شوهرم اجازه نمیده ادامه تحصیل بدم (چیکار کنم شوهرم راضی بشه درسم رو ادامه بدم؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

شوهرم اجازه نمیده ادامه تحصیل بدم (چیکار کنم شوهرم راضی بشه درسم رو ادامه بدم؟)

برخی از مردان با ادامه تحصیل یا با کار کردن همسرشان به هر دلیلی مخالفت می‌کنند. به همین دلیل است که توصیه می‌شود قبل از ازدواج زن و مرد درباره اجازه کار و تحصیل خانم با هم صحبت کنند تا دیدگاه یکدیگر را در این زمینه بدانند و بتوانند به توافق برسند تا قبل از ازدواج با هم به مشکل بر نخورند. در این مقاله قصد داریم ابتدا درباره دلایل مخالفت مرد یا ادامه تحصیل همسرش صحبت کنیم و بعد راهکارهایی را توضیح بدهیم که چگونه می‌توانید مردتان را راضی کنید و این مشکل را حل کنید.

حمایت در زندگی مشترک یعنی چه؟

حمایت از نظر همه افراد معانی مختلفی دارد. انواع مختلف حمایت کردن وجود دارد. اول باید بدانیم که در ذهن‌مان چه معنی از حمایت کردن وجود دارد؟ از شوهر چه می‌خواهیم؟ چه کار کند ما حمایت کردن محسوب می‌کنیم؟ آیا واقعا این نیاز زیاد به حمایت شدن را داریم یا به خاطر خلاءهای دوران کودکی‌مان است که چنین انتظاراتی داریم؟ همه این موارد باید بررسی شود. چون گاهی فرد مخالفت می‌کند اما اگر ما کار را شروع کنیم، از ما حمایت می‌کند تا مسیر را ادامه بدهیم. پس باید ببینیم که واقعا با یک مردی مواجه شدیم که اصلا حامی نیست یا حامی است و ما سوءبرداشت کرده‌ایم؟

چرا شوهرم با ادامه تحصیل من مخالف است؟


درس خواندن را بی‌فایده می‌داند

برخی از افراد با درس خواندن مخالف هستند و فکر می‌کنند ادامه تحصیل دادن هیچ فایده‌ای ندارد. به مدرک گرفتن هم اعتقادی ندارند و فکر می‌کنند که مدرک فقط یک تکه کاغذ است و بس! به همین دلیل مخالفت می‌کنند و دوست ندارند در مسیری که به نظرشان بی‌فایده است، پول خرج کنند.

حسادت می‌کند و می‌ترسد شما از او جلوتر بیفتید و پیشرفت بیشتری بکنید

افراد حسود دوست ندارند همسرشان پیشرفت کند و خودشان در همان سطح باقی بمانند. اگر خودشان هم در همان سطح باشند، می‌ترسند که نکند همسرشان بیش از حد پیشرفت کند و از آنها بالاتر برود. به همین دلیل کلا با ادامه تحصیل دادن و پیشرفت کردن همسرشان مخالف هستند.

تفکر مردسالاری

برخی از مردان هنوز درگیر تفکر مردسالاری هستند که فقط مرد باید پیشرفت کند و زن نباید جایگاه خاصی در اجتماع یا خانواده داشته باشد. در غیر این صورت تمام ابهت مرد زیر سوال می‌رود، مرد بی‌ارزش دیده می‌شود و زن هم اصطلاحا پررو می‌شود و دیگر نمی‌توان او را مدیریت کرد.

  11 نشانه ی پایان رابطه عاشقانه که هشداری برای زوجین به شمار می رود

محدودکننده و کنترلگر است

افراد محدودکننده و کنترلگر، دوست دارند از هر لحاظ همسرشان را محدود کنند و جلوی پیشرفت او را بگیرند. آنها دوست دارند همسرشان تحت فرمان خودشان رفتار کنند و کارها را انجام بدهد، در غیر این صورت واکنش به شدت منفی از خود نشان می‌دهند.

آیا واقعا حمایت کردن از پیشرفت خانم، باعث نافرمانی او از شوهر می‌شود؟

جواب این سوال یک «نه» قاطعانه است! اما یک شرط دارد. در زندگی مشترک هم زن باید رشد و پیشرفت کنید و هم مرد. اگر میزان رشد یکی از آنها بسیار کم یا بسیار بیشتر از دیگری باشد، در این شرایط است که آنها به مشکل برمی‌خورند. مثلا مرد یک فرد موفق در کارش باشد و زن خانه‌دار باشد و کاری جز رسیدگی کردن به خانه را نداشته باشد. چه اتفاقی می‌افتد؟ زن و مرد در یک کفه یا نزدیک به هم نیستند، پس تعادل زندگی مشترک بهم می‌خورد. زن به خاطر اینکه به جایی نرسیده است احساس ضعف و بی‌کفایتی می‌کند و شاید هم مرد را سرزنش کند که «من به خاطر تو تو خونه نشستم و کاری نکردم. تو چرا ازم حمایت نکردی!» انتظارات خانم بالا می‌رود، افکار منفی، افسردگی، انزوا و… اما مرد حالش خوب است چون به جایی که خواسته رسیده است اما زن حال بدی دارد. پس نمی‌توانند با هم زندگی مشترک خوبی داشته باشند و کم کم از هم دور می‌شوند یا پای خیانت باز می‌شود. اگر برعکس باشد، یعنی زن به جایگاه خوبی رسیده باشد و مرد خیر، همچنان همین اتفاق می‌افتد. زن حالش خوب است و به موفقیت رسیده اما مرد احساس ضعف می‌کند و حالش بد است. پس زمانی موفقیت یک زن یا مرد، تهدیدی برای زندگی مشترک است که یکی از آنها بسیار پیشرفت کند و دیگری خیر. اگر هر دو به کمک هم پیشرفت کنند و از یکدیگر حمایت کنند، می‌توانند به جایگاه بسیار بالایی دست پیدا کنند و با هم شاهد این موفقیت باشند و جشن بگیرند. در این شرایط که هر دو هم گام با هم هستند، حال‌شان خوب است و هیچ اختلال یا مشکلی در زندگی‌شان پیش نخواهد آمد. پس حمایت کردن از یکدیگر به شرط پیشرفت کردن خود، نه تنها بد نیست، بلکه عالی است چون هر چقدر فرد تحصیل کرده باشد و یا به موفقیت بیشتری رسیده باشد، دید و نگرش بازتر و عاقلانه‌تری نسبت به سایر افراد به دنیا و یا آدم‌ها دارد و این موضوع باعث موفقیت بیشتر او و سلامت روانی و جسمانی بیشتر می‌شود. پیشرفت کنید، اما با هم!

  دعای رفع کدورت بین زن و شوهر (چگونه با همسرم آشتی کنم؟)

چه کار کنم همسرم در ادامه تحصیل از من حمایت کند و اجازه این کار را به من بدهد؟


با او گفتگو کنید و علت مخالفتش را بدانید

نکته بسیار مهم: در گفتگوهایتان حتما مراقب لحن‌تان باشید، فریاد نزنید، توهین و بی‌احترامی نکنید، با جمله‌بندی درست صحبت کنید تا صحبت‌تان ختم به دعوا و بحث نشود و بتوانید به یک نتیجه خوب برسید.

از او بپرسید که چرا مخالفت می‌کند؟ آیا خودش هم دوست ندارد ادامه تحصیل بدهد؟ در کل نظرش در مورد تحصیل کردن چیست؟

وقتی نظرش را شنیدید، احساس‌تان را در مورد مخالفتش با او در میان بگذارید

به او بگویید که حمایت نکردش چه حسی در شما ایجاد می‌کند. مثلا می‌توانید از این جملات استفاده کنید:«من حس می‌کنم برات مهم نیست که من پیشرفت کنم. ازت میخوام از من حمایت کنی. همیشه تو تکیه گاهم بودی، در این زمینه هم به تو نیاز دارم.» یا «من از تو حمایت میخوام عزیزم. یک سری اهداف شخصی دارم که دوست دارم در کنار تو بهشون برسم. میخوام بهم کمک کنی و رضایت بدی.»

اگر با یک بار گفتگو به نتیجه نرسیدید، دوباره با هم صحبت کنید

نیاز نیست فشار بیاورید و بخواهید با یک بار گفتگو همه چیز را حل کنید و به نتیجه برسید. می‌توانید در مورد این موضوع چندین بار در روزهای مختلف با شوهرتان صحبت کنید و کم کم به توافق برسید.

به شوهرتان بگویید که تحصیل شما هیچ اختلالی در زندگی مشترک ایجاد نخواهد کرد

گاهی مردان نگران هستند که نکند ادامه تحصیل و پیشرفت همسر باعث شود که همسرشان دیگر برای او وقت نگذارد یا وقت نکند وظایفش را به عنوان یک زن خانه‌دار انجام دهد. بنابراین بهتر است با او صحبت کنید و توضیح بدهید که هیچ اختلالی ایجاد نخواهد شد و وقت کافی برای انجام کارهایتان دارید تا همسرتان مطمئن شود و رضایت بدهد.

از حمایت‌های قبلی‌اش از او قدردانی و تشکر کنید

قطعا در دیگر کارهای زندگی‌تان همسرتان در کنار شما بوده و از شما حمایت می‌کرده است. از او بابت همه کارهایی که برایتان انجام داده است قدردانی و تشکر کنید و پیشاپیش از حمایتی که در این زمینه هم خواهد از او تشکر و قدردانی کنید.

  شوهرم همش قهر میکنه چکار کنم (نحوه رفتار با مرد قهر قهرو)

شما الگوی شوهرتان باشید

اگر از او حمایت می‌خواهید و دوست ندارید برای انجام کارهایتان با شما مخالفت کند، شما هم الگوی شوهرتان باشید و از او حمایت کنید و مانع شوهرتان برای پیشرفت کردن نباشید تا او هم از شما یاد بگیرد و حمایت کند.

در تصمیم‌گیری‌هایتان او را نیز دخیل کنید

در زندگی مشترک همه چیز یا اکثر موارد باید با مشورت یکدیگر انجام شود. در تصمیم‌گیری‌هایتان او را نیز دخیل کنید تا بدانید نظر شما برایتان مهم است.

او را هم تشویق کنید تا رشد و پیشرفت کند

از شوهرتان بخواهید که با هم رشد کنید. او را تشویق کنید و مانع او نشوید. اگر با هم رشد کنید، قطعا همسرتان هم مخالفتی با شما نخواهد داشت.

موفقیت‌هایتان را به رخ همسرتان نکشید

هرگز موفقیت‌هایتان را به رخ همسرتان نکشید تا او اذیت نشود و حسادت نکند. موفقیت‌هایتان را با هم جشن بگیرید اما نیاز نیست در دعواها به رخ همسرتان بکشید و سرکوفت بزنید. موفقیت‌های شوهرتان را هم ببینید و تشویقش کنید.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

تسلیم نشوید. اگر واقعا قصد ادامه تحصیل و پیشرفت کردن دارید، تسلیم نشوید و به دنبال راضی کردن همسرتان باشید. از راهکارهای فوق استفاده کنید اما اگر به نتیجه نرسیدید، توصیه می‌کنیم از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید و راهکارهای تخصصی دریافت کنید.

سخن پایانی

برخی از مردان به دلایل مختلف از پیشرفت کردن و ادامه تحصیل همسرشان جلوگیری می‌کنند و مخالف آن هستند. دلایل آن می‌تواند حسادت، ترس، تفکر قدیمی و مردسالارانه باشد. اگر شما هم این مشکل را با شوهرتان دارید، بهتر است با او گفتگو کنید و علت مخالفتش را بدانید و سعی کنید به او اطمینان خاطر بدهید که ادامه تحصیل‌تان هیچ اختلالی در زندگی مشترک‌تان ایجاد نخواهد کرد. شما هم شوهرتان را تشویق کنید تا پیشرفت کند و الگوی او باشید تا از شما حمایت کند. اگر این مشکل حل نشد و شوهرتان با گفتگو راضی نشد، بهتر است با زوج درمانگران همیار عشق صحبت کنید و راهکارهای تخصصی را برای حل این مشکل دریافت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط