دلربا اما دارای اختلال شخصیتی!
افراد دارای اختلال شخصیت معمولا جذاب و دل فریب هستن
اختلال شخصیت یکی از مسائل جدی روانشناسی هست که انواع مختلف و شیوع بالایی هم داره اما به سه دلیل تشخیص اونها برای افراد غیر متخصص در اوایل رابطه سخته:
- خودشون از مشکل ون آگاه نیستن و فکر میکنن مشکل از دیگرانه.
- ظاهرشون هیچ فرقی با افراد معمولی نداره.
- دارای رفتارهای جذاب و دلفریب هستن که مورد تایید جامعه هست.
اما چطور باید اونها رو شناخت؟
نمایشیهای گرم و صمیمی
افرادی که اختلال شخصیت نمایشی دارند به ظاهر بسیار گرم و صمیمی هستن، به خودشون میرسن و به جنس مخالف احترام به خصوصی میذارن. آقایونی که این اختلال رو دارن، میتونن خودشونو یک جنتلمن واقعی که برای زنها ارزش قائل هستن نشون بدن، اما تمام این رفتارها سطحیه و وقتی وارد رابطه میشین، این افراد نیاز به دیده شدنشون رو جای دیگه میبرن و شما رو گرفتار حس رقابت و حسادت میکنن.
خودشیفتههای مطمئن و قوی
افرادی که اختلال شخصیت خودشیفته دارن، اوایل رابطه بسیار قوی و مطمئن به نظر میرسن، خودشون رو تکیه گاهی نشون میدن که کوه هم به پاشون نمیرسه! ادعا میکنن از پس همه چیز بر میان و همه چیز رو میدونن و شما میتونین با خیال راحت بهشون تکیه کنین و از رابطه لذت ببرین، حتی در کنارشون احساس غرور و افتخار میکنین، اما بعد از مدتی میبینین خودخواهی و همیشه طلبکاریشون از زمین و زمان و اینکه هیچ اشتباهی رو نمیپذیرن، شما رو از پا در میاره.
مرزیهای عاشقپیشه
این افراد میتونن خودشون رو یک عاشقپیشه واقعی نشون بدن، برای شما هر کاری میکنن، بدون شما یک لحظه آرام و قرار ندارن، دائم دلشون میخواد به شما بچسبن، میتونن ساعتها به شما خیره بشن و بگن جز این، چیزی از دنیا نمیخوان، این رفتارها شاید اوایل رابطه جذاب باشه اما رفته رفته میبینین رفتارهای پر خطر، تنشها و چسبندگیهای اون آزارتون میده. کافیه لحظهای گوشی رو دیر جواب بدین و ببینین چطور ساعتها حالشون بد میشه. و در آخر اگه بخواین برین، ممکنه تهدید کنن که خودشون رو میکُشن.
اجتنابیهای خاص و روشن فکر نما
این دسته از افراد خودشون رو از دیگران دور میکنن، به ظاهر فردی خاص هستن که در هر جمعی خودشون رو قاطی نمیکنن، افکار و عقاید خاص دارن، لباسهای خاص میپوشن و به نظر میرسن کار خودشون رو بدون نظر دیگران انجام میدن. افراد روشن فکر نما معمولا جزء این دسته از افراد هستن اما این فقط ظاهر ماجراست. بعد از وارد رابطه شدن با این افراد متوجه میشین به طرد شدن حساس هستن، عقاید پوچانگارانهشون شما رو از زندگی سیر میکنه، زندگیشونو بیهدف انتخاب میکنن و معمولا مدتها باهاشون بلاتکلیف میمونین چون نه اونقدر نامحترم هستن که ترکشون کنین و نه میتونین برای آینده با اون برنامه بریزین.
وسواسیهای با برنامه و هدفمند
این افراد به ظاهر بسیار هدفمند هستن، معمولا به مدارج بالای علمی و مالی رسیدن، مرتب و شیک به نظر میان و برای ارزشهای اخلاقی احترام قائل هستن. خوب چه چیزی بهتر از این؟ اما عجله نکنین، این همه ماجرا نیست. بعد از وارد شدن به رابطه میبینین اونها به شدت کنترلگر هستن، دست از عقایدشون بر نمیدارن و درگیری دائم با جزئیات بیاهمیتی دارن که شما موظف به انجامشون هستین.
مطیعهای دوست داشتنی و ملوس
افرادی که اختلال شخصیت وابسته دارن، به نظر یک بره حرف گوش کن و مطیع و آرام هستن، اونها هرکاری شما بخواین انجام بدین رو دوست دارن، تمام کارهای شما رو تایید میکنن و کنترل کل رابطه رو به شما میسپارن و از این بابت از شما مچکر نیز هستن که زحمت رابطه روی دوشتون هست! بعد از مدتی، بیمسئولیتی این فرد شما رو آزار میده، همه چیز رابطه گردن شماست و در یک کلام او عرضه هیچ کاری رو در خود نمیبینه و به شما پناه آورده که کارهاش رو انجام بدین.
دست به تشخیص نزنین
تمام افراد میتونن رگههایی از اختلال شخصیت رو داشته باشن که به اون رفتارهای شخصیتی میگن. تشخیص اختلال شخصیت فقط و فقط به عهده مشاور هست. اما میتونین با در نظر گرفتن این پست، دست به انتخابهای آگاهانهتری بزنین. اگه با یک فرد دارای نشانههای این پست در رابطه هستین و علی رغم اینکه خیلی بهتون آزار میده و رابطهتون سالم نیست، عاشق و وابستهاش هستین و نمیتونین ازش جدا بشین، میتونین برای آماده شدن برای خروج از رابطه ناسالم، در دوره منِ ارزشمند بدون تو شرکت کنین.
همیار عشق را در اینستاگرام دنبال کنید.
پرسش و پاسخ کوتاه