استرس عروسی (نگرانی و اضطراب در مراسم عقد و نامزدی)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

استرس عروسی (نگرانی و اضطراب در مراسم عقد و نامزدی)

استرس، اضطراب و نگرانی قبل از مراسم عقد و عروسی، طبیعی است. درواقع روزهای ازدواج و عروسی، پر از هیجان، شادی و استرس است. استرس و تنش‌های روانی برای خوب پیش رفتن مراسم عروسی و تدارکات آن، استرس درباره آینده، استرس درباره اینکه آیا این فرد انتخاب درستی برای من است، استرس جدا شدن از پدر و مادر و مستقل شدن و… اما چگونه می‌توان این استرس را به خوبی مدیریت کرد تا باعث حال بد یا تردید و دودلی در مراسم عروسی نشود. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم.

نشانه‌های استرس پیش از مراسم عروسی


برنامه‌ریزی برای مراسم عروسی، تمام زندگی‌تان را در بر گرفته است

اگر کارهای مراسم عروسی طوری باشد که تمام زندگی‌تان را مختل و تعطیل کرده باشد، نشان‌دهنده این است که شما احتمالا استرس زیادی را برای مراسم عروسی تحمل می‌کنید.

از رابطه‌تان لذت نمی‌برید

یکی دیگر از نشانه‌های استرس داشتن پیش از مراسم عروسی، این است که مدتی است دیگر از رابطه‌تان لذت نمی‌برید. این موضوع شما را نسبت به رابطه‌تان سرد و و نگران کرده است. استرس دارید که نکند بعد از ازدواج هم با همین روال پیش برود، نکند دیگر نتوانید همسرتان را دوست داشته باشید و… این افکار منفی و نگرانی‌ها، به شما استرس و اضطراب زیادی منتقل می‌کند.

بیمار شده‌اید

استرس زیاد باعث شده است حال جسمی‌تان بد باشد و مبتلا به بیماری‌هایی شده‌اید. مثل مشکلات گوارشی، مشکلات تنفسی مثل حمله پانیک و… استرس حتی می‌تواند باعث کاهش و تضعیف سیستم ایمنی بدن‌تان شود و شما را مبتلا به کرونا، سرماخوردگی یا آنفلوآنزا کند.

شما و شریک عاطفی‌تان مدام با هم دعوا می‌کنید

برخی از زوجین به دلیل تنش‌ها و استرس‌های قبل از عروسی، مدام با هم به مشکل برمی‌خورند و بحث و دعوا پیش می‌آید. پس این مورد هم می‌تواند یکی از نشانه‌های استرس داشتن قبل از مراسم عروسی باشد.

عادات رفتاری مخربی در شما سر زده است

استرس زیاد می‌تواند باعث آشکار شدن عادات رفتاری اشتباه در شما شود. به عنوان مثال برخی از افراد برای کاهش استرس و برای رسیدن به آرامش، ممکن است شروع به مصرف سیگار یا مشروبات الکلی بکنند و یا ممکن است رو به پرخوری عصبی بیاورند.

علت‌های استرس پیش از مراسم عروسی


همه کارها را می‌خواهید خودتان انجام بدهید

تدارکات و کارهای مراسم عروسی، آن قدر زیاد است که نمی‌توان آن را یک تنه انجام داد، اما برخی از افراد به علت کمال‌گرایی یا شور و اشتیاقی که دارند یا حتما می‌خواهند همه چیز طبق سلیقه خودشان باشد، اصرار می‌کنند که همه کارها را خودشان انجام بدهند. انجام دادن این کار، استرس زیادی را به شما تحمیل می‌کند. بنابراین بهتر است برای تدارک دیدن برای مراسم عروسی، از دیگران نیز کمک بگیرید.

  بخت‌گشایی فوری، سریع و تضمینی

کمال‌گرا هستید

دوست دارید همه چیز عالی و بی‌نقص انجام شود. در حالی که هیچ کمالی وجود ندارد. مثلا ممکن است دکوراسیونی که برای عروسی‌تان انتخاب کردید، حالا مد باشد اما دو هفته بعد دکوراسیون دیگری مد شود. شما نمی‌توانید بزرگ‌ترین و کامل‌ترین عروسی را برگزار کنید. نه تنها شما نمی‌توانید، بلکه هیچکس چنین توانایی ندارد چون هرچقدر هم که کامل‌تر برگزار کنید، همچنان ممکن است شخص دیگری بعدا کامل‌تر از شما برگزار کند. این نکته را بدانید که کمال‌گرایی، استرس و اضطراب زیادی را به شما تحمیل می‌کند. پس بهتر است درگیر جزئیات نشوید تا حال روحی-روانی و جسمی‌تان برای عروسی عالی باشد.

دیگران مخالف ازدواج شما هستند

اگر دیگران مثل خانواده‌تان مخالف ازدواج شما باشند، باعث می‌شود قبل از عروسی، استرس زیادی داشته باشید چون می‌ترسید که نکند آنها کاری کنند که شما نتوانید به هم برسید یا نکند اتفاقاتی بیفتد. حتی شاید نگران این موضوع باشید که نکند مخالفت‌های دیگران به جا باشد و درست گفته باشند که این فرد برای شما مناسب نیست. دعواها و بحث‌های قبل از عروسی نیز می‌تواند به شما حال بد و تنش زیادی منتقل کند.

مسائل و مشکلات مالی زیادی وجود دارد

مسائل و مشکلات مالی، یکی دیگر از مسائلی است که باعث استرس و اضطراب زیاد در زوجین می‌شود. خرج و مخارج عروسی، خرید خانه، ماشین، مهریه و… همه و همه باعث افزایش استرس زوجین می‌شود.

لیست مهمان‌ها و اختلاف بین زوجین

گاهی با کم آمدن تعداد ورودی‌های سالم عروسی، بین زوجین بحث و اختلاف ایجاد می‌شود که چه تعداد مهمان باید دعوت کنند. بنابراین تعیین لیست مهمان‌ها هم می‌تواند تنش‌آور باشد.

آماده شدن برای عروسی

آماده شدن برای عروسی، تدارکات، لباس عروس و تهیه کردن همه این موارد، باعث افزایش استرس و اضطراب بین زوجین می‌شود. آماده شدن برای ازدواج، خودش می‌تواند باعث تنش زیاد شود، مخصوصا در زنان این تنش بیشتر است.

چگونه استرس قبل از مراسم عروسی را مدیریت کنیم و کاهش دهیم؟


برنامه‌ریزی کنید

برای اینکه استرس‌تان کمتر شود و بتوانید کارهای عروسی‌تان را منظم‌تر انجام بدهید، بهتر است برنامه‌ریزی کنید. از هر زمانی که می‌خواهید برای عروسی‌تان کارها را انجام بدهید، هر روز روی کاغذ برنامه آن روز را بنویسید و طبق آن عمل کنید. هرچقدر نظم بیشتری به کارها و برنامه‌ریزی‌های ذهنی‌تان بدهید، استرس‌تان کاهش پیدا خواهد کرد.

  چطور از روی زبان بدن بفهمیم، مردی به ما علاقه داره؟

از دیگران کمک بگیرید

برای اینکه کارهای عروسی‌تان را انجام بدهید، باید از دیگران کمک بگیرید. از افرادی که تدارکات مراسم عروسی را می‌بینند کمک بگیرید، همچنین از خانواده‌تان برای انجام دادن کارها، یاری بطلبید. هرچقدر دورتان شلوغ باشد و یاری‌کننده‌های بیشتری داشته باشید، استرس کمتری خواهید داشت و همچنین وقتی کافی برای انجام دادن کارهایتان را خواهید داشت.

مدیریت زمان داشته باشید

از آنجایی که کارهای عروسی وقت‌گیر و زمان بر است، باید دقت داشته باشید که از چه زمانی کارها را شروع می‌کنید. مدیریت زمان داشته باشید تا به موقع و حتی زودتر از زمان تعیین شده، بتوانید کارهایتان را تمام کنید و استرس نداشته باشید.

از خودتان مراقبت کنید

از لحاظ روانی و جسمانی از خودتان مراقبت کنید. هرچقدر بدن و روح و روان سالم‌تری داشته باشید، استرس کمتری خواهید داشت. برای مراقبت روانی، می‌توانید این کارها را انجام دهید:

  • مدیتیشن.
  • پیاده‌روی.
  • ورزش.
  • نوشتن احساسات، افکار و نگرانی‌ها.
  • خواندن کتاب‌های روانشناسی انگیزشی و مفید.
  • کمک گرفتن از مشاور و روانشناس برای درمان بیماری‌ها و مشکلات روانی و یا برای مراقبت کردن از خودتان و داشتن حال خوب بیشتر. در این زمینه می‌توانید از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.
  • موسیقی‌های آرامش‌بخش گوش بدهید.
  • هر موقع احتیاج دارید با یک فرد معتمد و آگاه درباره احساسات و افکارتان صحبت کنید تا ذهن‌تان تخلیه شود.
  • در طول روز کارهایی انجام بدهید که از آن لذت می‌برید و به آنها علاقه دارید.

برای مراقبت جسمانی، می‌توانید این کارها را انجام دهید:

  • مدیتیشن.
  • ورزش.
  • پیاده‌روی.
  • خواب کافی و باکیفیت شبانه. (8 ساعت خواب)
  • تعذیه مناسب و مقوی.
  • از لحاظ ظاهری به خودتان رسیدگی کنید.
  • در طول روز اگر خسته شدید، کمی چرت بزنید اما چرت زدن نباید یک ساعت شود. باید کمتر از یک ساعت شود تا خواب شبانه‌تان مختل نشود.

با شریک عاطفی‌تان قرار ملاقات بگذارید

اگر به خاطر این تنش‌ها و استرس‌ها، بین شما و شریک عاطفی‌تان بحث و دعوا ایجاد شده است، برای اینکه صلح و آرامش بین شما برقرار شود، با شریک عاطفی‌تان گاهی قرار ملاقات بگذارید. با هم صحبت کنید، به یکدیگر محبت کنید، به یکدیگر آرامش بدهید و برای خوشحالی یکدیگر تلاش کنید. درباره آینده‌تان صحبت خوب و رویایی داشته باشید تا مطمئن شوید که در کنار یکدیگر هستید و از یکدیگر حمایت می‌کنید. داشتن قرار ملاقات و صحبت خوب و محبت‌آمیز با نامزدتان قبل از عروسی، می‌تواند استرس هر دوتان را تا حد زیادی کاهش بدهد.

  با حس حسادتمان در رابطه چکار کنیم؟

طبق بودجه ای که دارید مراسم برگزار کنید

قرار نیست چشم و هم چشمی داشته باشید یا بخواهید همه چیز عالی و طبق آخرین مد روز باشد. اگر می‌خواهید در روزهای شیرین زندگی‌تان آرامش بیشتری داشته باشید، بهتر از بودجه‌تان را مشخص کنید و طبق آن برای عروسی‌تان برنامه‌ریزی کنید. البته همه پول‌هایتان را خرج نکنید و کمی هم بگذارید برای روزهای بعد از عروسی که می‌خواهید زندگی‌تان را مدیریت کنید.

مراسم خودتان را با مراسم‌های دیگران مقایسه نکنید

اگر اهل مقایسه کردن خودتان با دیگران هستید، این نکته را بدانید که انجام دادن این کار درست نیست و حتی مقایسه‌هایی که می‌کنید هم کاملا اشتباه است چون شرایط شما با شرایط دیگران کاملا متفاوت است. بنابراین نتیجه شرایط شما و مراسمی که می‌توانید برگزار کنید هم با مراسم‌های دیگران متفاوت خواهد بود. این تفاوت‌ها رو بپذیرید و در حد و اندازه خودتان، مراسم‌تان را عالی برگزار کنید. هرچقدر خودتان را با دیگران مقایسه کنید، بیشتر اعصاب‌تان خورد خواهد شد و بیشتر استرس خواهید داشت.

حد و مرزهایی را تعیین کنید

اگر در خصوص لیست مهمانان‌تان مشکل دارید و با هم به اختلاف بر خوردید، می‌توانید حد و مرزهایی را تعیین کنید و طوری تعداد مهمانان را بین‌تان تقسیم کنید که همه چیز برابر باشد و جایی برای گله و شکایت باقی نماند. بنابراین با هم با آرامش و مهربانی گفتگو کنید و این حد و مرزها را تعیین کنید تا اختلافات حل شوند.

از فضای مجازی دور باشید

به جای اعتیاد داشتن به فضای مجازی و چک کردن موبایل‌تان و مقایسه کردن مراسم‌های دیگران با مراسمی که برای خودتان تدارک دیدید، بهتر است مدتی از فضای مجازی به دور باشید و کمتر به موبایل‌تان سر بزنید. با انجام دادن این کار، احساس خواهید کرد که چقدر آرامش بیشتری دارد.

سخن پایانی

داشتن استرس در روزهای قبل از مراسم عروسی، تقریبا طبیعی است اما اگر این میزان استرس، باعث می‌شود شما دچار مشکلات روانی و جسمی شوید یا ارتباط‌تان با نامزدتان خراب شود و یا نتوانید تمرکز لازم برای تدارک دیدن برای مراسم عروسی‌تان داشته باشید، یک مشکل است و باید درمان شود. اگر شما هم در روزهای قبل از عروسی‌تان هستید و استرس شدیدی دارید، توصیه می‌کنیم به کمک راهکارهایی که در این مقاله ارائه دادیم و به کمک مشاور، این استرس را کم کنید و به آرامش برسید تا عروسی خوب و عاشقانه ای داشته باشید. توصیه می‌کنیم در این زمینه از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

می‌خوام بیاد خواستگاریم

بهش نشون بدید بهترین انتخابید مهم‌ترین هدف روابط عاطفی اینه که فرد توش احساس آرامش و امنیت کنه و برای رسیدن به این‌ها باید بدونید آیا این رابطه آینده‌ای داره

مطالعه»