ترک خودارضایی ( مشاوره درمان استمنا و جق زدن)
یکی از نیازهای طبیعی که در هر موجود زنده وجود دارد، نیاز جنسی است. این نیاز مانند گرسنگی و تشنگی و حتی قویتر از آن است. برخی از افراد به وسیله خودارضایی (جلق زدن یا جق زدن) این نیاز جنسی را برطرف میکنند و گاهی بعد از انجام این کار، احساس گناه و شرم زیادی پیدا میکنند حتی برخی از اوقات فرد از بدن خود بیزار میشود. اما باید بدانیم چه زمانی خودارضایی یک بیماری تلقی میشود و اختلال ایجاد میکند؟ در این مقاله قصد داریم که به صورت کاملاً علمی از علتهای بوجودآمدن و انجام خودارضایی در افراد صحبت کنیم و همچنین راههایی که به شما کمک میکند تا با کمترین میزان آسیب، این عمل را ترک کنید. قطعاً همراهی یک مشاور در این مسیر به شما کمک میکند تا خوارضایی را ترک کنید.
فهرست مطالب
- 1 علتهای انجام خودارضایی
- 2 عوارض خودارضایی چیست؟
- 3 مشاوران رادیو عشق چه اقدامی برای درمان خودارضایی شما انجام میدهند؟
- 4 توصیههای عمومی برای درمان خودارضایی
- 5 سوالات رایج درباره خودارضایی
- 5.1 1.خودارضایی کل زندگیمو مختل کرده، چیکارکنم؟
- 5.2 2.بعد از خودارضایی عذاب وجدان میگیرم، چیکار کنم؟
- 5.3 3.خودارضایی باعث ناباروری و زودانزالی میشه؟
- 5.4 4.اگر به خودارضایی اعتیاد پیدا کرده باشم، قابل درمانه؟
- 5.5 5.اگر دردوره مجردی معتاد به خودارضایی باشم، در ازدواجم اثر میذاره؟
- 5.6 6.خودارضایی با دعا قابل درمانه؟
- 5.7 7.بقیه میفهمن من خودارضایی می کنم؟
علتهای انجام خودارضایی
در این بخش به علتهایی که باعث ایجاد خودارضایی میشوند، میپردازیم. این علتها میتوانند به صورت مجزا برای انجام خودارضایی کافی باشد اما گاهی مجموعه علتهایی وجود دارد که منجر به انجام خودارضایی میشود. برای اینکه مطلع باشید که چرا این عمل انجام میشود، بهتر است ابتدا دلایل زیر را مطالعه کنید، شاید علت انجام خودارضایی برای شما نیز یکی از دلایل زیر باشد و سپس متوجه شوید که جسم و روان شما، نیاز به بررسی بیشتری دارد.
کنجکاوی جنسی
اگر شما پدر و مادر کودکی هستید که متوجه شدید او خودارضایی میکند، باید بدانید که کودکان در سنین 5 سالگی به بعد با توجه به سن رشدشان کنجکاوی جنسی دارند و در حال کشف بدن خود هستند. عوامل زیادی باعث میشود که برای رفع این کنجکاوی به بررسی بدن خود مشغول شوند. زمانی باید از این مسأله نگران باشید که کودک به صورت دائمی مشغول بررسی بدنش باشد و حتی بعد از اینکه حواس او را پرت میکنید باز هم مشغول کار خودش میشود و اصلاً توجهی به اطراف ندارد. نگرانی شما طبیعی است و شاید سوال برایتان پیش بیاید که چه موقع باید برای این اتفاق به روانشناس کودک مراجعه کنم؟
یکی از بدترین واکنشهایی که والدین زمانی که متوجه میشوند کودک مشغول کنجکاوی جنسی است، این است که کودک را به شدت تنبیه میکنند و یا این نیاز را سرکوب میکنند. همانطور که اشاره شد نیاز جنسی یک نیاز طبیعی در همه موجودات زنده است، بنابراین به جای سرکوب کردن این نیاز که تبعات مخربی دارد، به کمک روانشناسان کودک در رادیوعشق مهارت رفتار با کودک زمانیکه این اقدام را انجام میدهد را یاد بگیرید.
مشاهده رابطه زناشویی والدین
گاهی به دلایلی فرزندتان ممکن است شاهد رابطه زناشویی شما و همسرتان باشد. این دلایل میتواند براثر کوچک بودن منزل، نداشتن اتاق خواب جداگانه، وابستگی فرزندتان به خوابیدن کنار شما و یا سهلانگاری باشد. این اتفاق میتواند اثرات روانی و یا حتی جسمانی مانند شب ادراری، ترس از پدر، ترس از خواب روی فرزندتان داشته باشد. حتی این اتفاق برای والدین هم اثرات روانی و ترس زیادی را بوجود میآورد و گاهی منجر به بحث و سرد شدن رابطه عاطفی میشود. اما یکی از اتفاقاتی که ممکن است بعد از دیدن رابطه زناشویی شما برای فرزندتان بوجود بیاید، آغاز کنجکاوی و نیاز به تجربه کردن لذت جنسی باشد و همین مسأله مقدمهای برای انجام خودارضایی در آینده نزدیک میشود.
بعد از این اتفاق و دیدن رابطه زناشویی شما توسط فرزندتان، مطمئناً اضطراب زیادی به شما وارد میشود و ممکن است خود را سرزنش کنید که چرا مراقب نبودید و فرزندتان این رابطه را دیده است. مهمترین کار این است که بلافاصله پس از این اتفاق بدون اضطراب ابتدا بدن خود را بپوشانید و سپس فرزند خود را در آغوش بگیرید. اگر او سوالی بابت اتفاقی که دیده است از شما پرسید، به او بگویید اینکار اصلاً به معنی خشونت بین پدر و مادر نیست و هر زمان که تو ازدواج کردی برای نشان دادن عشق و علاقهات میتوانی فرد مورد علاقهات را در آغوش بکشی.
اگر فرزندتان شروع به انجام رفتارهای پرخاشگرایانه کرد و یا از پدر و مادر دوری کرد، به شما پیشنهاد میکنیم برای بررسی بیشتر انچه در ذهن فرزندتان میگذرد، حتماً از روانشناس کودک نوبت مشاوره دریافت کنید.
تشویق همسالان و محیط
در دوره نوجوانی مهمترین تغییری که در نوجوان بوجود میآید این است که علاوه بر خانواده، با افراد جدیدی مثل دوستان و همسالان خود آشنا میشود و ارتباط برقرار میکند. این ارتباط حق طبیعی اوست. همسالان در دوره نوجوانی اثر فراوانی روی انتخاب رفتارهای فرد دارند و تشویقهای همسالان به انجام خودارضایی میتواند نوجوان را تحریک کند تا این کار را انجام دهد. بنابراین در دوره نوجوانی باید مراقب ارتباطهایی که نوجوان با دوستانش برقرار میکند باشید. این مراقب باید کاملاً همراه با مهربانی و درک کردن شرایط سن نوجوانتان باشد.
اضطراب
یکی از مهمترین دلایل علمی که باعث انجام خودارضایی میشود،داشتن اضطراب است. اما اضطراب به چه شکل باعث خودارضایی میشود؟ زمانی که شما تحت فشارهای مختلفی در زندگی قرار میگیرید، اضطراب را قطعاً تجربه میکنید. حالا اگر توانایی کنار آمدن با این اضطراب و مدیریت آن را نداشته باشید، ممکن است به شکلهای مختلفی این اضطراب را تخلیه کنید. مثلاً برخی از افراد شروع به مصرف مواد مخدر میکنند. یکی از این واکنشها در برابر اضطراب، انجام خودارضایی است. اما بعد از انجام خودارضایی با وجود کاهشِ تنشِ موقتی، احساس گناه و یا شرم باعث میشود که مجدداً اضطراب بالا برود و خودارضایی تبدیل به یک عادت رفتاری میشود و دائماً ادامه پیدا میکند. این چرخه زمانی متوقف میشود که شما برای کاهش اضطراب خود به جای روی آوردن به خودارضایی به رفتارهای سالمی مشغول شوید و در فرصت مناسب شروع به حل مسأله کنید.
عدم رضایت جنسی در رابطه زناشویی
طبق پژوهشهای مختلفی که در زمینه زوجدرمانی و سکستراپی انجام شده است، یکی از مهمترین دلایل انجام خودارضایی در مردان و یا زنان متأهل، عدم رضایت از رابطه زناشویی است. اشاره کردیم که نیاز جنسی یک نیاز کاملاً طبیعی در همه موجودات است و زمانی که فرد پس از ازدواج از رابطه زناشویی خود رضایت نداشته باشد و متاسفانه به جای اینکه به سمت حل کردن این مشکل با همسرش برود، اقدام به خودارضایی میکند. این نارضایتی دلایل مختلفی دارد، برای مثال: فردی که در دوره مجردی به خودارضایی وابسته بوده و حالا که آن میزان رضایت جنسی را تجربه نمیکند، آن عادت رفتاری مجدداً شروع میکند یا ممکن است از اندام همسر خود رضایت نداشته باشد، همسرش در دسترس نباشد و یا به خاطر اتفاقاتی مانند باردار شدن و یا حضور فرزند نتوانند همدیگر را ارضا کنند، دست به خودارضایی میزنند. گاهی هم زودانزال بودن همسر اختلال در نعوظ ، چاقی و عدم رعایت بهداشت باعث میشود که طرف مقابل رضایتی از انجام رابطه جنسی نداشته باشد و همین مسئله باعث انجام خودارضایی شود.
مهمترین اقدام برای درمان نارضایتی جنسی رجوع به سکستراپ است. در سکستراپی بررسی وجود اختلال جنسی مهم است. هدف از سکستراپی این است که شما و همسرتان چگونه رضایت جنسی بهتری را تجربه کنید و مسائل جنسی که بینتان بوجود آمده است را حل کنید. برای مطالعه بیشتر میتوانید مقاله «سکستراپی و مشاوره جنسی برای درمان مشکلات جنسی و زناشویی» را بخوانید.
اختلال وسواس
وسواس یعنی انجام یک عمل یا رفتار که برای انجام آن شما دچار اجبار باشید و اگر آن رفتار خاص را انجام ندهید، حالتان بسیار بد میشود و یا دائماً فکرتان مشغول میشود که چه زمانی آن را انجام دهید. گاهی به علت وجود یک اختلال مانند وسواس، ممکن است فرد به سمت خودارضایی تمایل پیدا کند. تحقیقات زیادی به رابطه بین وسواس و خودارضایی اشاره کردهاند. در واقع اگر شما برای انجام مکرر خودارضایی دچار اجبار شوید و اگر در همانلحظه خودارضایی نکنید، دچار تنش میشوید و حالتان بد میشود، شما به وسواس خودارضایی دچار شدید.
عوارض خودارضایی چیست؟
درباره عوارض خودارضایی تحقیقات علمی زیادی انجام شده است که در ادامه به تعدادی از این عوارض اشاره میکنیم:
مشکلات جنسی مانند زودانزلی و دیرانزالی
یکی از عوارضی که خودارضایی دارد، مشکلات مربوط به رابطه جنسی و انزال است. وقتی فرد بوسیله دیدن فیلم و یا یک وسیله تحریک میشود و شروع به خودارضایی میکند، دائماً منتظر است که تحریک بشود تا بتواند ارضا شود. برخی از افراد برای تحریک شدن به مرور نیاز دارند تا صحنههای بیشتر و جدیدتری را ببینند و برخی دیگر برعکس به محض دیدن کوچکترین تصویر تحریک آمیزی به انزال میرسند. بنابراین یکی از عوارض مهم خودارضایی تغییر در محرکهایی است که مغز به غده هیپوفیز میرساند تا فرد به انزال برسد. قطعاً زودانزالی و دیرانزالی میتواند رویکیفیت رابطه جنسی فرد با همسرش اثر مخربی برجای بگذارد.
ضعف در کارکرد اسپرم و تخمک
از دیگر عوارض خودارضایی ضعف در کارکرد اسپرم در مردان و تخمک در زنان است. زمانی که زوجین بخواهند برای بچهدار شدن اقدام کند، میزان و کیفیت اسپرم در آقایان و همچنین کارکردهای تخمک در زنان مورد بررسی قرار میگیرد. اگر فرد به صورت مکرر مشغول خودارضایی باشد، کیفیت اسپرم مناسب برای بارور کردن نیست و تخمکهای زن نیز میتواند دچار تنبلی و یا کیست شود.
مشکلات خلقی
اگر خودارضایی به شکل یک عادت رفتاری انجام شود، به مرور مشکلات خلقی مانند افسردگی و یا اضطراب، خودش را نشان میدهد. در واقع فرد پس از خودارضایی برای چند لحظه احساس آرامش میکند اما با فکر کردنهای مکرر بعد از آن که میتواند ناشی از خجالت، احساس گناه و یا نگرانی برای جسم باشد، به شدت بهم میریزد و ممکن است حتی روی رفتارش با دیگران هم اثر بگذارد.
مشکلات جسمانی دیگر
شل شدگی آلت تناسلی در مردان، درد کشاله ران و تخمدان از عوارض دیگر خودارضایی است که میتواند در آینده فرد اثرگذار باشد.
مشاوران رادیو عشق چه اقدامی برای درمان خودارضایی شما انجام میدهند؟
اگر خودارضایی عملکرد زندگی شما را مختل کرده باشد، مشاوران رادیوعشق در ابتدا دلیل اینکه چرا شما به خودارضایی روی آوردید را بررسی میکنند. کشف این دلایل بسیار مهم است، چراکه برای درمان این مسأله مشاور نیاز دارد که بداند آنچه باعث ادامه و عادت به خودارضایی در شما شده است چیست. در واقع وقتی یک رفتار به صورت رفتار درمیآید، باید دلیل تداوم آن رفتار را بررسی کرد. پس از کشف این دلایل نیاز است تا شما برنامه روتین زندگی خود را به مشاور بگویید مثلاً چه زمانهایی بیشتر دست به خودارضایی میزنید، چندبار در طی یک هفته این اتفاق میافتد و هربار بعد از انجام خودارضایی چه احساسی به شما دست میدهد، مثلاً احساس گناه میکنید یا نسبت به این عمل حس خاصی ندارید. درواقع باید مشخص شود که آیا شما به انجام آن اعتیاد پیدا کردهاید یا خیر. وقتی این جزئیات مشخص شد، مشاور به شما کمک میکند تا قدم به قدم این عادت را ترک کنید.
توصیههای عمومی برای درمان خودارضایی
کمکم وارد مسیر ترک خودارضایی شوید
وقتی یک رفتار به شکل عادت درمیآید و یا نسبت به انجام آن وسواس پیدا میکنیم، ترک ناگهانی و یکباره آن بسیار سخت به نظر میآید. در واقع وقتی خودارضایی به شکل اعتیاد ادامه پیدا میکند، مانند درمان همه مدل اعتیادها، باید کمکم وارد مسیر ترک شد.در این مسیر هدف مشاور این است که تعداد دفعات خودارضایی را پایین بیاورد. مثلاً اگر شما هفتهای 8 بار خودارضایی داشتید، تعدادش را به 5 کاهش دهد و آرام آرام همان 5 بار هم کاهش پیدا کند.
ورزش کنید
یکی از توصیههای مهم برای تخلیه هیجانهای شدید مانند اضطراب و غم، داشتن برنامهای منظم برای ورزش کردن است. ورزش کردن علاوه بر فایدههای جسمانی مانند تناسب اندام و دوری از بیماریهای مختلف این است که مقاومت شما در برابر اضطراب و تنشهای روزمره زندگی بالا میبرد. همانطور که اشاره شد یکی از دلایل انجام خودارضایی کردن، اضطراب ناشی از تنشها و نگرانیهای روزمره است که تبدیل به عادت و اعتیاد میشود. پس شما با انجام دادن ورزش خود را در برابر وسوسهها و تحریک برای انجام خودارضایی بیمه میکنید.
فیلم و عکسهای تحریکآمیز را از خود دور کنید
هرآنچه که باعث تحریک مداوم شما میشود مانند دیدن فیلمهای مستجهن و عکسهای تحریک آمیز را از خود دور کنید و راه دسترسی خود را به آن قطع کنید. یکی از دلایل نارضایتی زوجین از هم، عادت همسر به دیدن فیلمهای مستجهن است که اثرات مخرب زیادی روی زوج و روابط آنها میگذارد. مشاور به شما کمک میکند تا بتوانید این فیلمها را دور بریزید و یا از دسترس خود خارج کنید.
سعی کنید تنها نمانید و فعال باشید
شما باید زمانهایی که بیشترین تمایل را برای انجام خودارضایی دارید را مشخص کنید. اگر شما وقتی که تنها هستید، تمایلاتتان به انجام خودارضایی بیشتر میشود، سعی کنید تا حد ممکن تنها نمانید و ارتباطهای سالم خودتان را با دوستان و اطرافیان بیشتر کنید. یکی از نشانههای سلامت روان داشتن مهارتهای ارتباطی است که معمولاً به خاطر وجود داشتن شرم و عذابوجدان ناشی از خودارضایی، ممکن است فرد از جمع دوری کند چراکه خود را انسان بدی میداند. بنابراین باید برای جلوگیری از تقویت تمایل شما به خودارضایی، این مهارتها را یاد بگیرید. همچنین یادگیری یک هنر و یا مهارت جدید که شما را سرگرم کند و حتی به درآمد شما اضافه کند نیز توصیه میشود.
لباسهای تنگ و چسبان نپوشید
پوشش شما نیز میتواند محرکی برای انجام خودارضایی باشد، بنابراین بهتر است برای اینکه تحریک نشوید، از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان اجتناب کنید.
به مشاور مراجعه کنید
در صورتی که خودارضایی در زندگی شما اختلال ایجاد کرده و باعث مشکلاتی جدی کار، تحصیل و زندگی زناشویی شما شده است سلامت جنسی و روای خود را در خطر قرار ندهید و حتما موضوع را با یک روانشناس در میان بگذارید.
در این مقاله هدفمان بررسی علتهای خودارضایی و راههای ترک و درمان آن بود. در ابتدا علتهایی مانند: اضطراب، کنجکاوی جنسی، تشویق و تاثیر گروه همسال و سایر علتها را بررسی کردیم. تاثیر این عوامل بسیار زیاد است و باید متوجه شویم که چه عاملی باعث بروز و تداوم خودارضایی در فرد میشود.
پس از بیان علتهای خودارضایی، کمکهایی که مشاوران رادیوعشق برای درمان خودارضایی به مخاطبان هم میکنند را بیان کردیم که شما میتوانید با دریافت نوبت مشاوره به راحتی از کمکهای تخصصی مشاوران مجموعه استفاده کنید.
سپس راهکارهایی عمومی برای درمان و ترک خودارضایی را مطرح کردیم که نیاز است هرفردی با توجه به شرایط خودش از این راهکارها استفاده کند. برای مثال کم کردن اوقات تنهایی، عدم انتظار برای ترک ناگهانی خودارضایی،تحرک و ورزش از جمله این راهکارها است.
سوالات رایج درباره خودارضایی
1.خودارضایی کل زندگیمو مختل کرده، چیکارکنم؟
وقتی خودارضایی عملکرد زندگی شما را مختل کرده باشد و نتوانید به راحتی به وظایف خود عمل کنید، بهترین کار اقدام به مشاور است تا علت این رفتار کشف و درمان شود.
2.بعد از خودارضایی عذاب وجدان میگیرم، چیکار کنم؟
خودارضایی اگر به صورت مداوم انجام شود و شما احساس عذاب وجدان و گناه داشته باشید، این احساسات میتواند نظر شما را نسبت به خودتان بد کند و دائماً احساس افسردگی داشته باشید. افسردگی و خلق پایین شما را به سمت انواع بیماریهای جسمی و روحی میبرد. برای حل این مشکل میتوانید با مشاور مشورت کنید.
3.خودارضایی باعث ناباروری و زودانزالی میشه؟
خیر، خودارضایی به صورت مستقیم باعث ناباروری نمیشود اما اثرات مستقیمی روی هورمونها دارد. همچنین در مورد آقایانی که بوسیله فیلمهای تحریکآمیز خودارضایی میکنند، آستانه تحریک آنها پایین آمده و بلافاصله دچار انزال میشوند. این زودانزالی یکی از مسائل مهم در ابراز نارضایتی همسر در آینده خواهد بود.
4.اگر به خودارضایی اعتیاد پیدا کرده باشم، قابل درمانه؟
بله، اعتیاد به خودارضایی مانند اعتیاد به مواد مخدر قابل حل است. اصول درمانی آن هم مانند اعتیاد به مواد، به صورت ترک ناگهانی نیست. بلکه قدم به قدم این ترک عادت اتفاق میافتد.
5.اگر دردوره مجردی معتاد به خودارضایی باشم، در ازدواجم اثر میذاره؟
خودارضایی پس از ازدواج زمانی که شما این عادت را در دوره مجردی داشتهاید، ممکن است ادامه پیدا کند و همسرتان را ناراضی کند. شما پیش از این در دوره مجردی، عادت به انجام این کار داشتید و بدون وجود شریک جنسی، تحریک میشدید، پس از ازدواج وقتی همسرتان آن میزان تحریک را در شما بوجود نیاورد، رابطه جنسی شما سرد میشود. بنابراین بهتر است پیش از ازدواج برای درمان اعتیاد به خودارضایی اقدام کنید.
6.خودارضایی با دعا قابل درمانه؟
انسانها برای حل مسائل خود به راههای مختلفی پناه میبرند. یکی از این راهها که در روانشناسی به آن حل مسأله هیجانمدار گفته میشود دعا کردن است و هیچ ایرادی ندارد، بلکه باعث تمرکز و قوت قلب شما میشود. اما در کنار دعا کردن نیاز به درمان هم وجود دارد تا مانند سایر بیماریها شما از نظر یک متخصص مشاوره هم بهرهمند باشید.
7.بقیه میفهمن من خودارضایی می کنم؟
خودارضایی را تا زمانی که خودتان به دیگران نگویید قابل فهمیدن برای دیگران نیست. اما به دلیل رفتارهایی که ناشی از اصرار شما برای تنها ماندن و یا حمام رفتنهای مکرر است، ممکن است اطرافیان به این موضوع شک کنند.
عشقت رو جذب کن
میخوای یاد بگیری چطور روز به روز بیشتر قلب عشقتو بدست بیاری؟ چطور یه رابطه موفق منجر به ازدواج داشته باشی؟ چطور یه زندگی مشترک موفق داشته باشی؟ پس فرصت را از دست نده! تو هم به جمع دنبال کنندگان پیج رادیو عشق در اینستاگرام اضافه شو...
عضویت در خبرنامه رادیو عشق
مطالب زیر را حتما بخوانید
نشانههای تحریک و شهوتی شدن زنان (چگونه همسرم را برای رابطه جنسی آماده کنم؟)
15 بازدید
نشانههای تحریک و شهوتی شدن مردان (چگونه شوهر خود را تحریک کنیم؟)
26 بازدید
نقاط حساس بدن زنان (قسمتهای تحریکپذیر و حساس خانمها کجاست؟)
115 بازدید
نقاط حساس بدن مردان (نقاط تحریک مردان کجاست؟)
132 بازدید
از دخول آلت میترسم(درمان ترس از رابطه جنسی و سکس)
239 بازدید
سلام خسته نباشید بعد از ترک خود ارضایی، گروهی از عوارض آن از بین میرود، اما نه همه عوارض .
بنده میخواستم بدونم عوارضی که حتی بعد از ترک کامل آن از بین نمی رود به طور طبیعی و نیاز به درمان دارد چه چیزی هست ؟ و برای درمانش باید چکار کنیم؟
سلام دوست گرامی
از جمله عوارض ماندگار، بحث زودانزالی است. که ممکن است در دوران متاهلی رابطه شما را با همسرتان تحت تاثیر قرار دهد. درمان این مساله با مراجعه به روانشناس و علاوه بر آن پزشک اورولوژیست امکان پذیر است.
سلام اینکه میگن اگر موفق به ترک نشدید باید برید پیش مشاور یا روانشناس درسته؟چون ازخیلیا شنیدم مشاور تو این زمینه کمکی نمیکنه و باید خودت به داد خودت برسی
سلام دوست گرامی
همراهی مشاور در زمینه ترک خودارضایی بسیار موثر است.
اما در مورد هر موضوعی، قطعا همراهی خود شما مهم است و مساله شما با توجه به میزان همراهی شما قابل حل شدن است.