آمادگی روحی برای طلاق (چگونه بعد از طلاق قوی باشیم؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

آمادگی روحی برای طلاق (چگونه بعد از طلاق قوی باشیم؟)

طلاق گرفتن و جدا شدن از زندگی که به سختی و با تلاش فراوان ایجاد شده است، سخت است. بعد از طلاق، افراد احساسات منفی مثل غم، افسردگی و ناامیدی از زندگی را تجربه می‌کنند و وارد دوران سوگواری می‌شوند و مراحل مختلف آن را به صورت ناخودآگاه طی می‌کنند. بنابراین، طلاق یک مرحله سخت و پیچیده روحی و روانی را برای افراد به دنبال دارد. هرچقدر افراد با آمادگی بیشتری وارد این دوران شوند، موفق‌تر می‌شوند و می‌توانند آسان‌تر و زودتر آن را پشت سر بگذارند. در این مقاله ابتدا به مشکلاتی که بعد از طلاق ممکن است برای شما پیش بیاید می‌پردازیم و سپس به صورت کامل توضیح می‌دهیم که چگونه قبل از طلاق، برای آن آمادگی کسب کنید.

مشکلات روحی و روانی پس از طلاق


احساس گناه

داشتن احساس گناه پس از طلاق طبیعی است اما باید مدیریت شود. احساس گناه به این صورت است که شخص با بررسی و تجزیه و تحلیل زندگی‌اش، کم کم به این نتیجه می‌رسد که تقصیر خودش بوده که این زندگی متلاشی شده است، یا اگر او یک سری از رفتارها را انجام نمی‌داد، این زندگی خراب نمی‌شد. به همراه احساس گناه، خودسرزنش‌گری هم می‌آید، یعنی شخص خود را بابت اشتباهاتی که کرده است، به شدت سرزنش می‌کند و در ذهنش برچسب‌های آسیب‌زننده و اشتباهی را به خودش می‌زند، مثل:«تو خیلی بدبختی» یا «تو عرضه نگه داشتن زندگیت رو نداشتی» و… این چرخه خودسرزنش‌گری و احساس گناه اگر به مدت زیادی تکرار شود و طول بکشد، باعث کاهش اعتماد به نفس شخص می‌شود و او کم کم باور می‌کند که همه چیز به خاطر اشتباهات او اتفاق افتاده است و افسردگی و سرخوردگی شدیدی را احساس می‌کند. این احساسات منفی، به شخص اجازه نمی‌دهند که واقع‌بینانه و منطقی به اتفاقاتی که افتاده است نگاه کند و اشتباهات همسر قبلی‌اش را هم در نظر داشته باشد.

اضطراب و استرس

اضطراب و استرس داشتن نسبت به آینده خود و فرزندان، یکی از مشکلاتی است که اغلب پس از طلاق به وجود می‌آید. با طلاق گرفتن، آینده افراد ناشناخته و مبهم می‌شود و مسیری روبه‌روی آنها قرار می‌گیرد که باید از نو بسازند و به زندگی شخصی خود ادامه دهند. از آنجایی که ذهن انسان از ناشناخته‌های می‌ترسد، استرس و اضطراب به سراغ شخص می‌آیند.

افسردگی

تنها ماندن، چرخه خودسرزنش‌گری بلندمدت و احساسات و هیجانات منفی، همه و همه شخص را مستعد ابتلا به افسردگی می‌کنند.

بی‌خوابی

به دلیل شرایط روحی و روانی (استرس، اضطراب و افسردگی)، بعد از طلاق ممکن است شخص در مدتی، بی‌خوابی شبانه را تجربه کند تا زمانی که اوضاع روانی‌اش کم کم به روال طبیعی خود بازگردد.

رفتارهای ناسالم

برخی از افرادی که نمی‌توانند از پس این احساسات و هیجانات منفی پس از طلاق بربیایند، فشار زیادی روحی و روانی را تحمل می‌کنند و حاضر هم نیستند از روانشناس در این مسیر کمک بگیرند، ممکن است شروع به انجام رفتارهای ناسالم کنند که در بلندمدت به عادت رفتاری آنها تبدیل می‌شود که ترک آن بسیار سخت است. به عنوان مثال برخی از افراد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی رو می‌آورند، برخی از افراد خودشان را غرق در شغل‌شان می‌کنند تا از درد و رنج روانی رها شوند یا برخی از افراد به پرخوری رو می‌آورند. همه و همه به دلیل فشار روحی و روانی است. افرادی که سعی می‌کنند با رفتارهای ناسالم و مخرب، حال خودشان را خوب کنند، اغلب افرادی هستند که از دورن احساس ضعف می‌کنند و به دلیل عدم مهارت در مدیریت احساسات و کمک نگرفتن از شخص متخصص، به این رفتارها رو می‌آورند که بعدها باعث اعتیاد به این عادت‌های رفتاری اشتباه می‌شود. درواقع به جای اینکه مشکل‌شان حل شود و حال‌شان خوب شود، بیشتر به خود آسیب می‌رسانند.

  طلاق از مرد معتاد(میخوام از شوهر معتادم طلاق بگیرم)

اگر طلاق گرفتید و درگیر موارد فوق شده‌اید، توصیه می‌کنیم برای حل این مشکلات و ساختن زندگی خوب و آرام برای خودتان، از روانشناسان بالینی همیار عشق کمک بگیرید. روانشناسان به شما کمک می‌کنند تا به بهترین شکل با طلاق کنار بیایید، این رفتارهای ناسالم را کنار بگذارید و حال روحی و روانی‌تان را تا قبل از رسیدن به اضطراب و افسردگی اساسی و شدید، خوب کنید.

آمادگی برای طلاق


قبل از گرفتم تصمیم قطعی، با روانشناس مشورت کنید

هرچقدر هم که اوضاع زندگی مشترک‌تان نامساعد است و واقعا می‌خواهید از این اوضاع رها شوید و جدا شوید، با زوج درمانگر مشورت کنید. گاهی برای حل مشکلات و بهبود و ترمیم زندگی مشترک، هنوز هم راه حل‌هایی وجود دارد اما به دلیل اینکه افراد دانش و آگاهی کافی را در این زمینه ندارند، گمان می‌کنند که دیگر امیدی به تغییر وجود ندارد و باید حتما طلاق بگیرند. قبل از هر اقدامی، با زوج درمانگر مشورت کنید و اجازه دهید زندگی مشترک‌تان مورد بررسی قرار گیرد. اگر واقعا هیچ راه حلی برای ترمیم و بهبود آن وجود نداشته باشد، زوج درمانگر به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را بگیرید. اگر شما هم در این شرایط هستید که نمی‌دانید طلاق گرفتن درست است یا خیر، می‌توانید از زوج درمانگران همیار عشق راهنمایی بگیرید.

تیم حمایتی تشکیل دهید

طلاق به شما احساس تنهایی می‌دهد و به دنبال این احساس تنهایی، غم و اندوه و افسردگی هم می‌آیند. بسیار مهم است که در این دوران که تصمیم به طلاق گرفتید، تنها نمانید و در کنار خود یک تیم حمایتی داشته باشید. تیم حمایتی از افرادی تشکیل شده است که شما را درک می‌کنند، با شما همدلی می‌کنند و صمیمی‌ترین افراد زندگی‌تان هستند که البته عاقل و معتمد هستند. نباید به هر شخصی اعتماد کنید و با او درد و دل کنید. دقت کنید که چه کسانی را به عنوان تیم حمایتی انتخاب کرده‌اید. خانواده، صمیمی‌ترین دوستان و روانشناس متخصص، جزء تیم حمایتی هستند. اگر خانواده یا دوستان‌تان سمی و منفی‌باف هستند، از آنها دوری کنید. بیشتر با افراد مثبت‌اندیش و امیدوار به زندگی معاشرت کنید تا افراد منفی که به حرف‌هایشان، بیشتر شما را در غم و ناامیدی فرو می‌برند.

  عشقم فوت کرده دارم میمیرم (با مرگ معشوقه چه کنم)

نیازها و خواسته‌هایتان را در اولویت قرار دهید

بعد از طلاق، شما نیاز خواهید داشت که از خودتان مراقبت کنید و به نیازها و خواسته‌هایتان توجه کنید. قبل از طلاق، جهت آمادگی برای آن، نیازها و خواسته‌هایتان را اولویت‌بندی کنید تا بعد از جدایی بتوانید آنها را اجرا کنید و کارهایی که دوست دارید را انجام دهید تا حال‌تان بهتر شود. توجه کردن به نیازهایتان، بسیار مهم است.

با افرادی که طلاق گرفتند و زندگی خوبی دارند، صحبت کنید

معاشرت کردن با افرادی که زودتر از شما طلاق گرفته‌اند و زندگی خوبی را برای خود تشکیل داده‌اند، بسیار تاثیرگذار است چون باعث می‌شود شما هم به زندگی پس از طلاق امیدوارتر شوید و از این افراد کمک و حمایت دریافت کنید. در مقابل از افرادی که طلاق گرفته‌اند اما زندگی خوبی ندارند و بسیار بدبین هستند، دوری کنید چون این افراد روحیه شما را تضعیف می‌کنند و هیچ کمکی به شما نمی‌کنند.

درباره قوانین طلاق مطالعه کنید و به افراد امین مثل وکیل، صحبت کنید

مطلع بودن و داشتن آگاهی از انواع طلاق و چگونگی آن، مدت زمانی که این پروسه طول می‌کشد و اینکه چه مدارکی لازم است و چه حق و حقوقی با گرفتن طلاق شما دارید، بسیار مهم است. حتما با افراد امین و آگاه مثل وکیل، صحبت کنید.

حمایت مالی دریافت کنید

بعد از طلاق، ممکن است تا حدودی مشکلات مالی داشته باشید تا زمانی که بتوانید شاغل شوید و کنترل کامل زندگی‌تان را به دست بگیرید. از خانواده و دوستان‌تان کمک بگیرید تا از لحاظ مالی هم پشتیبان شما باشند.

عزاداری کنید

طلاق، موجی از هیجانات و احساسات منفی را به همراه دارد که می‌تواند شما را غمگین و افسرده کند. عزاداری برای طلاق، بسیار طبیعی است مگر اینکه بیشتر از چند ماه یا یک سال طول بکشد، در این صورت می‌تواند منجر به افسردگی اساسی در شخص شود که باید تحت درمان قرار بگیرد. عزاداری کردن به این معنا نیست که هر روز گریه کنید و گوشه اتاق بنشینید و لباس مشکی بپوشید. عزاداری به این معنا است که در کنار گریه کردن و تخلیه هیجانات و احساسات‌تان برای سوگواری، سعی کنید کم کم به زندگی عادی برگردید و کارهای روزمره‌تان را انجام دهید. برای آماده شدن برای طلاق، مدیتیشن و ورزش کردن برای آرامش و شادابی‌تان بسیار موثر است. شاید حوصله انجام دادن کاری را نداشته باشید، اما سعی کنید هر روز چند دقیقه به مدت کم، برای کارهای مفید و موثر شخصی‌تان هم وقت بگذارید. روزانه 10 تا 15 دقیقه با برای ورزش و مدیتیشن اختصاص دهید.

  چرا در رابطه احساس تنهایی می‌کنیم؟ (احساس می‌کنم هیچکس دوستم نداره و تنهام!)

حمایت از فرزندان

طلاق گرفتن والدین، بر روی فرزندان تاثیر می‌گذارد. مدیریت این موضوع کمک می‌کند که آسیب‌های وارد شده به فرزندان، کاهش پیدا کند. برای اینکه خبر طلاق گرفتن‌تان را به فرزندان‌تان بدهید و بتوانید طوری این موضوع را مدیریت کنید که آنها طلاق شما را بپذیرند و آسیب کمتری ببینند، توصیه می‌کنیم از روانشناسان کودک و نوجوان همیار عشق کمک بگیرید.

بعد از طلاق، چگونه از خود مراقبت کنم و زندگی‌ام را بسازم؟

همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، طلاق پروسه سختی را به دنبال دارد اما همانند سوگواری برای فوت عزیز یا جدایی در رابطه عاطفی، شما می‌توانید با افزایش دانش و آگاهی در این زمینه، کار کردن روی خودتان و کمک گرفتن از شخص متخصص، این مراحل را به درستی پشت سر بگذارید. برای اینکه بعد از طلاق بتوانید دوباره خودتان را بسازید و این دوران سوگواری را با موفقیت طی کنید، توصیه می‌کنیم در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنید. این دوره شخصیت و اعتماد به نفس‌تان را تقویت می‌کند و به بهترین شکل روی شما کار می‌کند.

سخن پایانی

برای اینکه بتوانید پس از طلاق دوباره به خوبی به زندگی‌تان ادامه دهید و خودتان را دوباره پیدا کنید، لازم است از قبل آمادگی برای آن کسب کنید و بدانید که بعد از طلاق ممکن است چه مشکلات روحی و روانی برایتان پیش بیاید و چه راه حلی برای آن وجود دارد. در این مقاله توضیح دادیم که برای آماده شدن برای طلاق، باید یک تیم حمایتی که به شما نیرو و انرژی مثبت ببخشند و از شما حمایت کنند در کنار خود داشته باشید، کمک مالی تا حدودی داشته باشید، در باره فرایند و حق و حقوق طلاق اطلاعات کسب کنید، به فرزندان‌تان به کمک مشاور متخصص، خبر طلاق را بدهید و آنها را برای این جدایی آماده کنید و همچنین روی خودتان کار کنید تا بتوانید بعد از طلاق زندگی‌تان را به خوبی ادامه دهید. برای همین موضوع، پیشنهاد می‌کنیم در دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی شرکت کنید تا بتوانید شخصیت و هویت قوی خود را از نو بسازید و زندگی با شکوهی را پس از طلاق برای خودتان بسازید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط