سقط جنین به اجبار شوهر (شوهرم میگه بچه رو سقط کن)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

سقط جنین به اجبار شوهر (شوهرم میگه بچه رو سقط کن)

برخی از مردان تمایل به بچه‌‍دار شدن ندارند یا یک بار بچه‌دار شدند اما به هر دلیلی نمی‌خواهند یا آمادگی‌اش را ندارند که بچه دوم یا سوم را داشته باشند، به همین دلیل ممکن است از همسر خود بخواهند که بچه را سقط کند. سقط جنین، عوارض و آسیب‌های جسمانی و روانی برای خانم دارد و راه حل خوب و درستی نیست. اگر شوهرتان چنین درخواستی از شما دارد، ابتدا لازم است دلیل این درخواستش را بدانید تا به راه حل برسید. در این مقاله ابتدا به این موضوع می‌پردازیم که به چه دلایلی شوهرتان از شما می‌خواهد بچه را سقط کنید و سپس به راه حل‌ها و راهکارهای عمومی و تخصصی خواهیم رسید.

چرا شوهرم می‌گوید بچه را سقط کن؟


برای پدر شدن آماده نیست

پدر و مادر شدن، آمادگی روحی و روانی بسیاری را می‌طلبد. اگر شوهرتان برای پدر شدن از لحاظ روحی و روانی آمادگی نداشته باشد، بسیار نگران و مضطرب باشد یا گمان کند که نمی‌تواند پدر خوبی برای فرزندش باشد، طبیعتا از شما می‌خواهد که بچه را سقط کنید چون او گمان می‌کند که پسش بر نخواهد آمد. این طرز تفکر ممکن است به دلیل دوران کودکی خودش نیز باشد. افرادی که دوران کودکی بدی داشتند و تجربیات تلخی را کسب کردند یا پدر و مادرشان نتوانستند آن طور که لازم است به نیازهای دوران کودکی‌شان پاسخ مناسب بدهند، شخص در دوران بزرگسالی دچار ترس و اضطراب می‌شود که نکند خودش نیز نتواند کودکش را به خوبی بزرگ و تربیت کند و نکند کودکش با سختی‌هایی که خود با آنها مواجه شده، مواجه شود. بسیاری از افراد به جای تفکر منطقی و مقابله با ترس‌هایشان، سبک اجتنابی یا فرار از ترس و مشکل را انتخاب می‌کنند. به همین دلیل به جای روبه‌رو شدن با ترس‌های غیرمنطقی، می‌گویند که بچه نمی‌خواهند.

از لحاظ مالی آماده نیست

اگر شوهرتان از لحاظ مالی آماده بچه‌دار شدن نباشد و گمان کند که به احتمال زیاد نخواهد توانست از زیر بار مسئولیت‌های مالی سنگین سربلند بیرون بیاید، به احتمال زیاد به شدت دچار ترس و اضطراب خواهد شد و با بچه‌دار شدن مخالفت خواهد کرد.

فکر می‌کند که فرزندش آینده خوبی در این اوضاع نخواهد داشت

این طرز تفکر در برخی از زنان و مردان وجود دارد که فکر می‌کنند چون در این سال‌های اخیر، اوضاع اقتصادی، اجتماعی و… جهان بد شده است و در کل زندگی را بسیار بد و تاریک می‌بینند، فکر می‌کنند که بچه‌دار شدن در این اوضاع فکر خوبی نیست چون بچه‌شان نیز در آینده بدبخت خواهد شد و دچار مشکلات زیادی خواهد بود. به همین دلیل از بچه‌دار شدن صرف نظر می‌کنند. این افراد معمولا خودشان را بدبخت می‌دانند و ناامیدی شدیدی نسبت به آینده و زندگی خود دارند. البته که شرایط جامعه و محیط بر روی زندگی افراد تاثیر می‌گذارد اما هنوز هم هستند کسانی که در این دنیا موفق هستند و توانسته‌اند به اهداف‌شان برسند. درواقع اگر افراد مسیر زندگی خودشان را پیدا کنند، آموزش ببینند، پیشرفت کنند و سخت تلاش کنند، شرایط محیطی نمی‌تواند مانع‌شان شود. این افراد قطعا به اهداف و جایی که می‌خواهند می‌رسند.

  مسئولیت پذیری در رابطه (حس مسئولیت در رابطه عاطفی)

به نظر او لزومی ندارد که بچه‌دار شود

برخی از افراد معتقد هستند که لزومی ندارد بچه‌دار شوند چون خودشان به عنوان زوج با هم خوشبخت‌تر هستند و هیچ کمبودی را احساس نمی‌کنند. برخی از افراد حتی فکر می‌کنند که با آمدن بچه، زندگی‌شان خراب می‌شود و رو به سردی می‌رود. البته این موضوع تا حدودی برای برخی از زوجین درست است چون برخی از افراد مهارت لازم برای مدیریت زندگی مشترک و فرزندشان را ندارند به همین دلیل از هم فاصله گرفته و بیشتر توجه‌شان به سمت فرزندشان می‌رود، که این امر بسیار آسیب‌زننده و اشتباه است. با آمدن فرزند به زندگی زوجین، زن و شوهر بیشتر باید به یکدیگر نزدیک شوند و نه اینکه از هم دور شوند و مشکلات‌شان بیشتر شود.

ترس از بارداری و زایمان دارند

شاید تعجب‌آور باشد اما برخی از مردان نیز از بارداری و زایمان می‌ترسند و این فوبیا را دارند، درواقع برای سلامتی همسر و فرزندشان به شدت نگران و مضطرب می‌شوند، به همین دلیل ممکن است به دلیل ترس‌هایشان نخواهند بچه‌دار شوند.

تحت تاثیر قرار گرفتن از حرف‌های والدین و دوستان

بر خلاف افرادی که اصرار دارند که زوجین باید هر چه زودتر بچه بیاورند، برخی از افراد می‌گویند که بچه‌دار شدن خوب نیست، مانع لذت بردن از زندگی می‌شود و جلوی پیشرفت شما در شغل و سایر فعالیت‌ها را می‌گیرد چون باید بیشتر اوقات روز درگیر فرزندتان باشید. ممکن است زوجین یا یکی از آنها تحت تاثیر این حرف‌های اشتباه قرار بگیرد و نخواهد بچه‌دار شود.

دلایل فوق، باعث می‌شود شوهرتان بچه نخواهد و اگر باردار شوید از شما بخواهد یا اصرار داشته باشد که بچه را سقط کنید. در ادامه چند راهکار و توصیه را آورده‌ایم که چگونه با این درخواست همسرتان مقابله کنید و سقط انجام ندهید.

شوهرم می‌گوید بچه را سقط کن اما من نمی‌خواهم. چه کار کنم؟


دلیل حرف شوهرتان را از او بپرسید

بهترین راه برای حل هر مشکلی، گفتگو است. البته برای گفتگوی موثر باید فن بیان خوبی داشته باشید و مهارت‌های ارتباطی لازم و مهارت‌های حل مسئله را بلد باشید تا به نتیجه خوبی برسید. هر گفتگویی به نتیجه خوبی نمی‌رسد. برای حل این مشکل نیز ابتدا لازم است دلیل این خواسته شوهرتان را از او بپرسید. از او بخواهید و این فضای امن را برای او آماده کنید تا حرف دلش را بزند و درباره ترس‌ها و طرز تفکرش درباره بچه‌دار شدن صحبت کند. در این صورت بعد از اینکه صحبت‌های او را شنیدید، می‌توانید برای راه حل فکر کنید و درست برخورد کنید.

  چگونه از خانواده همسر گله کنیم؟ (نارضایتی از خانواده همسر و مطرح کردن آن)

ترس‌ها و نگرانی‌هایش را مسخره نکنید

سعی کنید شوهرتان را درک کنید و هرگز ترس‌ها و نگرانی‌هایش را مسخره نکنید یا او را تحقیر نکنید. نگویید:«چقدر ترسو هستی!» درک کنید که هر کسی ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارد و نباید به طرز تفکرات او بی‌احترامی کنید. مسخره کردن باعث می‌شود او نیز در مقابل حرف‌های شما گارد بگیرد و احساسات و افکارتان را مسخره کند یا اصلا به حرف‌هایتان گوش ندهد.

به او اطمینان دهید که با آمدن بچه به زندگی‌تان، رابطه شما محکم‌تر خواهد شد

به شوهرتان اطمینان دهید که هیچ چیزی نمی‌تواند در رابطه‌تان مشکلی ایجاد کند و با آمدن فرزند به زندگی‌تان، اتفاقا رابطه‌تان بهتر و صمیمی‌تر نیز می‌شود. به او اطمینان دهید که رابطه عاطفی و زناشویی‌تان مختل نخواهد شد و شما این مهارت و توانایی را دارید که هم به فرزندتان رسیدگی کنید و هم برای شوهرتان وقت بگذارید و به رابطه‌تان اهمیت دهید.

به او اعتماد به نفس دهید

سعی کنید در زندگی روزمره به همسرتان اعتماد به نفس دهید و طوری با او صحبت و رفتار کنید تا متوجه شود و باور کنید که مرد زندگی و قهرمان شما است. این احساس مردانگی، به او اعتماد به نفس خواهد داد و او کم کم باور خواهد کرد که شایسته پدر شدن است و می‌تواند پدر خوبی برای فرزندش باشد. حتی می‌توانید این جمله را به او بگویید و انگیزه دهید که پدر شدن به او می‌آید!

با کسانی معاشرت کنید که بچه‌دار شدند یا بچه‌دار شدن را دوست دارند

اگر دوست یا همسایه‌هایی دارید که بچه دارند و بسیار خوشبخت هستند یا دوست دارند بچه‌دار شوند، با آنها بیشتر معاشرت کنید تا همسرتان ببیند و متوجه شود که بچه‌دار شدن چقدر عالی است، حس خوبی دارد و به زندگی مشترک شور و شوق و طراوت می‌بخشد. این کار باعث می‌شود که حرف‌های اشتباه دیگران درباره بچه‌دار شدن در ذهنش حذف شوند و تغییر پیدا کنند.

درباره بارداری، زایمان و تربیت فرزندان کتاب تهیه کنید و با هم بخوانید

بسیاری از ترس‌ها، نگرانی‌ها و مخالفت‌ها، ممکن است به دلیل ناآگاهی باشد. می‌توانید کتاب‌هایی در زمینه بچه‌دار شدن بخرید و با هم مطالعه کنید تا دانش و آگاهی‌تان در این زمینه بالا برود. همچنین در سایت‌ها، مقالات مربوط به این موضوع را بخوانید یا اگر در تلویزیون صحبت‌هایی را می‌شنوید که مربوط به این موضوع است، شوهرتان را دعوت کنید تا بیاید و گوش دهد.

درباره سقط جنین و عوارض آن توضیح دهید

شاید شوهرتان از عوارض سقط جنین بی‌اطلاع است و به همین دلیل است که این درخواست را از شما دارد. بهتر است برای آگاه کردن او درباره روش‌های سقط و عوارض آن توضیح دهید و بگویید که این کار به شما آسیب می‌زند تا او از این درخواستش منصرف شود. قطعا شوهرتان نمی‌خواهد که شما آسیب ببینید و شاید از روی ناآگاهی و بی‌اطلاعی این حرف را به شما زده باشد.

  درمان پرتوقع بودن (نحوه برخورد با زن یا شوهر متوقع)

از حس مادرانه و نیازهایتان صحبت کنید

شاید شوهرتان نمی‌داند که چقدر از ته دل بچه می‌خواهید و چقدر مادر شدن برایتان حس خوبی دارد و مهم است. اگر از احساسات، نیازها و خواسته‌هایتان صحبت کنید و شوهرتان را از درونِ خود باخبر کنید، شاید او نیز موافقت کند و دیگر نخواهد که بچه را سقط کنید.

به او اطمینان دهید که با هم از پس مشکلات برخواهید آمد

طبیعی است که او به عنوان مرد زندگی‌تان نگران باشد که نکند نتواند از پس خرج و مخارج بچه بر بیاید یا نکند نتواند پدر خوبی باشد، اما شما می‌توانید با دلگرمی دادن به شوهرتان با رفتار و حرف‌هایتان او را متقاعد کنید که با هم و با حمایت کردن از یکدیگر، از پس همه مشکلات بر خواهید آمد.

به او زمان بدهید

اصرار نکنید که همسرتان فورا حرف‌هایتان را قبول کند و با بچه‌دار شدن موافقت کند. بعد از اینکه حرف‌های او را با دقت شنیدید و به این موضوع از زاویه دید او نگاه کردید و همه حرف‌ها و نظرات‌تان را بیان کردید، مدتی به او فرصت دهید که درباره حرف‌هایتان فکر کند. اصرار نداشته باشید که همان موقع قبول کند. شاید به چند روز برای فکر کردن زمان داشته باشد.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

راهکارهای فوق، راهکارهای عمومی هستند و ممکن است برای حل این مشکل کافی نباشند. به همین دلیل لازم است که رابطه و زندگی مشترک‌تان توسط متخصص بررسی شود تا راهکارهای لازم به شما داده شود. توصیه می‌کنیم از زوج درمانگران همیار عشق در این زمینه کمک بگیرید.

سخن پایانی

برخی از مردان به دلیل ترس‌ها و نگرانی‌ها، تجربیات تلخ دوران کودکی یا آمادگی نداشتن برای بچه‌دار شدن، از همسرشان ممکن است بخواهند که بعد از باردار شدن، بچه را سقط کند. سقط جنین، عوارض و آسیب‌های روانی و جسمانی زیادی برای خانم به همراه دارد و راه حل مناسبی نیست. اگر شما نیز در زندگی مشترک با شوهرتان این مشکل را دارید، توصیه می‌کنیم ابتدا با او صحبت و گفتگو کنید و دلیل این درخواستش را بدانید و سپس به دنیال راه حل باشید. توصیه می‌کنیم برای حل این مشکل، علاوه بر استفاده کردن از راهکارهای عمومی که در قسمت آخر مقاله توضیح دادیم، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا این مشکل به درستی حل شود و باعث سرد یا خراب شدن رابطه، و دعوا و درگیری بین شما و همسرتان نشود.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط