ارتباط زن و مرد در محیط کار چگونه باید باشد؟ (شوهرم با همکار خانم در ارتباطه)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

ارتباط زن و مرد در محیط کار چگونه باید باشد؟ (شوهرم با همکار خانم در ارتباطه)

همه ما در جامعه زندگی میکنیم و مجبور هستیم در محیط کاری، تحصیلی یا در کل در بیرون از منزل، با جنس مخالف خود در ارتباط باشیم. این ارتباط هیچ اشکالی ندارد مگر در شرایطی که از حد و حدود کاری یا تحصیلی خود خارج شود. اما برخی از زنان بر روی ارتباط شوهرشان با همکاران خانم بسیار حساس هستند. چطور می‌توانیم این ارتباط کاری را در حد کاری و درست حفظ کنیم؟ در چه شرایطی این ارتباط درست نیست و به زندگی مشترک آسیب می‌زند و چگونه خانم می‌تواند به شوهرش این موضوع را گوشزد کند که مواظب حد و حدود ارتباطش باشد؟ به همه این سوالات در این مقاله پاسخ می‌دهیم.

ارتباط با همکاران، چقدر مهم است؟

داشتن ارتباط خوب با همکاران، بسیار مهم است و روی موفقیت شغلی و رضایت شغلی افراد تاثیر مستقیم می‌گذارد. افرادی که ارتباط بد و پرتنشی با همکاران دارند و با هم سازگاری ندارند، طبیعتا از شغل‌شان هم راضی نیستند یا نمی‌توانند با حال خوب و با بازدهی کامل روی شغل‌شان تمرکز و کار کنند اما افرادی که با همکاران‌شان ارتباط خوب و صلح‌آمیزی برقرار می‌کنند و می‌توانند با هم مثل یک تیم کار کنند و سازگار باشند، هم از شغل‌شان رضایت دارند، هم می‌توانند با حال خوب و تمرکز بالا آن را انجام دهند چون فضای کاری پرتنش نیست و هم اینکه می‌توانند بهتر پیشرفت کنند. در ادامه به چند مورد از دلایل اهمیت داشتن ارتباط خوب با همکاران اشاره می‌کنیم:

  • افزایش رضایت شما از شغلتان
  • احساس راحتی بیشتر در جلسات کاری
  • داشتن پشتیبانی و حمایت کاری و احساسی از سوی همکاران در شرایط سخت کاری
  • افزایش روحیه کار تیمی و افزایش احتمال موفقیت با کار تیمی به جای کار کردن به تنهایی

عناصر یک رابطه خوب کاری کدام‌اند؟


اعتماد

اگر بتوانید به همکاران خود در محل کار اعتماد کنید، از ایده‌هایشان استفاده کنید و کار تیمی داشته باشید. می‌توانید ارتباط خوب و سازنده‌ای را با آنها برقرار کنید.

پذیرش و درک ایده‌ها

پذیرفتن و درک کردن ایده‌های همکاران نیز مهم است. افراد در محل کار، شاید ایده‌های مختلفی بدهند، باید به همه این ایده‌ها گوش بدهیم، بررسی‌شان کنیم و گاهی آنها را بپذیریم و عمل کنیم تا بازدهی این ایده‌ها را ببینیم.

صحبت کردن با همکاران

صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن با همکاران، یکی از موارد بسیار مهم است. تا زمانی که افراد یاد نگیرند و نتوانند با هم خوب صحبت کنند، نمی‌توانند با هم تبادل اطلاعات کنند و ارتبط خوب و موثر برقرار کنند. البته این صحبت‌ها باید حوف محور کار و ایده‌های کاری باشد.

این دو تیتری که درباره‌اش نوشتیم، ثابت می‌کند که ارتباط خوب برقرار کردن در محیط کار، جزء الزامات موفق شدن در کار و حرفه است اما این ارتباط باید در مسیر شغلی باشد و نه اینکه وارد مسائل خصوصی شود. در ادامه توضیح می‌دهیم که در حرفه خود، چگونه می‌توانید ارتباط خوب و موثری برقرار کنید و پیشرفت کنید. ارتباطی که به زندگی مشترک‌تان آسیبی نمی‌زند.

  برخورد با پدر شوهر و برادر شوهر

چگونه ارتباط موثر با همکارانم داشته باشم؟


نقاط ضعف و قوت خودتان را بدانید

ابتدا باید به خودشناسی برسیم تا بتوانیم با همکاران، ارتباط سازنده و خوبی را برقرار کنیم. نقاط ضعف و قدرت خود را در ارتباط با همکاران شناسایی کنید. مثلا ممکن است نقاط ضعف‌تان این باشد که زود عصبانی می‌شوید، نمی‌توانید از ایده‌های دیگران استقبال کنید و فکر می‌کنید که همه فقط باید به ایده‌های شما گوش دهند و یا نمی‌توانید ایده‌هایتان را با اعتماد به نفس بیان کنید و مثلا نقاط قوت‌تان هم این است که مسئولیت‌پذیر، وظیفه شناس و با اعتماد به نفس هستید. مثل این مثال، شما هم نقاط ضعف و قوت‌تان را شناسایی کنید و بنویسید. دانستن نقاط ضعف به شما کمک می‌کند که بدانید باید روی چه مواردی کار کنید تا پیشرفت کنید و دانستن نقاط قوت به شما انگیزه تلاش کردن بیشتر را می‌دهد و همچنین به شما کمک می‌کند بیشتر روی این موارد کار کنید و بیشتر آنها را قوی‌تر کنید.

برای ارتباط برقرار کردن با همکاران، زمان تعیین کنید

قبل از شروع کار یا بعد از پایان آن، می‌توانید چند دقیقه هر روز تعیین کنید تا با همکاران‌تان صحبت کنید. این صحبت کردن و ارتباط برقرار کردن به شما کمک می‌کند، همکاران‌تان را بیشتر بشناسید و وقت داشته باشید خارج از ساعات کاری، آزادانه درباره موضوعات کاری صحبت کنید.

پیشنهاد کمک کردن بدهید

وقتی می‌بینید همکارتان خسته است یا حالش خوب نیست، به او پیشنهاد کمک بدهید. پیشنهاد کمک دادن، باعث می‌شوید احساس تعامل و همدلی در ارتباط کاری بیشتر شود.

از همکاران‌تان قدردانی کنید

هر فردی در تیم، یک نقش و وظیفه‌ای بر عهده دارد. از نقشی که همکاران‌تان برعهده دارند و انجام می‌دهند، از آنها قدردانی کنید، حتی اگر این نقش را کامل ایفا نمی‌کنند.

دانش و اطلاعات کسب کنید

برای اینکه در کارتان موفق شوید، باید دانش و آگاهی کسب کنید و تمرین کنید، تجربه کسب کنید تا موفق شوید. در زمینه ارتباطات هم باید اطلاعاتی کسب کنید تا ماهرتر شوید.

چگونه تشخیص بدهم شوهرم با همکار خانمش بسیار صمیمی است؟


در ادامه نشانه‌هایی را توضیح می‌دهیم که به شما کمک می‌کند تشخیص بدهید که آیا ارتباط شوهرتان با همکارش، ارتباط اشتباهی است؟

با همکارش بیرون می‌رود

یکی از نشانه‌ها این است که فرد با همکارش بیرون می‌رود و بعد به همسرش دروغ می‌گوید و یا با او قرارهای ملاقات شبانه می‌گذارد بدون اینکه یک جلسه کاری در کار باشد. قرار ملاقات نشان می‌دهد که این ارتباط فقط یک ارتباط ساده کاری نیست.

بسیار زیاد درباره او صحبت می‌کند

اگر شوهرتان بسیار زیاد از همکار خانمش صحبت می‌کند یا از او تعریف و تمجید می‌کند، این هم می‌تواند یکی از نشانه‌ها و زنگ خطرها باشد.

از او دفاع می‌کند

اگر شما درباره این خانم چیز بدی بگویید یا فرد دیگری درباره او چیزی بگوید، احتمالا شوهرتان از او بسیار زیاد دفاع می‌کند و طوری صحبت می‌کند که انگار بهترین دوستش است و برایش مهم است که کسی درباره او چیزی نگوید.

  آسیب‌های مادری کردن برای همسر (برای شوهرتان مادر نباشید)

بیشتر وقتش را در محل کار می‌گذراند

اگر شوهرتان بیشتر وقت‌ها اضافه کاری می‌کند و شما می‌دانید که در آن زمان‌ها همان همکار خانم حضور دارد، احتمال اینکه ارتباط‌شان خارج از ارتباط کاری باشد، وجود دارد.

با هم به سفر کاری می‌روند

اگر شوهرتان با آن همکار به سفر کاری می‌رود و اجازه نمی‌دهد شما هم بیایید، این هم می‌تواند یکی از نشانه‌ها باشد.

با هم چت می‌کنند

شاید در طول روز دیده باشید که شوهرتان با آن خانم چت می‌کند یا در فضای مجازی بسیار زیاد با هم صمیمی هستند و گاهی پست‌ها یا استوری‌های مختلف که خارج از موضوع کاری است، با هم رد و بدل می‌کنند.

با هم شوخی‌های نامناسب می‌کنند

اگر شوهرتان با این همکار بسیار زیاد صمیمی است، طوری که با هم شوخی‌های نامناسب می‌کنند و یا حرف‌های صمیمانه زیادی می‌زنند، این مورد هم یکی از نشانه‌ها است.

شوهرم با همکار خانمش در ارتباط است، چه کار کنم؟


در این مقاله توضیح دادیم که همه ما مجبور هستیم در حد کاری، با همکاران زن یا مرد در ارتباط باشیم و این طبیعی است و هیچ اشکالی ندارد. مشکل اینجا است که این ارتباط از حد و مرز کاری خود خارج شود و صمیمیت زیاد و افراطی بین همکاران ایجاد شود که نشانه‌های این نوع رابطه را در بخش قبلی توضیح دادیم. حال در این بخش می‌خواهیم توضیح بدهیم که چگونه این ارتباط را مدیریت کنیم و چگونه در این خصوص با شوهر صحبت کنیم.

در مورد این موضوع با هم صحبت کنید

نگرانی‌تان را با او در میان بگذارید، مثلا بگویید:«عزیزم من نگرانم که ارتباطت با نرگس، زندگی مشترک‌مون رو خراب کنه. حس می‌کنم این ارتباط، چیزی بیشتر از یه ارتباط کاریه.» نحوه پاسخ او به نگرانی‌تان، بیانگر این است که ارتباط شان تا چه حدی است. اگر او سعی کرد نگرانی‌تان را برطرف کند یا توضیح منطقی بدهد، مشکلی وجود ندارد اما اگر به حرف‌تان توجهی نکرد، پاسخی نداد یا شما را متهم به شکاک بودن کرد، ممکن است یک زنگ خطر باشد، البته که نمی‌توان قضاوت کرد و باید ارتباط‌شان و چیزهایی که شما از آنها دیدید بررسی شود تا به نتیجه درست برسیم.

حسادت نکنید بلکه روی خودتان کار کنید

اگر آن خانم ویژگی‌هایی دارد که شما هم دوست دارید داشته باشید اما چون ندارید، به او حسادت می‌کنید یا احساس خطر می‌کنید وقتی او با شوهرتان حرف می‌زند، بهتر است این احساسات را با کار کردن روی خودتان مدیریت کنید و کاهش بدهید. مثلا اگر حس می‌کنید او زیبا و جذاب است چون اعتماد به نفس زیادی دارد یا همیشه لباس‌های شیک می‌پوشد، شما هم می‌توانید روی خودتان کار کنید و این موارد را در خودتان ایجاد کنید. یک سری ویژگی‌ها را می‌توانیم در خودمان تغییر بدهیم و چیزی نیست که بخواهیم بابت آن نگران باشیم یا احساس خطر کنیم. فقط کافی است برای خودتان وقت بگذارید.

  اشتباهاتی که به طلاق و جدایی ختم می‌شود (پیشگیری از جدایی)

روی زندگی مشترک‌تان کار کنید

مشکلات و اختلافات‌تان را به روش درست حل کنید، در زندگی مشترک و رابطه زناشویی‌تان تنوع و هیجان خوبی ایجاد کنید و روی زندگی مشترک‌تان کار کنید تا شوهرتان در خانه احساس لذت، شادی و آرامش داشته باشد. وقتی نیازهای شوهرتان را به خوبی برآورده کنید، احتمال اینکه او به سمت دیگری کشیده شود کاهش پیدا می‌کند.

برایش گوش شنوای خوبی باشید و درکش کنید

وقتی او با شما صحبت می‌کند، به جای حمله کردن یا سرزنش کردن یا راه حل دادن، گوش شنوای خوبی برایش باشید. اجازه بدهید او در خانه خودش شنیده شود و نه پیش یک فرد دیگر.

از همکارش بدگویی نکنید

اگر شما از همکارش بدگویی کنید یا وقتی او تعریف و تمجید می‌کند، با عصبانیت پاسخ بدهید، هیچ مشکلی حل نمی‌شود، بلکه شاید او به سمت پنهان‌کاری و دروغگویی برود، مثلا بگوید که دیگر با آن همکارش بیرون نمی‌رود، اما این کار را بکند. این دروغ هم به این دلیل است که شما عصبانی نشوید یا واکنش تند نشان ندهید. وقتی او تعریف و تمجید می‌کند، بهتر است سکوت کنید و با دقت به حرف‌هایش گوش بدهید. با گوش دادن، متوجه می‌شوید شوهرتان به چه چیزهای او علاقه‌مند شده است و می‌توانید همان‌ها را خودتان در خودتان ایجاد کنید. مثلا شوهرتان می‌گوید:«نرگس خانم خیلی عطر خوش بویی میزنه.» یا «خیلی آدم موفقی هست.» به جای حسادت و یا عصبانی شدن روی شوهرتان، می‌توانید این ویژگی‌ها را در خودتان هم ایجاد کنید چون داشتن این ویژگی‌ها فقط برای شوهرتان نیست، بلکه برای هر فردی اهمیت دارد و به رشد شخصیتی‌تان کمک می‌کند.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

اگر ارتباط شوهرتان با همکارش بسیار صمیمی است اما او انکار می‌کند یا به نگرانی‌هایتان پاسخ خوبی نمی‌دهد و حاضر نیست این ارتباط را به درستی مدیریت کند، بهتر است در این خصوص با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید. زوج درمانگر این مشکل را بررسی می‌کند به شما راهکارهای علمی می‌دهد.

سخن پایانی

همه ما برای داشتن کار تیمی و پیشرفت در محیط کار و یا تبادل ارتباطات، باید با همکاران زن و مرد ارتباط برقرار کنیم، گاهی به جلسات کاری برویم و با آنها آشنا شویم. زمانی این ارتباط اشتباه و مشکل‌ساز می‌شود که احساس بین همکاران به وجود بیاید، با هم به تنهایی قرار ملاقات بگذارند، بیش از حد صمیمی صحبت کنند و… اگر شما هم فکر می‌کنید شوهرتان با همکار خانمش ارتباط بیش از حد صمیمی دارد که شما اذیت می‌شوید، می‌توانید از راهکارهای این مقاله برای حل این مشکل استفاده کنید و یا از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

چطور تو برخورد اول جذبش کنم؟

چرا برخورد اول انقدر مهمه؟ اولین برخورد همیشه خیلی خیلی مهمه و می‌تونه تاثیر زیادی روی آینده رابطه داشته باشه؛ به همین دلیل همیشه توصیه می‌شه که اون رو جدی

مطالعه»

دلایل پشت پرده جدایی

در بیشتر موارد طرف مقابل شما برای اتمام رابطه حقیقت رو نمیگه، بعضی مواقع برای جلوگیری از صدمه به احساس شما، عذاب وجدان و یا هر دلیل دیگه‌ای رایج ترین

مطالعه»