طلاق بگیرم یا نه؟ (تردید برای طلاق و جدایی)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

طلاق بگیرم یا نه؟ (تردید برای طلاق و جدایی)

آمار بالای طلاق این روزها در کشور ما و سایر کشورهای جهان نظر محققین علوم انسانی را به خود جلب کرده است. تحقیقات زیادی درباره طلاق و نقش آن روی سلامت روان افراد انجام شده است. آیا طلاق همیشه یک شکست محسوب می‌شود یا در مواردی لازم و ضروری است؟ اگر فردی نسبت به طلاق تردید داشته باشد چطور باید شرایطش را ارزیابی کند که منجر به یک تصمیم صحیح شود؟ چه ملاک‌هایی باید مد نظرش باشد و چطور باید از تصمیم خودش مطمئن شود و نگران از پشیمانی در آینده نباشد آیا اصلا چنین اطمینانی در انجام طلاق به وجود می‌آید که فرد بداند این بهترین تصمیم است؟ در این مقاله سعی داریم به بررسی این سوالات بپردازیم.

طلاق طلاق

تردید نسبت به طلاق

آیا تردید نسبت به طلاق یک امر طبیعی است؟ جواب این سوال یک بله قاطعانه است! ازدواج و طلاق از مهم‌ترین تصمیمات زندگی فرد هستند و تعجبی ندارد اگر هر شخصی نسبت به آن تردید داشته باشد! انسان حتی برای تصمیمات کوچکتری مانند انتخاب رشته، انتخاب شغل، دانشگاه، محل زندگی و … هم مردد است و بابت آن‌ها تحقیق می‌کند چه برسد به موضوع جدایی! اما چطور باید این تردید را به یقین تبدیل کنیم و بدانیم طلاق گرفتن تصمیم درستی است؟ در ادامه مقاله مواردی که طلاق ما را تضمین می‌کند برای شما شرح می‌دهیم.

در چه مواردی تردید برای طلاق جایز نیست؟

وقتی فرزندانمان در خطر هستند

ما به عنوان پدر و مادر وظیفه مراقبت از فرزندانمان را داریم و هرچیزی که سلامت جسمانی و روانی آن‌ها را تهدید کند خطر جدی محسوب می‌شود. اگر همسرتان مادر یا پدری با صلاحیت نیست، دست بزن دارد، فرزندان را تحقیر می‌کند و به طور کلی در حال آسیب رساندن به رشد و تربیت آن‌هاست تعجبی ندارد که طلاق تصمیم درستی باشد. صحبت‌های ماندانا مراجع ما را بخوانید:” باورتون نمی‌شه شبا از استرس اینکه نکنه شوهرم بیاد بالای سر بچه‌ام و بلایی سرش بیاره خوابم نمی‌بره، ساعت رو هر یک ساعت کوک می‌کنم که اگه خوابم برد بیدار بشم دوباره، دخترمم تا صبح می‌چسبه به من، از اون شب که شوهرم نصفه شب از پنجره آویزونش کرده شب ادراری گرفته و حتی لکنت داره می‌گیره، شوهرمم که وقتی مواد می‌زنه هیچی حالیش نیست! واقعا امنیت ندارم تو خونه”. در چنین منزلی آیا فرزند شما امکان رشد صحیح را دارد؟ قطعا خیر!

وقتی رابطه یک طرفه داریم

اضطراب جنسی مقدمه

رابطه یک طرفه، در هر مقطعی که باشد، چه دوستی و پیش از ازدواج و نامزدی، چه در ازدواج رسمی، شما را از پا می‌اندازد. تصور کنید از صبح تا شب کار کنید اما حقوق نگیرید! رابطه یک طرفه چیزی شبیه به همین است که شما کار کنید، تلاش کنید اما چیزی عایدتان نشود! مسلما روح و روانتان فرسوده می‌شود. اگر در یک ازدواج با رابطه یک طرفه هستید، طرف مقابل شما را دوست ندارد، ارزشی برایتان قائل نیست، بود و نبودتان برایش فرقی ندارد و شما مدام در حال عشق ورزیدن به او هستید به زودی فرسودگی تمام وجودتان را می‌گیرد! شما نیازمند محبت، توجه و داشتن فردی هستید که دوستتان داشته باشد و کنارش آرام بگیرید! البته رابطه یک طرفه با طلاق عاطفی که در آن هر دو طرف کاری به کار یکدیگر ندارند فرق دارد، در رابطه یک طرفه یک نفر مدام در حال سرمایه گذاری عاطفی است و دیگری قدیمی برنمی‌دارد. اگر در چنین رابطه‌ای هستید بهتر است برای درست کردن آن کمک بگیرید اما اگر هیچ راهی ندارد که آن را تبدیل به رابطه دو طرفه و سالم بکنید تردید برای جدایی جایز نیست مگر اینکه مصلحتی مانند فرزندان در این بین باشد.

وقتی سلامت جسمی و روحی‌مان در خطر است

شما باید از سلامت جسمی و روحی‌تان در هر شرایطی مراقبت کنید! متاسفانه خشونت خانگی آمار بسیار بالایی دارد و در آن سالانه افراد زیادی حتی جان خود را از دست می‌دهند! اگر همسر شما دست به زن دارد، حتی اگر آسیب جسمانی جدی به شما نرسد حتما درگیر آسیب‌های روحی بسیار زیادی قرار می‌گیرید که به تدریج شما را درمانده می‌کند! همسری که دست به زن دارد برای شما و فرزندتان خطرناک است! خشونت خانگی تنها شامل دست به زن داشتن نیست، خشونت کلامی هم می‌تواند آسیب‌زا باشد! وقتی مدام تحقیر می‌شوید، متلک می‌شنوید، مورد انتقاد غیر اصولی هستید و … در واقع درگیر خشونت کلامی هستید! در هر صورت خشونت فیزیکی یا کلامی قابل چشم پوشی نیست.

وقتی طرف مقابل حاضر نیست قدمی بردارد

در خیلی از زندگی‌ها مشکل وجود دارد، این موضوع طبیعی است اما وقتی هر دو طرف تلاش می‌کنند مشکلات را حل کنند، یکدیگر را درک کنند، نقاط ضعف خودشان و رابطه را برطرف کنند و سهم خود را از مشکلات بپذیرند، این مشکلات قابل مدیریت خواهد بود و دو نفر به مرور یاد می‌گیرند چطور در کنار هم بدون چالش زندگی کنند اما وقتی یک نفر حاضر نباشد مشکلات را حل کند و سهم خودش از مشکلات را واقع بینانه بپذیرد، رابطه به بن بست می‌رسد!

  ویژگی‌ها و نشانه‌های مرد یا زن کنترل‌گر (از کجا بدونم شریک عاطفی‌ام میخواد کنترلم کنه؟)

در چه مواردی باید نسبت به جدایی تردید کنیم؟

وقتی تصمیم هیجانی گرفته‌اید

طلاق هیجانی

تصمیمات هیجانی به ندرت عاقبت خوشی دارند و در اغلب موارد طرف از این تصمیمات پشیمان می‌شود. شاید رفتارهای هیجانی مثل فحش دادن، بلاک کردن، یک وسیله به درد نخور خریدن، یک رباطه سمی را آغاز کردن و … قابل جبران باشند، اما طلاق رسمی از روی لجاجت و هیجان به سادگی قابل بازگشت نیست! حتی آوردن نام طلاق در رابطه از روی عصبانیت برای شما عواقب دارد چه برسد انجامش! پس قبل از هر اقدامی مطمئن شوید این تصمیمی یک تصمیم منطقی است و به نفع کل خانواده است!

وقتی پای فرزندانتان در میان است

یکی از اولین مواردی که در طلاق باید مد نظر داشته باشید صلاح فرزندان است! آیا همسر شما مادر یا پدر خوب و مفیدی است؟ آیا فرزندتان به هر دوی شما نیاز دارد؟ در کنار هر دوی شما آرام است؟ بدون همسرتان آسیب می‌بیند؟ در این صورت باید حتی اگر به طلاق اصرار دارید از مشاور کمک بگیرید تا فرزندتان را آماده این جدایی کند یا اگر فرزندتان در سنین حساس است مجبور باشید کمی صبر کنید که آسیب جدی از این جدایی نبیند.

وقتی هنوز یکدیگر را دوست دارید

اضطراب جنسی

چه چیزی ارزشمندتر از این که اگر یکدیگر را دوست دارید کمی برای جدایی تردید کنید و به یکدیگر فرصت دهید؟ وقتی دو نفر یکدیگر را دوست دارند می‌پذیرند برای حل مشکلات اقدام کنند! شاید راه حل صحیح حل تعارضاتتان را پیدا نکرده‌اید، شاید درگیر ریشه‌هایی در کودکی هستید که باید برطرف شوند، شاید طرح‌واره‌هایی دارید که باید مدیریت شوند، اگر همسرتان را دوست دارید و اونیز شما را دوست دارد روی خودتان کار کنید، نقاط ضعفتان را پیدا کنید و اجازه دهید نهال زیبای دوست داشتنتان با برطرف کردن نقاط ضعفتان تبدیل به درهتی پربار و سبز شود. شاید این جملات قدری برایتان شبیه به شعار باشد اما اگر شما هم روزانه مانند منِ روانشناس زوج هایی را می‌دید که در اتاق مشاوره از علاقه به هسمرشان می‌گویند و به راحتی می‌توانند با چند تکنیک به زندگی پر از چالشان را  برگردانند همین قدر روی این جملات مصمم می‌شدید.

وقتی طرف مقابل در حال تلاش است

وقتی طرف مقابل برای شما و زندگی‌تان ارزش قائل است حتی اگر کوهی از مشکلات است به او فرصت دهید و کمکش کنید بتواند مشکلات را حل کند، البته اگر این تلاش جدی است نه یک بازی و نمایش برای ادامه مشکلات! ممکن است طرف مقابل درگیر افسردگی، اضطراب، کمال گرایی یا مشکلاتی از این قبیل باشد، ممکن است درگیر مشکلات و بیماری‌های جسمی باشد یا حتی اعتیاد! اعتیاد یکی از خطوط قرمزی است که اغلب توصیه می‌شود اگر طرف مقابل حاضر به ترکش نیست در جدایی تردید نکنید، درست است اما اگر حس می‌کنید می‌توانید با کمک به او باعث شوید اعتیاد را کنار بگذارد و واقعا این تلاش را در او می‌بینید، چرا که نه؟

چه نشانه‌هایی هشدار دهنده جدایی است؟

نشانه‌هایی وجود دارد که به ما می‌گوید که زندگی مشترک در حال پایان یافتن است. حال در این شرایط یا باید آن را درست کنیم و ادامه بدهیم و یا ممکن است تصمیم به طلاق بگیریم چون همسر در درست کردن این ارتباط تلاشی نمی‌کند یا ما احساس می‌کنیم که فرد اشتباهی را برای ازدواج انتخاب کرده‌ایم. نشانه‌های زیر یک زنگ خطر است که باید جدی‌اش بگیرید و اگر در رابطه‌تان با آنها مواجه شدید، تصمیم‌گیری درست را انجام بدهید.

مثل افراد مجرد در کنار هم زندگی می‌کنید

اگر در زندگی مشترک دیگر کاری به کار یکدیگر ندارید، طلاق عاطفی رخ داده است و دیگر فعالیت‌ها و زندگی مشترکی ندارید فقط مثل یک هم خانه با هم زندگی می‌کنید، این یکی از نشانه‌های مهم است که باید در نظر داشته باشید و برای رفعش تلاش کنید، همه انسان‌ها حق دارند در یک رابطه سالم باشند و از آن لذت ببرند! اگر چنین رابطه‌ای ندارید و روز به روز بی تفاوت‌تر و سردتر می‌شوید باید به فکر چاره باشید و توصیه می‌کنیم کار را از خودتان شروع کنید، ابتدا نقاط ضعف خودتان را پیدا کنید، حتی اگر بعدا بازهم رابطه‌تان منجر به طلاق شود حداقل فرد سالم‌تری هستید و نقاط ضعفتان برطرف شده است.

  تحمل جدایی از عشق (چگونه با جدایی از عشقم کنار بیام؟)

در آینده خود همسرتان را نمی‌بینید

زندگی مشترک اهدافش نیز مشترک است! این جمله به این معنی نیست که شما نباید شخصیت مستقلی داشته باشید، برعکس، زوج‌ها باید زندگی شخصی و استقلال خودشان را داشته باشند اما در عین حال اهداف مشترک داشته باشند و با رعایت حریم خصوصی یکدیگر کنار هم باشند و برای آینده برنامه ریزی کنند. خودتان برای آینده‌تان تصمیم‌گیری می‌کنید و برایتان مهم نیست که همسرتان هم با شما باشد یا نه. آن قدر اهداف آینده‌تان از هم دور شده است که دیگر در آینده یکدیگر جایی ندارید و این موضوع بیشتر شما را از هم دور می‌کند.

برایتان مهم نیست که همسرتان به شما خیانت بکند یا خیر

شاید قبلا وقتی همسرتان با جنس مخالف دیگری صمیمی می‌شد حساسیت نشان می دادید یا حسادت عاشقانه‌تان برانگیخته می‌شد، اما حالا دیگر برایتان مهم نیست که او چه کار می‌کند یا با چه کسی صحبت می‌کند این یعنی یکی از پایه‌های اصلی رابطه سالم، یعنی تعهد در رابطه شما از بین رفته است و این موضوع زنگ هشدار بسیار جدی است.

در زندگی مشترک‌تان خشونت وجود دارد

اگر شما یا همسرتان نسبت به یکدیگر رفتارهای خشونت‌آمیز دارید مثل کتک زدن، هل دادن و آسیب زدن به یکدیگر، این هم یکی از نشانه‌های به پایان رسیدن زندگی مشترک‌تان است که پیش‌تر مفصل درباره آن توضیح دادیم.

مهر و محبت و عشق در زندگی‌تان وجود ندارد

مهر و محبت و عشق، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های زندگی مشترک و ازدواج موفق است. اگر این ویژگی‌ها نباشند و زوجین هیچ حسی نسبت به هم نداشته باشند، درواقع رابطه از اساس مشکل دارد! این مشکل را برطرف کنید قبل از اینکه یکی یا هر دوی شما به این نتیجه برسد که نیازهای عاطفی‌اش باید در جای دیگری برطرف شود.

حرفی برای گفتن وجود ندارد

حرف زدن و ارتباط برقرار کردن با یکدیگر است که زندگی مشترک را پیش می‌برد. در واقع صمیمیت هم مانند تعهد و اشتیاق یکی از پایه‌های اساسی رابطه است. اگر زوجین حرفی برای گفتن با هم نداشته باشند، و از کنار هم بودن لذت نبرند این ارتباط کم کم سرد و پایه‌هایش سست می‌شود.

رابطه جنسی وجود ندارد

رابطه جنسی یکی از جنبه‌های بسیار مهم زندگی مشترک است. رابطه جنسی مثل موتور رابطه می‌ماند که به رابطه هیجان و انرژی لازم برای پیش رفتن رو به جلو را می‌دهد و اگر این موتور خاموش شود، زوجین کم کم از هم دور می‌شوند. اشکال در رابطه جنسی را جدی بگیرید و از حل آن نترسید. متاسفانه برخی از افراد وقتی اشکالی در رابطه جنسی‌شان وجود دارد از صحبت درباره‌اش خجالت می‌کشند در صورتی که با یک کمک تخصصی به راحتی می‌توانند آن را مدیریت کنند.

آیا طلاق گرفتن تصمیم درستی است؟

برای اینکه به این نتیجه برسید که آیا طلاق گرفتن برای شما تصمیم درستی است یا خیر، این چند سوال را از خودتان بپرسید.

آیا هنوز به همسرتان احساس دارید و عاشقش هستید؟

برخی از افرادی که قصد طلاق گرفتن را دارند، هنوز به همسرشان احساس دارند اما به دلیل مشکلات زیاد در رابطه و عدم وجود صمیمیت، تصمیم به طلاق می‌گیرند. برخی از افراد که با وجود داشتن احساس به همسرشان تصمیم به طلاق می‌گیرند، ترس از دست دادن زیادی را تجربه می‌کنند و بعد از طلاق هم دچار مشکلات عاطفی و احساسی می‌شوند. اگر شما هم هنوز عاشق همسرتان هستید اما به خاطر مشکلاتی که دارید، طلاق را تنها راه نجات خود می‌دانید، بهتر است با یک درمانگر صحبت کنید تا رابطه‌تان را بررسی کند و راهنمایی‌تان کند که آیا طلاق گرفتن به صلاح شما است یا خیر؟ اگر شما هم در چنین وضعیتی هستید، می‌توانید از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

با عشق و شناخت کافی از یکدیگر ازدواج کردید؟

افرادی که خودشان همسرشان را با عشق و شناخت کافی انتخاب کردند و انتخاب درستی را انجام داده‌اند، کمتر احتمال دارد که زندگی مشترک‌شان به طلاق ختم شود، اما افرادی که خودشان شریک زندگی‌شان را انتخاب نکردند، بلکه به خاطر خانواده و یا سایر دلایل اشتباه ازدواج کردند، احتمال اینکه از ازدواج‌شان پشیمان شوند و بخواهند طلاق بگیرند زیاد است.

آیا واقعا آمادگی طلاق را دارید؟

گاهی از افراد می‌خواهند به دلایل زیر طلاق بگیرند، که در این صورت با پشیمانی مواجه می‌شوند:

  • طلاق گرفتن به خاطر عصبانیت نسبت به همسر
  • طلاق گرفتن به خاطر انتقام گرفتن از همسر و نشان دادن قدرت خود
  • طلاق گرفتن به خاطر ناتوانی در حل مشکلاتی که قابل حل هستند
  حسرت دوران مجردی (علت و راهکار)

اگر به خاطر دلایل بالا قصد طلاق گرفتن دارید، باید بگوییم که احتمالا تصمیم‌تان اشتباه و از روی هیجانات و احساسات است و شما آمادگی طلاق را ندارید چون هیجانات‌تان بر شما چیره شده‌اند و شما طبق آنها عمل می‌کنید. اما در صورتی که به این دلیل طلاق می‌گیرید چون سعی کردید زندگی‌تان را درست کنید اما نمی‌شود و همسرتان همکاری نمی‌کند و کاملا آماده هستید که این فصل از زندگی خود را ببندید و فصل جدیدی از زندگی‌تان را با آرامش آغاز کنید، شما آمادگی طلاق را دارید چون به صورت منطقی این تصمیم را گرفته‌اید و نه به خاطر احساساتی مثل خشم، ناراحتی، انتقام و…

هدف‌تان از طلاق گرفتن چیست؟

اگر هدف‌تان این است که از همسرتان انتقام بگیرید یا او را بترسانید تا رفتارش را با شما بهتر کند، این موارد دلایل درستی برای طلاق نیست و نشان می‌دهد که شما آمادگی طلاق گرفتن را ندارید، اما اگر دلیل طلاق‌تان خاتمه دادن به ازدواج‌تان است و می‌خواهیم زندگی‌تان را دوباره از نو بسازید و از شرایط سخت نجات پیدا کنید، یعنی شما آمادگی طلاق را دارید.

آیا از مشکلات بعد از طلاق مطلع هستید و چگونه می‌خواهید آنها را حل کنید؟

آیا مطلع هستید که بعد از طلاق چه احساسات و هیجانات منفی به شما دست خواهد داد؟ چگونه می‌خواهید آنها را حل کنید؟ تیم همیار عشق برای اینکه شما را برای طلاق آماده کند و به شما کمک کند که بعد از طلاق سختی کمتری داشته باشید و بتوانید به زندگی عادی و خوب‌تان برگردید، دوره من ارزشمند بدون تو را آماده کرده است. می‌توانید با شرکت در این دوره برای طلاق آماده شوید و بعد از آن به صلح درونی و پذیرش و زندگی خوب برسید.

آماده هستید مسئولیت زندگی‌تان را بر عهده بگیرید؟

آیا آماده هستید بعد از ازدواج خودتان زندگی‌تان را مدیریت کنید؟ البته کمک گرفتن از دیگران اشکالی ندارد و بسیار عالی است اما نباید وابسته به دیگران باشید، بلکه باید سعی کنید کم کم خودتان مسئولیت زندگی‌تان را بپذیرید.

چرا باید طلاق بگیرم؟


اگر در زندگی مشترک‌تان این رفتارها و موارد وجود دارد، طلاق می‌تواند بهترین راه حل برای نجات زندگی‌تان باشد.

کنترل‌گری

اگر همسرتان شخص کنترل‌گر و محدودکننده‌ای است و قصد تغییر نیز ندارد، احتمالا طلاق گرفتن بهترین راه حل برای نجات زندگی خودتان است چون کنترل‌گری باعث می‌شود شما عزت نفس و آزادی‌تان را از دست بدهید و نتوانید در زندگی‌تان رشد کنید. پس بهتر است از زندگی که به جای رشد، به شما محدودیت می‌دهد رها شوید.

اعتیاد

اگر همسرتان اعتیاد دارد و این موضوع به زندگی‌تان آسیب می‌زند، طلاق می‌تواند بهترین راه نجات شما باشد چون با صبوری کردن، او تغییر نخواهد کرد.

خیانت‌های مکرر

اگر همسرتان به هر دلیلی نمی‌تواند به شما متعهد بماند و مدام خیانت می‌کند، بهترین راه می‌تواند جدایی باشد اگر او اشتباهش را نمی‌پذیرد و تکرار می‌کند.

خشونت نسبت به شما یا بچه‌ها

اگر همسرتان نمی‌تواند رفتارش را کنترل کند و بارها با خشونت زیاد به شما یا فرزندان‌تان آسیب زده است، بهترین راه نجات خود و فرزندان می‌تواند طلاق باشد.

اختلالات شخصیتی درمان نشده

در صورتی که همسرتان اختلالات شخصیتی درمان نشده دارد و برای تغییر هم قدمی برنمی‌دارد، در این صورت طلاق می‌تواند تصمیم درستی باشد.

قبل از طلاق، حتما با زوج درمانگر مشورت کنید

به دلیل اینکه طلاق یک تصمیم‌گیری مهم است و باید به درستی در مورد آن تصمیم گرفت، بهتر است قبل از هر اقدامی، با زوج درمانگر مشورت کنید تا مطمئن شوید که آیا طلاق آخرین راه حل شما است یا خیر. می‌توانید در این زمینه با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید.

سخن پایانی

گاهی افراد بین دو راهی می‌مانند که آیا بهتر است طلاق بگیرند یا خیر؟ در این مقاله مواردی را مطرح کردیم که به شما کمک می‌کند تصمیم‌گیری درست و منطقی در این زمینه داشته باشید و بدانید که در چه شرایطی بهتر است جدا شوید تا زندگی‌تان را نجات بدهید اما بهتر است قبل از هر اقدامی، با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید تا مطمئن شوید که دیگر هیچ راه حلی برای ادامه زندگی مشترک‌تان وجود ندارد. برای اینکه برای طلاق گرفتن آماده شوید و کمتر سختی بکشید، می‌توانید در دوره من ارزشمند بدون تو شرکت کنید تا از لحاظ روانی و احساسی برای جدایی و زندگی بعد از آن کاملا آماده شوید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط