اعتماد 1

حسادت عاشقانه در زنان و دختران (غیرت زن به مرد)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

حسادت عاشقانه در زنان و دختران (غیرت زن به مرد)

حسادت تا حدودی در مردان و زنان وجود دارد. همه افراد ممکن است در رابطه عاطفی یا زندگ مشترک، برخی مواقع به جنس مخالف‌های دیگری که به دلایل مختلف به شریک عاطفی‌شان نزدیک می‌شوند، حسادت کنند. حسادت در حد نرمال که برخی از مواقع در فرد ایجاد می‌شود، نیاز به درمان ندارد، اما اگر شخص مدام احساس منفی حسادت را تجربه می‌کند، لازم است اقداماتی را برای کاهش و مدیریت دادن آن انجام دهد. در این مقاله قصد داریم حسادت زنانه را تعریف کنیم، سپس درباره دلایل حسادت کردن و رفتارهای خانم‌های حسود توضیح دهیم و سپس به راهکارهای درمانی کاهش حسادت زنانه، اشاره خواهیم کرد.

حسادت زنانه چیست و علائم آن کدام‌اند؟


حسادت زنانه، نوعی احساس و هیجان منفی نسبت به  افراد دیگری است که با شریک عاطفی فرد ارتباط کاری، تحصیلی و اجتماعی دارند. این هیجان منفی، می‌تواند باعث بروز شک و تردید، بی‌اعتمادی و رفتارهایی مثل کنترل‌گری و تعقیب کردن شود. در ادامه، به علائم و نشانه‌های حسادت زنانه اشاره می‌کنیم:

پنهان کردن احساسات و سرد شدن

معمولا برخی خانم‌ها در پنهان کردن احساسات واقعی‌شان مهارت دارند. خانم‌هایی که حسادت زنانه دارند نیز سعی می‌کنند احساسات‌شان را پنهان کنند و با سرد شدن نسبت به رابطه نشان می‌دهند که مشکلی وجود دارد یا احساس بدی دارند. درست است که با این روش، مرد شاید متوجه مشکل و احساس خانم نشود، اما خانم‌هایی که شیوه صحیح ابراز احساسات و بیان نیازهایشان را نمی‌دانند معمولا با سرد شدن یا قهر کردن واکنش نشان می‌دهند.

تغییر حالت به صورت ناگهانی

از آنجایی که حسادت یک هیجان است ممکن است برخی خانم‌ها زمانی که با آن روبرو می‌شوند توان مدیریتش را نداشته باشند و در لحظه واکنش نشان دهند. به عنوان مثال فرض کنید به همراه شریک عاطفی‌تان به یک مهمانی رفته‌اید. در آن جا سایر همکاران خانم و آقای شما نیز حضور دارند. زمانی که شما با یکی از همکاران خانم شروع به صحبت کردن می‌کنید، ممکن است احساس کنید که شریک عاطفی‌تان دیگر مثل قبل، خوش‌رو و خنده‌رو نیست و مثل اینکه حالت عصبی و مضطرب دارد. این تغییر حالت ناگهانی، می‌تواند یکی از نشانه‌های حسادت زنانه باشد.

تعقیب کردن

برخی از خانم‌ها برای اینکه متوجه شوند شریک عاطفی‌شان در طول روز با چه افرادی رفت و آمد می‌کند و چه کار می‌کند، او را تعقیب می‌کنند، یا حتی ممکن است برای امن‌تر بودن این کار و برای اینکه مرد پی به تعقیب خانم نبرد، از یک دوست صمیمی درخواست می‌کنند تا شریک عاطفی‌شان را تعقیب کند.

بی‌توجهی کردن به مرد

زمانی که یک خانم دچار حسادت زنانه شود، به شریک عاطفی‌اش بی‌توجهی می‌کند تا مرد متوجه مشکل شود و سعی کند با حرف‌ها و رفتارهای مختلف به او توجه کند تا دلش را دوباره بدست بیاورد.

مقابله به مثل کردن

برخی از زنان، هنگامی که نسبت به خانم‌های دیگری که با مردشان در ارتباط هستند حسود می‌شوند، مقابله به مثل می‌کنند، یعنی خودشان نیز با مردان دیگر ارتباط می‌گیرند و صمیمی می‌شوند تا ببینند آیا شریک عاطفی‌شان سعی می‌کند از آنها مراقبت کند یا برایش مهم نیست. درواقع خانم‌ها از این طریق سعی می‌کنند دوباره توجه مردشان را به خود جلب کنند، هر چند که مقابله به مثل در هیچ امری، درست نیست.

وانمود کردن به مشغول بودن

خانم‌هایی که دچار حسادت زنانه می‌شوند، برای اینکه طوری نشان بدهند که برایشان مهم نیست و نمی‌خواهند بیشتر از این، مورد بی‌توجهی مرد قرار بگیرند، خودشان را سرگرم کار دیگری می‌کنند و وانمود می‌کنند که سرشان شلوغ است. به عنوان مثال اگر زمانی که در کنار هم هستید، همکار خانم‌تان به شما زنگ می‌زند و شما شروع به صحبت کردن با او می‌کنید، اگر شریک عاطفی‌تان دچار حسادت زنانه شود، برای اینکه نشان بدهد سرش شلوغ است، خودش را سرگرم چک کردن اپلیکیشن‌های پیام‌رسان یا سرگرم صحبت کردن با دوستش می‌کند.

با صدای بلند خندیدن

زنانی که حسادت می‌کنند، در آن لحظه ممکن است به چیزهایی که چندان خنده‌دار نیست هم، با صدای بلند بخندند. این کار، برای جلب توجه شما است.

چسبناک و وابسته شدن

اگر خانم متوجه شود که خانم‌های دیگر دور شریک عاطفی او هستند یا با او بیش از حد صمیمی رفتار می‌کنند، ممکن است رفتارهایی را نشان بدهد تا بتواند توجه شریک عاطفی‌اش را به خود جلب کند تا او از خانم‌های دیگر دور شود. رفتارهایی مثل مدام زنگ زدن یا پیام دادن به او و یا در آغوش گرفتن یا گرفتن دست او.

  ارتباط زن و مرد در محیط کار چگونه باید باشد؟ (شوهرم با همکار خانم در ارتباطه)

ایجاد یک پیج فیک و ساختگی برای امتحان کردن شریک عاطفی

این مورد، یکی از رایج‌ترین کارهاست که خانم‌هایی که دچار حسادت زنانه می‌شوند و می‌خواهند مطمئن شوند کعه طرف مقابل‌شان با هیچ دختری به جز خودشان صحبت نمی‌کند، انجام می‌دهند. این خانم‌ها، پیج فیک با نام و نشان یک خانم دیگر باز می‌کنند و با آن به شریک عاطفی‌شان پیام می‌دهند و سعی می‌کنند با او دوست شوند تا ببیند آیا او جواب دختران غریبه را میدهد یا خیر و با آنها چگونه برخورد می‌کند. این روش و در کل، سایر روش‌های امتحان کردن طرف مقابل، اصلا خوب نیست چون اگر طرف مقابل از این امتحان سربلند بیرون نیاید و یا متوجه شود که شما این پیج فیک را درست کرده‌اید، ممکن است باعث خراب شدن یا حتی تمام شدن رابطه‌تان شود. به همین خاطر توصیه می‌کنیم، اگر به طرف مقابل شک دارید و شک‌تان واقع‌بینانه و منطقی است و نه براساس تخیلات و تصورات شما، با او بسیار منطقی و محترمانه صحبت کنید تا شما را از نگرانی در بیاورد و قانع‌تان کند که هیچ خطری رابطه‌تان را تهدید نمی‌کند. اگر بدون هیچ دلیل خاص و رفتار یا حرف شک‌برانگیزی، به شریک عاطفی‌تان شک می‌کنید و مدام ذهن‌تان درگیر افکار منفی درباره خیانت و بی‌اعتمادی است، ممکن است به دلیل اختلال شخصیت پارانوئید و یا طرحوراه بی‌اعتمادی-بدرفتاری باشد. توصیه می‌کنیم برای بررسی شک‌تان نسبت به طرف مقابل و برای اینکه بدانید در این موقعیت چه کاری درست است که انجام دهید که هم شک‌تان برطرف شود و هم رابطه‌تان خراب نشود، از زوج‌درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

فرستادن عکس‌های خاص و جذاب برای شریک عاطفی

برخی از زنان برای اینکه توجه مردشان را به خود جلب کنند، ممکن است در حین حسادت، از خود با لباسی جذاب و شیک عکس بگیرند و برای او بفرستند. به نظر این خانم‌ها، با این کار مردشان از ارتباط با دیگر خانم‌ها منصرف خواهد شد.

اظهار نظرهای منفی درباره سایر خانم‌ها

به عنوان مثال زمانی که مرد از یکی از همکاران خانمش تعریف می‌کند، خانم دچار حسادت زنانه می‌شود و برای اینکه به مردش ثابت کند که آن خانم هیچ نقطه قوت خاصی ندارد و او اشتباه متوجه شده است، شروع می‌کند به بدگویی و اظهار نظرهای منفی نسبت به آن خانم تا زمانی که مرد قانع شود که اشتباه کرده است.

مقایسه با خود و بزرگ‌نمایی نقاط قوت خود

زمانی که مرد از خانم دیگری تعریف می‌کند، خانم از روی حسادت با صدای بلند خودش را با آن خانم مقایسه کرده و صفات خوب و نقاط قوت خود را بزرگ‌نمایی می‌کند تا شریک عاطفی‌اش متوجه شود او باهوش‌تر، جذاب‌تر و بهتر از آن خانم است.

وانمود کردن به بیمار و بدحال بودن

بعضی از خانم‌ها برای جلب توجه، زمانی که می‌دانند شریک عاطفی‌شان قرار است به جایی برود که ممکن است آنجا خانم‌های زیادی باشند، خودشان را به بیمار و بدحال بودن می‌زنند تا مرد از رفتن به آنجا منصرف شود و برای مراقبت از شریک عاطفی‌اش، پیش او بماند.

صحبت یا رفتارهایی همراه با طعنه و کنایه

زمانی که خانم‌ها حسادت می‌کنند، ممکن است رفتارهای خاص مثل چشم غره رفتن یا نگاه‌های بد با گوشه چشم را از خود نشان بدهند و یا حرف‌های نیش و کنایه‌دار بزنند.

حسادت سالم و ناسالم


حسادت به دو دسته سالم و ناسالم طبقه‌بندی می‌شود. حسادت سالم تا حدودی در هر خانم یا آقایی وجود دارد و مشکلی را ایجاد نمی‌کند، اما حسادت ناسالم، آسیب‌ها و پیامدهای فراوانی را ایجاد می‌کند. در ادامه درباره علائم حسادت سالم و ناسالم توضیح خواهیم داد.

حسادت سالم

حسادت سالم باعث می‌شود طرفین برای یکدیگر بیشتر تلاش کنند و سعی کنند به یکدیگر احساس ارزشمند بودن بدهند. درواقع حسادت سالم و در حد نرمال، عشق و احساس را در رابطه بیشتر می‌کند. این نوع حسادت، باعث شک و بی‌اعتمادی و کنترل‌گری نمی‌شود، بلکه طرفین درک می‌کنند که هر دو در یک محیط اجتماعی زندگی می‌کنند و گاهی لازم است با همکاران یا همکلاسی‌ها یا سایر افراد در اجتماع که جنس مخالف هستند، در ارتباط باشند اما این ارتباط، نشانه خیانت کردن نیست، بلکه بخشی از زندگی اجتماعی هر فرد است. زوجینی که نسبت به هم حسادت سالم دارند، به هم متعهد هستند و هر دو مراقب رابطه‌شان هستند و تلاش می‌کنند تا بیشتر به هم نزدیک شوند. اگر شکی در ذهن‌شان به وجود بیاید، به جای حسادت یا انجام رفتارهای اشتباه و مخرب، با هم در شرایط مناسب به آرامی صحبت می‌کنند و توضیح می‌دهند تا شک‌شان برطرف شود.

  با شوهر شکاک و بدبین چطور رفتار کنیم (همسرم خیلی شکاکه)

حسادت ناسالم

در حسادت ناسالم، زوجین به شدت یکدیگر را محدود و کنترل می‌کنند، به طوری که اجازه نمی‌دهند طرف مقابل به زندگی اجتماعی خود رسیدگی کند و روابط اجتماعی طبیعی خود را با دیگران داشته باشد. کسی که حسادت ناسالم داشته باشد، خودش نیز در رابطه به شدت احساس ناامنی و نگرانی می‌کند و با رفتارهای مخرب، هم به سلامت جسمانی و روانی خود آسیب می‌زند و هم به رابطه عاطفی.

دلایل حسادت زنانه در رابطه عاطفی یا زندگی مشترک


دلایل مختلفی برای ایجاد حسادت زنانه وجود دارد که در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم:

سابقه خیانت

بعضی از زنان در روابط قبلی خود، از طرف شریک عاطفی‌شان خیانت دیدند. همین موضوع باعث بدبینی، شک و بی‌اعتمادی زن به مرد می‌شود. اگر این بدبینی ناشی از اتفاقات تلخ گذشته باشد و شخص به کمک روانشناس آن را حل نکرده باشد، این بدبینی در روابط بعدی نیز تکرار می‌شوند و ممکن است رابطه‌ها را خراب کند. اگر شما نیز در گذشته در روابط خود اتفاقات تلخ مثل خیانت یا تجاوز را تجربه کرده‌اید که باعث شک و بی‌اعتمادی نسبت به جنس مخالف می‌شود، می‌توانید برای حل این مشکلات از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید.

سبک دلبستگی

برخی از زنان به شدت به شریک عاطفی‌شان وابسته و دلبسته هستند. وابستگی شدید باعث ایجاد ترس از تنهایی و ترس از جدایی می‌شود و شخص برای اینکه شریک عاطفی‌اش را از دست ندهد و بتواند او را در کنار خود حفظ کند، بیش از حد حساس، کنترل‌گر و حسود می‌شود.

عزت نفس پایین

اگر خانم عزت نفس پایین و احساس خودارزشمندی کمی داشته باشد، باعث می‌شود شریک عاطفی‌اش را تنها امید برای ادامه زندگی و تنها دلیل خوشبختی خود بداند. به همین دلیل به شدت وابسته و آسیب‌پذیر می‌شود و برای اینکه مطمئن شود طرف مقابل او را دوست دارد و نمی‌خواهد او را ترک کند، ممکن است از راه‌های مختلف او را امتحان کند و به شدت نسبت به سایر خانم‌ها مثل همکاران و همکلاسی‌ها حسود شود.

آسیب‌های حسادت زنانه


حسادت، به سلامت جسمانی‌تان آسیب می‌زند

هرچقدر حسادت‌تان بیشتر باشد، استرس و اضطراب شما نیز افزایش می‌یابد. استرس و اضطراب شدید و مزمن، باعث ایجاد افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی-عروقی و سایر بیماری‌های روان‌تنی (سایکوسوماتیک) می‌شود.

حسادت، به سلامت روانی‌تان آسیب می‌زند

حسادت به مرور زمان در شما استرس، اضطراب، افسردگی، اختلالات خواب، بدبینی و افکار منفی مزمن و سایر اختلالات خلقی را ایجاد می‌کند.

اعتماد در رابطه‌تان از بین خواهد رفت

حسادت زیاد باعث می‌شود اعتماد بین شما و شریک عاطفی‌تان از بین برود. از آنجایی که اعتماد، یکی از فاکتورهای مهم برای تداوم و موفقیت یک رابطه است، اگر این فاکتور نباشد، ادامه رابطه سخت و حتی غیرممکن می‌شود.

حسادت باعث سوءبرداشت و سوءتفاهم‌های زیادی می‌شود

حسادت زیاد باعث می‌شود از رفتارها یا حرف‌های طرف مقابل سوءبرداشت کنید و به هر رفتار یا حرف او شک کنید. این سوءبرداشت‌ها هم باعث تنش‌های روحی و روانی شدید و مزمن می‌شود و هم به رابطه آسیب می‌زند چون همه سوءبرداشت‌ها می‌تواند منجر به دعوا و کشمکش شدید در رابطه شود.

حسادت، گفتگوی موثر بین زوجین را سخت می‌کند

کسی که مدام حسادت می‌کند یا بی‌اعتماد است، نمی‌تواند با شریک عاطفی خود درباره هر چیزی صحبت کند و از آنجایی که گفتگو در رابطه عاطفی بسیار مهم است، اگز زوجین نتوانند یکدیگر را درک کرده و با هم درباره هر چیزی صحبت کنند، رابطه رو به سردی خواهد رفت.

راهکارهای تخصصی برای درمان حسادت زنانه


رفتار درمانی شناختی

در این روش درمانی، درمانگر به درمانجو کمک می‌کند تا بتواند این هیجان منفی یعنی حسادت را کنترل کند و در موقعیت‌هایی که دچار این هیجان منفی می‌شود، بتواند آن را در حد نرمال و به روش درستی بروز دهد.

  حد و مرز در رابطه را چطور مشخص کنیم؟

دارو درمانی

در برخی مواقع از دارو درمانی نیز استفاده می‌شود. دارو درمانی روشی غیرمستقیم برای درمان حسادت شدید زنانه است. روان‌پزشک ممکن است داروهای ضداضطراب را تجویز کند تا شخص از آسیب‌های روحی و روانی ناشی از حسادت در امان باشد.

زوج درمانی

کمک گرفتن از زوج درمانگر نیز بسیار مفید است. زوج درمانگر به افراد کمک می‌کند تا بتوانند رابطه را بهبود ببخشند و در موقعیت‌هایی که به دلیل حسادت به مشکل برمی‌خورند، بتوانند رفتار درستی را نسبت به شریک عاطفی خود نشان دهند. زوج درمانگر کمک می‌کند، مشکلاتی را که حسادت در رابطه عاطفی ایجاد کرده است، حل شوند.

همانطور که در بخش‌های قبلی مقاله مطالعه کردید، حسادت زنانه می‌تواند به رابطه عاطفی آسیب بزند. بنابراین برای حل مشکلات ناشی از حسادت و جلوگیری از تشدید این مشکلات، لازم است برای کاهش و درمان این نوع از حسادت ناسالم، از کمک حرفه‌ای بهره‌مند شوید. توصیه می‌کنیم برای ریشه‌یابی و درمان، از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید.

راهکارهای عمومی برای کاهش حسادت


حسادت‌تان را بپذیرید

اولین قدم برای حل این مشکل، این است که آن را بپذیرید تا بتوانید با عمل کردن به راهکارها و کمک گرفتن از روانشناس، آن را کاهش دهید و درمان کنید. حسادت‌تان را بپذیرید و قبول کنید که این هیجان منفی، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند.

شرایط و موقعیت را بررسی کنید

زمانی که حسادت‌تان تحریک می‌شود، با خود فکر کنید که چرا این احساس را تجربه می‌کنید؟ آیا واقعا شریک عاطفی‌تان قصد تحریک کردن حسادت و آزار دادن شما را داشته است؟ آیا واقعا شریک عاطفی‌تان با آن خانم رابطه عاطفی دارد یا رابطه‌شان فقط در حد روابط سالم اجتماعی است؟ همه اینها را بررسی کنید تا بدانید حسادت‌تان به جاست یا ناشی از هیجان و احساسات شماست.

رابطه‌تان را بهبود ببخشید

به روش‌های مختلف، رابطه عاطفی و زناشویی با همسرتان را بهبود ببخشید تا تمام نیازهای هردوتان در رابطه برطرف شوند و دیگر هیچ احساس ناامنی و خلاء عاطفی، باعث ایجاد حسادت ناسالم نشود. هرچقدر با شریک عاطفی‌تان رابطه نزدیک‌تری داشته باشید، همانقدر هم حسادت‌تان کمتر خواهد شد.

عزت نفس‌تان را افزایش دهید

سعی کنید به سمت مستقل بودن و داشتن شخصیت قوی با عزت نفس بالا حرکت کنید. به جای اینکه تمام وقت‌تان را صرف فکر کردن به رابطه عاطفی و رفتارهای طرف مقابل‌تان کنید، به دنبال کسب مهارت‌های جدید و علاقه‌مندی‌هایتان بروید و بیشتر اوقات روز، خودتان را درگیر کارهای مفید کنید. این کار، باعث افزایش عزت نفس و کاهش وابستگی ناسالم می‌شود.

انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید

انتظارات و توقعاتی که از شریک عاطفی‌تان دارید را بررسی کنید. تا چه حد او می‌تواند انتظارات‌تان را برآورده کند و طبق معیارهای شما حرکت کند؟ آیا اگر طرف مقابل‌تان همین انتظارات را از شما داشت، شما قبول می‌کردید؟ چه احساسی داشتید؟ خودتان را جای طرف مقابل بگذارید و توقعات نابه‌جا را حذف کنید. به عنوان مثال خانمی که توقع دارد شریک عاطفی‌اش با هیچ خانمی صحبت نکند یا شماره تلفن هیچ خانمی را در موبایلش ذخیره نکند، یک انتظار غیرواقع‌بینانه دارد. همه ما در محیط اجتماعی زندگی می‌کنیم و با افراد زیادی در ارتباط هستیم. مهم این است که به شریک عاطفی خود متعهد باشیم و ارتباطات اجتماعی‌مان را در حد سالم نگه داریم. برای کاهش توقعات‌تان، از یک روانشناس کمک بگیرید.

سخن پایانی

حسادت یک هیجان طبیعی است که تا حدودی در هر شخصی وجود دارد. زمانی حسادت مشکل‌ساز می‌شود که از نوع ناسالم و به صورت افراطی باشد. خانم‌ها، حسادت خود نسبت به شریک عاطفی‌شان را به طرق مختلف نشان می‌دهند. این هیجان منفی باعث کنترل‌گری و سایر رفتارهای ناسالم و مخرب می‌شود که هم به سلامت جسمانی و روانی خود شخص لطمه می‌زنند و هم رابطه عاطفی را به مرور زمان می‌کُشند! برای ریشه‌یابی و درمان حسادت زنانه، نیاز است که از روانشناس کمک بگیرید. روانشناس علاوه بر بررسی دلیل و ریشه این هیجان منفی و مخرب در شما، به شما کمک می‌کند آن را کاهش دهید و تبدیل به حسادت سالم کنید، و همچنین بتوانید در موقعیت‌های مختلف خودتان را کنترل کرده و حسادت‌تان را به روش درست و سالمی بروز دهید که باعث آسیب به شما یا رابطه‌تان نشود. برای همین موضوع، توصیه می‌کنیم از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط