چرا من دوست صمیمی ندارم و تنهام (بلد نیستم دوست پیدا کنم)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

چرا من دوست صمیمی ندارم و تنهام (بلد نیستم دوست پیدا کنم)

برخی از افراد از این موضوع شاکی هستند و گله می‌کنند که چرا تنها هستند و چرا هیچ دوستی ندارند. دلایل مختلفی برای این مشکل وجود دارد اما خوشبختانه در هر سنی می‌توانیم روی خودمان و تقویت مهارت‌های ارتباطی‌مان کار کنیم و می‌توانیم دوستان جدید و سالمی را پیدا کنیم. پس موفق شدن در ارتباطات دوستانه آن قدرها هم سخت و غیرممکن نیست، فقط مثل هر چیز دیگری نیاز داریم روی خودمان و نقاط ضعف‌مان در این زمینه کار کنیم. در این مقاله ابتدا علت‌های نداشتن دوست و تنها بودن صحبت می‌کنیم و سپس راهکارهایی را ارائه می‌دهیم که بتوانید با انجام دادن آنها برای خودتان دوست پیدا کنید.

چرا من دوست صمیمی ندارم و تنها هستم؟


برای حفظ ارتباط دوستانه بسیار زیاد و افراطی تلاش می‌کنید

اگر جزء افرادی هستید که برای داشتن دوست و حفظ ارتباط دوستانه بسیار زیاد تلاش می‌کنید، وابسته هستید، اصرار می‌‌کنید دوست‌تان با شما بیرون بیاید و با شما تفریح کند، اصرار دارید فقط با شما دوست باشد و دیگر هیچ دوستی نداشته باشد و… همه این موارد باعث می‌شوند دوستان‌تان از شما دور شوند و شما را تنها بگذارند چون وابستگی زیاد یا زورگویی و کنترل‌گری و تلاش یک طرفه افراطی در هر رابطه‌ای، آن رابطه را خراب می‌کند.

با انرژی منفی و بدبینی پر هستید

اگر دائما پر از انرژی منفی، بدبینی و منفی‌بافی هستید، مسلما دوستی نخواهید داشت و تنها خواهید ماند چون آدم‌ها از افرادی که مدام منفی صحبت می‌کنند و انرژی منفی به دیگران می‌دهند فراری هستند. همه ما در زندگی حال بد و مشکلاتی را تجربه می‌کنیم و دیگر حداقل می‌خواهیم دوستان مثبت‌اندیشی داشته باشیم که حال‌مان را خوب کنند و نه اینکه به ما احساس بدبختی، بی‌ارزشی و افسردگی بدهند.

خودخواه و مغرور هستید

افراد خودخواه و مغرور نیز معمولا تنها هستند چون نگاه از بالا به پایین به دیگران دارند و به دیگران این حس را می‌دهند که خودشان بد و بی‌ارزش هستند. هیچکس دوست ندارد در کنار فردی باشد که از او بالاتر است یا چنین دیدگاهی درباره خودش دارد و یا به او حس بد بودن می‌دهد. همچنین افراد مغرور و خودخواه در ارتباطات خود فقط در پی رفع نیازهایشان هستند و به نیازهای دیگران اهمیتی نمی‌دهند. وقتی فرد می‌بیند نیازها و خواسته‌هایش در ارتباط دوستانه برآورده نمی‌شود، دوست نخواهد داشت آن ارتباط را ادامه بدهد.

همه چیز را به خودتان می‌گیرید

افراد زودرنج و حساس که مدام همه چیز را شخصی‌سازی می‌کنند و به خودشان می‌گیرند معمولا دوستان‌شان را خسته می‌کنند و تنها می‌مانند. برای چنین افرادی مثلا اگر یک پست بفرستید، او فکر می‌کند شما فرستادید که یک چیزی را از طریق متن آن پست به او بفهمانید و منظور خاصی داشتید یا مثلا وقتی شما استوری می‌گذارید که همه آدم‌ها زود رنگ عوض می‌کنند، دوست زودرنج و حساس به خودش می‌گیرد و فکر می‌کند مخاطب استوری‌تان او است! درواقع این افراد مدام در حال دلخور شدن از شما و قهر کردن هستند.

  چگونه شاد باشیم؟ (راز خوشحال بودن چیست؟)

مدام خودتان را با دیگران مقایسه می‌کنید

اگر در ارتباطات دوستانه این موضوع را ثابت کنید که خودتان را دوست ندارید و حس شکست خوردگی دارید و مدام خودتان را با دیگران مقایسه می‌کنید، ممکن است ارتباطات دوستانه‌تان را به مرور از دست بدهید یا مورد سوءاستفاده دوستان‌تان قرار بگیرید چون از لحاظ روانی احساس ضعف دارید.

خسته‌کننده صحبت می‌کنید

با لحن یکنواخت و خسته‌کننده حرف زدن، با صدای خیلی کم و یا خیلی بلند صحبت کردن، نداشتن موضوع برای حرف زدن و… باعث می‌شود دوستان‌تان از رابطه با شما خسته شوند و ارتباط را تمام کنند.

مسئولیت اشتباهات‌تان را نمی‌پذیرید

اگر فکر می‌کنید همیشه حق با شما است و دیگران اشتباه می‌کنند، تنها خواهید ماند و ممکن است ارتباطات دوستانه‌تان را از دست بدهید. پذیرفتن مسئولیت اشتباهات‌تان و عذرخواهی کردن به موقع، بسیار مهم است.

زمانی که به دوستان‌تان احتیاج ندارید، آنها را فراموش می‌کنید

اگر فقط زمانی به یاد دوستان‌تان بیفتید که به آنها احتیاج دارید و زمانی که احتیاج ندارید فراموش‌شان کنید، تنها خواهید ماند. در ارتباطات دوستانه باید در نظر داشته باشید که گاهی دیگران به شما نیاز دارند و باید در حد امکان در کنارشان باشید. در ارتباطات فقط نیازهای شما مطرح نیست، نیازهای دیگران هم باید برایتان مهم باشد.

حسود هستید

حسادت ریشه در حس کمبود و حقارت آدم‌ها دارد. اگر فردی حسود هستید و دوست ندارید دوستان‌تان موفقیت کسب کنند یا به جایی برسند، امکانش بسیار زیاد است که ارتباطات دوستانه‌تان را از دست بدهید چون افراد حسود معمولا با حرف‌ها یا رفتارهایشان نشان می‌دهند که از موفقیت یا دستاوردهای دیگران خوشحال نیستند. اگر بارها اتفاق بیفتد و دوستان‌تان متوجه حسادت شما بشوند، ممکن است دیگر تمایلی به ادامه ارتباط با شما نداشته باشند.

همیشه به درخواست‌هایشان «نه» می‌گویید

وقتی دوستان‌تان درخواست می‌‌کنند با آنها بیرون بروید و تفریح کنید، اگر همیشه به آنها «نه» بگویید، مسلما از یک جایی به بعد دیگر دعوت نمی‌شوید و فراموش می‌شوید.

پرتوقع هستید

داشتن توقعات زیاد و افراطی از دیگران، باعث سمی شدن آن ارتباط می‌شود و همچنین اگر دیگران را تحت فشار بگذارید که به توقعات‌تان توجه کنند و آنها را برآورده کنند، ممکن است دوستان‌تان شما را ترک کنند و تنها بمانید.

  وابستگی کودک به پدر و مادر  (کودک وابسته به والدین)

تلاشی برای حفظ رابطه دوستانه‌تان نمی‌کنید

برخی از افراد مدام از دیگران انتظار دارند که برای حفظ رابطه تلاش کنند اما خودشان هیچ تلاشی نمی‌کنند. طرف مقابل هم وقتی ببیند شما تلاش نمی‌کنید ارتباط را حفظ کنید، ممکن است از ارتباط خسته شود و شما را تنها بگذارد.

همیشه در خانه تنها هستید

برخی از افراد مدام در خانه هستند و جایی نمی‌روند و در اجتماعات شرکت نمی‌کنند و انتظار دارند دوست پیدا کنند. وقتی در اجتماع حضور نداشته باشید، نه شما کسی رو خواهید شناخت و نه دیگران شما را می‌بینند که بخواهند با شما دوست شوند.

چطور دوست پیدا کنم؟


بیرون بروید و در اجتماع حضور داشته باشید

اولین قدم این است که در اجتماع نقش فعال داشته باشید. مدام در خانه ننشینید به امید دوست پیدا کردن از یک جایی. مثلا در یک کلاس حضوری ثبت نام کنید، به باشگاه بروید، به کتابخانه بروید و… تا افراد جدید را ملاقات کنید و دوست پیدا کنید.

به دیگران کمک کنید

اگر دوست دارید در کارهای داوطلبانه شرکت کنید و به دیگران کمک کنید. مثلا می‌دانید که در یک خیریه برای افراد نیازمند خوراکی جمع‌آوری می‌کنند، شما هم بروید به آنها کمک کنید تا با افراد جدید آشنا شوید.

شنونده خوبی باشید

بخشی از مهارت‌های ارتباطی، به مهارت شنیداری برمی‌گردد یعنی شنونده خوب بودن. بدون اینکه حرف دیگران را قطع کنید به حرف‌شان گوش بدهید، زود قضاوت نکنید، برداشت عجولانه از حرف‌هایشان نداشته باشید و اجازه بدهید حرف‌شان تمام شود و بعد نظر بدهید یعنی وسط کلام‌شان نپرید.

تمایل به گفتگوتان را با زبان بدن‌تان نشان بدهید

با داشتن زبان بدن باز می‌توانید نشان بدهید که تمایل دارید با طرف مقابل ارتباط برقرار کنید. زبان بدن باز یعنی لبخند زدن، برقراری ارتباط چشمی، دست به سینه نبودن و داشتن زبان بدن با اعتماد به نفس.

برای برقراری و حفظ ارتباط تلاش کنید

مدام منتظر نباشید دیگران سر صحبت را با شما باز کنند یا ارتباط را حفظ کنند. شما هم تلاش کنید تا طرف مقابل متوجه شود که تمایل دارید با او دوست شوید.

با افراد سالم معاشرت کنید

علاوه بر عملکرد شما در ارتباطات دوستانه، بسیار مهم است که با چه کسی دوست می‌شوید و معاشرت می‌کنید. اگر فرد سالم و خوبی باشد، می‌توانید ارتباط دوستانه خوبی با او برقرار کنید اما اگر فرد سمی باشد، نمی‌توانید او را تغییر دهید یا سلامت روانی و جسمانی‌تان را در چنین ارتباطی به خطر بیندازید.

  اصول رابطه جنسی خوب (مسائل اساسی در سکس زن و شوهر)

نقاط ضعف‌تان را برطرف کنید

اگر می‌خواهید دوست پیدا کنید و تنها نباشید، باید روی نقاط ضعف‌تان کار کنید. اگر بدبین، خودخواه و مغرور هستید یا ترس‌هایی در ذهن‌تان دارید که باعث می‌شوند نتوانید ارتباط دوستانه برقرار کنید، این موارد را برطرف کنید. اگر در این زمینه‌ها و کار کردن روی خودتان نیاز به کمک تخصصی داشتید، می‌توانید از روانشناسان همیار عشق کمک بگیرید.

سر صحبت را باز کنید

وقتی کسی را ملاقات می‌کنید که دوست دارید او را بشناسید، سر صحبت را با او باز کنید و سوالاتی از او بپرسید که بتوانید بشناسید. مثلا بپرسید اسمش چیست؟ چند سال دارد؟ شاغل است یا خیر؟ چه کارهایی انجام می‌دهد؟ کجا زندگی می‌کند؟ و… هزاران سوال وجود دارد که می‌توانید از طرف مقابل بپرسید و او را بشناسید و یک ارتباط را ایجاد کنید.

آیا افراد درون‌گرا تنها هستند و هیچ دوستی ندارند؟

برخی از افراد فکر می‌کنند که درون‌گرایی یعنی گوشه‌گیر و منزوی بودن و هیچ دوستی نداشتن. در صورتی که این موضوع حقیقت ندارد. افراد درون‌گرا هم دوست صمیمی دارند اما دوستانی را انتخاب می‌کنند که شبیه خودشان باشند و طرز فکرشان به هم شبیه باشد. دور افراد درون‌گرا بسیار شلوغ نیست. تعداد کمی دوست دارند که ارتباط‌شان با هم صمیمانه است. افراد درون‌گرا لزوما خجالتی و یا بدون اعتماد به نفس نیستند. پس درون‌گرایی با منزوی بودن فرق می‌کند.

سخن پایانی

برقرار کردن ارتباط دوستانه نسبتا آسان است اما حفظ و نگهداری ارتباطات است که سخت است. بخشی از دلایل اینکه ما در برقراری یا حفظ ارتباطات دوستانه ناموفق عمل می‌کنیم، مربوط به خصوصیات اخلاقی منفی و مخرب ما است و بخشی از آن مربوط به این است که چه کسی را به عنوان دوست انتخاب کرده‌ایم و آیا او فرد سمی است یا خیر؟ اگر با فرد سمی در ارتباط باشیم، هرچقدر هم که ما عالی باشیم و مهارت‌های ارتباطی عالی داشته باشیم، نمی‌توانیم در ارتباط با او موفق شویم. در این مقاله همچنین به شما آموزش دادیم که چگونه می‌توانید دوست پیدا کنید. اگر در زمینه ارتباطات موفق عمل نمی‌کنید و مشکلاتی دارید مثل خجالتی بودن، گوشه‌گیری و منزوی بودن، می‌توانید از روانشناسان همیار عشق برای رفع این موارد و آموزش دیدن مهارت‌های ارتباطی کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط