اختلاف به دلیل چاقی (شوهرم میگه باید لاغر بشی)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

اختلاف به دلیل چاقی (شوهرم میگه باید لاغر بشی)

چاقی و لاغری به خصوص در خانم‌‎ها از گذشته تا کنون یکی از معیارهای مهم زیبایی بوده است. اینکه در دوران‌های مختلف مد و تبلیغات زیبایی چطور روی این قضیه مانور داده‌اند و چطور شرکت‌های تجاری مختلف در این زمینه محصولات خود را تولید و به بازار عرضه کرده‌اند موضوع بحث ما نیست. در این مقاله می‌خواهیم به یک موضوع مهم که تبدیل به معضلی جدی در برخی از روابط زناشویی شده است بپردازیم. معضل چاقی همسر. اگر خودتان یا همسرتان به اضافه وزن مبتلا هستید و این موضوع باعث تنش در زندگی شما شده است حتما این مقاله را تا آخر بخوانید.

چاقی چیست؟

بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، چاقی به تجمع غیرطبیعی و مازاد چربی در بدن گفته می‌شود. چاقی یک بیماری به حساب می‌آید. برخلاف تصور اکثر افراد که چاقی را ناشی از تنبلی و بی‌ارادگی می‌دانند عوامل زیادی مانند عوامل هورمونی و ژنتیکی در آن دخیل هستند.

تقسیم بندی وزن افراد

  • وزن متناسب: وزن فرد در محدوده‏ سالم متناسب با قد، جنسیت و سن اوست.
  • کمبود وزن (لاغری): وزن فرد کمتر از محدوده‏ سالم متناسب با قد، جنسیت و سن اوست.
  • اضافه‌وزن (چاقی): وزن فرد بالاتر از محدوده سالم متناسب با قد، جنسیت و سن اوست.
  • چاقی بیش از حد (فربگی): وزن فرد خیلی بالاتر از محدوده سالم متناسب با قد، جنسیت و سن اوست.

آثار روانی چاقی


مشکلات اجتماعی

همانطور که گفتیم، اکثر افراد جامعه چاقی را نشانه ضعف و تنبلی فرد چاق می‌دانند. از آن گذشته معمولا چاقی از ملاک‌های زیبایی به شمار نمی‌رود. بنابراین افراد چاق ممکن است با حضور در جمع مشکل داشته باشند. به خصوص در مراسم‌هایی مانند تولد یا عروسی که همه سعی می‌کنند به خودشان رسیده باشند ممکن است دچار شرم شوند. از آن گذشته تحقیقات نشان داده رفتار دیگران در فضاهای اجتماعی مانند تاکسی، مترو یا اتوبوس با فرد چاق ممکن است چالش‌برانگیز باشد. بر اساس آخرین مطالعات روانشناسی فردی که اضافه وزن دارد در کارهای گروهی در محل تحصیل یا کار ممکن است دچار تنش‌هایی درونی باشد که همگروهی را برایش دشوار کند.

مشکلات اعتماد به نفس

افرادی که اضافه‌وزن دارند معمولا بدن و اندام خود را دوست ندارند و گاهی که خودشان را پنهان کنند. افراد چاق ممکن است از این که دیده بشوند، در جمع باشند، صحبت کنند و یا عکس بگیرند دوری کنند. اگر چنین شرایطی داشته باشند قطعا اعتماد به نفس‌شان درگیر موضوع می‌شود و حتی می‌تواند بعضی از فرصت‌ها را از آنها بگیرد.

پایین آمدن شور و نشاط

مطالعات نشان داده‌اند افراد چاق کم‌تر از سایرین احساسات شادی و هیجان‌های مثبت را تجربه می‌کنند. آنها کم‌تر از دیگران پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری، کوه‌نوردی و فعالیت هیجان‌انگیز فیزیکی انجام می‌دهند. کم‌تر به مهمانی‌ها دعوت می‌شوند و زمان بیشتری را در محیط‌هایی که تنها هستند سپری می‌کنند.

  بعد از دعوا چه کار کنیم؟ (نکاتی که باید بعد از دعوا کردن رعایت کنید)

افسردگی و اضطراب

تحقیقات نشان داده افراد چاق 1.5 برابر بيشتر از افراد دیگر درگیر افسردگی هستند. میزان اضطراب نه‌ تنها در افراد چاق بلکه در افرادی که ​​وزن متوسط ​​داشتند، بین 1.19-2.60 درصد بیشتر از افراد لاغر بوده است. شیوع اختلال اضطراب فراگیر، اختلال هراس بدون آگورافوبیا و هراس خاص در بین افراد دارای اضافه وزن و چاق بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مشاهده می‌شود. از طرفی خود افسردگی و اضطراب می‌تواند علتی برای چاقی باشد زیرا این افراد درگیر تغذیه و خواب ناسالم هم می‌شوند.

اختلالات روانپزشکی

  • اختلالات شخصیتی ضد اجتماعی، دوری گزین، وسواس، پارانوئید و اسکیزوئید در بین افراد چاق شایع‌تر از افراد با وزن معمولی است.
  • چاقی شدید با احتمال بیشتر اختلال شخصیت وابسته همراه است.
  • اختلال شخصیت ضد اجتماعی (ASPD) به‌ طور قابل‌ توجهی با اضافه وزن زنان رابطه دارد.
  • چاقی با بالا رفتن میزان اختلال نقص توجه یا بیش فعالی (ADHD) همراه بوده است. کودک مبتلا به ADHD و سایر اختلالات رفتاری مخرب، نسبت به همسالان خود که اختلالات رفتاری ندارند، دارای وزن سنگین‌تری هستند و احتمالاً در بزرگ‌سالی اضافه وزن دارند. همچنین تحریک‌پذیری مرتبط با ADHD ممکن است در پرخوری و چاقی نقش داشته باشد.

اگر همسرم اضافه وزن دارد چه باید بکنم؟


هرگز هرگز هرگز مسخره اش نکنید

همانطور که در بالا توضیح دادیم، فردی که اضافه وزن دارد به اندازه کافی درگیر مشکلات اجتماعی و اعتماد به نفس است شما با مسخره کردنش در واقع نمک روی زخم او می‌پاشید. حتی اگر او اراده کافی برای ورزش و تغذیه سالم را ندارد شما اجازه مسخره کردن او را ندارید. این موضوع به شدت او را از شما دور خواهد کرد و صمیمیت بین‌تان را نابود می‌کند.

هرگز مقایسه اش نکنید

حتی اگر همسری داشته باشید که از لحاظ معیارهای زیبایی مساله‌ای نداشته باشد، مقایسه‌اش با دیگران می‌تواند به یک چالش جدی تبدیل شود چه برسد به اینکه با چاقی دست و پنجه نرم کند. مقایسه کردن همسرتان با دیگران به خصوص در مورد لاغری، خط قرمزتان باشد. این موضوع می تواند باعث استرس و هیجانات بسیار منفی در او شود.

از نظر جنسی به او اعتماد به نفس بدهید

افرادی که درگیر اضافه وزن هستند ممکن است نتوانند در رابطه جنسی اعتماد به نفس کافی داشته باشند. حتما در این مورد کمک‌شان کنید. بعد و قبل از رابطه جنسی حتما معاشقه داشته باشید، از رابطه جنسی و زیبایی‌های همسرتان تعریف کنید و اگر مشکل جنسی چه در کمیت چه در کیفیت رابطه شما وجود داشت آن را برطرف کنید. اگر مشکلات جنسی شما مربوط به چاقی همسرتان بود حتما به او یاداوری کنید این مشکل هر دوی شماست و به او در رفعش کمک می‌کنید.

  شوهر بی‌ حوصله و خسته (شوهرم همیشه بی حال و حوصله است)

دائم به او یادآوری نکنید

یادآوری اضافه وزن برای افراد چاق دردناک است. مثلا در مهمانی‌ها به او نگویید حواست باشه چقد میخوری، وقتی در حال پرخوری هستند همان لحظه مچ آنها را نگیرید، صبر کنید و در یک فرصت مناسب با او صحبت کنید. زمانی که استرس دارند اگر در حال پرخوری بودند سعی کنید استرس‌شان را رفع کنید ولی نگویید باز شروع به خوردن کردی! آنها مثل تمام افراد معمولی گاهی هوس شیرینی یا غذاهای فست فودی و چرب را می‌کنند، هرگز نباید به آنها بگوییم باز هم شروع به خوردن کردی.

برنامه مشترک داشته باشید

برای تغذیه سالم، برنامه مشترک داشته باشید، توقع نداشته باشید او دائم در حال رزیم باشد و شما هرچه دل‌تان می‌خواهد بخورید. با هم یک برنامه صحیح و سالم را پیش بگیرید تا بتواند در کنار شما به یک تغذیه سالم برسد. همین که شما او را همراهی کنید انگیزره بزرگی برای اوست.

در مورد لباس کمکش کنید

افرادی که اضافه وزن دارند گاهی در انتخاب لباس به مشکل می‌خورند. نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نباشید، کمکش کنید لباسش را با سلیقه شما بخرد و بداند برایتان مهم است که او چطور لباس می‌پوشد. حتما لباسی که انتخاب می‌کند را تایید کنید و به او یادآوری کنید چقدر به او می‌آید اما نگویید این خوب است لاغرترت می‌کند!

اگر همسرتان به شما فشار می آورد لاغر شوید چه باید بکنید؟


او را گناه‌کار ندانید

گاهی افرادی که اضافه وزن دارند نسبت به اطرافیان‌شان که به آنها اصرار می‌کنند لاغر شوند جبهه می‌گیرند. ما متوجه احساسات شما هستیم اما آنها را مقصر ندانید. اگر نسبت به اصرار و خواسته آنها خشم دارید، در کمال آرامش احساسات‌تان را برایشان توضیح دهید و بگویید از این حرف‌شان ناراحت می‌شوید اما مقصرشان ندانید.

سعی کنید او را با برنامه‌تان همراه کنید

از همسرتان بخواهید در داشتن برنامه تغذیه صحیح همراه‌تان باشد. سعی کنید یک برنامه تفریحی و منعطف داشته باشید که از انجامش لذت ببرسید. مثلا با یکدیگر غذا درست کنید، مسابقه دویدن بدهید یا نرمش‌های دو نفره انجام دهید. همراه شدن ایشان با شما به هر دوی شما انگیزه می‌دهد و علاوه بر آن صمیمیت بین‌تان را نیز بالا می‌برد.

احساس ضعف نکنید

قرار نیست چون همسرتان به اندام شما ایراد می‌گیرد شما خود را در همه جنبه‌های دیگر ضعیف ببینید، مسئله اضافه وزن می‌تواند برای شما معضل باشد اما این موضوع نباید باعث شود شما قید سایر ملاک‌های زیبایی را بزنید و به خودتان نرسید. احساس ضعف نداشته باشید و این موضوع را با تمام جنبه‌های شخصیتی و رفتاری‌تان قاطی نکنید.

  از دوست شوهرم خوشم میاد (عاشق دوست همسرم شدم)

همه چیز را به چاقی‌تان ربط ندهید

بین هر زن و شوهری اختلاف می‌تواند وجود داشته باشد. اگر مشکل و مسئله‌ای بین‌تان وجود داشت سریع آن را به چاقی‌تان ربط ندهید و تصور نکنید اگر لاغرتر بودید این مشکل بین‌تان وجود نداشت. مسائل را از هم تفکیک کنید و اجازه دهید همسرتان به دور از استرسی که از ناراحت شدن شما دارد حرف‌هایش را بزند.

از مشاور تغذیه کمک بگیرید

خوشبختانه امروزه با وجود روش و تحقیقات پیشرفته به انواع رژیم‌های اصولی و روش‌های کاربردی و بی‌ضرر کاهش وزن دسترسی داریم. حتما از یک مشاور تغذیه کمک بگیرید و یادتان باشید تغییر سبک زندگی زمان بر است. در آن ثابت قدم باشید و ناامید نشوید.

از روانشناس کمک بگیرید

همانطور که گفتیم چالش در هر زندگی می‌تواند وجود داشته باشد. اگر اضافه وزن چالش زندگی شماست و روی روابط زناشویی‌تان سایه انداخته است حتما با یک مشاور صحبت کنید تا با توجه به شرایط رابطه‌تان شما را بهتر راهنمایی کند.

سخن پایانی

چاقی یکی از مشکلات و مشغله‌های ذهنی بسیاری از افراد است که روی جوانب مختلف زندگی و روح و روان‌شان تاثیر منفی می‌گذارد. متاسفانه افرادی که اضافه وزن دارند، ممکن است اعتماد به نفس پایینی داشته باشند و در جمع‌ها نتوانند عملکرد خوب و قوی از خود نشان بدهند. همچنین در زندگی مشترک و رابطه زناشویی‌شان هم ممکن است مشکلاتی ایجاد شود و کیفیت رابطه‌شان پایین بیاید. در این مقاله توضیح دادیم که چگونه می‌توانید به همسرتان در رفع چاقی کمک کنید و چگونه می‌توانید در این مسیر او را همراهی کنید چون رفع کردن اضافه وزن نیاز به انگیزه، امید و تلاش فرد دارد و به علاوه بسیار زیاد به تشویق و حمایت شدن از طرف شما به عنوان همسر، نیاز است تا همسرتان در این مسیر کم نیاورد. هرگز او را تحقیر و مسخره نکنید و اعتماد به نفسش را تضعیف نکنید، بلکه مشوق او باشید. اگر چاقی کیفیت زندگی مشترک و رابطه زناشویی‌تان را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است و مشکلات و اختلافاتی را برای شما ایجاد کرده است، نگران نباشید بلکه در صدد رفع آنها باشید. می‌توانید با صحبت با زوج درمانگران و یا سکس تراپیست‌های همیار عشق، این مسائل را حل کنید و ارتباط خوبی با همسرتان داشته باشید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط