گاهی اوقات برخی از زنان گلایه میکنند که شوهرشان دیر به خانه برمیگردد و اغلب اوقات به همین روال است. این موضوع زنان را نگران میکند که نکند شوهرشان در حال خیانت کردن است یا نکند دیگر علاقهای به بودن در کنار همسرش ندارد، به همین دلیل در محل کارش بیشتر میماند تا در کنار همسرش نباشد. دیر آمدن مرد به خانه و این نگرانیها، بر روی رابطه عاطفی و جنسی زوجین تاثیر منفی میگذارد. اگر شما هم با چنین مشکلی روبهرو هستید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید. ابتدا درباره دلایل دیر آمدن مرد به خانه توضیح میدهیم و سپس راهکارهایی را برای حل این مشکل و نحوه انجام دادن گفتگوی سازنده با شوهرتان درباره این موضوع، توضیح خواهیم داد.
دلایل دیر آمدن مرد به خانه
غر زدن و ناله کردنهای مداوم زن
اگر خانم طوری باشد که به دلیل مشکلات خود و یا مشکلات زندگی مشترک و بیرون از خانه مدام غر بزند و گله و شکایت کند و حرف خوبی برای صحبت کردن با شوهر نداشته باشد، به وضعیتی میرسد که مرد دیگر انگیزهای برای بازگشت به خانه نخواهد داشت چون با هم صحبتی با همسرش، فقط انرژی منفی میگیرد و باید گله و شکایتهایش را تحمل کند. در نظر داشته باشید که مرد زمانی که به خانه میآید، نیاز به آرامش داد و بهتر است اگر حرف یا درد و دلی دارید، موکول کنید به زمانی که مردتان هم آمادگی روحی و روانی برای شنیدن حرفها را داشته باشد و نه اینکه به محض بازگشت به خانه، از اتفاقات تلخ و مشکلاتتان با او صحبت کنید. در نظر داشته باشید که اگر شما لحظه شماری میکنید که همسرتان برگردد و با او حرف بزنید، شاید او در آن لحظه شرایط شنیدن به حرفهایتان را نداشته باشد. درواقع اینکه شما آمادگی حرف زدن را دارید، نشانه این نیست که او هم آمادگی شنیدن به حرفهایتان را داشته باشد. پس باید آمادگی هردوتان را بسنجید و بدانید که در چه شرایط و موقعیتی درباره چه چیزی صحبت میکنید.
اضافه کاری
برخی از مردان این روزها معمولا از صبح تا شب مشغول به کار هستند تا بتوانند خانه و خانواده خود را حفظ کنند و تا حد امکان یک زندگی راحت و با آرامش را برای خانواده خود ایجاد کنند. بنابراین این مورد هم یکی از دلایل دیر آمدن مردان به خانه است.
استرس و اضطراب
مردان معمولا کمتر از زنان صحبت میکنند و کمتر احساساتشان را ابراز میکنند. مردان با درد و دل کردن آرام نمیشوند بلکه باید در غار تنهایی خود بروند تا برای مشکلات خود راه حل پیدا کرده و به آرامش برسند. بنابراین داشتن استرس و اضطراب گاهی باعث میشود که مرد با دوستانش یا به تنهایی بیرون بیاید تا نیاز نباشد با همسرش درباره مشکلاتش صحبت کند و از این طریق، تنشهای خود را کم میکند و دیرتر به خانه برمیگردد. شاید برای برخی از خانمها سوال پیش بیاید که چرا مردان در این مواقع با دوستان خود بیرون میروند و وقت میگذرانند اما تا به خانه میرسند، انتظار دارند که از آنها سوالی پرسیده نشود و به غار تنهایی خود میروند. پاسخ این است که چون دوستان شوهرتان، همگی مرد هستند و مردان میدانند که نباید اصرار کنند که دوستشان مشکلات و دلیل نگرانیهای خود را واضح بیان کند چون او یک مرد است و صحبت کردن درباره مشکلاتش را دوست ندارد. آنها چون همگی مرد هستند، میدانند که باید وقتشان را با چیز دیگری مثل تماشا مسابقه فوتبال یا بازی کردن بگذرانند و نه درد و دل کردن، چون میدانند که راه ارتباط برقرار کردن با یکدیگر، چیست و بهتر میتوانند به هم فرصت به آرامش رسیدن را بدهند، اما برخی از خانمها به دلیل نداشتن آگاهی کافی و درست، فکر میکنند که مردان هم مثل زنان اهل درد و دل کردن و غر زدن هستند و به این صورت آرام میشوند، بنابراین همین که مرد به خانه برسد و متوجه شوند که حالش خوب نیست، اصرار میکنند که صحبت کند و فکر میکنند که در حق او لطف میکنند، در حالی که این صحبت کردن و اصرار کردنها، مرد را عصبیتر میکند. درواقع زنان با مردان خود، مثل دوستهای هم جنس خود رفتار میکنند و همین رفتارها باعث میشود که مرد برای آرام شدن، بیشتر به غار تنهایی خود فرو برود و یا از روشهای دیگری مثل بیرون رفتن با دوستان خود استفاه کند. بنابراین داشتن استرس و اضطراب هم یکی از دلایل دیر آمدن مردان به خانه است.
خیانت
گاهی اوقات دیر آمدن مرد به خانه به این دلیل است که او به همسر خود خیانت میکند. البته برای ثابت شدن این دلیل، باید سند و مدرک موجه و معتبری را داشته باشید و نه اینکه فقط به خاطر دیر آمدن او به خانه، او را متهم به بیوفایی و خیانت کنید. برای ثابت شدن خیانت، به نشانههای زیاد دیگر و سند و مدرک معتبر نیاز است و تنها یک نشانه، کافی نیست.
اجتماعی و برونگرا بودن
افراد برونگرا و اجتماعی، دوست دارند مدام با دوستان یا همکارانشان و یا حتی با همسرشان بیرون بروند و تفریح کنند. اگر شوهرتان هم شخصی اجتماعی و برونگرا است و در طول هفته بارها با دوستان یا همکارانش بیرون میرود و دیر به خانه برمیگردد، دلیلش تیپ شخصیتی او است که با دیگران وقت گذراندن را دوست دارد.
جبران کردن ایام جوانی
برخی از افرادی که در دوران جوانی به تفریحات سالم نپرداختند و زندگی خستهکننده و یکنواختی را داشتهاند و از این دوران لذت نبردهاند، ممکن است بخواهند در یک سن دیگری لذتهای جوانی را دوباره تجربه کنند. این مردان از یک سنی شروع به اهمیت دادن دوباره به خود میکنند، مثل ایام جوانی لباس های شیک میپوشند، با دوستانشان بیرون میروند، در رابطه عاطفی و زندگی مشترک، تنوعهای هیجان انگیزی را ایجاد میکنند و شاید بخواهند هر روز یا در طول هفته چندین بار دیر به خانه برگردند. درواقع این افراد لذت بردن از ایام جوانی را به سن دیگری موکول میکنند.
فرار از کارهای خانه
برخی از مردان برای اینکه از کمک کردن به همسرشان برای انجام دادن کارهای خانه فرار کنند و این کارها را انجام ندهند، به بهانه کار یا بیرون رفتن با دوستان، دیر به خانه میآیند.
متاسفانه برخی از خانمها به دلیل بدبینی و بیاعتمادی که نسبت به مردان یا همسرانشان دارند، زمانی که کوچکترین مشکلی یا تغییری پیش بیاید، فکر میکنند که نشانه خیانت است و فورا واکنش شدید و افراطی از خود نشان میدهند و یا به شدت به هم میریزند. در حالی که طبق موارد توضیح داده شده فوق، هر چیزی نشانه خیانت نیست و شاید دلایل دیگری داشته باشد که باید این موارد را هم در نظر داشته باشید.
شوهرم اغلب دیر به خانه میآید. چه کار کنم؟
از او دلیلش را بپرسید
برخی از خانمها بدون اینکه با همسرشان درباره مشکل پیش آمده صحبت کنند و دلیل را از او بشنوند، فورا با حدس و گمانهای بدبینانه خود، برای این مشکل دلیل و بهانه میتراشند و بدون اینکه از طرف مقابل بپرسند که آیا چیزی که به ذهنشان رسیده است، درست است یا خیر، فورا نتیجهگیری و باور میکنند. این روش مناسبی نیست چون اغلب مواقع افراد از روی تلههای روانی و برداشتهای خود از رفتارهای دیگران برداشت میکنند و این موضوع احتمال خطا را افزایش میدهد. به عنوان مثال کسی که تله روانی رهاشدگی داشته باشد، ممکن است دیر آمدن همسرش به خانه را دلیل بر تمایل او به جدایی بداند. این برداشت او، از روی این طرحواره است و احتمال اینکه اشتباه باشد بسیار زیاد است. کسی که تله روانی بیاعتمادی یا بدبینی دارد، هر چیزی را دلیل بر خیانت میبیند چون به دنیا و آدمها بیاعتماد است. این فرد همه چیز را منفی، سیاه و تاریک میبیند و زود شک میکند، پس احتمال اینکه این برداشت او اشتباه باشد زیاد است چون این تله روانی را دارد. البته مبحث تلههای روانی و تاثیر آن بر طرز تفکر ما، بسیار طولانی و گسترده است اما در این بخش فقط دو مثال جزئی برای توضیح آن آوردیم. بنابراین به جای حدس و گمان و عصبی شدن، در شرایط مناسبی وقت بگذارید و با لحن و جملهبندی خوب و مناسب، از همسرتان دلیل دیر آمدنش را بپرسید. گفتگوی موثر و سازنده، تنها راه دانستن حقیقت است. حدس و گمان را کنار بگذارید.
به عقربههای ساعت خیره نشوید
به جای نگاه کردن مداوم به عقربههای ساعت و تشدید شدن اضطراب و نگرانیتان، برنامهریزی کنید و در آن ساعاتی که هنوز همسرتان برنگشته است، کارهای مفیدی را انجام دهید و سرگرم شوید تا زمانی که به خانه برمیگردد، فورا با عصبانیت با او برخورد نکنید و دعوا کنید.
مشکل را شناسایی کنید
اگر او زمانی که به خانه برمیگردد هم با شما صحبت خاصی نمیکند و اغلب بیحوصله است، به جای اینکه فکر کنید که پای خانم دیگری در میان است، از او بپرسید که آیا استرس و اضطراب یا مشکلی را دارد؟ آیا مشکلش مربوط به کارش است یا مربوط به شما و زندگی مشترکتان؟ اگر گفت که مشکل در کارش است، دیگر نیاز نیست که جزئیات را بدانید. مشکل را به خودش بسپارید. او میداند که چگونه در غار تنهاییاش، راه حلی را پیدا کند. اگر هم مشکل مربوط به زندگی مشترکتان است، همان لحظه که او بیحوصله است بحث را ادامه ندهید و سعی نکنید آن لحظه مشکل را حل کنید چون در زمان بیحوصلگی یا عصبانیت، افراد آمادگی لازم برای حل مشکلات را ندارند. بحث کردن در آن شرایط، فقط به دعوایی بینتیجه میانجامد. پس بحث را در شرایط مناسبتری دوباره پیش بکشید و با گفتگو سعی کنید مشکلی که بینتان است را حل کنید.
غر نزنید
زمانی که به خانه برمیگردد، غر زدنها را شروع نکنید چون با این کار او را از خودتان میرانید.
با زوج درمانگر مشورت کنید
اگر با انجام دادن راهکارهای فوق، نتوانستید دلیل دیر آمدن شوهرتان به خانه را پیدا کنید و از او بپرسید و با گفتگوی سازنده در این خصوص به تفاهم برسید، توصیه میکنیم از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا ابتدا رابطه و زندگی مشترکتان بررسی شود و زوج درمانگر برای حل این مشکل و کاهش نگرانیهای شما در این زمینه، راهکارهای موثر ارائه دهد.
سخن پایانی
برخی از زنان در زندگی مشترکشان با این مشکل مواجه هستند که میگویند مدتی است همسرشان دیر به خانه برمیگردد و یا حتی بعد از بازگشت به خانه، صحبت خاصی با آنها نمیکند و انگار مشکلی پیش آمده است. برخی از زنان به جای اینکه دلیل واقعی را پیدا کنند، با بدبینی همسرشان را متهم به خیانت میکنند. درست است که خیانت هم میتواند یکی از دلایل باشد اکا دلیل قطعا نیست و موارد دیگه هم هستند، مثل استرس و اضطراب، اضافه کاری در محل کار، فرار از انجام دادن کارهای خانه و… راه حل این مشکل، این است که به جای حد و گمان و نگران کردن خودتان، با همسرتان در یک شرایط مناسب صحبت کنید و دلیل دیر آمدنش را جویا شوید. اگر مشکل کاری و مربوط به بیرون از منزل است، نیازی نیست که اصرار کنید که جزئیات را بگوید، اما اگر مشکل مربوط به زندگی مشترکتان است در شرایطی مناسب با گفتگو کردن آن را حل کنید. اگر راهکارهای این مقاله کافی نبود، لازم است از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا با بررسی شدن رابطهتان و مشکلی که وجود دارد، راه حل درست و موثر به شما داده شود.
پرسش و پاسخ کوتاه