ازدواج با دختر یا پسر سرطانی (ازدواج با فرد مبتلا به سرطان خون)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

ازدواج با دختر یا پسر سرطانی (ازدواج با فرد مبتلا به سرطان خون)

سرطان یکی از بیماری‌هایی است که درمان آن سخت و زمان بر است و البته برخی از افرادی که به سرطان مبتلا می‌شوند ممکن است فوت کنند و نتوانند این روند درمانی سخت را تحمل کنند. افرادی که سرطان دارند، از لحاظ روحی و روانی نیز دچار مشکل می‌شوند و اغلب ممکن است افسرده و بسیار تحریک‌پذیر شوند، البته داروهای شیمی درمانی نیز بر روی خلق و خو تاثیر منفی می‌گذارد. اگر با یک شخص سرطانی آشنا شدید و قصد دارید با او ازدواج کنید، لازم است به نکاتی توجه داشته باشید و خوب فکر کنید و بعد تصمیم نهایی‌تان را بگیرید تا در زندگی مشترک دچار مشکل نشوید. در این مقاله ابتدا درباره انواع سرطان‌ها و روش‌های درمانی آنها توضیح مختصری می‌دهیم و سپس می‌پردازیم به مشکلاتی که ممکن است در ازدواج با یک شخص سرطانی داشته باشید و اینکه چگونه می‌توانید زندگی مشترک خوبی را با او بسازید.

سرطان چیست؟

سرطان به مجموعه‌ای از بیماری‌هایی گفته می‌شود که در آن سلول‌های آن منطقه بدون وقفه مدام رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند و حتی ممکن است به نواحی اطراف نیز منتقل شوند و گسترش پیدا کنند.

انواع سرطان‌ها کدام‌اند؟


سرطان مغز

با افزایش سن، ابتلا به سرطان مغز نیز بیشتر می‌شود، البته وراثت نیز در آن نقش دارد. برخی از تومورهای بدخیم، منجر به سرطان مغز می‌شوند.

سرطان چشم

سرطان چشم در کودکان و بزرگسالان شایع است و به سن و عوامل ناشناخته دیگر مربوط است.

سرطان حنجره

سیگار کشیدن، مصرف نوشیدنی‌های الکلی، داشتن سابقه در سایر سرطان‌ها، استنشاق مداوم اسید سولفوریک، نیکل و آزبست از عوامل ایجاد این سرطان هستند. این نوع سرطان در مردان شایع‌تر است و در افراد بالای 55 سال بیشتر دیده می‌شود.

سرطان دهان

مصرف دخانیات، جویدن تنباکو، نور خورشید و الکل از عوامل ایجادکننده این سرطان هستند. معمولا افراد بالای 40 سال بیشتر به آن مبتلا می‌شوند.

سرطان تیروئید

دلایل آن معمولا وراثت و زیاد در معرض اشعه ایکس قرار گرفتن است. در زنان بیشتر دهه‌های 40 و 50 زندگی و در مردان بیشتر در دهه‌های 60 و 70 زندگی دیده می‌شود.

سرطان روده

چاقی، مصرف الکل، پولیپ، استفاده از دخانیات و مصرف زیاد غذاهای پرچرب از علل آن هستند. بعد از 50 سالگی، احتمال بروز آن بیشتر است. احتمال بروز آن در زنان کمتر از مردان است اما در کل این نوع سرطان جزء سه سرطان شایع در جهان است.

سرطان تخمدان

وراثت، مصرف غذاهای پرچرب، یائسگی، بلوغ زودرس و مصرف زیاد قرص‌های ضدبارداری از علل ایجاد آن هستند. شایع‌ترین سن ابتلا به این نوع سرطان از سن 40 تا 50 سالگی است.

سرطان بیضه

وراثت و فتق در کشاله ران از علل ایجاد این نوع سرطان هستند. مردان 20 تا 35 ساله، بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند.

سرطان مثانه

از دلایل ایجاد این سرطان می‌توان به استعمال دخانیات و وراثت اشاره کرد. بیشتر افراد در سن 65 سالگی به این سرطان مبتلا می‌شوند.

سرطان پروستات

وراثت، چاقی و سوازک که نوعی بیماری مقاربتی است، از دلایل آن هستند.

سرطان رحم

چاقی، دیابت، فشار خون بالا، نازایی، نامنظم بودن عادت ماهانه، یائسگی دیررس و ابتلا به سرطان‌های دیگر از عوامل ایجادکننده این نوع سرطان هستند. این سرطان بیشتر در افراد بالای 50 سال دیده می‌شود.

سرطان دهانه رحم

سیگار کشیدن، ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، استفاده زیاد از قرص‌های ضدبارداری، شروع رابطه جنسی از سن پایین و ویروس می‌تواند عامل ایجاد این سرطان باشد. زنانی که در دوران باروری هستند بیشتر به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند. درواقع سرطان دهانه رحم قبل از یائسگی رایج‌تر است.

  چطور خواستگار زیاد داشته باشم؟ (روش‌های‌ جذب خواستگار بیشتر)

سرطان پانکراس

 عوامل ایجاد سرطان پانکراس، چاقی، استعمال دخانیات، دیابت، ژنتیک، آسیب‌دیدگی کبد و التهاب شدید پانکراس هستند. به ندرت در سنین کمتر از 40 سالگی دیده می‌شود و اغلب افراد بالای 70 سال به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند.

سرطان معده

سوءتغذیه، مصرف زیاد غذاهای پرچرب، شور و غذاهای آماده، عفونت به باکتری هلیکوباکتری، زخم معده، ورم معده، مصرف سیگار، مصرف نوشیدنی‌های الکلی و وراثت از عوامل ایجاد این نوع سرطان هستند. سرطان معده معمولا در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود.

سرطان کیسه صفرا

چاقی، وراثت و قرار گرفتن زیاد در معرض مواد شیمیایی از عوامل ایجادکننده آن هستند. در افراد بالای 60 سال شایع‌تر است و در زنان شیوع بیشتری دارد.

سرطان کلیه

استعمال دخانیات، چاقی، فشار خون بالا، دیالیز طولانی‌مدت، تماس با برخی مواد شیمیایی می‌توانند در ایجاد این نوع سرطان نقش داشته باشند. سرطان کلیه در مردان شایع‌تر است و بیشتر افراد بالای 40 سال درگیر آن می‌شوند.

سرطان کبد

هپاتیت سی، هپاتیت مزمن، سیروز کبدی، چاقی، بیماری ذخیره‌ای آهن، مصرف زیاد الکل و دیابت، از علل آن هستند. این سرطان در مردان شایع‌تر است.

سرطان پستان

نازایی، بلوغ زودرس، یائسگی دیررس و چاقی پس از یائسگی از عوامل آن هستند. این سرطان معمولا در سن 40 تا 50 سالگی ایجاد می‌شود و شایع‌ترین نوع سرطان در بین زنان ایرانی است.

سرطان ریه

آلودگی هوا، استعمال دخانیات، وراثت و در معرض برخی از مواد شیمیایی و دودهای مضر بودن، می‌تواند درصد ابتلا به این سرطان را افزایش دهد. در کل جهان، سرطان ریه شایع‌ترین دلیل مرگ و میر شناخته شده است.

سرطان استخوان

وراثت، برخی مواد شیمیایی و ویروس از عوامل ایجادکننده آن هستند. این سرطان در بزرگسالان و کودکان دیده می‌شود اما در مردان شایع‌تر است.

سرطان خون

برخی مواد شیمیایی و وراثت در ایجاد سرطان خون نقش دارند. سرطان خون هم در بزرگسالان و هم در کودکان دیده می‌شود.

سرطان پوست

آفتاب سوختگی، قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید، وراثت، ضعف سیستم ایمنی و قرار گرفتن در معرض اشعه‌های مضر، از عوامل ایجادکننده آن هستند. این سرطان در همه گروه‌های سنی دیده می‌شود.

روش‌های درمانی سرطان

  • جراحی (برداشتن ناحیه‌ای که دچار سرطان شده است یا پاک کردن آن اندام از  سلول‌های سرطانی)
  • رادیوتراپی
  • شیمی درمانی
  • ایمونوتراپی
  • هورمون تراپی

مشکلات ازدواج با بیمار سرطانی


مشکلات ارتباطی

همانطور که در بخش اول مقاله نیز به این موضوع اشاره کردیم، سرطان بیماری دشواری است مخصوصا اگر دیر تشخیص داده شود و درمان دیر آغاز شده باشد و سن شخص نیز بالا باشد، بنابراین شخص بیمار ممکن است حالت افسرده و بی‌حوصله داشته باشد و گاهی واقعا حوصله هیچ کاری را نداشته باشد، تحریک‌پذیر و عصبی باشد. با این توضیح، ارتباطات زن و شوهر گاهی ممکن است بسیار تلخ باشد یا یکی از زوجین احساس کند که نادیده گرفته می‌شود و نیازهایش پاسخ داده نمیشوند. درواقع بی‌حصلگی‌ها و حالات روحی و روانی شخص سرطانی، می‌تواند برای دیگری آزاردهنده باشد مخصوصا اگر بسیار تکرارشونده باشد. بنابراین یکی از مشکلات رایج، مشکلات ارتباطی است.

مسائل مالی

روند درمانی سرطان در بسیاری از موارد بسیار پرهزینه است، بنابراین شما باید بتوانید بعد از ازدواج نیز از پسِ فشار مالی این نوع درمان‌ها بر بیایید و علاوه بر این ممکن است روند درمان به جایی برسد که دیگر شخص نتواند سر کار برود و مثل قبل فعالیتش را ادامه دهد، در این صورت تمام بار و فشار مالی بر دوش‌های شما خواهد بود. بررسی کنید که اگر قرار باشد تنها فرد شاغل خانه فقط شما باشید، آیا می‌توانید از پس هزینه‌های همیشگی زندگی روزمره و هزینه‌های درمان سرطان بر بیایید یا خیر؟ این فشار کاری و مالی، شما را خسته و افسرده نخواهد کرد؟ آیا روحیه شما کشش این همه فشار را دارد؟

  ازدواج با مرد یا زن سیگاری (چگونه افراد سیگاری را ترک دهیم؟)

رسیدگی به شخص بیمار

افراد سرطانی در خانه نیز به رسیدگی زیادی نیاز دارند. برخی از آنها به قدری ضعیف می‌شوند که دیگر خودشان کار خاصی نمی‌توانند انجام دهند و همه یا اکثر کارها را خانواده یا همسرشان باید انجام دهد. آیا در این صورت شما می‌توانید به صورت تمام وقت از او مواظبت کنید و هم کار کنید و کارهای خانه را هم انجام دهید؟

بچه‌دار شدن سخت یا غیرممکن خواهد بود

اگر خانم سرطان داشته باشد، شاید پزشک به دلیل ضعف عمومی بدن و مشکلات دیگر، اجازه بارداری را به او ندهد. اگر هم مرد سرطان داشته باشد و خانم بخواهد باردار شود، باید چند مورد بررسی شود. اول اینکه باید از طریق آزمایش‌های خاصی مشخص شود که آیا سرطان شوهرتان وراثتی است و احتمال انتقال این ژن به بچه نیز وجود دارد یا خیر؟ اگر جواب منفی است، آیا شما با توجه به شرایط شوهرتان، می‌توانید هم باردار شوید، هم از او نگهداری کنید و هم شاغل باشید یا کارهای خانه را مدیریت کنید؟ همه جوانب باید بررسی شوند و سپس در صورت خوب بودن شرایط، بارداری با تایید پزشک اتفاق بیفتد.

وضعیت بیمار

یکی از مواردی که باید قبل از ازدواج چک کنید و از پزشک او بپرسید، وضعیت و شدت بیماری او است. اگر شدت بیماری طوری باشد که دیگر پزشکان قطع امید کرده باشند و خود بیمار نیز حال بدی داشته باشد و انگیزه‌اش نداشته باشد، ازدواج کردن توصیه نمی‌شود چون در این صورت در زندگی مشترک به جای اینکه لذت ببرید و روزهای خوبی را داشته باشید، مدام باید نگران حال همسرتان باشید، از او مراقبت کنید و کم کم نقش‌تان از همسر بودن به پرستار و درمانگر بودن او تغییر کند. در آخر نیز اگر روند درمان خوب پیش نرود، شما سرخورده و افسرده خواهید شد.

توصیه‌هایی برای بهبود ارتباط و زندگی مشترک با بیمار سرطانی


مثبت‌اندیشی افراطی را کنار بگذارید

برخی از افراد در مقابل بیماران سرطانی خودشان را بسیار مثبت‌اندیش و شاد نشان می‌دهند با این هدف که روحیه شخص بالا برود اما اگر در این کار افراط کنید یا زمانی که شخص بیمار حال بدی دارد، در می‌کشد یا به شدت ناامید است شما مدام مثبت‌اندیش و پرانرژی باشید، شخص بیشتر حالش بد می‌شود و احساس می‌کند که شما اصلا هیچ درک و همدلی با او ندارید. البته منظورمان این نیست که در شرایط سخت شما هم ناامید و غمگین باشید اما در شاد یا غمگین بودن افراط نکنید، به حرف‌های او گوش دهید و سعی کنید درک و همدلی داشته باشید. بهتر است از او بپرسید که در آن شرایط چه کاری می‌توانید برایش انجام دهید و چه چیزی حالش را خوب می‌کند تا دقیقا بدانید که به چه چیزی نیاز دارد و چه خواسته‌ای از شما دارد.

اجازه دهید در حد توانش کار انجام دهد

همه کارهایش را شما انجام ندهید. این کار و سلب مسئولیت از او باعث می‌شود او این گونه برداشت کند که دیگر ناتوان شده است و پایان زندگی‌اش فرا رسیده است که دیگر قادر به انجام دادن هیچ کاری نیست. با کم شدن اعتماد به نفسش، روحیه‌اش بدتر می‌شود. بنابراین اجازه دهید در حد توان کارهایش را خودش انجام دهد و حتی گاهی برای انجام دادن کارهای خانه از او کمک بگیرید تا احساس مفید بودن کند و روحیه‌اش حفظ شود.

  نشانه‌های مرد هوس‌باز، تنوع‌طلب و فریبکار

با او همراه شوید

افراد سرطانی سبک زندگی سالم‌تری را باید داشته باشند. شما نیز با هم همراه باشید، با هم ورزش یا پیاده‌روی کنید، تغذیه سالم داشته باشید و با هم مدیتیشن کنید. همراه شدن شما با او، انگیزه و روحیه‌اش را بالا خواهد برد.

به او عشق بورزید

بدون قید و شرط به او عشق بورزید و از زیبایی درون و ظاهرش تعریف کنید تا او باور کند که در آن شرایط، هنوز هم برای شما زیبا، جذاب و خاص است. عشق و احساس خوب، می‌تواند در بهبود بیماری او موثر واقع شود.

در روند درمانی‌اش، در کنارش باشید

زمانی که برای شیمی درمانی به بیمارستان می‌رود یا باید چکاپ و آزمایشی را انجام دهد، او را تنها نگذارید و همراهش باشید.

زندگی عادی و طبیعی خود را در کنار هم داشته باشید

درست است که بیماران سرطانی به مراقبت نیاز دارند و ممکن است زندگی‌تان با سایر زوجین تفاوت‌هایی داشته باشد اما سعی کنید زندگی‌تان را به صورت عادی مثل زوج‌های دیگر ادامه دهید تا او هم احساس نکند که بیماری‌اش مانع از لذت بردن از زندگی و رابطه می‌شود. رابطه جنسی، خنده و شوخی و هر کاری را که سایر زوجین انجام می‌دهند را شما هم در رابطه‌تان داشته باشید.

از دیگران هم کمک بگیرید

گاهی از خانواده همسرتان نیز برای مراقبت از او کمک بگیرید و همه بار و فشار را به تنهایی به دوش نکشید تا انرژی کافی برای برخورد خوب با همسرتان را داشته باشید.

سخن پایانی

سرطان یکی از بیماری‌های سختی است که هم برای بیمار دشوار است و هم برای اطرافیان او. در ابتدای مقاله انواع سرطان‌ها و علل آن را توضیح دادیم و سپس به مشکلات ازدواج با بیماران سرطانی را توضیح دادیم. مشکلاتی مثل مسائل و فشار مالی، دشوار ارتباط با آنها در برخی از روزهایی که حال روحی و روانی خوبی ندارند، نگهداری و مراقبت از آنها، بر آمدن از هزینه‌های زیاد درمان سرطان و سایر مشکلاتی که در مقاله توضیح دادیم، از جمله مشکلات و چالش‌های ازدواج با بیمار سرطانی است، البته در کنار مشکلات، شما می‌توانید با راهکارهایی که در قسمت انتهایی مقاله برایتان توضیح دادیم، زندگی مشترک خوبی را در کنار هم داشته باشید و بتوانید با هم بر این بیماری سخت غلبه کنید. با توجه به اینکه قبل از ازدواج باید در انتخاب‌تان دقت زیادی داشته باشید و جوانب مختلف امر را به خوبی بسنجید، در هنگام ازدواج کردن با شخص بیماری که سرطان دارد نیز علاوه بر این، باید بیشتر درباره مسائل و مشکلات احتمالی فکر کنید و سپس تصمیم نهایی را بگیرید. هرگز براساس ترحم و دلسوزی، شخصی را برای ازدواج انتخاب نکنید. توصیه می‌کنیم برای اینکه از انتخاب‌تان مطمئن شوید و از مشکلات و چالش‌های احتمالی در زندگی مشترک مطلع شوید، و مشاور به شما راهکارهای درست برای مواجهه با این مشکلات و حل آنها را بدهد، در جلسات مشاوره پیش از ازدواج همیار عشق شرکت کنید تا ازدواج موفق و ماندگار داشته باشید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط