با شوهر سیگاری چه کنیم؟ (آثار مخرب سیگار کشیدن بر روی رابطه زن و شوهر)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

با شوهر سیگاری چه کنیم؟ (آثار مخرب سیگار کشیدن بر روی رابطه زن و شوهر)

برخی از زنان که از سیگار کشیدن شوهرشان خوش‌شان نمی‌آید، از این موضوع به شدت گله‌مند هستند و حتی دوست دارند به همسر خود کمک کنند تا سیگار را ترک کند، اما این کار ممکن است با بحث و دعوا و دلخوری همراه باشد، چرا که ترک کردن سیگار نیز مثل ترک کردن هر عادت بد دیگری بسیار دشوار است و تا زمانی که خودِ فرد نخواهد آن را ترک کند، امکان‌پذیر نخواهد بود. در این مقاله ابتدا دلایل سیگار کشیدن این افراد را توضیح می‌دهیم تا ریشه و علت مشکل شوهرتان را بدانید، سپس به مشکلاتی که سیگار کشیدن در زندگی مشترک ایجاد می‌کند، اشاره می‌کنیم و در آخر چند راهکار به شما می‌دهیم تا به همسرتان کمک کنید این عادت را کاهش دهد و ترک کند.

چرا شوهرم سیگار می‌کشد؟


اعتیاد و وابستگی به نیکوتین

این مورد یکی از شایع‌ترین دلایل سیگار کشیدن افراد است. نیکوتین یکی از موادی است که در تولید سیگار به کار میرود. این ماده روی مغز تاثیر منفی می‌گذارد و بدن را از لحاظ روانی و جسمانی وابسته خود می‌کند. این افراد به نیکوتین اعتیاد دارند و وقتی آن را مصرف نمی‌کنند، دچار بدن درد، ضعف بدنی، خستگی و بی‌حولگی و… می‌شوند. به همین دلیل نمی‌توانند مدت زمان زیادی را تحمل کنند و سیگار نکشند.

داشتن ارتباط نزدیک با سیگار

اغلب افرادی که سیگار می‌کشند، آن را در زمان غم و شادی مصرف می‌کنند و به همین دلیل سیگار را یک دوست و خویشاوند خود می‌دانند که در هر لحظه و هر روی در کنار آنها است، چه در غم و چه در شادی. به دلیل این ارتباط نزدیک، ترک کردن آن دشوارتر می‌شود.

کاهش استرس و اضطراب

سیگار کشیدن، فرد را آرام می‌کند و در فرد هورمون‌هایی را ترشح می‌کند که استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد. به همین دلیل افراد در هنگام غم یا عصبانیت، بیشتر سیگار  می‌کشند.

باورهای اشتباه درباره سیگار کشیدن

برخی از افراد، به خصوص نوجوانان و جوانان که در دوستان و آشنایان هم سن خود و یا در فیلم‌ها می‌بینند که سیگار کشیدن یعنی با کلاس بودن یا یعنی بزرگ شدن و به بلوغ رسیدن، این باورهای اشتباه در ذهن‌شان حک می‌شود و باعث ادامه‌دار شدن مصرف سیگار در آنها می‌شود. برخی از افراد هم می‌گویند:«دنیا دو روزه. لذتش رو ببر. سیگار بکش، نگران نباش.» یا «این همه آدم داره سیگار می‌کشه و تا 90 سالگی زندگی می‌کنن. تو چرا نکشی؟» این حرف‌ها هم باعث می‌شود فرد این اعتیاد را جدی نگیرد و ادامه دهد.

  شوهرم سرکار نمیره (شوهر بیعار و بی کار و بی پول و باری به هر جهت)

وسوسه شدن

بوی سیگار وسوسه‌انگیز است مخصوصا برای افرادی که آن را مصرف می‌کنند. اگر در خانواده کسی باشد که سیگار بکشد، شاید اعضای دیگر آن نیز وسوسه شوند آن را مصرف کنند.

سیگاری بودن شوهر چه تاثیرات منفی روی زندگی مشترک می‌گذارد؟


تماس فیزیکی را کم می‌کند

اگر شما از سیگار کشیدن همسرتان خوش‌تان نیاید، بوی سیگار که روی تن و یا دهان او است، شما را اذیت می‌کند و همین موضوع اجازه نمی‌دهد شما با شوهرتان تماس فیزیکی خوب داشته باشید، دوست داشته باشید او را ببوسید و نوازش کنید چون دائما بوی سیگار می‌دهد. این مشکل می‌تواند صمیمیت بین‌تان را به شدت کاهش دهد و زندگی مشترک و رابطه جنسی‌تان را دچار مشکل کند.

بوی دود در خانه و روی مبلمان و لباس‌های همسرتان، ممکن است شما را عصبانی کند

افرادی که به بوی سیگار حساس هستند، وقتی می‌بینند تمام لباس‌هایشان، صندلی‌ها و مبلمان خانه‌شان بوی سیگار می‌دهد، عصبانی می‌شوند و همین عصبانیت می‌تواند منجر به بحث و دعوای جدی با همسر شود.

شما نیز در معرض بیماری‌های جسمانی قرار می‌گیرید

با سیگار کشیدن شوهر، نه تنها او در معرض خطر بیماری‌های جسمانی قرار می‌گیرد، بلکه شما نیز به دلیل استنشاق دود سیگار، در معرض این بیماری‌ها و آسیب‌های جدی هستید. سیگار کشیدن و استنشاق بوی آن، شما و همسرتان را در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی، تنفسی، گوارشی و انواع سرطان‌ها قرار می‌دهد.

رابطه زناشویی‌تان دچار مشکل می‌شود

سیگار کشیدن باعث می‌شود عروق خونی آسیب ببینند. در حین رابطه جنسی برای نعوظ و انزال، لازم است خون در اندام‌های جنسی جریان زیادی داشته باشد. افرادی که سیگاری هستند و خون رسانی در بدن‌شان دچار مشکل می‌شود، این خون رسانی در هنگام رابطه زناشویی نیز انجام نمی‌شود و شخص دچار اختلال نعوظ و دیرانزالی یا زودانزالی می‌شود. با ایجاد شدن مشکل در رابطه زناشویی، زندگی مشترک‌تان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و آسیب می‌بیند.

اگر شما حامله باشید، سیگار کشیدن همسرتان برای سلامت جنین بسیار مضر

اگر در حین بارداری، همسرتان رعایت نکند و پیش شما سیگار بکشد یا در خانه در معرض دود سیگار باشید، جنین‌تان دچار اختلالات رشدی و تکاملی خواهد شد که سلامت روانی و جسمانی‌اش را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

  مهارت‌هایی که یک زن قبل از ازدواج باید بیاموزد

امید به زندگی شما و شوهرتان کاهش می‌یابد

سیگار کشیدن، طول عمر را کاهش می‌دهد و فرد را دچار بیماری‌های جسمانی جدی می‌کند. در این افراد که کم کم اثرات سیگار را در خود مشاهده می‌کنند، امید به زندگی کاهش می‌یابد. این تاثیر منفی، بر روی همسرشان نیز صدق می‌کند.

چگونه به شوهرم کمک کنم سیگارش را ترک کند؟


سیگار کشیدن شوهرتان را به عشق او نسبت به شما، ربط ندهید

این موضوع را پیش نکشید که اگر شوهرتان سیگار می‌کشد، یعنی شما را دوست ندارد. سیگار کشیدن ربطی به دوست داشتن شما ندارد. اگر بخواهیم بگوییم او سیگار می‌کشد چون کسی را دوست ندارد، درواقع او خودش را دوست ندارد که به خودش این قدر آسیب می‌زند. باجگیری عاطفی را متوقف کنید و با این حرف‌ها او را فریب ندهید که سیگار نکشد چون شاید مدتی به خاطر شما نکشد تا ثابت کند شما را دوست دارد اما وقتی کم بیاورد، دوباره شروع می‌کند.

نگرانی‌هایتان را با شوهرتان در میان بگذارید

اگر نگران سلامتی او، خودتان و فرزندان‌تان هستید، این موارد را بیان کنید تا او احساسات شما را بداند. شاید این موارد به او انگیزه بیشتری برای ترک کردن بدهد.

از او بپرسید چرا سیگار می‌کشد؟

همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم، دلایل مختلفی برای سیگار کشیدن وجود دارد. از همسرتان بپرسید که دلیل و انگیزه او برای سیگار کشیدن چیست؟ اگر به دلیل کسب آرامش است، سعی کنید شما به او این آرامش را بدهید و به او توصیه کنید به روانشناس مراجعه کند تا ریشه استرس و اضطراب‌هایش درمان شوند و آرامیش بیشتری پیدا کند. همچنین ورزش و پیاده‌روی کردن و مدیتیشن انجام دادن نیز به او کمک خواهد کرد. اگر به دلیل اعتیاد به نیکوتین است، به کمک روانشناس می‌توان این اعتیاد را مدیریت و ترک کرد. وقتی شما دلیلش را بدانید، می‌توانید راه حل مناسب را نیز پیدا کنید. اگر در این زمینه می‌خواهید به شوهرتان کمک کنید که آسان‌تر ترک کند و یا به او انگیزه بدهید که ترک کند، می‌توانید با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید.

با هم سبک زندگی سالم را شروع کنید

برای ترک دادن همسرتان، او باید سبک زندگی سالمی را داشته باشد تا از لحاظ تغذیه، تحرک بدنی و… در شرایط خوبی باشد و بتواند سلامت روانی خود را نیز بدست بیاورد و سیگار را ترک کند. سعی کنید غذاهای سالم بپزید، ویتامین به او بدهید، با هم ورزش کنید و… اگر شما هم با او هم قدم شوید، می‌توانید به او انگیزه بیشتری بدهید.

  عاشق دیگری شدن بعد از ازدواج (متاهلم ولی عاشق شدم!)

جایگزین دیگری برای سیگار کشیدن به او پیشنهاد دهید

مثلا اگر خوشحال است و می‌خواهد سیگار بکشد، بهتر است خوشحالی‌اش را با شما تقسیم کند. مثلا یک جشن دو نفره با هم بگیرید و یا رابطه جنسی لذت‌بخشی را داشته باشید تا شادی و انرژی‌اش تخلیه شود، یا اگر ناراحت و عصبانی است و به سمت سیگار می‌رود، به جای آن پیشنهاد دهید که با هم به پیاده‌روی بروید یا با هم به موسیقی آرامش‌بخش گوش دهید.

به شوهرتان پاداش دهید

اگر توانست چند ساعت را بدون سیگار کشیدن تحمل کند، به شوهرتان پاداش بدهید و از او قدردانی کنید. این کار به او لذت می‌دهد تا همچنان این مسیر درست را ادامه بدهد. این پاداش می‌تواند یک خوراکی مورد علاقه باشد یا یک هدیه و یا وسیله‌ای که اخیرا به آن نیاز داشته است یا حتی یک لباس.

صبور باشید

نباید انتظار داشته باشید شوهرتان در دو روز سیگار را کامل کنار بگذارد. حتی اگر روزی یک سیگار را کم کند، کم کم می‌تواند به نتیجه مورد نظرتان برسد. صبور باشید و تحت فشار قرار ندهید.

سخن پایانی

سیگار کشیدن یکی از عادات رفتاری اشتباه است که برخی از مردان و زنان به دلایل مختلف دارند. ترک کردن سیگار دشوار است چون شخص به دلایلی به آن وابسته شده است و عادت کرده است. به دلایلی مثل آرام شدن توسط سیگار کشیدن، نیکوتین که یک ماده اعتیادآور در سیگار است و… اما شما به عنوان همسر مردتان، می‌توانید روی او اثر بگذارید که به کمک توصیه‌های انتهای مقاله، به او کمک کنید سیگار کشیدن را ترک کند اما حواس‌تان باشد که او را تحت فشار قرار ندهید و اصرار نکنید که در مدت کم، ترک کند چون امکان‌پذیر نیست. اگر قصد دارید با استفاده از راهکارهای تخصصی به شوهرتان کمک کنید تا ترک کند، می‌توانید با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید تا بررسی‌های لازم انجام شود و راهکارهای تخصصی موثر به شما ارائه شود.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

جنگ و دعوا با مادر شوهر بد

حسود، حرف مفت زن، غیبت کن، پررو، پرتوقع، کثیف، مزاحم؛ کینه ای، نفهم، نمک نشناس، ایرادگیر، بدجنس، بدذات، دروغگو، خراب، دورو، زبون نهم، زبون دراز، پدرسوخته، وحشی، نخود هر آش،

مطالعه»