نحوه رفتار با دوست پسر خسیس (نشانه‌های دوست پسر خسیس)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

نحوه رفتار با دوست پسر خسیس (نشانه‌های دوست پسر خسیس)

«چرا برام کادو نمیخره؟»، «نامزدم اصلا برام خرج نمیکنه! خیلی به پولش وابسته هست.»، «چند ساله با هم در رابطه هستیم اما بیشترین هدیه‌ای که خریده فقط یک شاخه گل بوده. نه میبره رستوران و کافیه، نه خرج میکنه…» این سوالات و حرف‌ها برای شما هم آشنا است؟ آیا خودتان تا به حال در چنین موقعیتی بودید؟ یک نوع از روابطی که ماندن در آن تقریبا دشوار است و ممکن است شخص احساس کند آن قدر که نیاز دارد یا شایسته‌اش است برایش خرج نمی‌شود یا طرف مقابل برایش ارزش و احترام قائل نیست، در رابطه بودن با شخص خسیس است. اگر شما هم فکر می‌کنید دوست پسرتان خسیس است، این مقاله را مطالعه کنید تا مطمئن شوید و بدانید که چگونه باید با او برخورد کنید تا از خساستش کم شود؟

نشانه‌های شریک عاطفی خسیس


اهل بیرون رفتن نیست

یکی از نشانه‌های شریک عاطفی خسیس این است که اهل بیرون رفتن نیست و شاید تا به حال بسیار کم پیش آمده باشد که با هم به کافه یا رستوران رفته باشید. او دوست دارد شما به خانه‌اش بیایید و یا او به خانه‌تان بیاید و آن جا چیزی میل کنید یا در ماشین و یا پیاده وقت‌تان را بگذرانید. او از شما انتظار دارد که اگر چیزی می‌خواهید بخورید، از خانه درست کنید و بیاورید یا خودتان تهیه‌اش کنید.

استقلال مالی ندارد

او با اینکه شاید شاغل هم باشد، اما از پول و امکانات پدر و مادرش استفاده می‌کنید و ترجیح می‌دهد خودش چیزی را خرج نکند. اگر هم از او بپرسید که آیا قصد مستقل شدن را دارد یا خیر؟ احتمالا جواب می‌دهد که در خانه پدری بسیار راضی است و همه چیز مهیا است، بنابراین اصلا قصد ندارد جا به جا شود یا به تنهایی زندگی کند.

کمتر پیش بیاید که از خانه‌اش به جاهای بسیار دور برود

یکی از نشانه‌های افراد خسیس، این است که برای اینکه پول تاکسی یا وسیله نقلیه عمومی ندهند و یا ماشین‌شان را بیرون نیاورند و بنزین کمتری مصرف کنند، ترجیح می‌دهند یا از خانه‌شان به جاهای دور نروند و یا هر جایی که باید بروند، پیاده مسیر را طی می‌کنند تا کمترین هزینه را برایشان داشته باشد.

او ماشینی دارد که هرگز از آن استفاده نکرده است یا بسیار کم استفاده کرده است

همانطور که در مورد بالا توضیح دادیم، فرد خسیس حتی بر روی مصرف بنزینش نیز خساست به خرج می‌دهد. بنابراین احتمالا یا ماشینی دارد که اصلا از آن استفاده نکرده است و این ماشین فقط در پارکینگ خانه‌اش زندگی می‌کند و یا بسیار کم از آن استفاده می‌کند، آن هم در شرایطی که واقعا مجبور شود.

همیشه یا کیف پولش را فراموش کرده است بیاورد یا از شما می خواهد که خودتان حساب کنید

یکی از ویژگی‌های دیگر دوست پسر خسیس این است که یا همیشه کیف پولش را فراموش کرده است بیاورد و یا از شما می‌خواهد که خودتان حساب کنید یا دنگ خودتان را بدهید.

هدیه‌هایی می‌دهد که مجانی است یا به او قبلا داده شده است

اگر بخواهد به شما هدیه بدهد، یا هدیه‌هایی می‌دهد که قبلا به او داده شده است یا هدیه برای مادر یا خواهرش بوده است و حالا برای شما می‌آورد، یا هدیه‌هایی می‌دهد که مجانی است، مثل یک شکلات یا غذا و…

او هرچقدر که حقوق بگیرد اما خرج نمی‌کند

شاید او چندین برابر شما حقوق می‌گیرد و پولدار است اما هرگز خرج نمی‌کند، مگر اینکه مجبور شود. البته در شرایطی هم که مجبور شود، سعی می‌کند کمترین حد ممکن را خرج کند. او بیشتر پول‌هایش را پس‌انداز می‌کند اما هدف خاصی از پس‌انداز کردن ندارد و یا اعتقاد دارد که برای روز مبادا است اما این روز مبادا چه زمانی قرار است از راه برسد، مشخص نیست!

  چت کردن با پسر (چطور سر صحبت را با پسر مورد علاقم باز کنم؟)

مدام پول‌هایش را می‌شمرد

شاید یکی از کارهایی که در اکثر اوقات روز انجام می‌دهد، شمردن پول‌هایش است. حتی ممکن است در تاکسی یا زمانی که با شما است نیز این کار را انجام دهد تا مطمئن شود چیزی از پول‌هایش کم نشده است.

اگر چیزی مجانی باشد، حتما از آن استفاده می‌کند

به عنوان مثال اگر در فروشگاهی نوشته شده باشد که اگر یک بلوز بخرد، دو بلوز مجانی هدیه می‌گیرد، او حتما این کار را انجام می‌دهد.

به گل خریدن اعتقادی ندارد

نامزد خسیس، معتقد است که خریدن گل هیچ فایده‌ای ندارد و ارزشمند نیست چون چند روز بعد پژمرده می‌شود و باید آن را دور انداخت. او به زیبایی گل توجهی نمی‌کند و حس می‌کند با خریدن آن قطعا پولش را هدر داده است و دیگر هیچ سودی ندارد.

به دنبال کارهای پرسود است

یکی از ویژگی‌های افراد خسیس این است که اغلب به دنبال کارهای پرسود هستند و شغل‌هایی که سود کمی دارند را دوست ندارند. اغلب در موسسه‌های مالی و سرمایه‌گذاری پول‌های خود را خرج میکنند تا سود بیشتری بدست بیاورند اما گاهی هم ممکن است برای خود دردسر ایجاد کنند و پول‌هایشان را از دست بدهند.

از کولر یا بخاری استفاده نمی‌کند

مرد خسیس، ممکن است اصلا از کولر یا بخاری استفاده نکند تا پول برق و یا گاز زیاد نشود و مجبور شود بسیار زیاد خرج کند. حاضر است در گرما و یا سرمای بسیار زیاد و آزاردهنده زندگی کند اما پولی برای راحتی شما و یا خودش، خرج نکند.

کمتر چراغ‌ها را روشن می‌کند

شاید اغلب اوقات در تاریکی در خانه بنشیند و یک چراغ بسیار کوچک در یکی از اتاق‌ها روشن کند و به همان کفایت کند. برایش مهم نیست که چراغ‌ها روشن باشد و خانه نورانی باشد، بلکه مهم آن است که پولی را خرج نکند. اگر هم شما بخواهید چراغی را روشن کنید، احتمالا او وحشت‌زده خواهد شد و شاید به شدت عصبانی شود و از شما بخواهد که آن را خاموش کنید.

همه چیز در خانه باید مرتب و منظم باشد

از آن جایی که خساست تا حدودی با وسواس نیز مرتبط است و به نوعی وسواس در پول خرج کردن به حساب می‌آید، یکی از نشانه‌های افراد خسیس، وسواس‌هایشان است، مثل وسواس شستشو و یا وسواس مرتب و منظم چیدن وسایل خانه.

از همه چیز باید نهایت استفاده را بکند

افراد خسیس بر روی هدر دادن کوچک‌ترین چیز و خوراکی، به شدت حساس هستند. ممکن است برای اینکه مقدار بسیار کمی از کرم یا خمیردندانش هدر نرود، آن را چندین بار با دقت زیاد فشار دهد تا آخرین قطره‌های آن را نیز استفاده کند، و یا ممکن است خوراکی‌های کنسرو را تا آخرش بخورد، به طوری که حتی یک عدد از آن خوراکی هم نباید در ته ظرف باقی بماند.

بسیار زیاد درباره پول صحبت می‌کند

احتمالا او بسیار زیاد درباره پول و ثروتش صحبت می‌کند اما هرگز آن را خرج نمی‌کند و فقط در حد حرف است!

به ظاهرش اهمیت نمی‌دهد

شاید او روزها لباس کهنه‌اش بپوشد، لباس نو نخرد یا حتی آن را عوض نکند یا ممکن است صورتش را اصلاح نکند تا چیزی مصرف نشود.

او زندگی خسته‌کننده‌ای دارد و رابطه برقرار کردن با او نیز خسته‌کننده است

به دلیل اینکه نامزد خسیس دوست ندارد پول خرج کند، بنابراین هیچ تفریح یا سرگرمی خاصی ندارد و احتمالا یا مدام در خانه است یا در حال پیاده‌روی و یا اگر هم بیرون برود، باید خرجش را یک نفر دیگر بدهد. بنابراین زندگی‌اش دائما خسته‌کننده و یکنواخت است و رابطه برقرار کردن با او نیز به همین صورت است و هیچ هیجان و تفریحی در خود ندارد.

  چطور رابطه‌ با دوست پسرم را حفظ کنم (نگه داشتن رابطه عاطفی)

دوست ندارد بچه‌دار شود چون اعتقاد دارد که بچه خرج دارد

به دلیل خرج‌هایی که بچه‌دار شدن به دنبال دارد، فرد خسیس حاضر نیست هرگز بچه‌دار شود.

به دلیل خرج و مخارج عروسی و زندگی مشترک، شاید هرگز نخواهد زندگی کند

شریک عاطفی خسیس شاید شما را سال‌ها در رابطه بلاتکلیف قرار دهد اما هرگز حاضر نیست ازدواج کند چون حاضر نیست خرج کند و زیر بار مسئولیت‌های سنگین برود.

برای خودش غذا می‌آورد اما برای شما، خیر

اگر با هم به پارک یا پیاده‌روی بروید، شاید برای خودش غذا یا نوشیدنی به همراه داشته باشد اما به شما تعارف نمی‌کند و برایتان چیزی نمی‌خرد!

در مهر و محبت کردن نیز خساست به خرج می‌دهد

نامزد خسیس، در مهر و محبت کردن نیز ممکن است خساست به خرج دهد و بترسد که بیش از حد احساسات و عاطفه به خرج دهد.

خسیس بودن با اقتصادی بودن چه تفاوتی دارد؟

فردی که خسیس است، مدام پول جمع می‌کند و از سلامتی، رفاه، حال خوب و لذت‌هایش می‌زند تا مدام پول جمع کند اما اگر از او بپرسید که:«چرا پول جمع میکنی؟ آخرش میخوای چیکار کنی؟» احتمالا جواب درست و مشخصی نمی‌دهد چون هدفی برای پول خرج کردنش ندارد. او پول‌هایش را جمع می‌کند چون نگران است که مبادا روی دچار بیماری سختی بشود که مجبور باشد پول زیادی خرج کند و یا شاید به فکر جنگ و سایر اتفاقاتی باشد که اصلا اتفاق افتادن آنها قطعی نیست و احتمالش بسیار کم است. درواقع فرد خسیس برای روز مبادا و تسکین نگرانی‌هایش پول جمع می‌کند اما در آخر هم خرج نمی‌کند و حسرت زندگی کردن به دلش می‌ماند، اما یک فرد اقتصادی، هدفی برای جمع کردن پول‌هایش دارد و زمانی که به میزان معین جمع شد، آن را برای رسیدن به هدف واقع‌بینانه‌اش خرج می‌کند. البته در کنار جمع کردن پول، به فکر رفاه، حال خوب، سلامتی و لذت‌هایش نیز هست. به عنوان مثال یک فرد اقتصادی برای ازدواجش پول جمع می‌کند اما طوری نیست که خسیس باشد، برای خود و دیگران اصلا خرج نکند، بلکه هم به اندازه نیاز خرج می‌کند و هم پس‌انداز می‌کند.

چگونه با نامزد خسیس برخورد کنیم؟


ناراحتی‌تان را به شریک عاطفی‌تان ابراز کنید

البته منظورمان از ابراز کردن ناراحتی این نیست که آبرویش را پیش دیگران ببرید و خساستش را به همه ثابت کنید و یا سرش فریاد بکشید، بلکه منظورمان این است که در شرایط مناسب، زمانی که با هم تنها بودید درباره تاثیر رفتارهایش روی شما و رابطه‌تان با او صحبت کنید و ناراحتی‌تان را بدون اینکه از او سرزنش یا انتقاد کنید یا بدون اینکه به او بی‌احترامی کنید، بیان کنید.

او را به زور و اجبار تغییر ندهید

شما نمی‌توانید شریک عاطفی‌تان را تغییر دهید یا با تهدید به ترک کردن او و یا رفتارهای دیگری، مجبورش کنید که خساستش را کنار بگذارد. البته اگر با ابراز کردن ناراحتی‌تان، او قبول کرد که باید تغییر کند و سعی کرد روی خودش کار کند و اصلاح شود، مشکلی ندارد اما اگر گارد دفاعی به خود گرفت و عصبانی شد یا طوری برخورد کرد که انگار اصلا قبول نمی‌کند که مشکلی دارد، نباید اصرار به تغییر او داشته باشید.

او و رفتارهایش را بپذیرید

اگر او قصد تغییر کردن ندارد، شما باید با واقعیت شخصیتی او روبه‌رو شوید و آن را بپذیرید. باید بپذیرید که او برایتان هدیه نخواهد کرد، شما را سورپرایز نخواهد کرد و هر آنچه که انتظار دارید او انجام دهد، ممکن است هرگز این اتفاق نیفتد. پس یا باید خودتان را شرایط او و شخصیتش وفق دهید و یا بهتر است نسبت به ادامه دادن رابطه‌تان تجدید نظر کنید و بیشتر فکر کنید. اگر نمی‌توانید کنار بیایید یا برایتان بسیار آزاردهنده است و یا فکر می‌کنید بعد از ازدواج به مشکلات بیشتری برخواهید خورد، درست نیست که به خاطر اینکه این ویژگی‌اش را دوست ندارید، اصرار بر تغییر او داشته باشید. به علاوه باید در نظر داشته باشید که خساست و سایر ویژگی‌های منفی، به گونه‌ای نیستند که شخص بتواند با کمترین تلاش و با خوددرمانی این ویژگی‌اش را از بین ببرد، بلکه باید به روانشناس مراجعه کند تا اولا خساستش ریشه یابی شود چون ممکن است به اختلال وسواس نیز مرتبط باشد، تا با راهکارهای درمانی خاص و تخصصی، توسط درمانگر درمان شود.

  سوء استفاده عاطفی(آزارم می‏دهد، ولی نمی‏توانم رابطه ‏ام را با او قطع کنم)

پشت سر او درباره خساستش غیبت نکنید

رفتار درستی نیست اگر پشت سرش درباره خساستش غیبت کنید و تمام دوستان و اطرافیان‌تان را از این ویژگی شخصیتی دوست پسرتان باخبر کنید.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

اگر قصد ادامه رابطه را دارید اما نمی‌توانید که چگونه باید با خساستش کنار بیایید یا به او کمک کنید که درمان شود، توصیه می‌کنیم در این زمینه از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید و به توصیه‌ها و راهکارهای مشاورتان، توجه کنید و به آنها عمل کنید تا بتوانید رابطه نسبتا خوبی را داشته باشید.

نمی‌خواهم رابطه را ادامه بدهم اما جدایی برایم بسیار سخت است

اگر قصد دارید از نامزدتان جدا شوید چون نمی‌توانید با خساستش کنار بیایید و فکر می‌کنید که در آینده نیز مشکلات زیادی خواهید داشت، توصیه می‌کنیم برای آماده شدن برای جدایی، تقویت اعتماد به نفس‌تان و کاهش وابسته ناسالم نسبت به دوست پسرتان، در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنید. در این دوره تمام آموزش‌های لازم را خواهید دید تا برای جدایی و زندگی خوب و آرام پس از آن آماده شوید. حتی اگر قبلا از دوست پسرتان جدا شده‌اید اما هنوز دلتنگ و عاشق او هستید و در شرایط بدی هستید، می‌توانید در این دوره شرکت کنید تا بتوانید دوران سوگواری‌تان را به خوبی و به درستی بگذرانید و به حال و زندگی خوب‌تان برگردید.

سخن پایانی

یکی از ویژگی‌های آزاردهنده در مردان، خساست است. البته خساست در زنان نیز وجود دارد اما در این مقاله درباره خساست دوست پسر توضیح داده‌ایم. ابتدا نشانه‌های خساست را توضیح دادیم و سپس به نحوه برخورد با شریک عاطفی خسیس پرداختیم. به این نکته توجه کنید که شما نمی‌توانید با اجبار و یا تهدید، مردتان را تغییر دهید و درمان کنید چون درمان خساست، در بیشتر اوقات نیاز به راهبردهای درمانی تخصصی توسط روانشناس دارد و به تنهایی نمی‌توانید این کار را انجام دهید، اما اگر با مردتان درباره رفتارهایش صحبت کردید و محترمانه ناراحتی‌تان را بیان کردید و او نیز قبول کرد، پذیرفت و می‌خواهد تلاش کند که این ویژگی را اصلاح کند، در این صورت می‌توانید در کنارش بمانید و کمکش کنید که درمان شود. در این صورت توصیه می‌کنیم با زوج درمانگران همیار عشق مشورت کنید که چگونه می‌توانید به او کمک کنید تا تغییر کند و رابطه‌تان را بهبود ببخشید. در صورتی که شریک عاطفی‌تان به هیچ عنوان اشتباهش را قبول نمی‌کند و حاضر نیست تغییر کند و شما هم قصد جدایی از او را دارید، می‌توانید برای راحت‌تر گذراندن دوران پس از جدایی و رسیدن به زندگی آرام و پیروزمندانه، در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط