کردید، بسیار زجرآورتر از احساس تنهایی در زمان مجردی است. به خاطر داشته باشید که تنهایی چیز بدی نیست و شما می‌توانید از این دوران برای خودشکوفایی خود استفاده کنید و لذت ببرید، اما متاسفانه بسیاری از افراد بلد نیستند که چگونه باید از تنهایی‌شان لذت ببرند. این نکته را هم بدانید که اگر در تنهایی حال‌تان خوب نیست، مدتی بعد از ازدواج که عشق، هیجان و شور و نشاط اولیه فروکش کرد، در کنار همسرتان هم حال‌تان خوب نخواهد بود چون خودآگاهی کمی از خود دارید و نمی‌دانید که چگونه باید خودتان حال خودتان را خوب کنید، پس نباید انتظار داشته باشید که همسرتان شما را در این حد بشناسد و بتواند مسئولیت همه احساسات‌تان را قبول کند و هر لحظه برای شادی شما بکوشد. بنابراین به جای ازدواج کردن برای فرار از تنهایی، به خودآگاهی برسید تا بتوانید از تنهایی‌تان لذت ببرید و بعد زمانی که شریک عاطفی مناسبی پیدا کردید، ازدواج کنید.

از طرف شریک عاطفی‌تان، تحت فشار هستید

برخی از افراد به این دلیل اشتباه می‌خواهند ازدواج کنند تا از زیر بار پافشاری‌های خواستگار یا شریک عاطفی‌شان رها شوند، یعنی طرف مقابل از او می‌خواهد که با هم ازدواج کنند و بسیار عجول است و با حرف‌هایی مثل:«من دوستت دارم و خوشبختت می‌کنم مطمئن باش.» یا «خیلی سخت نگیر. وقتی با هم ازدواج کنیم، زندگی خوبی خواهیم داشت، به من اعتماد کن.» می‌خواهند طرف مقابل را زود راضی به ازدواج کنند. اگر خواستگار یا شریک عاطفی دارید که به شدت برای ازدواج کردن با شما عجول است، با او به صورت جدی صحبت کنید و بگویید که ازدواج شوخی نیست و باید زمان بگذرد تا به شناخت کافی برسید و تصمیم بگیرید که گزینه‌های مناسبی برای ازدواج با هم هستید یا خیر.

ازدواج به خاطر عشق و وابستگی نسبت به طرف مقابل

این مورد هم یکی از دلایل اشتباه برای ازدواج است. اگر شما یکدیگر را دوست دارید و دیوانه‌وار عاشق هم هستید، دلیل نمی‌شود که برای ازدواج هم گزینه مناسبی برای یکدیگر باشید چون در زندگی مشترک، فقط عشق کافی نیست، بلکه احترام، درک، مسئولیت‌پذیری و بسیاری از فاکتورهای دیگر که مهم‌تر از عشق و علاقه هستند نیز لازم هستند. به خاطر داشته باشید که عشق یک احساس است که هر کس می‌تواند نسبت به افراد مختلف این احساس را داشته باشد. این احساس به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود و می‌تواند صرفا به خاطر حال و احساس خوبی که در کنار آن فرد دارید باشد، و یا به خاطر ظاهر و جذابیت او. به هر حال باید در نظر داشته باشید که این عشق و احساسات پرشور و هیجان، موقتی هستند و اکنون که در رابطه عاطفی هستید و بیشتر اوقات روز از هم دور هستید، بسیار شدید هستند اما زمانی که زیر یک سقف بروید و با عادت‌های اشتباه و آزاردهنده و سایر اخلاق و رفتارهای منفی طرف مقابل آشنا شوید و ببینید، این شور و هیجان ممکن است به شدت کاهش پیدا کند. بنابراین بهتر است نسبت به علاقه خود به صورت منطقی فکر کنید و نه احساسی، و ببینید واقعا چقدر این فرد را می‌شناسید و چقدر با او حضورا ارتباط داشته‌اید؟ آیا می‌توانید اخلاق و رفتارهای منفی او را تا آخر عمر و به صورت شبانه‌روزی تحمل کنید؟ آیا با هم سازگار هستید؟ آیا او به شما احترام می‌گذارد؟ مسئولیت‌پذیر است؟ و حتما سایر فاکتورهای لازم برای ازدواج موفق را بررسی کنید.

  استقلال مالی زنان (مزایا و معایب استقلال مالی زنان)

به خاطر اینکه تمام دوستان‌تان ازدواج کرده‌اند، می‌خواهید ازدواج کنید

این دلیل، اصلا دلیل و انگیزه درست و موجهی نیست چون مهم این نیست که ازدواج کرده‌اند، بلکه مهم این است که از ازدواج‌شان راضی هستند یا خیر؟ چه مشکلاتی دارند؟ ازدواج کردن، کار فوق‌العاده‌ای نیست، بلکه داشتن ازدواج موفق و انتخاب شریک عاطفی مناسب، کار فوق‌العاده‌ای است.

شریک عاطفی قبلی‌تان ازدواج کرده است

اگر می‌خواهید برای انتقام یا عقب نیفتن از شریک عاطفی قبلی خود ازدواج کنید، کار اشتباهی را انجام می‌دهید. نباید زندگی خودتان را به خاطر انتقام گرفتن از دیگری خراب کنید. اگر او ازدواج کرده است، دلیل بر این نیست که حتما تا آخر عمر با لذت و شادی در کنار همسرش خواهد بود. شاید او هم عجله کرده است و انتخابش اشتباه است. صبور باشید تا خودتان هم به موقع ازدواج کنید.

ازدواج به خاطر برقراری رابطه جنسی

به دلیل اینکه در دین و فرهنگ ما و همچنین در علم روانشناسی توصیه می‌شود که قبل از ازدواج رابطه جنسی برقرار نکنید، ممکن است همین موضوع باعث شود عجله کنید. به خاطر داشته باشید که رابطه جنسی، تنها بخش کوچکی از یک رابطه و زندگی مشترک است. شما در طول روز باید با طرف مقابل خارج از اتاق خواب وقت بگذرانید، پس انتخاب درست مهم‌تر از عجله کردن برای رابطه جنسی است. به علاوه، چند سال صبر کردن، بهتر از داشتن ازدواج ناموفقی است که منجر به طلاق می‌شود.

ازدواج به خاطر بچه‌دار شدن

یکی از دلایل اشتباه دیگر، ازدواج به خاطر بچه‌دار شدن است. درست است که بچه‌دار شدن بسیار شیرین است و بیشتر افراد دوست دارند طعم مادر و پدر بودن را بچشند، اما باید در نظر داشته باشید که تربیت فرزند بسیار مهم و دشوار است. اگر همسرتان شخص خوبی نباشد و یا نتواند با شما همکاری کند و فرزندش را به درستی تربیت کند، این فرزندان خوب بزرگ و تربیت نمی‌شوند. بنابراین بچه‌دار شدن آسان است اما تربیت کردن آن کار هر کسی نیست و باید همسری را انتخاب کنید که شایستگی آن را داشته باشد.

ازدواج به خاطر فرار از خانواده

اگر می‌خواهید به خاطر فرار از خانواده ازدواج کنید، اشتباه است زیرا ازدواج ناموفق هم می‌تواند به طلاق منجر شود و بعد از آن شما دوباره در کنار خانواده‌تان تنها خواهید ماند و علاوه بر آن، مشکلات خانوادگی و مشکلات زناشویی و زندگی مشترک خودتان نیز شما را آزار خواهند داد. بنابراین به جای فرار از مشکل، بهتر است در صدد حل مشکلات خانوادگی و سازش با خانواده‌تان باشید. برای حل مشکلات خانوادگی، توصیه می‌کنیم از مشاوران خانواده کمک بگیرید.

مهارت‌های لازم برای داشتن ازدواج موفق


ازدواج موفق به خودیِ خود صورت نمی‌گیرد، بلکه باید ابتدا روی خودتان کار کنید تا مهارت‌های لازم را کسب کنید و بتوانید شخص مناسب را جذب کرده و با او به درستی ارتباط برقرار کنید. شاید برایتان سوال پیش بیاید که:«چرا من باید آموزش ببینم و مهارت‌های لازم رو یاد بگیرم؟» به دلیل اینکه شما یک طرف رابطه هستید و حرف‌ها و رفتارهایتان بر روی رابطه و رفتارهای طرف مابل تاثیر می‌گذارد. به بیان دیگر، رفتارهای دیگران، به نوعی رفلکس رفتاری خودمان است. به همین دلیل است که اگر با طرف مقابل به درستی صحبت کنید، او هم جواب درستی به شما می‌دهد و اگر اشتباه رفتار کنید یا حرف بدی به او بزنید، او هم با ناآرامی و با لحن بد جواب‌تان را می‌دهد. بنابراین اگر رفتارهایتان را اصلاح کنید و بدانید که با هر فردی، چگونه باید رفتار کنید، خود به خود تا حدودی رفتارهای دیگران در مقابل شما نیز اصلاح خواهند شد. اصلاح کردن رفتارها، با یادگیری مهارت‌های ارتباطی صورت می‌گیرد. در ادامه به برخی از این مهارت‌های مهم اشاره می‌کنیم:

  بعد از رابطه جنسی چه باید کرد؟ (بایدها و نبایدها بعد از سکس)

بیان احساسات به شیوه سالم

یکی از مهارت‌های لازم برای داشتن ازدواج موفق، این است که بتوانید به شیوه سالم احساسات‌تان را بروز دهید. به عنوان مثال اگر از طرف مقابل ناراحت و دلخور شدید، باید بتوانید به شیوه سالم دلخوری و ناراحتی‌تان را بروز دهید و نه اینکه قهر کنید یا به شدت از طرف مقابل فاصله بگیرید تا همیشه طرف مقابل بیاید و ناز شما را بکشد. همچنین باید خوشحالی، شادی و قدردانی‌تان را بتوانید به طرف مقابل ابراز کنید.

مهارت حل مسئله

یکی از مهارت‌های لازم، مهارت در حل مسئله است تا بتوانید مشکلات رابطه‌تان را حل کنید. برخی از زوجین با بحث و دعوا یا با قهر کردن و پشت گوش انداختن مشکلات، سعی می‌کنند مشکلات را حل کنند، در حال که مهارت در گفتگو و مهارت‌های شنیداری، برای حل مشکلات لازم هستند و سایر رفتارهای ناسالم مثل قهر کردن، فایده‌ای ندارند. اگر در رابطه‌تان مشکلاتی وجود دارد که نمی‌توانید آنها را حل کنید، به جای اینکه اجازه دهید مشکلات بر روی هم انباشته شوند، توصیه می‌کنیم از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

درک کردن شرایط و شناخت طرف مقابل

برای ازدواج موفق، لازم است بتوانید طرف مقابل را بشناسید، شرایطش را درک کنید و با گفتگو سعی کنید احساسات و افکارش را بشناسید و درک کنید تا بتوانید با او ارتباط موثر برقرار کنید.

آگاهی از روش‌های بهبود و تقویت روابط زناشویی

بخش مهمی از زندگی مشترک را رابطه زناشویی تشکیل می‌دهد. بنابراین افزایش آگاهی برای بهبود و تقویت رابطه زناشویی، بسیار مهم است و بخشی از مهارت‌هایی است که زوجین باید آن را داشته باشند. برای افزایش آگاهی درباره رابطه زناشویی و یا حل مشکلاتی مثل واژینیسموس، زود انزالی و دیر انزالی و سایر مشکلات، می‌توانید از سکس تراپیست‌های همیار عشق کمک بگیرید.

سخن پایانی

برخی از افراد به دلایل مختلف می‌خواهند زودتر ازدواج کنند و عجله می‌کنند. دلایلی مثل فرار از مشکلات خانوادگی، بچه‌دار شدن، فرار از تنهایی و داشتن رابطه جنسی، جزء دلایل و انگیزه‌های اشتباه برای ازدواج هستند. اگر ازدواج با عجله صورت بگیرد، ممکن است ازدواج ناموفقی باشد چون انتخاب کردن سریع شریک عاطفی و یا پافشاری برای ازدواج، می‌تواند باعث انتخاب اشتباه و عدم شناخت کافی شود. برای اینکه ازدواج موفقی داشته باشید و بتوانید شریک عاطفی درستی را پیدا کنید، خودتان نیز باید یک سری مهارت‌های لازم و مهم را کسب کنید. مهارت بیان احساسات، حل مشکلات، گفتگو، خوب شنیدن و مهارت در تقویت و بهبود رابطه زناشویی، بسیار ضروری هستند. برای اینکه بتوانید نیمه گمشده‌تان را پیدا و جذب کنید و مهارت‌های لازم برای مدیریت درست رابطه عاطفی و ازدواج موفق را یاد بگیرید، توصیه می‌کنیم در دوره جذب عشق از آشنایی تا ازدواج شرکت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام خسته نباشید من دختر15سالی ام که قبلا به پسرعموم حس داشتم ولی دیگه برام مهم نبود چون معتقد بودم بزرگ شدم و وقت برای این فکرا ندارم
    بعد از مدتی داخل عروسی عموم بهم نزدیک میشد و همش پی این بود که بامن حرف بزنه اما از اونجایی که من خیلی خیلی آدمه مغروریم
    هیچوقت طوری باهاش برخورد نکردم که بفهمه که دوسش دار
    م یبار دیگه که رفتیم خونشون بهم اشاره داد ولی باز برام مهم نبود
    وقتی نگام میکنه میخنده و زل میزنه تو چشام
    خانوادش کاملا تابلون
    ولی من خودم میگم که این هوسه
    ولی اون همش سعی میکنه راجبه خودش باهام صحبت کنه و خیلی مشتاق به صحبت کردن بامنه
    لطفا بهم بگین چیکارکنم راستی پسرعموم 21سالشه

    • سلام دوست گرامی
      به نظر می‌رسد کمی متناقض رفتار می‌کنید و تکلیف احساسات خودتان را نمی‌دانید.
      اگر به او علاقه دارید، با توجه به سن کم هردوی شما، بهتر است در زمانی مناسب‌تر این علاقه تبدیل به آشنایی بیشتر شود.
      اگر به او علاقه ندارید، رها کنید و به رفتارهای توجه طلبانه او فکر نکنید.

مقالات مرتبط