چرا بیشتر روابط عاطفی، شکست میخورن؟
ناآگاهی افراد و نداشتن سواد رابطه عاطفی کافی
خیلی از افراد اصلا به دنبال کسب دانش و آگاهی نیستن و گمان میکنن که عشق و رابطه عاطفی سالم و موفق خود به خود و بدون هیچ تلاشی به سمت شون میاد و یا فکر میکنن که مدیریت رابطه عاطفی یا عاشق شدن، یه کار آسانیه که نیاز به هیچ مهارتی نداره. در صورتی که هر کاری، نیاز به آموزش دیدن و کسب مهارت داره. حتی ما در کودکی برای یاد گرفتن راه رفتن و یا حرف زدن، آموزش دیدیم و تمرین کردیم! پس در زمینه ارتباطات عاطفی هم باید مهارت کسب کنیم و آموزش ببینیم وگرنه مدام شکست میخوریم.
خیانت کردن
برخی از روابط عاطفی هم به خاطر خیانت و داشتن روابط پنهانی زنان و مردان تموم میشن چون خیانت کردن باعث میشه، اعتماد سالم بین افراد از بین بره و دیگه اعتماد کردن و دوست داشتن طرف مقابل، سخت بشه.
انتخاب شریک عاطفی اشتباه و نامناسب
گاهی اوقات افراد انتخاب اشتباهی رو انجام میدن، فقط به حرف احساساتشون گوش میدن و از لحاظ منطقی، انتخابشونو بررسی نمیکنن. برای همین بعد از ماهها یا سالها رابطه و وابستگی، به جایی میرسن که دیگه باید رابطه رو تموم کنن. قطعا هر چقدر رابطه ناسالم ادامهدار بشه، جدایی سختتر میشه چون وابستگی و علاقه بیشتر میشه. بنابراین دقت کنین که چه کسی رو برای رابطه انتخاب میکنین چون تصمیمگیری مهمیه و در این مسیر، هم باید به حرف دلتون گوش کنین و هم به حرف عقلتون تا بتونین مسیر درست رو برین.
خودشیفتگی و عدم درک و همدلی در رابطه
افرادی که بسیار خودشیفته و خودپسند هستن و یا توقعات بالایی در رابطه دارن که باعث میشه خودخواه به نظر برسن و اون درک و همدلی لازم رو در رابطه نداشته باشن، به مرور زمان باعث میشن که رابطه سرد بشه و یا حتی تموم بشه. از طرفی، ایثارگری زیاد هم خوب نیست. بنابراین خودخواهی و ایثارگری در رابطه، باید در حد تعادل باشه تا به رابطه آسیب نزنه.
کنترل نکردن خشم
افرادی که خشمهای انفعالی دارن، یعنی از یه چیز دیگه که مربوط به رابطه نیست، عصبانی هستن اما چون مهارت کنترل خشم رو ندارن، روی شریک عاطفیشون خالی میکنن یا افرادی که در بحث و دعواها، نمیتونن خودشونو کنترل کنن و اغلب چیزهایی رو میگن یا کارهایی میکنن که بعدا پشیمون میشن، به مرور زمان میتونه منجر به شکست خوردن رابطه بشه.
تفاوتهای اساسی و زیاد
افرادی که تفاوتهای فرهنگی، مذهبی، خانوادگی و تفاوت در ارزشها و طرز فکر اساسی و زیادی دارن، شاید اوایل به خاطر عشق آتشین و شهوت، این تفاوت رو حس نکنن اما به مرور زمان، این تفاوتها و اختلاف نظرها، اذیتکننده خواهد بود و بیشتر مواقع اگه زوجین نتونن این تفاوتها رو مدیریت کنن و باهاشون کنار بیان، باعث میشه رابطه شکست بخوره.
با خاطرات رابطه شکستخورده، چیکار کنیم؟
اگه رابطهتون شکست خورده و تموم شده، قطعا افسردگی، سرزنش کردن خود و سایر احساسات منفی به ذهنتون هجوم میارن. گذروندن دوران سوگواری پس از جدایی، راحت نیست اما اگه به کمک مشاور این دوران رو طی کنین، میتونین اصولی و راحتتر ازش عبور کنین تا آسیب کمتری ببینین. توصیه میکنیم اگه در شرف جدایی هستین یا جدا شدین، در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنین.
آیا بازگرداندن طرف مقابل، کار درستیه؟
بازگرداندن عشق زمانی درسته و به نفعتونه که بدونین طرف مقابل هم موافقه و موانع و مشکلاتی که قبلا باعث جداییتون شده بودن، الآن دیگه برطرف شدن و اگه دوباره رابطه رو شروع کنین، میتونین موفق بشین. بنابراین توصیه میکنیم اگه قصد بازگرداندن عشقتونو دارین، اول یک جلسه مشاوره تلفنی یا آنلاین با مشاوران همیار عشق داشته باشین تا رابطهتون بررسی بشه، و بعد مشاور بهتون برنامه کوتاهمدت و بلندمدت برای بازگرداندن عشقتون میده.
همیار عشق را در اینستاگرام دنبال کنید.
پرسش و پاسخ کوتاه