نحوه برخورد با شوهر بداخلاق (عصبی، بداخلاق و بهانه‌گیر بودن شوهر)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

نحوه برخورد با شوهر بداخلاق (عصبی، بداخلاق و بهانه‌گیر بودن شوهر)

برخی از زنان از این موضوع گله و شکایت می‌کنند که:«شوهرم خیلی عصبی و بداخلاقه، کلافه‌ام کرده.»، «اصلا نمیشه با شوهرم حرف زد.»، «چرا شوهرم اینقدر بداخلاقه؟ با بداخلاقی‌هاش چیکار کنم؟» این جملات شاید برای شما نیز آشنا باشد یا شاید آنها را بارها و بارها شنیده باشید. عصبانی و بداخلاق شدن، گاهی طبیعی است و برای همه ممکن است پیش بیاید اما عصبی شدن مداوم و همیشگی، نشانه یک مشکل در خودِ فرد، شغل یا زندگی‌اش است. در این مقاله ابتدا بررسی می‌کنیم که دلیل عصبی و بهانه‌گیر بودن مداوم برخی از مردان چه مواردی می‌تواند باشد؟ سپس درباره راه حل‌های برخورد با این مردان توضیح می‌دهیم و اشاره می‌کنیم که چه رفتارهایی را نباید در حین عصبانیت او انجام دهید چون آتش خشمش بیشتر خواهد شد!

دلایل عصبی و بهانه‌گیر بودن مردان


نوسانات هورمونی

نوسانات هورمونی باعث به هم ریختن خلق و خو و حوصله افراد می‌شوند. برای تشخیص این موضوع لازم است فرد به پزشک مراجعه کرده و آزمایش بدهد تا میزان ترشح شدن هورمون‌هایش مشخص شوند.

افسردگی

افسردگی نیز یکی از دلایل بهانه‌گیری و بداخلاقی است. شخص افسرده، حوصله و انگیزه انجام بیشتر کارهای روزانه را ندارد و همچنین خلق و خوی به هم ریخته‌ای دارد، به همین دلیل ممکن است در بیشتر اوقات روز، عصبی و بداخلاق باشد.

دوران کودکی

دوران کودکی و اتفاقاتی که در این دوران می‌افتد، تاثیر زیادی بر روی فرد می‌گذارد. به عنوان مثال اگر در این دوران حساس، با همسرتان بدرفتاری شده باشد، او نیز ممکن است از این رفتارها الگوبرداری کرده و در بزرگسالی در مقابل شما یا دیگران این رفتارها را تکرار کند. ممکن است از کودکی به او یاد نداده‌اند که چگونه باید با همسر یا دیگران رفتار کند. خود نیز این طرز برخورد را یاد نگرفته است چون اطرافیانش هم بداخلاق و عصبی بوده‌اند. حتی خشم درونی نسبت به مادر می‌تواند دلیل بداخلاقی‌هایش نسبت به شما یا سایر خانم‌ها باشد. یکی از دلایل دیگر این است که در دوران کودکی افراد خانواده‌اش برای جلب توجه و یا برای اینکه حرف‌شان پیش برود، پرخاشگری می‌کردند و شوهرتان نیز از آنها الگوبرداری کرده و در بزرگسالی خود نیز این رفتار را انجام می‌دهد.

مشکلی در زندگی‌اش دارد

مردان زیادی در فشار کاری و اجتماعی هستند. این فشارها، تنش‌های روانی را در آنها ایجاد می‌کند و ممکن است این تنش را به صورت خشم در مقابل شما بروز دهد. به عنوان مثال ممکن است او با رئیسش درگیر بوده و مشکلات زیادی در محل کار دارد، به همین دلیل وقتی از محل کار به خانه برمی‌گردد، بسیار عصبی و بداخلاق است.

عزت نفس پایینی دارد

شاید افراد عصبی و پرخاشگر بسیار با اعتماد به نفس و قوی دیده شوند اما اینطور نیست. این افراد ممکن است اعتماد به نفس و عزت نفس کمی داشته باشند و در بیشتر مواقع از دیگران اطاعت کنند یا نتوانند مخالفت‌شان را بیان کنند و به زبان بیاورند، به همین دلیل دچار خشم و عصبانیت می‌شوند و ممکن است این خشم را در جای دیگری و در مقابل شخص بی‌گناه و بی‌خبر از مشکل، مثل همسر، خالی کنند.

 اضطراب و استرس دارد

اگر استرس و اضطراب داشته باشد، ممکن است بی‌دلیل بهانه‌گیر، عصبی و بداخلاق شود. همچنین افرادی که فوبیا یا اختلالات اضطراب دارند، در شرایط و موقعیت‌‍های خاصی که این استرس و اضطراب را تجربه می‌کنند، عصبی و پرخاشگر می‌شوند.

  چرا همسرم با من صمیمی نیست؟

مشکلات رابطه عاطفی و زندگی مشترک

گاهی به دلیل مشکلات حل نشده و روی هم انباشته شده در زندگی مشترک یا رابطه عاطفی با همسر، مرد به شدت عصبی و بداخلاق می‌شود. به همین دلیل است که روانشناسان توصیه می‌کنند که هرگز اجازه ندهید مشکلات‌تان روی هم انباشته شوند، بلکه سعی کنید با مشورت گرفتن از زوج درمانگر، مشکلات‌تان را به شیوه‌های درست حل کنید. توصیه می‌کنیم برای حل مشکلات زناشویی و رابطه، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید. همچنین اگر مشکلاتی در در زمینه رابطه جنسی دارید، می‌توانید با راهنمایی‌های سکس تراپ، این مشکلات را حل کنید.

عصبی بودن و بداخلاقی مداوم، چه تاثیری روی رابطه و زندگی مشترک می‌گذارند؟

مشکلات روانی و احساسی مثل خشم و عصبانیت، بداخلاقی و بهانه‌گیری در درازمدت بر روی شما و رابطه‌تان تاثیر منفی می‌گذارد. اگر همیشه شوهرتان بداخلاق باشد، ممکن است این طرز تفکر در شما ایجاد شود که همیشه باید شوهرتان را خوشحال کنید و شاد نگه دارید و شاید گمان کنید که شما مسئول احساسات او هستید و این وظیفه شما است. این نوع طرز تفکر، باعث کاهش عزت نفس شما می‌شود و بسیار مخرب است. به علاوه، زندگی کردن با شوهر عصبانی، به جای لذت و آرامش و امنیت، جنگ و دعوا و ناآرامی به همراه دارد که همه این موارد هم لذت زندگی مشترک را کاهش می‌دهد و هم به رابطه آسیب می‌زند. به طور خلاصه، عصبی بودن و بداخلاقی مداوم شوهر، این پیامدها و آسیب‌ها را به همراه دارد:

چگونه با شوهر بداخلاق، عصبی و بهانه‌گیر برخورد کنم؟


با همسرتان گفتگو کنید

بهترین راه برای ریشه‌یابی علت بداخلاقی و عصبانیت شوهرتان این است که با او گفتگوی سازنده داشته باشید و بپرسید که دلیل عصبانیت او چیست؟ آیا روز کاری بدی داشته است؟ آیا مشکلی در رابطه‌تان است که او را آزار می‌دهد؟ یا برای چیزی به شدت نگران و مضطرب است؟ این سوالات به شما کمک می‌کنند تا از درون و ذهن همسرتان مطلع شوید تا بتوانید با هم مشکل را حل کنید. البته به خاطر داشته باشید که این سوالات و گفتگو را باید در شرایط مناسبی که او در شرایط روحی و روانی مناسبی قرار دارد و عصبانی نیست، انجام دهید تا او با آرامش و به صورت منطقی پاسخ دهد و گفتگویتان آرام پیش برود.

کیفیت زندگی او را بررسی کنید

با دقت و به صورت منطقی به جنبه‌های مختلف زندگی‌اش، از زاویه دید خودش نگاه کنید و سعی کنید بررسی کنید. قضاوت نکنید. هدف از این کار، این است که بتوانید او را بیشتر درک کنید و پی به مشکلاتش ببرید. برای بسیاری از مردان صحبت کردن درباره مشکلات و احساساتی که دارند، کمی دشوار است. به همین دلیل خشم و اضطرابی که ناشی از مشکلات کاری و… است در درون آنها باقی می‌ماند و به صورت خشم و بداخلاقی در موقعیت‌هایی تخلیه می‌شود. شاید او نتواند جزئیات مشکلاتش را توضیح دهد اما شما با بررسی اطرافیان او و زندگی‌اش، می‌توانید تا حدودی با مشکلاتش آشنا شوید و سعی کنید او را درک کنید.

  شوهر زبان نفهم و بی منطق

دنیای مردانه‌اش را درک کنید

مردان با درد و دل کردن آرامش پیدا نمی‌کنند، بنابراین زمانی که از او از محل کار به خانه برمی‌گردد، اجازه دهید نیم ساعت یا یک ساعت در سکوت بنشیند، تلویزیون تماشا کند، کتاب بخواند یا موبایلش را چک کند، غذا بخورد و حمام کند و بعد از اینکه احساس کردید مدتی گذشته است و به اندازه کافی استراحت کرده است، می‌توانید درباره روزتان با او صحبت کنید. البته در شرایطی که خسته است، از صحبت‌های طولانی و گله و شکایت که انرژی منفی می‌دهند، خودداری کنید چون در غیر این صورت ممکن است ناگهان به شدت عصبانی شود و از شما بخواهد که سکوت کنید و اجازه دهید استراحت کند. همچنین یکی از مواردی را که باید رعایت کنید، این است که زمانی که می‌بینید می‌خواهد تنها باشد و با کارهای خود مشغول شود، به این خواسته‌اش احترام بگذارید و اجازه دهید به فعالیت‌های مستقلانه خود نیز رسیدگی کند.

اخیرا چه اتفاقاتی برای همسرتان افتاده است؟

یکی از مواردی که باید همیشه در نظر داشته باشید تا بتوانید علت عصبانیت همسرتان را پیدا کنید این است که بررسی کنید که اخیرا چه اتفاقاتی در زندگی‌اش افتاده است، که باعث شده او بهم بریزد یا دچار اضطراب و تحریک‌پذیری شود. این بررسی، به شما کمک می‌کند که گمان نکنید همه چیز تقصیر شما است و شما باعث بداخلاقی او شده‌اید.

مشکلات رابطه عاطفی تان را حل کنید

در هر رابطه‌ای، بحث و دعوا و مشکلاتی وجود دارند اما مهم این است، که چگونه این مشکلات را حل می‌کنید یا چگونه با آنها برخورد می‌کنید؟ تسلیم شدن در برابر مشکلات، اجتناب از آنها یا حق به جانب بودن در اینکه شما هیچ تقصیری ندارید، راه حل‌های درستی نیستند، بلکه باید بپذیرید که شما هم در ایجاد آن مشکل حتی 1% نقش داشتید. زمانی که پذیرفتید، باید به خاطر سهم خود عذرخواهی کنید و سعی کنید جبران کنید و اشتباه‌تان را تکرار نکنید. زمانی که طرف مقابل ببیند شما مسئولیت اشتباهات‌تان را بی‌چون و چرا می‌پذیرید، خودش نیز خواهد پذیرفت و با شما برای حل مشکلات همکاری خواهد کرد. البته لازم به ذکر است که برخی از مشکلات حل شدنی نیستند و فقط باید تا حدی که می‌توانید با این موضوع کنار بیایید و گذر کنید تا دعوا و بحث و اختلاف بر روی آن موضوع، طولانی مدت نشود و به رابطه آسیب نزند. برای حل برخی از مشکلات نیز لازم است از یک فرد متخصص و معتمد کمک بگیرید که در حل کردن اختلافات زوجین، حرفه‌ای است و تخصص دارد. توصیه می‌کنیم از زوج درمانگران همیار عشق در این زمینه کمک بگیرید.

در برخورد با شوهر عصبی و بداخلاق، چه رفتارهایی را نباید انجام دهم؟


در بخش قبلی مقاله درباره راهکارهای برخورد با شوهر بداخلاق توصیح دادیم. در کنار این راهکارها، یک سری رفتارها و حرف‌هایی وجود دارند که اگر در حین صحبت با شوهرتان از اینها استفاده کنید، آتش عصبانیتش شعله‌ورتر خواهد شد و قطعا شما نیز از این شعله‌های آتش، در امان نخواهید ماند. در ادامه قصد داریم درباره حرف‌ها یا رفتارهایی توضیح دهیم که باید از آنها خودداری کنید.

  احساس تنهایی و افسردگی پس از ازدواج و عقد

توهین و بی‌احترامی ممنوع!

در هر بحث و دعوایی بر روی این موضوع به شدت تاکید می‌کنیم که هرگز در هنگام صحبت با همسرتان حتی اگر به شدت عصبانی هستید، توهین، بی‌احترامی تحقیر نکنید. درست نیست در حین گفتگو ضعف‌های شوهرتان را به رخش بکشید، چون او نیز ممکن است در مقابل با شما لج کند و ضعف‌ها و عیوب شما را به رخ بکشد.

به خانواده‌اش ربط ندهید

حتی اگر عصبی و بداخلاق بودن او به خانواده‌اش برمی‌گردد، اصلا نباید در حین صحبت یا دعوا به این موضوع اشاره کنید و بگویید:«تو هم پدرت بداخلاقی!» یا «از خانواده‌ات یاد گرفتی دیگه!» این جملات بحث و دعوا را تشدید می‌کنند چون نوعی توهین و بی‌احترامی به حساب می‌آیند.

در شرایطی که حال‌تان خوب نیست، بحث نکنید

در قسمت قبلی مقاله هم اشاره کردیم که زمانی باید با همسرتان گفتگو کنید که هردوتان از لحاظ روحی و روانی در شرایط مناسبی هستید. هرگز در هنگام عصبانیت یا استرس و اضطراب، بحث جدی را شروع نکنید چون در این شرایط، شما نمی‌توانید منطقی فکر کنید و براساس احساس منفی خشم، قضاوت می‌کنید و صحبت می‌کنید.

نحوه درمان شوهر شوهر بداخلاق و عصبی

اگر شوهرتان نیز این مشکل را دارد، توصیه می‌کنیم با زوج درمانگران همیار عشق در ارتباط باشید تا زوج درمانگر به شما راهکارهای مناسبی برای برخورد درست با شوهرتان را ارائه دهد تا رابطه عاطفی و زندگی مشترک خوب و آرامی داشته باشید و بتوانید مشکلات‌تان را با آرامش و به درستی حل کنید. اگر شوهرتان نیز از عصبی بودن خودش شاکی است و می‌داند که مشکلی در او وجود دارد که باعث پرخاشگری و بداخلاقی می‌شود، بهتر است هر دوتان با زوج درمانگر در ارتباط باشید. روانشناس این مشکل را در شوهرتان بررسی و ریشه‌یابی می‌کند و هم به او راهکار می‌دهد و هم برای بهبود رابطه عاطفی و جنسی‌تان به شما کمک خواهد کرد.

سخن پایانی

برخی از زنان از بداخلاق و عصبی بودن شوهرشان شاکی و گله‌مند هستند. زندگی با همسری که دائما عصبی است و به هیچ عنوان نمی‌شود با او صحبت جدی کرد و یا با آرامش بحث کرد، می‌تواند به شما و رابطه‌تان آسیب بزند. به علاوه، بداخلاق بودن مداوم، برای خودِ شخص نیز مضر است. عصبی بودن دلایل مختلفی دارد که در بخش اول مقاله به طور کامل توضیح دادیم. برای برخورد با شوهر بداخلاق و عصبی نیز راهکارهایی ارائه دادیم و توضیح دادیم که چه کارهایی را نیز نباید انجام دهید. در نظر داشته باشید که این راهکارها، عمومی هستند اما شما برای حل این مشکل لازم است از روانشناس کمک بگیرید. روانشناس ابتدا علت بداخلاقی های شوهرتان را ریشه‌یابی می‌کند و همچنین برای برخورد بهتر با او و مدیریت صحیحی زندگی مشترک‌تان، به شما راهکارها مفید و موثری را ارائه خواهد داد. راهکارهای هر زوج ممکن است متفاوت باشد چون ریشه مشکلات متفاوت است، زوجین تیپ‌های شخصیتی و شرایط متفاوتی دارند. توصیه می‌کنیم برای حل این مشکل، از زوج درمانگران همیار عشق راهنمایی بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • مریم عزیزم سلام. شرایط شما قابل درکه عزیزم. توجه ات رو به چند نکته جلب می کنم، اولا اینکه به هیچ عنوان فکر مقابله به مثل تلافی نباش عزیزم چون راه حل منطقی نیست، شاید به قول معروف در لحظه دلت رو خنک کنه و کمی آروم بشی اما در نهایت رابطه ات رو بهم میزنه این رفتارت. دوم اینکه ریشه این رفتار همسرت رو باید پیدا کنی، آیا اون کلا آدم پرخاشگریه یا فقط با شما؟ آیا به همه توهین می کنه یا فقط خانواده شما؟ آیا این الگوی رفتار در خانواده اش عادیه؟ باید این ریشه رو پیدا کنید و به کمک مشاور رفعش کنید. اگه همسرتون حاضر نیست با شما مشاوره بیاد خودتون اقدام کنید و با یه مشاور مشورت کنید. از همه این ها گذشته حساسیتتون رو به این موضع کم کنید، منظورم این نیست که اهمیتی نداره فحاشی ایشون، برعکس خیلی هم مهمه اما یکی از راه های رفع این فحاشی اینه که طرف مقابل ببینه با این رفتار نمی تونه شما رو کنترل کنه و خشمم رو خالی کنه. از اونجایی که شما فرزند دارید باید برای درگیر نکردن اون در بحث و درگیریهاتون هم فکری بکنید عزیزم. با توجه به تفکرات خودکشی ممکنه درگیر افسردگی شده باشید، الویت شما باید به دست آوردن حال خوب و ریشه کن کردن افسردگیتون باشه عزیزم. حتما با مشاور صحبت کنید عزیز تا سریع تر مدیریت اوضاع رو به دست بگیرید.

  • سلام من ۱سال عقدم شوهرم بهم توجه میکنه بیش ازحد حتی گوشیشم بهم میده ازاین لحاظ خوبیم فقط بعضی وقتا عصبی میشه وقتی میشه هرچی ازدهنش میاد میگه نیم ساعت بعدشم اروم میشه نگران اینم نکنه بدتربشه بعد

مقالات مرتبط