درمان کاهش میل جنسی در مردان و راه‌های افزایش آن

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

درمان کاهش میل جنسی در مردان و راه‌های افزایش آن

کاهش میل جنسی، میسلما بر روی میزان رضایت زوجین و میزان لذت بردن آنها از رابطه جنسی، تاثیر منفی می‌گذارد. شخصی که میل جنسی کمی دارد، شور و اشتیاق و میل به برقراری رابطه زناشویی کمی دارد و یا حتی ممکن است کم کم از برقراری رابطه جنسی، منصرف شود و دیگر اصلا میلی به آن نداشته باشد. با توجه به اینکه رضایت زوجین از رابطه زناشویی، تاثیر مستقیم بر زندگی مشترک و رابطه عاطفی‌شان می‌گذارد، پس کاهش میل جنسی می‌تواند رابطه عاطفی زوجین را هم سرد کند و مشکلات زیادی را ایجاد کند. کاهش میل جنسی، معمولا فقط به یک دلیل ایجاد نمی‌شود، بلکه مجموعه‌ای از دلایل و فاکتورهای مختلف، می‌تواند این مشکل را در مردان ایجاد کند. در این مقاله ابتدا قصد داریم دلایل کاهش میل جنسی را معرفی کنیم، سپس روش‌های درمانی را توضیح خواهیم داد و همچنین به تاثیرات منفی کاهش میل جنسی بر روی عملکرد جنسی و رضایت از رابطه زناشویی اشاره خواهیم کرد.

دلایل کاهش میل جنسی


تستوسترون کم

تستوسترون هورمون جنسی مردانه است که برای رشد، قدرت و میل جنسی مردان ضروری است. اگر این هورمون کم شود (کم شدن هورمون جنسی مردانه را هیپوگنادیسم می‌گویند)، میل جنسی به شدت کاهش پیدا می‌کند. اگر کاهش میل جنسی به دلیل کمبود تستوسترون باشد، ممکن است پزشک درمان جایگزینی آن را توصیه کند. درمان جایگزینی تستوسترون معمولا با تزریق آن صورت می‌گیرد. البته تزریق آن ممکن است عوارضی مانند افزایش خطر احتمال سکته قلبی یا بیماری‌های قلبی-عروقی، خطر لخته شدن خون، بزرگ شدن سینه‌ها و آکنه را داشته باشد، به همین دلیل پزشک قبل از تجویز آمپول این هورمون، شرایط شما را بررسی می‌کند و سپس درمان مناسب را انتخاب می‌کند تا هیچ عارضه جدی‌ای برایتان نداشته باشد.

برخی از داروها

برخی از داروهایی مثل استاتین‌ها (مثل آتورواستاتین، رزوواستاتین، پراواستاتین و فلوواستاتین)، بتابلاکرها (مثل پروپرانولول، متوپرولول و کارودیلول)، داروهای ضدافسردگی (مثل فلوکستین، سرترالین، پاروکستین و سیتالوپرام)، داروهای ضدروان‌پریشی (مثل هالوپریدول، فلوفنازین و تیوتیکسن)، بنزودیازپین‌ها (مثل آلپرازولام، اگزازپام، کلردیازپوکساید و زاناکس) و داروهای ضدتشنج (مثل روفینامید، لوتیراستام و بنزوباربیتال) می‌توانند میل جنسی را کاهش دهند. اگر این داروها را مصرف می‌کنید، باید تحت نظر روان پزشک دوز آن را کم یا زیاد کنید و یا مصرف آن را قطع کنید تا از عوارض آن به دور بمانید.

افسردگی

افسردگی، علائمی مانند بی‌علاقگی به زندگی و فعالیت‌های روزمره، کاهش انگیزه، کلافگی و تحریک‌پذیری، کاهش انرژی و خستگی مفرط، افکار پوچی و بی‌ارزشی و تغییرات در خواب و اشتها را به همراه دارد. بی‌علاقگی به فعالیت‌های روزمره، کاهش اعتماد به نفس و سایر علائم افسردگی، باعث کاهش میل جنسی در مردان می‌شوند.

در صورتی که مدت زیادی است در بیشتر ساعات روز، احساس کم‌انرژی و افسرده بودن می‌کنید و افکار منفی نسبت به خود و زندگی‌تان دارید، بهتر است برای جلوگیری از تشدید افسردگی و جلوگیری از آسیب رسیدن به خود و جنبه‌های مختلف زندگی‌تان، از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید.

بیماری‌های مزمن

برخی از بیماری‌های مزمن جسمانی و روانی، می‌توانند باعث کاهش میل جنسی شوند. در صورتی که شخص بر اثر بیماری، درد و خستگی مزمن داشته باشد، میل جنسی‌اش نیز کم خواهد شد. بیماری‌هایی مثل آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)، فیبرومیالژیا (سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمن) و سرطان، در به وجود آمدن این مشکل، موثر هستند. این بیماری‌ها و سایر بیماری‌های مزمن، بر سیستم عصبی و هورمونی شخص تاثیر منفی می‌گذارند و همین موضوع، باعث کاهش میل جنسی می‌شود. همچنین روش‌های درمانی این بیماری‌ها، مثل برخی از داروها و شیمی درمانی، بر میل جنسی مردان تاثیر منفی می‌گذارد و باعث کاهش آن می شود.

  روش‌های عشق بازی (چطور با همسرم معاشقه کنم؟)

استرس و اضطراب

در شرایطی که استرس و اضطراب شدید داشته باشید، هورمون کورتیزول ترشح می‌شود و بدن را برای مقاومت و رهایی از شرایط استرس‌زا، آماده می‌کند. هورمون کورتیزول در درازمدت، باعث سرکوب هورمون‌های جنسی از جمله هورمون تستوسترون می‌شود. كمبود اين هورمون جنسی مردانه، به كاهش ميل جنسی منجر می‌شود.

در صورتی که در طول روز به شدت دچار استرس و اضطراب می‌شوید، و مشکلاتی مثل بی‌خوابی، کم‌اشتهایی یا پرخوری عصبی، پرخاشگری و تحریک‌پذیری، افسردگی، حملات پانیک و سایر مشکلات جسمانی و روحی و روانی برایتان به وجود آمده است، می‌توانید برای کاهش استرس و اضطراب و حل مشکلات ناشی از آن، از روانشناسان بالینی همیار عشق راهنمایی بگیرید.

بی‌خوابی

بی‌خوابی باعث کاهش انرژی و خستگی مزمن می‌شود. وقتی شخص به شدت خسته و بی‌حوصله باشد، میل جنسی‌اش نیز کاهش پیدا می‌کند.

مصرف مشروبات الکلی

مصرف مشروبات الکی، باعث می‌شود آنزیم‌هایی که برای سنتز هورمون تستسترون لازم هستند، از بیضه‌ها به سمت کبد هدایت شوند، در نتیجه این هورمون جنسی مردانه کمتر تولید و سنتز می‌شود و میل جنسی کاهش پیدا می‌کند.

اضافه وزن و چاقی

اضافه وزن و چاقی، فعالیت طبیعی سیستم هورمونی و متابولیسم بدن را دچار اختلال می‌کنند، درنتیجه با کاهش هورمون‌های جنسی، میل جنسی مردان نیز کاهش می‌یابد.

استعمال دخانیات

سیگار کشیدن و استعمال دخانیات، بر سیستم قلبی-عروقی و گردن خون تاثیر منفی می‌گذارد. درواقع سیگار کشیدن به صورت غیرمستقیم باعث کاهش میل جنسی می‌شود. بیماری‌های قلبی-عروقی ناشی از سیگار و انقباض شریان‌های داخلی، باعث اختلال نعوظ و اختلال در عملکرد جنسی مردان می‌شود، درنتیجه شخص کم کم با کاهش میل جنسی روبه‌رو می‌شود.

سیگار کشیدن یا استعمال سایر دخانیات، علاوه بر اینکه به جسم‌تان آسیب می‌زند، به روح و روان و عملکردتان در رابطه جنسی و یا در رابطه عاطفی نیز لطمه می‌زند. برای اینکه بتوانید بدون عذاب کشیدن و به روش درست و علمی، استعمال دخانیات را ترک کنید، توصیه می‌کنیم از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.

افزایش سن

با افزایش سن، طبیعتا ترشح هورمون‌های جنسی مردانه نیز کاهش می‌یابند و به همان اندازه، نعوظ و رسیدن به ارگاسم نیز با مشکل مواجه می‌شود. هورمون جنسی مردانه در اواخل دوران نوجوانی در بیشترین حد خود است و بعد به تدریج کاهش می‌یابد و موجب افت میل جنسی می‌شود.

کمبود اعتماد به نفس و احساس خودارزشمندی

اگر شخص اعتماد به نفس کافی نداشته باشد، از بدن یا عملکرد خود راضی نباشد، کم کم گوشه‌گیر می‌شود و به صورت ناخودآگاه میل جنسی‌اش نیز کم می‌شود. البته کمبود اعتماد به نفس باعث افزایش استرس و اضطراب نیز می‌شود، که این دو هم در کاهش میل جنسی نقش بسزایی دارند.

  انحراف پدوفیلی:درمان میل جنسی به کودک یا بچه‌بازی

کمبود اعتماد به نفس و احساس خودارزشمندی، باعث ایجاد مشکلات زیادی در جنبه‌های مختلف زندگی می‌شوند. به عنوان مثال کسی که اعتماد به نفس کمی دارد و دائما نگران عملکرد خود است، کم کم میل به ارتباط جنسی را هم از دست می‌دهد چون به قدری دچار استرس و اضطراب می‌شود، که هورمون‌های جنسی سرکوب می‌شوند و شخص از انجام رابطه جنسی منصرف می‌شود، یا به دلیل نگرانی‌های زیاد و شدید، از رابطه جنسی لذت نمی‌برد. اگر شما نیز به دلیل کمبود اعتماد به نفس، در رابطه جنسی یا عاطفی دچار ترس و نگرانی‌های شدید می‌شوید، می‌توانید برای حل این مشکل، از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.

درمان کاهش میل جنسی در مردان


برای درمان کاهش میل جنسی مردان، ابتدا باید دلیل آن به کمک روان‌درمانگر پیدا شود تا او روش درمانی مناسب را به شخص ارائه دهد. بهتر است برای بررسی و درمان کاهش میل جنسی، با سکس‌تراپیست‌های همیار عشق، در ارتباط باشید. سکس‌تراپیست، علاوه بر درمان کاهش میل جنسی‌تان، به شما کمک می‌کند که بتوانید رابطه جنسی لذت‌بخشی را با همسرتان برقرار کنید و بتوانید رابطه‌تان را بهبود ببخشید.

سایر روش‌های درمانی کاهش میل جنسی در مردان

علاوه بر مراجعه به روانشناس و سکس‌تراپیست، لازم است که سبک زندگی و روش تغذیه‌ای‌تان را نیز تغییر دهید و اصلاح کنید. در ادامه درباره این موضوع توضیح خواهیم داد.

تغذیه سالم داشته باشید

در تغذیه‌تان، بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و خوراکی‌های سالم را جایگزین خوراکی‌های پرچرب و فست فودها کنید. داشتن تغذیه سالم، نه تنها به سلامت جسمانی‌تان کمک می‌کند، بلکه بر روی سلامت روحی و روانی و افزایش میل جنسی نیز کمک می‌کند. به مصرف ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن نیز اهمیت دهید.

شکلات بخورید

شکلات باعث ترشح هورمون سرتونین می‌شود. هورمون سرتونین در بهبود خلق و خو و کاهش افسردگی موثر است و اگر دلیل کاهش میل جنسی‌تان افسردگی یا خستگی مزمن باشد، شکلات می‌تواند تا حدودی مفید باشد. البته در خوردن آن زیاده‌روی نکنید چون قطعا شکلات نمی‌تواند به صورت کامل افسردگی را درمان کند، بلکه لازم است به روانشناس مراجعه کنید و سپس در کنار آن از خوراکی‌هایی مثل شکلات که باعث می‌شوند سرتونین بیشتری در بدن‌تان ترشح شود، استفاده کنید.

ورزش کنید

داشتن تحرک کافی، هم برای سلامت جسمانی و حفظ تناسب اندام موثر است و هم به سلامت روحی و روانی کمک می‌کند. اگر وقت یا امکانات لازم برای ورزش کردن را ندارید، حداقل پیاده‌روی روزانه را فراموش نکنید.

به غذاهایتان سبزی ریحان و سیر اضافه کنید

بوی سیر و ریحان محرک است و می‌تواند در افزایش میل جنسی در مردان موثر باشد.

اعتماد به نفس‌تان را تقویت کنید

از روانشناس کمک بگیرید و اعتماد به نفس و احساس خودارزشمندی‌تان را تقویت کنید تا نگرانی‌ها و ترس‌های بی‌مورد و غیرمنطقی‌تان از بین بروند و بتوانید عملکرد بهتری در رابطه جنسی داشته باشید. اگر از عملکرد خود راضی باشید و به خود باور داشته باشید، میل جنسی‌تان نیز در حد طبیعی خواهد بود.

مدیتیشن کنید

برای کاهش استرس و اضطراب، مدیتیشن انجام دهید. البته فراموش نکنید که در کنار مدیتیشن و انجام تمرینات مراقبه ذهنی، باید از روانشناس نیز کمک بگیرید تا مشکلاتی که باعث تنش و فشارهای عصبی در شما می‌شوند، از ریشه حل شوند. مدیتیشن مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه فقط یک مسکن آرامش‌بخش است و اثر آن موقتی است.

  افکاری که حال مار را خراب می‌کند (افکار نا کارآمد و خطاهای شناختی در رابطه)

برای حل مشکلاتی که باعث ایجاد فشارهای روانی می‌شوند، می‌توانید از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید تا در کنار مدیتیشن، راهکارهای بهتر و موثرتری برای کنترل استرس و اضطراب و برخورد درست با مشکلات را آموزش ببینید.

خوب بخوابید و استراحت کنید

برای استراحت کردن و خوابیدن به اندازه کافی وقت اختصاص دهید. اجازه ندهید تمام روزتان را کارهای تنش‌آور درگیر کنند. به اندازه کافی بخوابید و استراحت کنید.

رابطه عاطفی‌تان را بهبود ببخشید

اگر مشکلی در رابطه عاطفی و زندگی مشترک‌تان وجود دارد که میل جنسی‌تان را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود تمایل زیادی برای ارتباط فیزیکی با همسرتان را نداشته باشید، آن مشکلات را شناسایی کرده و حل کنید. اجازه ندهید مشکلات، رابطه زناشویی و زندگی مشترک‌ تان را خراب کنند.

گاهی ممکن است برخی از مشکلات را نتوانید خودتان به تنهايي حل کنید یا نیاز به مشورت داشته باشید، در این صورت می‌توانید از زوج‌درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا همه مشکلات زناشویی‌تان، به روش‌های درستی حل شوند.

تاثیر میل جنسی کم بر رابطه عاطفی و زندگی مشترک

میل جنسی کم در مردان باعث می‌شود، شخص میلی به برقراری رابطه زناشویی نداشته باشد  و یا حوصله آن را نداشته باشد، بنابراین مسلما رابطه زناشویی مختل می‌شود. حتی برخی از زوجین از این موضوع شکایت می‌کنند که سال‌هاست رابطه جنسی نداشته‌اند. عدم برقراری رابطه جنسی در زندگی مشترک، بر میزان عشق و صمیمیت زوجین تاثیر منفی می‌گذارد و می‌تواند منجر به سردی رابطه، طلاق عاطفی و حتی زمینه‌ساز روابط فرازناشویی (خیانت) شود. بنابراین لازم است شخص به دنبال علت کاهش میل جنسی و درمان آن باشد تا زندگی مشترک‌شان آسیب نبیند.

سخن پایانی

کاهش میل جنسی می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. دلایلی مثل برخی از داروها و بیماری‌ها، کاهش تستسترون، چاقی، استعمال دخانیات و بی‌تحرکی، باعث کاهش میل و عملکرد جنسی مردان می‌شوند. برای درمان این مشکل، توصيه مي‌كنيم از  سکس‌تراپیست‌های همیار عشق کمک بگیرید تا ابتدا دلیل کاهش میل جنسی‌تان مشخص شود و سپس روانشناس، راهکار درمانی موثری را به شما ارائه خواهد داد. در کنار حل مشکل به کمک روانشناس، لازم است از سبک تغذیه‌ای سالم پیروی کنید، ورزش کنید، خوب بخوابید و استراحت کنید، از خوراکی‌هایی مثل شکلات که سرتونین بیشتری را ترشح می‌کنند، استفاده کنید و اگر مشکلی در رابطه‌تان هست را حل کنید. کاهش میل جنسی، منجر به عدم برقراری رابطه جنسی می‌شود چون دیگر شخص میل و حوصله رابطه جنسی را ندارد. زوجینی که رابطه زناشویی با هم ندارند، عشق و صمیمیت بین‌شان کم کم کاهش می‌یابد و حتی این وضعیت می‌تواند منجر به طلاق عاطفی و زمینه‌ساز خیانت باشد. بنابراین برای آسیب نرسیدن به زندگی مشترک‌تان، درمان میل جنسی را جدی بگیرید تا بتوانید هر دوتان از رابطه زناشویی لذت ببرید و بتوانید این نیاز مهم را در یکدیگر ارضاء کنید.

 

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط