همسرم کارش رو به من ترجیح میده (چه کار کنم همسرم بیشتر از کارش بهم اهمیت بده؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

همسرم کارش رو به من ترجیح میده (چه کار کنم همسرم بیشتر از کارش بهم اهمیت بده؟)

برخی از افراد متاسفانه نمی‌توانند بین جوانب مختلف زندگی‌شان تعادل معقولی را ایجاد کنند. مثلا یا مدام روی کارشان متمرکز هستند یا مدام روی خانواده یا همسر یا دوستان و… یعنی به آن جنبه از زندگی‌شان بیش از حد وابسته هستند و برای آن به صورت افراطی وقت می‌گذارند. انجام دادن این کار باعث می‌شود سایر جنبه‌های زندگی کم رنگ‌تر شوند و ارتباط فرد با آنها کم شده یا قطع شود که این موضوع پیامدهایی برای زندگی فرد به همراه دارد. مثلا اگر یک فرد بسیار زیاد روی کارش متمرکز باشد و بسیار کم برای همسرش وقت بگذارد، ارتباط زناشویی‌اش کم کم خراب می‌شود. پس باید یاد بگیریم بین همه اینها تعادل برقرار کنیم و برای همه‌شان وقت کافی را بگذاریم. در این مقاله در مورد این موضوع صحبت می‌کنیم که چرا برخی از افراد بیش از حد خودشان را غرق در کار و شغلشان می‌کنند و اگر همسرتان هم این گونه رفتار می‌کند، چه کار باید بکنید؟

چرا همسرم کارش را به من ترجیح می‌دهد؟


او اعتیاد به کار دارد

یکی از رایج‌ترین دلیلی که باعث می‌شود همسرتان کارش را به شما ترجیح دهد این است که او اعتیاد به کار دارد و این مورد را قبول نمی‌کند که بتواند آن را اصلاح کند. او دائما درگیر کارش است و برای کارش ارزش بیشتری قائل است و نمی‌تواند تعادل بین جوانب مختلف زندگی‌اش برقرار کند.

بی‌علاقگی نسبت به همسر و زندگی مشترک

اگر مشکلات زیادی در زندگی مشترک وجود داشته باشد و یا به دلیلی فرد به همسرش علاقه‌اش نداشته باشد، ممکن است برای فرار کردن از این شرایط و مشکلات، اقدام به کار زیاد بکند تا از خانه و در کنار همسر بودن فرار و گریز بودن. این کار به معنی اقدام به سبک مقابله‌ای اجتناب از مشکل است که نه تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه اوضاع را بدتر نیز می‌کند.

خیانت

برخی از افراد که در محل کار به همسرشان خیانت می‌کنند، برای اینکه به رابطه جدیدشان رسیدگی کند یا با همکارشان بیشتر وقت بگذرانند، کارشان را به همسرشان ترجیح می‌دهند.

این نکته را در نظر داشته باشید که اگر فقط گاهی همسرتان در محل کار بیشتر می‌ماند یا وقت زیادی را می‌گذراند، نشانه خیانت، دوست نداشتن شما و… نیست بلکه گاهی برای همه ما پیش می‌آید که درگیر کارهای زیاد باشیم و نتوانیم به همسر و خانواده مثل همیشه رسیدگی کنیم اما بعد از چند روز یا چند هفته که کارها سبک‌تر بشود و مشکلات حل شود، اوضاع دوباره درست می‌شود، اما اگر این موضوع همیشگی است، باید ابتدا دلیلش را بررسی کنید و طبق راهکارهایی که در این مقاله می‌دهیم عمل کنید.

نشانه‌های اعتیاد به کار


همسرتان اولین نفر است که به محل کار می‌رسد و آخرین نفر است که محل کار را ترک می‌کند

یکی از اولین نشانه‌های مرد یا زن معتاد به کار این است که او اولین نفر است که به محل کار می‌رود و زودتر از همه می‌رسد و آخرین نفر است که کار را ترک می‌کند و بیشتر از همه در محل کار می‌ماند. البته گاهی فرد مجبور است این کار را بکند چون کارهای زیادی دارد و باید آن را تمام کند اما اگر همیشه به این صورت باشد، می‌تواند نشانه اعتیاد به کار باشد.

  شوهرم به خانواده‌ام فحش میده (با همسری که به پدر و مادرم بی‌احترامی میکنه چه کنم؟)

در وقت‌های ناهار هم کار می‌کند

افرادی که اعتیاد به کار دارند، حتی در وقت های ناهار هم مشغول به کار هستند و هیچ وقتی را برای استراحت کردن نمی‌گذارند.

هیچ تفریح و سرگرمی خاصی در زندگی‌اش ندارد

تفریح و سرگرمی افراد معتاد به کار، شغل شان است یعنی آنها تمام وقت مشغول آن هستند و تفریح دیگری برای انجام دادن ندارند.

وقتی به محل کار نمی‌رود، مضطرب یا بی‌حوصله است

این افراد با کار کردن شارژ و پرانرژی می‌شوند. اگر حتی یک روز به محل کار نروند، حوصله‌شان سر می‌رود یا حس می‌کنند از زندگی عقب افتادند و مضطرب هستند.

در آخر بعد از این همه تلاش، از شغل‌شان رضایت ندارند

افراد معتاد به کار بعد از این همه تلاشی که برای شغل‌شان می‌کنند و این همه وقتی که می‌گذارند، در نهایت می‌گویند که از شغل‌شان راضی نیستند و یا نمی‌توانند به هدف‌شان یعنی کمال و پروفسور بودن در شغل‌شان برسند.

به سفر نمی‌روند

این افراد بسیار کم به سفر رفتن و تفریح اهمیت می‌دهند و اصلا چنین چیزهایی برایشان معنی ندارد. اگر شما به همسرتان بگویید که به سفر بروید، به احتمال زیاد او همیشه درخواست‌تان را رد خواهد کرد.

حتی زمانی که در محل کار نیستند هم درباره کارشان فکر می‌کنند

وقتی می‌خواهید با او صحبت کنید، می‌بینید اصلا حواسش به شما نیست. وقتی می‌گویید:«داری گوش میدی؟» می‌گوید:«ببخشید عزیزم حواسم به جلسه کاری فردا بود. میشه دوباره تکرار کنی؟» یا در خانه و یا هر جایی که با هم می‌روید، مدام با موبایلش در حال صحبت کردن با همکارانش است.

وقتی که مریض و بدحال باشد هم کار می‌کند

این افراد به مرخصی گرفتن و استراحت کردن هم اعتقاد ندارند و حتی وقتی مریض و بدحال باشند هم کار می‌کنند. درواقع کار کردن را وظیفه خودشان می‌دانند.

از لحاظ جسمی بیماری‌هایی دارد که به خاطر اعتیاد به کارش است

بدن انسان گاهی نیاز به استراحت و کار نکردن دارد. اگر همیشه در حال کار کردن باشد، فرد را دچار بیماری‌های روانی و جسمانی می‌کند. بیماری‌هایی مثل سکته قلبی، دیابت، شانه و گردن درد و… در افرادی که اعتیاد به کار دارند زیاد دیده می‌شود.

او هرگز به رئیسش نه نگفته است

افرادی که اعتیاد به کار دارند، همیشه یا اغلب مواقع به رئیس‌شان جواب مثبت می‌دهند و از او حرف شنوی کامل دارند. این افراد توانایی نه گفتن به درخواست‌های رئیس‌شان را ندارند.

اما به همسر یا دوستان‌شان به سختی بله می‌گویند

مثلا اگر دوستان‌شان برنامه‌ریزی کنند که با هم بیرون بروند، این فرد همیشه به آنها جواب منفی می‌دهد و قبول نمی‌کند. یا اگر همسر بگوید که یک فعالیت مشترک با هم انجام دهند، او به احتمال زیاد قبول نمی‌کند و بهانه می‌آورد که کار دارد.

قبول نمی‌کنید که معتاد به کار هستید

این افراد معمولا اشتباه‌شان را قبول نمی‌کنند و اتفاقا معتقد هستند که وقت کمی برای کارشان می‌گذارند.

  بایدها و نبایدهای ازدواج بدون رضایت والدین (نارضایتی والدین از ازدواج)

همسرم کارش را به من ترجیح می‌دهد. چه کار کنم؟


با او صحبت کنید و محترمانه احساسات‌تان را بیان کنید

با همسرتان صحبت کنید و از او بپرسید که چرا وقت بسیار زیادی را به کارش اختصاص می‌دهد و سپس احساسات‌تان را نسبت به این شرایط با او در میان بگذارید. مثلا می‌توانید بگویید:«عزیزم میدونم که کارهات زیاد شده و وقت کم میاری اما من دوست دارم تو زودتر بیای خونه و بیشتر کنارم باشی. این شرایط برام ناراحت‌کننده هست. میشه خواهش کنم ساعات کاری‌ات رو بیشتر تنظیم کنی که به رابطه‌مون آسیبی نرسه؟» با لحن و جمله‌بندی خوب صحبت کنید تا واکنش خوبی را هم دریافت کنید.

دائما غر نزنید

غر زدن هیچ فایده‌ای ندارد و بیشتر باعث می‌شود همسرتان کم کم از حرف‌های شما خسته شده و از شما دور شود. پس غر زدن اصلا راه حل خوبی نیست و بیشتر باعث خراب شدن رابطه با همسرتان می‌شود.

همسرتان را با دیگران مقایسه نکنید

شاید با خودتان بگویید:«چرا شوهر دوستم زهرا برای زنش 5 ساعت هر روز وقت میذاره و زهرا رو به تفریح می‌بره ولی شوهر من به زور برام یک ساعت وقت میذاره. چقدر من بدشانسم.» این مقایسه صحیح نیست و نامعتبر است چون شرایط زندگی و شغلی هر فردی با افراد دیگر کاملا فرق می‌کند. شغل همسر دوست‌تان چیست؟ آیا شرایط شغلی و زندگی‌اش با همسرتان یکی است؟ بعید می‌دانیم. پس چگونه می‌توانید او را با همسرتان مقایسه کنید؟ مثل این می‌ماند که سیب را با پرتقال مقایسه کنیم. این دو میوه‌های کاملا متفاوتی هستند. درست است که هر دو میوه هستند اما کاملا از هر لحاظ با هم تفاوت دارند. ما نمی‌توانیم بگوییم کدام یک از آنها مفیدتر است چون هر دو فواید خاص خودشان را دارند. پس درست است که همه ما انسان هستیم اما شرایط زندگی، شغلی، سبک تربیتی و شخصیت ما با هم فرق می‌کند و هر کدام مان منحصر به فرد هستیم. پس هر موقع خواستید همسرتان را با کسی مقایسه کنید، به خودتان یادآوری کنید که این مقایسه کاملا اشتباه و نامعتبر است!

یک روتین روزانه با هم تنظیم کنید

مثلا از همسرتان بخواهید که هر روز صبح که بیدار می‌شود با شما صبحانه بخورد و بعد به سر کار برود و قبل از شام هم مثلا ساعت 9 خانه باشد تا به هم شام میل کنید. این موارد را می‌توانید با توافق با هم تعیین و مشخص کنید تا در طول روز با هم وقت بگذرانید. برای روزهای تعطیل هم یک روتین مشخص کنید. مثلا اگر همسرتان خیلی اهل بیرون رفتن و سفر نیست، تعیین کنید که مثلا دو ماه یک بار به سفر بروید، دو هفته یک بار بیرون بروید، با هم به تنهایی یا با دوستان و خانواده و در بقیه روزهای تعطیل هم با هم در خانه وقت بگذرانید، مثلا کتاب بخوانید، فیلم تماشا کنید و… می‌توانید با هم فعالیت‌های روزانه خاصی را مشخص کنید که انجام دهید. این روتین‌های مشخص شده شما را وادار می‌کند که اکثر مواقع با هم حداقل وقت تعیین شده را بگذرانید.

  سوختن و ساختن به خاطر بچه‌ها (ادامه رابطه به خاطر فرزندان)

از تقویت‌کننده‌های مثبت استفاده کنید

تقویت‌کننده‌های منفی مثل سرزنش، مسخره یا توهین کردن هیچ مشکلی را حل نمی‌کند بلکه بیشتر او را از شما دور می‌کند. از تقویت‌کننده‌های مثبت برای تغییرات رفتاری همسرتان استفاده کنید. مثلا اگر یک ساعت دست از کار کشید و دچار استرس و اضطراب شد، به جای مسخره کردن او، او را ماساژ بدهید یا رابطه جنسی عالی را شروع کنید تا استرسش کم شود و آرامش پیدا کند. اگر چندین بار این کار را انجام دهید، ذهنش یاد می‌گیرد که در مواقعی که استرس دارد یا دست از کار کشیده است، به سمت شما بیاید چون شما به او آرامش می‌دهید و سپس کم کم وقت زیادی برای شما می‌گذارد تا آرامش بیشتری کسب کند.

اگر در انجام وظایف خانه خود غفلت می‌کند، در یک گفتگوی سازنده به او بگویید

اغلب افرادی که اعتیاد به کار دارند، اصلا متوجه نمی‌شوند که وظایف‌شان را در زندگی مشترک انجام نداده‌اند. آنها فقط روی کارشان تمرکز دارند. با سرزنش یا انتقاد کردن بد، حرف‌تان را بیان نکنید بلکه در یک گفتگوی آرام و سازنده، توقعات و انتظارات واقع‌بینانه‌تان را با او مطرح کنید و به نظرش گوش دهید. به او فرصت بدهید تا به این موارد هم رسیدگی کند.

مشکلات ارتباطی‌تان را حل کنید

اگر به دلیل فرار از مشکلات است که او بیش از حد کار می‌کند و کارش را به شما ترجیح می‌دهد، به دنبال حل کردن مشکلات‌تان باشید. در انجام این کار می‌توانید از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا طبق شرایط ارتباط و ویژگی‌های شخصیتی همسرتان، شما را راهنمایی کنند.

زندگی مشترک‌تان را بهبود ببخشید

برای بهبود و ترمیم زندگی مشترک‌تان تلاش کنید و هنر همسرداری را بیاموزید. با این کار می‌توانید نظر و توجه همسرتان را بیشتر به خانه جلب کنید تا او کارش را کم و متعادل‌تر کنید.

اگر مشکلات مالی وجود دارد، شما هم شاغل باشید و از این لحاظ به همسرتان کمک کنید

اگر همسرتان به دلیل مشکلات مالی است که بیش از حد کار می‌کند تا بتواند خرج زندگی‌تان را بدهد، با او صحبت کنید و خودتان هم شاغل شوید که به او کمک کنید تا کمی از استرس و فشار کاری‌اش کم شود یا توقعات مالی‌تان را کمتر کنید.

سخن پایانی

برخی از افراد به دلیل فرار از مشکلات زندگی مشترک، بی‌علاگی به خانم، خیانت و یا اعتیاد به کار یا پیک کاری زیاد و شلوغ، کارشان را به همسرشان ترجیح می‌دهد. این موضوع هم به کیفیت زندگی مشترک و رابطه زناشویی زوجین آسیب می‌زند و هم همسر را نگران و ناراحت می‌کند. در این مقاله چند راهکار برای حل این مشکل به شما ارائه دادیم. به صورت خلاصه باید درباره این موضوع محترمانه با همسرتان صحبت کنید، انتظارات واقع‌بینانه‌تان را با او در میان بگذارید و با تقویت‌کننده‌های مثبت به او کمک کنید که بتواند بین کار و زندگی‌اش تعادل برقرار کند. برای حل این مشکل، در صورت نیاز می‌توانید از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط