ترس از دست دادن عشقم رو دارم
دلایل ترس از دست دادن عشق (1)
- طلاق یا فوت والدین در دوران کودکی: افرادی که در کودکی توسط پدر و مادرشون رها شدن، این ترس در دوران بزرگسالی هم باهاشون ادامه پیدا میکنه و در روابط بعدی هم میترسن که کسی که دوستش دارن رو از دست بدن.
- بیتوجهی والدین به کودک: اگه والدین به کودک توجه کافی رو نکرده باشن، فرد در بزرگسالی نسبت به بیتوجهی عشقش حساسیت زیادی رو نشون میده و دچار ترس از دست دادن میشه. به طوری که با کوچکترین بیتوجهی، حس میکنه که عشقش رو داره از دست میده و ممکنه در این شرایط، واکنش افراطی و شدید نشون بده.
دلایل ترس از دست دادن عشق (2)
- خیانت دیدن: اگه فرد در رابطه عاطفی فعلی یا روابط قبلیش خیانت دیده باشه و آسیبهای خیانت رو درمان نکرده باشه، ذهنش مدام گوش به زنگه که نکنه دوباره همون اتفاقات تکرار بشه و احتمالا دچار بیاعتمادی و ترس از دست دادن میشه.
- مورد سوءاستفاده قرار گرفتن: افرادی که در روابطشون مورد سوءاستفاده عاطفی و یا جنسی قرار گرفتن، میترسن که دوباره در روابط دچار آسیب بشن و مجبور بشن رابطه رو ترک کنن، به همین دلیل ترس از دست دادن دارن.
پیامدهای داشتن ترس از دست دادن عشق (1)
- وابستگی زیاد: فردی که ترس از دست دادن عشقش رو داره، حاضره به هر قیمتی عشقش رو حفظ کنه و از دستش نده. به خاطر همین ترسها، حتی اگه در بدترین رابطه هم باشه، نمیخواد جدا بشه و به مرور خیلی زیاد و به شکل ناسالم نسبت به عشقش وابستگی پیدا میکنه. طوری که فکر میکنه اگه این شخص در کنارش نباشه، میمیره و یا زندگیش اصلا ارزشی نداره.
پیامدهای داشتن ترس از دست دادن عشق (2)
- کنترلگری: شخصی که خیلی زیاد به عشقش وابسته باشه و ترس از دست دادنش رو داشته باشه، میخواد اون فرد رو در کنار خودش با زور و کنترلگری نگه داره. برای همین رفتارهای کنترلگرانه ازش سر میزنه و اتفاقا بیشتر باعث میشه که طرف مقابل از اینکه در یه قفس یا زندان قرار گرفته و اجازه هیچ کاری رو نداره، خسته بشه و بخواد رابطه رو هرجور شده ترک کنه. یعنی رفتارهای کنترلگرانه نه تنها اون فرد رو در رابطه نگه نمیداره، بلکه فراریش میده.
- پرتوقع شدن: فردی که کمبود توجه و محبت از دوران کودکی رو داشته باشه، پرتوقع میشه چون انتظار داره عشقش نقش مادر و پدرش رو بازی کنه و تا اون حد بهش توجه کنه. توجهی که هرگز نمیتونه از عشقش بگیره چون اون رو فقط والدینش میتونن بهش بدن.
پیامدهای داشتن ترس از دست دادن عشق (3)
- شک کردن به شریک عاطفی: فردی که ترس از دست دادن زیادی داره، میترسه که نکنه عشقش خیانت کنه، نکنه ترکش کنه و نکنه دیگه دوستش نداشته باشه. همین اضطرابها و نگرانیها باعث میشه فرد بی جا به عشقش شک کنه و گاهی در ذهنش تصویرسازیهایی رو انجام بده که باعث بشه بدبین بشه و مدام عشقش رو متهم به خیانت کردن بکنه.
آیا داشتن ترس از دست دادن در رابطه، طبیعیه؟
تا حدودی بله. به هر حال وقتی ما کسی رو دوست داریم، میترسیم از دستش بدیم چون حتی فکر کردن درباره از دست دادنش، ما رو ناراحت میکنه. اما این ترس نباید تا حدی باشه که به ما اضطراب زیادی رو منتقل کنه و یا باعث کنترلگری، وابستگی ناسالم و خراب شدن رابطهمون بشه. باید این ترس رو کنترل کنیم و اگه زیاده، باید به کمک مشاور ریشهیابی و درمانش کنیم. هرچقدر ترسمون زیاد باشه، احتمال اینکه رفتارهای اشتباهی انجام بدیم و رابطه رو از دست بدیم، بیشتر میشه.
راهکار چیه؟ (1)
راهکارهای درمان این ترس رو میتونین از روانشناس دریافت کنین چون راهکارهای هر فرد میتونه متفاوت باشه اما در این دو اسلاید، چند راهکار عمومی رو توضیح میدیم.
- ترسهاتون رو بنویسین: نوشتن ترسها روی کاغذ باعث میشه ذهنتون تخلیه بشه و همه چیز در شما انباشته نشه و سلامت روانی و رفتارهاتون رو تحت تاثیر قرار بده.
- ترسهاتون رو با عشقتون در میان بذارین: بهش بگین که از از دست دادنش میترسین و چقدر دوستش دارین. اگه رابطه سالمی داشته باشین، قطعا عشقتون به شما اطمینان خاطر میده که قرار نیست ترکتون کنه و سعی میکنه شما رو آروم کنه.
راهکار چیه؟ (2)
- اعتماد به نفستون رو تقویت کنین: روی اعتماد به نفس و احساس ارزشمندیتون کار کنین تا بتونین زندگی مستقلی رو داشته باشین تا وابستگی ناسالم نسبت به شریک عاطفیتون نداشته باشین و بدون اون هم بتونین به زندگی عادیتون ادامه بدین.
- به دنبال درمان آسیبهای دوران کودکیتون باشین: قطعا این آسیبها که به شکل تلههای روانی هستن، خیلی روی سلامت روانی و الگوهای ارتباطی شما تاثیر میذاره. پس درمان کردنشون واجبه تا بتونین رابطه خوبی داشته باشین.
همیار عشق را در اینستاگرام دنبال کنید.
پرسش و پاسخ کوتاه