شوهرم تو خونه کار نمیکنه (چیکار کنم شوهرم در کارهای خونه بهم کمک کنه؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

شوهرم تو خونه کار نمیکنه (چیکار کنم شوهرم در کارهای خونه بهم کمک کنه؟)

برخی از زنان شکایت می‌کنند از اینکه شوهرشان در کار خانه به آنها کمک نمی‌کند و همه بار کارهای خانه روی دوش‌های خانم است. دلایل مختلفی برای کمک نکردن مرد به زن وجود دارد که یکی از این دلایل، تفکرات قدیمی است. برخی از افراد گمان می‌کنند زن فقط باید کارهای خانه را انجام دهد و مرد فقط مسئول انجام دادن کارهای بیرون از خانه و شغل خود است و اعتقاد ندارند که کارهای خانه و یا بیرون از منزل باید بین زن و مرد تقسیم شود تا هیچ کدام خسته و فرسوده نشوند. در این مقاله درباره دلایل دیگر کمک نکردن مرد به زن در کارهای خانه توضیح می‌دهیم و سپس به راهکارهایی می‌پردازیم که شوهرتان راضی شود با شما در خانه همکاری کند.

چرا شوهرم در کارهای خانه کمکم نمی‌کند؟


در خانواده‌اش هم مرد به زن کمک نمی‌کرده است (پدرش به مادرش کمک نمی‌کرده است)

در برخی از خانواده‌ها این طرز تفکر نهادینه شده است که مرد به زن نباید در کارهای خانه کمک کند چون کارهای خانه، کارهای زنانه است. اگر در خانواده شوهرتان هم چنین چیزی بوده است، طبیعتا شوهرتان هم این نوع طرز فکر و رفتار را از خانواده‌اش آموخته است و همان را در زندگی مشترک خود اجرا می‌کند. تغییر دادن این مرد بسیار سخت یا حتی غیرممکن است چون او چیزی که از خانواده‌اش آموخته است را باور دارد و شاید اصلا قبول نکند که کمک کردن به زن کار درستی است چون پدرش این گونه نبوده است. برای تغییر دادن این مرد، باید دوران کودکی و خانواده‌اش را نیز تغییر دهید که عملا انجام دادن چنین چیزی غیرممکن است.

شما اوایل ازدواج به او اجازه ندادید دست به سیاه و سفید بزند

اگر اوایل ازدواج و یا در دوران نامزدی و عقد به او اجازه نداده باشید دست به سیاه و سفید بزند و به شما کمک کند، این رفتار شما باعث می‌شود او تا آخر زندگی‌تان دیگر هیچ کار خانه‌ای انجام ندهد و به شما کمک نکند چون خودتان به او یاد دادید که نیاز نیست کمک کند. حتی اگر افراد در خانواده خود یاد نمی گیرند به زن در کارهای خانه کم کنند، اگر شما با روش های درست به او کمک کردن را بیاموزید، او آن را خواهد آموخت اما اگر سلب مسئولیت کنید یا به دلیل اینکه دوستش دارید و نمی‌خواهید به او زحمت زیادی بدهید، از او کمک نخواهید، او به همین ترتیب پیش خواهد رفت و دیگر تغییر این روال سخت خواهد بود چون از همان ابتدا، اشتباه به او یاد داده‌اید.

  زن قدرنشناس، ناسپاس، نمک نشناس و ناشکر

شاید افسرده شده است

یکی از دلایل بی‌انگیزگی و بی‌حوصلگی زیاد در انجام دادن کارهای روزمره و ساده، افسردگی است. اگر شوهرتان سایر علائم افسردگی را نیز دارد، حتما او را تشویق کنید که به مشاور مراجعه کند و خودتان نیز به او کمک کنید که سبک زندگی‌اش عوض شود و بهبود پیدا کند. به عنوان مثال با هم به پیاده‌روی بروید، حتی اگر پیاده‌روی بسیار کوتاهی باشد، با هم مدیتیشن انجام دهید، اگر بدنش دچار کمبود ویتامین است، به او مکمل و غذاهای سالم و خوب بدهید چون جسم با روان در ارتباط است و اگر جسم دچار کمبود باشد، روان هم دچار مشکلات زیادی می‌شود که یکی از آن، افسردگی است. همچنین خودتان نیز می‌توانید از زوج درمانگر کمک بگیرید تا بدانید با شوهر افسرده چگونه باید رفتار کنید که حالش بهتر شود.

عیب‌جویی مداوم از کارهایی که انجام می‌دهد

یکی از رفتارهایی که باعث می‌شود شوهرتان از کمک کردن به شما صرف نظر کند،  عیب‌جویی مداوم از کارهایی است که برایتان انجام می‌دهد. به عنوان مثال اگر او در حال آشپزی است و به او بگویید:«بازم قراره غذا رو شور درست کنی نه؟» و مثل این مثال، اغلب اشتباهاتش را به رخش بکشید و مدام به او یادآوری کنید، این رفتار باعث می‌شود او دیگر نخواهد برایتان کاری انجام بدهد و از کمک کردن به شما پشیمان می‌شود.

اگر شما یک زن خانه‌دار هستید، فکر می‌کند درخواست کمک شما یک درخواست خودخواهانه و غیرمنطقی است

به دلیل اینکه زنان خانه‌دار کاری به جز رسیدگی به خانه ندارند، این زنان اگر از مردان خود کمک بخواهند، مردان این کار را انجام نمی‌دهند چون می‌گویند:«صبح تا شب تو خونه هستی، بازم ازم کمک میخوای! خب کارهاتو خودت انجام بده دیگه، من خستم و از سر کار اومدم اما تو چی…» در حالی که ربطی ندارد که یک زن از صبح تا شب در خانه بوده است یا خیر چون او نیز مثل هر فرد دیگری نیاز به استراحت دارد و نمی تواند صبح تا شب کار کند. پس کمک کردن به زن خانه‌دار نیز واجب است.

به او نگفته اید که کمک نکردنش چقدر شما را اذیت می‌کند

اگر تا به حال به او نگفته‌اید که کمک نکردنش چقدر شما را اذیت می‌کند، چگونه از او انتظار دارید که این موضوع را بداند و به شما کمک کند؟ شما باید خواسته‌ها و احساسات‌تان را محترمانه و با عشق بیان کنید تا شوهرتان متوجه شود که کمک نکردنش، چه تاثیری روی شما می‌گذارد. او علم غیب ندارد یا ذهن‌خوانی بلد نیست که بتواند بدون بیان کردن شما، به افکار و احساسات‌تان پی ببرد. پس حتما چیزی که ناراحت‌تان می‌کند را بدون حاشیه بیان کنید، اما محترمانه، در فرصت مناسب و با عشق! مثلا بگویید:«عزیزم از اینکه در کارهای خونه بهم کمک نمی‌کنی ناراحت میشم. بعضی وقت‌ها خیلی خسته‌ام یا حالم خوب نیست و ازت میخوام بهم کمک کنی تا همه چیز رو دوش‌های من نباشه.» و وقتی به شما کمک می‌کند، با حرف‌ها و رفتارهایتان به او پاداش بدهید که این تغییر رفتار، بادوام باشد. به عنوان مثال بگویید:«ممنون عزیزم که بهم کمک کردی. خیلی خوب انجام میدی!» حتی اگر خوب انجام نداده است، او را تشویق کنید که یاد بگیرد و بهتر انجام دهد. با نوازش کردن، بوسیدن و رفتارهای دیگر نیز می‌توانید او را تشویق کنید.

  با زن یا شوهر وسواسی، چه کنیم؟ (راه‌های درمان وسواس)

از رابطه سرد شده است

یکی از دلایل دیگر، می‌تواند سرد شدن مرد از رابطه و زندگی مشترک باشد که باعث می‌شود دیگر خستگی شما و یا احساسات شما برایش اهمیتی نداشته باشد و به شما کمک نکند.

چه کار کنم شوهرم در کارهای خانه بهم کمک کنه؟


با هم یک لیست آماده کنید

با هم یک لیست از کارهایی که شوهرتان می‌تواند انجام دهد آماده کنید. به عنوان مثال بنویسید: 1) بعدازظهرها وقتی به خانه می‌رسی از بچه‌ها نگهداری کن تا من از سر کار به خانه برسم.

2) وقتی شب‌ها خسته هستم تو ظرف‌ها را بشور.

3) گاهی که من خانه نیستم و نیاز است تو ماشین لباس‌شویی رو روشن کن تا لباس‌ها شسته بشه.

این لیست به شوهرتان کمک می‌کند که کارهایش را بداند و برای آنها برنامه‌ریزی داشته باشد چون شاید اگر ناگهانی بگویید:«عزیزم ظرف‌ها رو بشور» او بگوید حوصله ندارم یا خودت انجام بده اما وقتی از قبل یک سری موارد مشخص باشد، بهتر عمل می‌کند.

به او اجازه دهید در لیست تغییراتی را ایجاد کند

اگر او یک سری کارها را نمی‌تواند یا نمی‌خواهد انجام دهد و اعتراض می‌کند، آن کارها را از لیست حذف کنید. سعی کنید با هم درباره کارها و وظایف‌تان به توافق برسید و اگر روزی هر کدام‌تان نمی‌توانید آنها را انجام دهید، وظایف‌تان را با هم جا به جا کنید. انعطاف‌پذیر باشید!

در شرایط لازم از او کمک بخواهید

در دوران بارداری، دوران قاعدگی و یا زمان‌هایی که مریض یا خسته هستید، می‌توانید به شوهرتان بگویید که یک سری کارها را برای کمک کردن به شما انجام دهد اما بعد از اتمام کار، حتما تشکر و قدردانی جانانه بکنید و با رفتارتان نیز این قدردانی را نشان دهید.

  شوهرم سرد شده(سرد شدن مرد در رابطه جنسی)

مدام عیب‌جویی نکنید

وقتی به شما کمک می‌کند، مدام از او عیب‌جویی نکنید و کارهایی که انجام می‌دهد را با آغوش باز بپذیرید و بابت آنها قدردان باشید. اگر هم می‌خواهید از کارهایش انتقاد کنید، مستقیم و با لحن بد نگویید:«چرا اینجوری کردی؟ واقعا به عقلت نمی‌رسید که نباید لباس‌ها رو اینجوری پهن کنی؟ تا حالا تو خونه مادرت ندیدی خودش چیکار می کنه؟» این لحن و جمله‌بندی‌های بد، نه تنها فرد را به کار کردن بیشتر مشتاق نمی‌کند، بلکه او را پشیمان نیز می‌کند. پس دقت کنید که از چه جملاتی و از چه لحنی استفاده می‌کنید. انتقاد کردن درست را یاد بگیرید. انتقاد کردن باید به همراه تعریف و تمجید باشد و نه انتقاد خالی و تند و تیز! به عنوان مثال بگویید:«عزیزم وقتی تو ظرف می‌شوری من خیلی خوشحال میشم و ازت ممنونم ولی اگه یکم با دقت‌تر بشوری خیلی بهتر میشه.»

قدرتش را به رخ بکشید و در جمع‌ها هم از او تعریف کنید

به عنوان مثال بگویید:«علی خیلی زور زیاده و مرد قوی هست. برای همینه که وقتی میخواد به چیزی رو تو خونه تعمیر کنه، خیلی عالی عمل می‌کنه. واقعا من اگه علی رو نداشتم، چیکار باید می‌کردم!»

همه کارها را خودتان انجام ندهید

وقتی همه کارها را خودتان انجام دهید، شوهرتان عادت می‌کند که هیچ کاری نکند چون همه چیز همیشه حاضر و آمده است. مثلا وقتی از سر کار می‌آید، میز شام چیده شده است، بچه‌ها غذا خورده و خوابیده‌اند و همه چیز تمام و کمال سر جای خود است اما اگر یک سری کارهای ریز را شما انجام ندهید و از او بخواهید که انجام دهد، یاد می‌گیرد به شما کمک کند.

سخن پایانی

برخی از افراد به دلیل تربیت خانوادگی، بی‌انگیزگی و بی‌حوصلگی، سرد شدن از زندگی مشترک و دلایل دیگر، به همسرشان در کارهای خانه کمک نمی‌کنند. در این مقاله توضیح دادیم که چگونه می‌توانید این موضوع را حل کنید. با ایجاد کردن یک لیست از کارهایی که شوهرتان می‌تواند انجام دهد، گفتگو با او و رسیدن به توافق درباره این کارها، انعطاف‌پذیر بودن و سایر راهکارها، از جمله کارهایی است که برای حل این مشکل می‌توانید انجام دهید اما اگر این راهکارها کافی نبود، می‌توانید برای ریشه‌یابی و حل این مشکل، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط