به عشقم دروغ گفتم، می‌ترسم بفهمه (چطور به شوهرم اعتراف کنم که دروغ گفتم؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

به عشقم دروغ گفتم، می‌ترسم بفهمه (چطور به شوهرم اعتراف کنم که دروغ گفتم؟)

وقتی فردی به نامزد و شریک عاطفی خود دروغ می‌گوید، بعد از آن احتمال اینکه عذاب وجدان داشته باشد و یا ترس این را داشته باشد که «نکنه بفهمه بهش دروغ گفتم» زیاد است و این احساسات و ترس‌ها، فرد را دچار استرس و اضطراب زیادی میکند. در این مقاله ابتدا بررسی می‌کنیم که چرا برخی از افراد به نامزد خود دروغ می‌گویند و اگر دروغ گفته شده، چه کار کنیم که با فهمیدن دروغ، رابطه‌مان خراب نشود و طرف مقابل ما را ببخشد؟

دلایل دروغگویی زن و مرد


ترس

یکی از دلایل دروغ گفتن، ترس است. افرادی که از خشم و ناراحتی طرف مقابل می‌ترسند یا فکر می‌کنند شاید با گفتن حقیقت، اتفاق بدی برای خودشان یا ارتباط‌شان با طرف مقابل بیفتد، ترجیح می‌دهند دروغ بگویند و آن فرد را فریب بدهند تا شرایط به نفع خودشان تمام شود و مشکلی پیش نیاید. مثلا اگر فرد خیانت کرده باشد و نامزدش به او مشکوک شده باشد و از او بپرسد:«راستش رو بگو. با سیما چه نسبتی داری؟ رابطه‌تون چطوریه؟» او به خاطر ترسش، اعتراف نمی‌کند که با او در رابطه عاطفی است، بلکه به نامزدش دروغ می‌گوید که هیچی بین‌شان نیست.

برای بدست آوردن چیزی

برخی از افراد برای بدست آوردن چیزهایی مثل پول، عشق، رابطه جنسی، مدرک تحصیلی و چیزهای دیگر، حاضر هستند دروغ بگویند. مثل افراد هوس‌باز که برای بدست آوردن رابطه جنسی، به طرف مقابل‌شان درباره احساس‌شان دروغ می‌گویند که او را دوست دارند تا رابطه جنسی برقرار شود و بعد از او را ترک کنند و بروند.

غرور زیاد

افراد مغرور گاهی دروغ می‌گویند تا خودشان را بزرگ‌تر و بهتر از چیزی که هستند نشان بدهند. مثلا می‌گوید:«من اونقدر قوی هستم که یه بار تنهایی رفتم تا قله کوه دماوند.» یا «من سه تا مدرک دکتری دارم.»

چرا دروغ گفتن کار اشتباهی است؟


دروغ گفتن کم کم تبدیل به عادت رفتاری می‌شود

اگر چندین بار دروغ بگویید، ممکن است این تبدیل به عادت رفتاری شود که همیشه برای اینکه دعوا نشود یا به دردسر نیفتید یا برای اینکه خودتان را بزرگ و مغرور نشان بدهید، دروغ بگویید. از آن جایی که دروغ گفتن کار خوبی نیست، اگر تبدیل به عادت رفتاری شود، هم به خودتان آسیب می‌زند هم با برملا شدن دروغ‌هایتان، ممکن است افراد مهم زندگی‌تان را از دست بدهید.

دروغگوها آرامش ندارند

افراد دروغگو چون می‌ترسند روزی دروغ‌هایشان برملا شود، آرام و قرار ندارند و مجبور هستند فشارهای عصبی زیادی را تحمل کنند. پس دروغگوها دچار استرس و اضطراب زیادی هستند که همین موضوع بر روی عملکرد جسم و روان‌شان تاثیر منفی می‌گذارد.

  ازدواج به خاطر فرار از تنهایی

ممکن است رابطه عاطفی‌تان را بهم بزند

اگر نامزدتان به شما دروغ بگوید، چه احساسی خواهید داشت؟ قطعا دوست ندارید مدام دروغ بشنوید و از حقایق دور شوید. اگر دروغ‌هایش برملا شود، چقدر بخشش برایتان آسان خواهد بود؟ همین احساسات را نامزدتان خواهد داشت وقتی متوجه شود به او دروغ می‌گویید. این احساسات و بی‌اعتمادی و ناامنی در رابطه، می‌تواند باعث شود که فرد تصمیم به جدایی بگیرد. پس برای خراب نشدن رابطه‌تان، هرگز به نامزدتان دروغ نگویید.

به نامزدم دروغ گفتم و می‌ترسم بفهمه. چه کار کنم؟


اگر مدت‌ها است به نامزدتان دروغ می‌گویید و نگران برملا شدن دروغ‌هایتان هستید، بهتر است راهکارها و روش‌هایی را یاد بگیرید که بتوانید حقیقت را به او بگویید و دیگر خیال‌تان راحت شود و استرس نداشته باشید.

زمانی را برای گفتگو با نامزدتان برنامه‌ریزی کنید

از نامزدتان بپرسید که چه زمانی وقت دارد با هم تنها باشید و صحبت کنید. البته شرایطی را انتخاب کنید که هر دوتان در آرامش هستید. مثلا اگر او آن روز عصبی است و یا روز بدی داشته است، آن روز، وقت مناسبی برای صحبت کردن نیست.

ارتباط چشمی برقرار کنید

وقتی می‌خواهید با نامزدتان صحبت کنید، مخصوصا اگر صحبت جدی است که او باید باور کند، با او ارتباط چشمی برقرار کنید. مشکلی ندارد اگر یکی دو ثانیه به چیز دیگری نگاه کنید و دوباره نگاه‌تان را به سمت او برگردانید اما در کل سعی کنید بیشتر به چشمان او نگاه کنید چون با این تکنیک، او بیشتر حرف‌تان را باور خواهد کرد چون افراد دروغگو، معمولا ارتباط چشمی برقرار نمی‌کنند و به این طرف و آن طرف نگاه می‌کنند و صحبت می‌کنند. پس موقعی که می‌خواهید راست بگویید، ارتباط چشمی را فراموش نکنید.

اعتراف کنید که دروغ گفته‌اید

برای اینکه ترس‌ها و اضطراب‌ها تمام شود و بتوانید بهتر شرایط را مدیریت کنید، بهتر است اعتراف کنید که دروغ گفته‌اید و سپس دلیل آن را نیز بگویید. مثلا اگر به نامزدتان دروغ گفتید که آن روز در محل کار بودید، در حالی که با دوستان‌تان وقت می‌گذراندید، اکنون حقیقت را به او بگویید:«منو ببخش. اون روز بهت دروغ گفتم که هنوز سر کار هستم. با دوستام بودم اما نتونستم حقیقت رو بگم چون ترسیدم ناراحت بشی. رفته بودیم فوتبال بازی کنیم.» به خاطر داشته باشید وقتی می‌خواهید حقیقت را بگویید، ارتباط چشمی برقرار کنید تا او حرف‌تان را باور کند و فکر نکند که هنوز هم در حال دروغ گفتن هستید.

  چه مدت بعد از جدایی، ازدواج کنیم؟ (ازدواج مجدد بعد از طلاق)

تقصیر را گردن طرف مقابل نیندازید

اگر نامزدتان فرد زودجوش و زودرنجی است و همین موضوع باعث می‌شود که برای ناراحت و عصبانی نکردن او دروغ بگویید، نیاز نیست این را به او بگویید و تقصیر دروغگویی‌تان را به گردن او بیندازید. تحت هر شرایطی دروغگویی مجاز نیست، حتی زمانی که طرف مقابل‌تان فرد حساس یا عصبی است. در این صورت بهتر است با زوج درمانگر صحبت کنید که چگونه می‌توانید ارتباط‌تان را با چنین شخصی، مدیریت کنید. از کلمه «من» در ابتدای حرف‌هایتان استفاده کنید تا نامزدتان در موضع دفاعی قرار نگیرد. مثلا نگویید:«تو باعث شدی بهت دروغ بگم.»، بگویید:«من ترسیدم بهت راستش رو بگم و تو عصبانی بشی یا بخوای رابطه رو بهم بزنی.»

دلیل دروغگویی‌تان را توضیح بدهید

برای نامزدتان توضیح بدهید که چرا دروغ گفتید، البته بگویید که اینکه دلیل را توضیح می‌دهید برای این نیست که دروغ خودتان را توجیه کنید یا بهانه‌گیری کنید، بلکه فقط می‌خواهید که او علت آن را بداند.

تمام حقیقت را بگویید

بعد از اینکه اعتراف کردید و گفتید که دروغ گفتید و چرا این کار را کردید، تمام حقیقت را بیان کنید. مثلا بگویید:«من اون روز خیلی خسته بودم. دوستام بهم زنگ زدن و گفتن بریم ورزش کنیم و سر حال بشیم. برای همین منم رفتم ورزش و بعدش هم که برگشتم خونه.»

اجازه بدهید او هم نظرش را درباره رفتار شما بگوید

این که فقط شما حرف بزنید کافی نیست. اجازه بدهید نامزدتان هم درباره دروغگویی شما، نظرش را بگوید و احساساتش را تخلیه کند. شاید او بگوید:«من خیلی بهت اعتماد داشتم و از اینکه بهم دروغ گفتی، حالا احساس بی‌اعتمادی و ناامنی می‌کنم در رابطه. امیدوارم دوباره بتونیم به همدیگه اعتماد کنیم و امیدوارم که دیگه بهم دروغ نگی.» از شنیدن احساسات طرف مقابل نترسید.

بگویید که می‌دانید که دروغ گفتن به نامزدتان کار اشتباهی بوده است

به او بگویید که می‌دانید اشتباه کرده‌اید، مثلا می‌توانید از این جمله استفاده کنید:«میدونم اشتباه کردم و دروغ گفتن به تو کار اشتباهی بود.» می‌توانید در آن لحظه دستانش را هم بگیرید و با حرف، رفتار و زبان بدن‌تان به اشتباه‌تان اعتراف کنید تا بخشش برای او راحت‌تر باشد چون اگر حق به جانب بنشینید و با زبان بدن‌تان این تاسف را نشان ندهید، ممکن است از حرف‌تان نتیجه نگیرید.

  خواسته ها و نیازهای مرد در رابطه عاطفی

بگویید که اگر شما جای او بودید، چه حسی داشتید

این که شما نشان بدهید او را درک می‌کنید و احساساتش را به رسمیت می‌شناسید، کار بسیار خوبی است. به او بگویید که اگر شما جای او بودید، از این دروغ چه حسی داشتید.

عذرخواهی کنید

عذرخواهی کردن بابت اشتباه‌تان بسیار مهم است. به او بگویید که متاسف هستید از کاری که کردید و از ته دل عذرخواهی می‌کنید.

از او طلب بخشش کنید

به او بگویید که می‌خواهید شما را ببخشد و دوباره اعتماد کند و قول بدهید که دیگر چنین اتفاقی نخواهد افتاد. اگر او گفت که فعلا نمی‌تواند فورا شما را ببخشد، به او بگویید که درکش می‌کنید و انتظار ندارید که فورا ببخشد و سعی می‌کنید اعتمادش را جلب کنید.

از او بپرسید که برای جلب اعتماد مجدد، چه کار می‌توانید بکنید

هر فردی می‌داند که چگونه می‌تواند دوباره به طرف مقابل اعتماد کند. بهتر است از او بپرسید که برای بخشیدن و اعتماد کردن به شما، چه کارهایی باید انجام بدهید.

توضیح دهید که اگر دوباره همان موقعیت پیش آمد، چه کار خواهید کرد

برای نامزدتان توضیح دهید که اگر دوباره همان موقعیت مشابه پیش آمد، چه کار خواهید کرد؟ آیا قرار است دوباره به او دروغ بگویید یا کار بهتر و درست‌تری انجام بدهید؟

برای بدست آوردن اعتماد طرف مقابل، می‌توانید با زوج درمانگر صحبت کنید

دروغگویی، آسیب شدیدی به طرف مقابل، احساساتش و روانش و به رابطه‌تان می‌زند که جبران کردن این آسیب‌ها ممکن است سخت باشد و نیاز به کمک تخصصی داشته باشد، مخصوصا اگر تا به حال دروغ‌های زیادی گفته‌اید. اگر این اتفاق در رابطه‌تان افتاده است، می‌توانید برای آموزش دیدن در خصوص جلب اعتماد مجدد از نامزدتان، با زوج درمانگران همیار عشق صحبت کنید.

سخن پایانی

صداقت، یکی از مواردی است که در رابطه به صورت دو طرفه باید همیشه برقرار باشد. وقتی یکی از طرفین رابطه به دیگری دروغ می‌گوید، یکی از پایه‌های رابطه سست می‌شود و با برملا شدن این دروغ‌ها، اعتماد دو طرفه خدشه‌دار می‌شود. برای اینکه دوباره اعتماد شریک عاطفی‌تان را بدست بیاورید، می‌توانید گام به گام از راهکارهای این مقاله استفاده کنید و در صورت نیاز، برای بهبود رابطه‌تان، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط