دلایل فرار از خانه (فرار دختر از خانه پدری)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

دلایل فرار از خانه (فرار دختر از خانه پدری)

امروزه از برخی از والدین یا در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گاهی می‌شنویم که برخی از دختران از خانه فرار می‌کنند. قطعا دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد که در دختر انگیزه زیادی را ایجاد می‌کند که از خانه و خانواده فرار کند. گاهی حتی خانواده‌های دشوار و سمی، باعث آن می‌شوند. در این مقاله ابتدا درباره دلایل فرار کردن بعضی از دختران از خانه توضیح می‌دهیم، سپس به راهکارها و راه‌های بازگرداندن او به خانه می‌پردازیم و همچنین راه‌های جلوگیری از این اتفاق را نیز توضیح می‌دهیم.

دلایل فرار دختر از خانه


کسب استقلال و آزادی

برای نوجوانان (پسر یا دختر)، استقلال و داشتن آزادی سالم بسیار مهم است. درواقع این دو مورد به رشد بهتر آنها کمک می‌کند و برای رشدشان لازم است، اما اینکه این آزادی و استقلال تا چه حد باشد، مهم است. برخی از خانواده‌هایی که نوجوانان‌شان را به شدت محدود می‌کنند و اجازه کوچک‌ترین استقلالی را به آنها نمی‌دهند، با این خطر روبه‌رو هستند که نوجوانان‌شان بخواهند روزی از این همه محدودیت و کنترل‌گری رها شوند و از خانه فرار کنند. بنابراین والدین بهتر است بدانند که استقلال برای دختر و پسران نوجوان بسیار مهم است و باید تا حدی برای آنها فراهم شود و این اعتماد به نفس به آنها داده شود که می‌توانند یک سری از کارها را بدون کمک پدر و مادر و به تنهایی انجام دهند. این کار، باعث می‌شود که در آینده افراد وابسته‌ای نباشند و بتوانند خودشان زندگی‌شان مدیریت کنند.

سرکش بودن

برخی از دختران که تحت تاثیر محیط جامعه و همسالان خود قرار می‌گیرند و سرکش می‌شوند، تصمیم می‌گیرند از خانه فرار کنند و اقتدار و جایگاه والدین‌شان را نادیده بگیرند. این نوجوانان فکر می‌کنند که خودشان بیشتر از والدین‌شان از حقایق و واقعیت‌های جامعه آگاه هستند و بیشتر از آنها جامعه را می‌شناسند، به همین دلیل دست به کارهای خطرناک و اشتباه می‌زنند تا بزرگ بودن خود را ثابت کنند. به عنوان مثال حتی ممکن است از مواد مخدر، مشوربات الکلی یا سیگار هم استفاده کنند تا ثابت کنند که بزرگ شده‌اند و می‌توانند از پس مشکلات جامعه بر بیایند.

اختلالات روانی و شخصیتی

برخی از اختلالات روانی که از دوران نوجوانی و جوانی در شخص دیده می‌شوند، باعث سرکش و نافرمان شدن دختر می‌شوند که این هم یکی از دلایل فرار کردن برخی از دختران از خانه است.

خانواده محدودکننده و دشوار

یکی از دلایل اصلی و رایج فرار دختران از خانه، داشتن خانواده‌ای محدودکننده و دشوار و جو خانه پرتنش با مشکلات خانوادگی فراوان است. این موضوع، انگیزه اصلی فرار نوجوانان از خانه است. آنها این کار را انجام می‌دهند تا به سمت آرامش، اهداف و مسیر زندگی خود بروند و از این همه محدودیت و تنش رها شوند. پس محیط خانواده در اینکه نوجوان دوست داشته باشد و بخواهد آنجا بماند و زندگی کند، نقش زیادی دارد.

نشانه‌های اینکه دختر قصد فرار از خانه را دارد


این قسمت از مقاله برای والدین مهم است تا بتوانند تشخیص دهند که چه زمانی دخترشان قصد فرار کردن از خانه را دارد تا بتوانند به موقع جلوی این اتفاق را بگیرند.

رفتار او تغییر کرده است

یکی از نشانه‌ها و زنگ خطرها این است که در رفتار دخترتان نسبت به شما، تغییراتی را می‌بینید مثل سرد رفتار کردن، بی‌اعتنایی، بی‌علاقگی به معاشرت کردن با شما و… این تغییرات رفتاری می‌تواند جزء اولین نشانه‌ها باشد.

الگوی خواب یا غذا خوردن او تغییر کرده است

یکی از نشانه‌ها، این است که دخترتان اخیرا بسیار کم غذا می‌خورد یا بسیار پرخور شده است و خواب او هم نامنظم شده است یا بیش از حد می‌خوابد. این نشانه‌ها، نشان‌دهنده این هستند که او دچار یک تنش و استرس بزرگ شده است و یا حتی می‌تواند نشانه افسردگی و یک زنگ خطر باشد.

  پدر بی‌مسئولیت، بی‌عاطفه و بی‌رحم (با پدر بد چه کنیم؟)

قوانین خانه و مدرسه را زیر پا می‌گذارد

اگر دخترتان اخیرا قوانین خانه و مدرسه را زیر پا می‌گذارد و نمی‌تواند با شرایط محیطی‌اش سازگار باشد، می‌تواند یکی از نشانه‌هایی باید که باید جدی بگیرید.

استفاده از مواد مخدر یا مشروبات الکلی

اگر دیدید که او از مواد مخدر یا مشروبات الکلی استفاده می‌کند، این هم یک زنگ خطر است که باید جدی بگیرید اما حواس‌تان باشد که در صورت دیدن این صحنه‌ها، واکنش هیجانی شدیدی را از خود بروز ندهید و دخترتان را تهدید نکنید یا خشم شدیدی را از خود نشان ندهید چون اگر از شما بترسد و در کنارتان احساس ناامنی نکند، احتمال اینکه کم کم به پنهان‌کاری و دروغگویی رو بیاورد، بسیار زیاد است. بهتر است در این مواقع خودتان را کنترل کنید و از مشاور کمک بگیرید که چه واکنشی را نشان دهید و چگونه این مشکل را حل کنید. توصیه می‌کنیم در این زمینه از مشاوران کودک و نوجوان همیار عشق کمک بگیرید.

شاید از او بشنوید که می‌خواهد فرار کند

برخی از افراد در بحث‌ها و دعواها می‌گویند که قصد فرار کردن را دارند یا می‌گویند که ای کاش می‌توانستند از این وضعیت رها شوند. این جملات و مانند آنها، زنگ خطر هستند.

از شما پول زیادی می‌خواهد

برای فرار کردن و مدیریت زندگی خود، او نیاز به پول زیادی دارد. اگر در کنار نشانه‌های دیگر، دخترتان اخیرا از شما پول زیادی می‌خواهد، می‌تواند یک نشانه جدی باشد.

داشتن دوست‌های ناسالم

اگر دخترتان دوست‌های ناسالمی دارد که از آنها ممکن است الگوبرداری‌های اشتباهی را بکند یا با آنها در انجام دادن کارهای خطرناک و اشتباه هم دست شود، باید بیشتر مواظب باشید که او چقدر و کجا با دوستانش وقت می‌گذراند.

متوجه شدم دخترم می‌خواهد فرار کند. چه کار کنم؟


به او مهارت حل مسئله را آموزش بدهید

به دخترتان آموزش دهید که چگونه باید مشکلاتش را حل کند و در این راه از مشاور هم کمک بگیرید. با دخترتان صحبت کنید و بگویید که فرار کردن از خانه، مشکلاتش را حل نمی‌کند بلکه این آسان‌ترین راه برای فرار از مشکل است اما بعد از فرار کردن هم قطعا مشکلات بیشتری خواهد داشت. پس بهتر است راه کنار آمدن و حل کردن مشکلات را یاد بگیرد و نه فرار از مشکل و از چاله در آمدن و به چاه افتادن.

به او عشق بورزید

فضایی را در خانه ایجاد کنید که بتوانید به دخترتان عشق خالص و بی‌قید و شرط بورزید. با رفتار و حرف‌هایتان به او نشان دهید که او برایتان مهم است و شما او را از ته دل دوست دارید. گاهی اوقات فرار از خانه به دلیل این است که دختر احساس می‌کند که از طرف والدینش رها شده است و والدینش او را دوست ندارند.

نیازهایش را بدانید

از نیازها و خواسته‌هایش بدانید و از او بپرسید که دقیقا چه چیزی از شما می‌خواهد و شما برای حل کردن مشکلاتش و یا بهبود حالش، چه کاری می‌تواند برایش انجام دهید.

از مشاور کمک بگیرید

اگر پی بردید که دخترتان قصد فرار کردن از خانه را دارد، علاوه بر راهکارهای فوق، با مشاور کودک و نوجوان مشورت کنید تا بدانید که دقیقا چه کارهایی را باید انجام دهید چون کارهایی هستند که رابطه بین شما و دخترتان را خراب می‌کنند و به او انگیزه بیشتری برای فرار می‌دهند و کارهایی هم هستند که ارتباط سازنده را بین شما و دخترتان ایجاد می‌کنند و باعث حل مشکل می‌شوند. پس در این شرایط حساس و حیاتی، هرگز بدون مشورت با مشاور، واکنش خاص و شدیدی را نشان ندهید تا انگیزه او را تشدید نکنید.

  روانشناسی کودک چیست و چه اهمیتی دارد؟

می‌خواهم از خانه فرار کنم!


اگر شما به دلایلی مثل محدودیت‌های زیاد، مشکلات خانوادگی شدید و سایر مشکلات تصمیم گرفتید از خانه فرار کنید، باید بگوییم که این کار، راه حل مناسبی نیست به دلیل اینکه با فرار کردن از خانه مشکلی حل نمی‌شود. به علاوه، زندگی کردن در خیابان یا به تنهایی در یک خانه که دور از دسترس خانواده و دوستان‌تان است و یا اعتماد کردن به یک مرد یا زن غریبه برای اینکه به شما جایی برای زندگی کردن بدهد، خوب نیست و ممکن است به دردسرهای زیادی بیفتید. پس بهتر است ادامه مقاله را مطالعه کنید تا به یک راه حل معقول و درست‌تر برسید که دردسری برایتان نداشته باشد.

در خانه مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرید؟

اگر در خانه مورد سوءاستفاده عاطفی و یا جسمی قرار می‌گیرید و این مشکل، دلیل شما برای فرار از خانه است، بهتر است به جای این کار، از یک مشاور، معلم مدرسه، افراد بزرگ و عاقل فامیل مثل پدربزرگ و مادربزرگ و یا یک دوست صمیمی عاقل کمک بگیرید و برای آن شخص تعریف کنید که چه اتفاقی برای شما در خانه می‌افتد و یا حتی اگر نیاز است، می‌توانید از پلیس هم کمک بگیرید. به هر حال افراد زیادی هستند که حتی به صورت رایگان می‌توانند به شما کمک کنند و راه حل درست‌تری را پیش روی شما بگذارند. از این افراد کمک بگیرید.

خانواده‌تان شما را به شدت محدود می‌کنند؟

اگر محدودیت‌های خانوادگی دلیل شما برای فرار از خانه است، بهتر است ابتدا با یک مشاور، معلم مدرسه یا فامیل عاقل صحبت کنید و درباره محدودیت‌های خانواده‌تان به او بگویید و نظرش را بشنوید. گاهی محدودیت‌های خانواده بسیار طبیعی است اما نوجوان به دلیل استقلال‌طلبی خود در این دوران حساس رشدی، به دنبال استقلال بیشتر است. در این صورت یک فرد دیگر می‌تواند برایتان توضیح دهد که محدودیت‌های والدین‌تان به جا است یا خیر. اگر هم به جا نباشد، این افراد می‌توانند به شما کمک کنند تا بدانید که چگونه باید با والدین‌تان در این خصوص صحبت کنید و یا حتی ممکن است خودشان با والدین‌تان صحبت کرده و این مشکل را حل کنند.

محیط خانه‌تان پرتنش است؟

اگر مشکلات خانوادگی و اختلاف نظرهای زیادی دارید و دائما در حال بحث و دعوا با والدین‌تان هستید و احساس می‌کنید که محیط خانه‌تان، محیط سالم و مناسبی برای زندگی کردن نیست، بهتر است علت بحث و دعواهایتان را پیدا کنید و اگر فقط یک اختلاف نظر ساده و بی‌ارزش است، دیگر این بحث و دعواها را ادامه ندهید. درک کنید که شما با والدین‌تان تفاوت دارید و طرز تفکرات، عقاید و… شما می‌تواند با آنها متفاوت باشد اما این دلیل بر نادرست بودن عقاید شما و والدین‌تان نیست، فقط کافی است که تفاوت نسلی و تفاوت شخصیتی را درک کنید و سعی نکنید با زورگویی و اجبار، عقاید خود را به والدین‌تان تحمیل کنید. برای حل درگیری‌ها و مشکلات خانوادگی هم می‌توانید از مشاوران خانواده همیار عشق راهنمایی بگیرید.

حال روحی و روانی‌تان خوب نیست؟

اگر به هر دلیلی دچار استرس، اضطراب یا افسردگی هستید، به جای فرار کردن از خانه، مشکلات‌تان را با خانواده‌تان در میان بگذارید و از روانشناس بالینی هم کمک بگیرید. مشکلات روانی رفع می‌شوند مگر در صورتی که اقدام به درمان کنید. توصیه می‌کنیم در این زمینه با روانشناسان بالینی همیار عشق در ارتباط باشید.

  نحوه برخورد با ناپدری و نامادری (زندگی با پدر و مادر ناتنی)

دخترم از خانه فرار کرده، چه کار کنم؟


با پلیس تماس بگیرید

به محض اینکه متوجه می‌شوید دخترتان از خانه فرار کرده است و نمی‌دانید کجا رفته است و نمی‌توانید با او ارتباط برقرار کنید، با پلیس تماس بگیرید.

سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید

درست است که فرار کردن دختر از خانه برای والدینش بسیار سخت و طاقت‌فرسا است اما سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید و در این مدت با یک مشاور هم در تماس باشید تا بدانید بعد از اینکه دخترتان توسط پلیس پیدا شد و به خانه برگشت، چطور باید واکنش نشان دهید تا مشکل و دلیل او را بدانید و کاری کنید که دیگر تکرار نشود.

بعد از بازگشت به خانه، با او صحبت کنید

بعد از اینکه او به خانه برگشت، شاید برای مدتی نخواهد با شما صحبت کند و حال خوبی نداشته باشد. کمی به او فرصت دهید تا آرام شود و بتواند احساساتش را مدیریت کند. بعد در شرایط مناسب با او دوستانه صحبت کنید تا او خودش را امن احساس کند و بتواند احساسات و افکارش را با شما در میان بگذارد و صحبت کند. اگر با خشم و عصبانیت شدید، تهدید، تنبیه و یا سوالات زیاد با او برخورد کنید، او احتمالا از گفتن حقیقت خودداری خواهد کرد. پس در هر شرایطی، نوع ارتباطی که با دخترتان برقرار می‌کنید، بسیار مهم است و باید دقت داشته باشید که چه کار می‌کنید و چه حرف‌هایی را به او می‌زنید.

سخن پایانی

شاید شما هم شنیده باشید یا برایتان این اتفاق افتاده باشد که برخی از دختران به دلیل مشکلات خانوادگی، مشکلات روانی خود و یا برای کسب استقلال و آزادی لازم، تصمیم به فرار از خانه می‌گیرند که البته این تصمیم، پیامدهای خاص خود را دارد و دردسرهایی را برای شخص به همراه خواهد داشت. در این مقاله، توضیح دادیم که اگر نشانه‌هایی مثل تغییرات رفتاری دخترتان با شما، داشتن دوستان ناسالم، به هم خوردن الگوی خواب و خوراک او و… را دیدید، این موارد زنگ خطرهایی هستند که ممکن است بیانگر این باشند که دخترتان تصمیماتی را در سر دارد و باید مواظب باشید. بهتر است در این شرایط، با دخترتان دوستانه صحبت کنید، سعی کنید مشکلاتش را بدانید، نیازها و خواسته‌هایش را از او بپرسید و از او بپرسید که چه کاری می‌توانید برایش انجام دهید. این کار و برقرار کردن ارتباط خوب و سازنده با دخترتان به شما کمک می‌کند که او را از این تصمیم منصرف کند. اگر شما دختر نوجوانی هستید که قصد دارید به خاطر مشکلات زیاد، از خانه فرار کنید، بدانید که این یک راه حل درست و معقول نیست بلکه فرار از مشکل است. سعی کنید از معلم مدرسه، یک فامیل و بزرگسال عاقل و آگاه و یا یک مشاور برای حل مشکلات‌تان و انتخاب یک راه حل درست، کمک بگیرید. توصیه می‌کنیم در این زمینه از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید. در صورتی که دخترتان قصد فرار کردن دارد یا اقدام به فرار کرده است، برای برقراری ارتباط خوب با او، حل مشکلات و جلوگیری از اتفاقی ناگوار، توصیه می‌کنیم با مشاوران کودک و نوجوان همیار عشق در ارتباط باشید. برای هر چیزی راه حلی وجود دارد اما اقدام به موقع، تضمین می‌کند که بتوانید مشکل را حل کنید و از اتفاقات ناگوار جلوگیری کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • من ۲۲سالمه،خاستگار دارم،ی دختر با کلی خاستگار،با کلی اهداف و‌روحیه،پدرم دکتر هستن،مادرم ی بیمار روانی،شکاک،افسرده،با الفاظ رکیک و بی حیا،پدرمم با تحربیات فراوان اما فقط به زبان حیوانات،به من اجازه ازدواج نمیدهند،به من اجازه دنبال کردن اهدافم را نمیدهند،به من اجازه بیرون رفتن دانشگاه رفتن نمیدهند،فقط اگر حبس شم اتاقم میشم دختر خوبه بابا،بنابراین تا یک هفته دیگه بنده هم فرار میکنم از منزل،بقیش با خدا

مقالات مرتبط

عشقم افسرده شده چه کار کنم؟

عشقم افسرده شده، چیکار کنم؟؟ چطور میتونین کمکش کنین؟ تا حالا براتون پیش اومده که شریک عاطفی‌تون افسرده بشه؟ چیکار کردین؟ حتما وقتی عشق‌تونو در اون شرایط ببینین، میخواین که

مطالعه»