شوهر کم حرف و ساکت (نامزدم میگه کم حرفی)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

شوهر کم حرف و ساکت (نامزدم میگه کم حرفی)

خیلی از خانم‌ها از اینکه شوهرشان کم حرف است، به حرف‌های آنها گوش نمی‌دهد، موقع صحبت کردن خانم‌ها حواس‌شان پرت می‌شود و در کل حرف مشترکی ندارند که با هم بزنند گله دارند. این موضوع می‌تواند به ویزگی‌های شخصیتی طرف مقابل یا مشکلات رابطه‌مان برگردد، در این مقاله سعی می‌کنیم علت‌های مختلف این موضوع را بررسی کنیم و برای هر کدام چند راهکار ساده ارائه دهیم.

 

 

 

صحبت‌های مورد علاقه شما و او فرق دارد

نمی‌شود انکار کرد که موضوعات مورد علاقه خانم و آقایان با هم متفاوت است، خیلی از آقایان نمی‌توانند به صحبت درباره آرایش، فیلم‌های مورد علاقه خانم‌ها، روابط دوستانه و خویشاوندی آنها و… ساعت‌ها ادامه دهند. لازم نیست برای صحبت با او فقط با سلیقه خودتان پیش بروید. خیلی از خانم‌ها گله می‌کنند که بعدا از کلی تعریف کردن درباره موضوعی همسرشان حرفی ندارد بزند، گاهی از موضوعات مورد علاقه آنها مثل فوتبال، فیلم‌هایی که دوست دارند، کتاب‌هایی که دوست دارند و حتی در مورد کارشان و… صحبت کنید. اگر با این موضوعات آشنایی ندارید می‌توانید خیلی کم راجع به آنها اطلاعات کسب کنید و درباره‌اش صحبت کنید و از همسرتان بخواهید بیشتر برایتان توضیح دهد. همین خودش یک موضوع جذاب برای صحبت کردن است.

مشکلات شخصی‌تان را حل کنید

اینکه بعد از مدتی نتوانیم با هیجان روزهای اول با یکدیگر صحبت کنیم تا حدی طبیعی است و حتی بین دوستان همجنس هم اتفاق میفتد اما یکی از دلایل مهم آن، کینه‌ها و کدورت‌هایی است که در مدت رابطه پیش آمده و افراد را از هم دور یا نسبت به هم بدبین و سرد می‌کند. نگذارید مشکلات‌تان روی هم جمع شود، قطعا افرادی که با هم مشکل دارند کمتر مشتاق صحبت با یکدیگر هستند و اگر هم صحبت کنند به بحث می‌رسند. پس مشکلات شخصی رابطه‌تان را حل کنید.

فشارهای کاری و تامین هزینه جدی است

قطعا امروزه خانم‌ها نسبت به سابق مشارکت بیشتری در تامین مخارج خانه دارند و حتی گاهی کل هزینه خانه به دوش آن‌هاست اما هنوز تامین‌کننده اصلی مخارج خانه، آقایان به شمار می‌روند و این موضوع به خصوص زمانی که بچه نیز وارد زندگی می‌شود اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند. حتی آقایان مجرد دغدغه‌های مالی بیشتری نسبت به خانم‌ها دارند و از طرف دیگر مشاغل آنها و واکنش افراد در محیط کار به آنها با خانم‌ها متفاوت‌تر است و ممکن است آنها را دچار تنش‌های عصبی و دغدغه‌های فکری کند که برای هرکسی استرس‌آمیز است. پس تمام بی‌حوصلگی‌ها و کم حرفی‌هایش را به پای عدم علاقه‌اش به خودتان و بی‌توجهی‌اش نسبت به شما نگذارید. گاهی با درک متقابل و یادآوری اینکه شرایط و فشارهایش را می‌دانید آن‌ها را به صحبت و درد و دل ترغیب می‌کنید.

  دعا برای عزیز شدن نزد شوهر (چگونه برای همسرم عزیز شوم)

سبک مقابله با اضطراب متفاوت

زنان و مردان سبک مقابله با استرس و اضطراب متفاوتی دارند، در بحران‌ها اغلب زن‌ها از روش‌های هیجان‌مدار استفاده می‌کنند، دل‌شان می‌خواهد درباره مشکل صحبت کنند و اضطراب‌شان را به کمک درد و دل و مشورت گرفتن تسکین دهند اما آقایان اغلب در این مواقع بیشتر از اینکه به صحبت کردن نیاز داشته باشند شروع به فکر کردن درباره موضوع می‌کنند و حتی شاید اصرار به صحبت در آن لحظه آنها را مضطرب‌تر کند. اگر همسرتان فرد مضطربی است اولا در مواقعی که این اضطراب سراغ‌شان می‌آید درک کنید علت اینکه مشکل را با شما مطرح نمی‌کند، عدم اعتمادش به شما نیست و به تنهایی نیاز دارد دوما ریشه این اضطراب را به کمک روانشناس پیدا کنید تا بتوانید به او کمک کنید. این موضوع به خصوص وقتی مشکل به وجود آمده مربوط به هردویتان باشد بیشتر مهم است زیرا در لحظه بحران خانم‌ها دوست دارند درباره آن با همسرشان حرف بزند اما همسرشان دوست دارد آن لحظه سکوت کند و ناگهان بگویند “اه چقدر حرف می‌زنی صبر کن ببینم چه کار باید بکنیم!”

تمرکز روی یک موضوع

خانم‌ها معمولا در این که بتوانند روی چند موضوع همزمان متمرکز باشند از آقایان قوی‌تر هستند. به همین دلیل اغلب می‌توانند در حین آشپزی با همسرشان صحبت کنند و در عین حال حواس‌شان به تلویزیون هم باشد. اما آقایان اغلب برای انجام کاری نیاز دارند روی آن تمرکز کنند. بنابراین طبیعی است اگر وقتی مشغول تماشای تلویزیون هستند نتوانند به شما توجه کنند یا وقتی مشغول خرید هستند نتوانند به صحبت‌های شما عکس‌العمل مناسب نشان دهند. پس برای اینکه بتوانند با تمام حواس با شما صحبت کنند زمان مناسبی را پیدا کنید که مشغول کار دیگری نیست.

  اختلافات و دعوا دوران عقد و نامزدی: دلایل و راهکارها

ترس از قضاوت

نه تنها آقایان، هر فردی که تصور کند حرف‌هایش بد برداشت می‌شود یا مورد قضاوت قرار می‌گیرد سعی می‌کند در صحبت کردن محتاط شود. اگر بعد از هر اظهار نظر همسرتان او را مسخره می‌کنید یا این تصور را در او ایجاد می‌کنید که حرف‎هایش برای شما اهمیتی ندارد، به مرور سعی می‌کند کمتر حرف بزند. اما بر عکس اگر بداند مشتاق شنیدنش هستید انگیزه صحبت با شما را پیدا می‌کند. پس مراقب عکس‌العمل‌هایی که به صحبت‌هایش نشان می‌دهید باشید.

درون گرایی

بعضی از افراد خلق و خوی درون گرایی دارند یعنی به خودی خود کم حرف هستند و این کم حرفی‌شان هیچ دلیل بیرونی خاصی ندارد و نباید تصور کنید مشکل از شما و رابطه‌تان است. همسرتان را بشناسید، اگر درون گراست باید بدانید چگونه با او ارتباط برقرار کنید. درون گراها از هیجان‌های شدید فراری هستند، زودتر خسته می‌شوند و بیشتر دوست دارند شنونده باشند تا گوینده. حرف‌های شما می‌تواند آنها را به وجد بیاورد شاید خودشان نتوانند به اندازه شما حرف برای گفتن داشته باشند اما اگر رابطه خوبی داشته باشید می‌توانند شما را همراهی کنند. پیشنهاد می‌کنیم درباره ارتباط با درون گراها مطالعه کنید.

از اینکه با دیگران بیشتر از شما صحبت می‌کنند ناراحت نشوید

شاید بگویید همسرم در جمع خیلی بیشتر از خانه صحبت می‌کند. اگر واقع‌بین باشید می‌بینید خود شما هم در مهمانی‌ها بیشتر از وقتی در خانه هستید حرف برای گفتن دارید، چرا که مدتی است افراد را ندیده‌اید و  حرف‌های نزده بیشتری روی هم جمع شده است و از آن گذشته در جمع سعی می‌کنیم معاشرت کنیم و با دیگران ارتباط برقرار کنیم. پس این موضوع را برای خودتان تبدیل به بحران نکنید.

  برخورد با زن تنبل و بی مسئولیت

شروع‌کننده باشید

اگر شوهر کم حرفی دارید، منتظر نباشید او همیشه موضوعی برای صحبت داشته باشد، خودتان شروع کنید. موقعیت صحبت را فراهم کنید و درباره روزش و کارهایی که کرده سوال کنید. سعی کنید از محتوای خنثی استفاده کنید یعنی مسائلی که می‌دانید ممکن است به بحث و چالش کشیده شود را مطرح نکنید و اجازه دهید یک گفتگوی دوستانه و به دور از تنش بین شما جاری شود.

سکوت‌های منظوردار

گاهی اوقات همسرمان از سکوتش منظوری مثل قهر کردن یا نشان دادن عصبانیتش دارد. در این موارد سعی کنید ریشه اصلی این سکوت را پیدا کنید و آن را حل کنید. اگر سکوت کردن شیوه همسر شما برای بیان احساسات منفی‌اش است در این باره با او صحبت کنید و بگویید برای اینکه بتوانید به رابطه و حل مشکل کمک کنید، نیاز دارید حرف‌هایش را بشنوید تا یک طرفه قضاوت نکنید.

سخن پایانی

کم حرف بودن مردان، دلایل مختلفی دارد که برخی از آن به مشکلات رابطه، عدم وجود درک و همدلی از طرف شما و یا نحوه برخورد شما در هنگام صحبت کردن او برمی‌گردد و برخی از آن، مربوط به تفاوت‌های فردی و درون گرایی شوهرتان است. پس ابتدا باید دلیل آن را پیدا کنید و سپس به دنبال راه حل باشید، البته برخی از دلایل، هیچ راهکاری ندارند، فقط باید با شخصیت همسرتان کنار بیایید و به آن احترام بگذارید و سعی کنید با برقراری ارتباط موثر، او را در صحبت‌هایتان همراه کنید. اگر کم حرف بودن شوهرتان به دلیل مشکلات رابطه‌تان است، توصیه می‌کنیم برای حل این مشکلات، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا بیش از این، مشکلات روی هم انباشته نشود و باعث مشکلات بیشتر شود.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

دختر مجرد

اشتباهات دختران مجرد

در دنیای امروزِ ما مجرد ماندن یا متاهل شدن یک تصمیم شخصی است و در هر صورت قابل احترام و پذیرش است. اما همانطور که یک فرد متاهل می‌تواند در

مطالعه»