شوهرم همش بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری میکنه (درمان اعتیاد به بازی شوهر)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

شوهرم همش بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری میکنه (درمان اعتیاد به بازی شوهر)

برخی از مردان عادت دارند در اوقات بیکاری‌شان با بازی‌های کامپیوتری و اینترنتی سرگرم شوند اما اینکه این کار تا چه حد باشد، مهم است. به عنوان مثال اگر بازی کردن در حد اعتیاد باشد یعنی فرد بی‌توجه به خانه و خانواده و همسرش باشد و مدام با بازی کردن مشغول شود، این یک مشکل است و باید حل شود اما اگر در حد سرگرمی باشد و ارتباط با همسر و خانواده‌اش را مختل نکند، مشکلی ندارد. در این مقاله می‌خواهیم به علائم اعتیاد به بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری بپردازیم و راهکارهایی را ارائه بدهیم تا به شوهرتان کمک کنید این اعتیاد را ترک کند و بیشتر به زندگی و خانواده خود توجه کند.

علائم اعتیاد به بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری


مدام به این موضوع فکر می‌کنید که بازی کنید

افرادی که اعتیاد بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری دارند، مدام به بازی کردن فکر می‌کنند و می‌خواهند بازی کنند. شاید حتی در هنگام کار هم به فکر بازی کردن باشند و یا در ذهن‌شان برنامه‌ریزی کنند که بعد از کار، حتما بازی کنند.

حوصله‌شان با انجام کارهای دیگر، سر می‌رود

اگر بازی نکنند و بخواهند با کار دیگری مشغول شوند، فورا حوصله‌شان سر می‌رود و شاید چند دقیقه بیشتر نتوانند آن کار را ادامه دهند و فورا سراغ بازی بروند.

اگر نتوانند بازی کنند، حال‌شان بد می‌شود

افرادی که اعتیاد به بازی دارند، اگر نتوانند بازی کنند، به شدت حال‌شان بد می‌شود، خسته می‌شوند و حتی شاید عصبی و پرخاشگری بشوند. درست است که این مورد، اعتیاد به ماده مخدر نیست اما فرقی نمی‌کند، همه اعتیادها علائم شبیه به هم دارند و ترک کردن‌شان به شدت دشوار است و فرد را تحت فشار قرار می‌دهد. همان طور اگر آن ماده یا کار وسوسه‌کننده و اعتیادآور در دسترس فرد نباشد، او را بهم می‌ریزد. در مورد بازی‌ها هم به همین صورت است، فرد اگر نتواند بازی کند یا بازی در دسترسش نباشد، از لحاظ روانی، جسمانی و احساسی بهم می‌ریزد.

نیاز دارند هر روز بیشتر و بیشتر کار کنند تا حال‌شان خوب شود

این افراد هر روز اعتیاد بیشتری به بازی کردن پیدا می‌کنند و نیاز دارند بیشتر و بیشتر بازی کنند تا حال‌شان خوب شود و انرژی بگیرند.

نمی‌توانند کمتر بازی کنند

اگر هم بخواهند کمتر بازی کنند یا آن را کنار بگذارند، آن قدر برایشان سخت است که نمی‌توانند.

جوانب مختلف زندگی‌شان دچار مشکل می‌شود

به دلیل اینکه وقت بسیار زیادی را به بازی کردن اختصاص می‌دهند، اغلب جوانب مختلف زندگی شخصی و اجتماعی‌شان دچار مشکل می‌شود. به عنوان مثال ممکن است فرد در ساعات کاری هم بازی کند و رئیسش متوجه آن شود و او را اخراج کند یا اگر فرد محصل است، ممکن است درسش را نخواند و بیشتر اوقات را بازی کند و یا فرد خانواده، همسر و دوستانش را کنار بگذارد تا وقت بیشتری برای بازی کردن داشته باشد. همه این موارد که باعث مختل شدن کار، تحصیل و ارتباطات فرد می‌شود، نشانه‌هایی از اعتیاد به بازی‌های کامپیوتری و اینترنتی است.

با وجود همه این مشکلاتی که ایجاد شده است، همچنان بازی کردن خودشان را ادامه می‌دهند

این افراد با وجود داشتن این مشکلات، همچنان به بازی کردن خود ادامه می‌دهند و نمی‌توانند آن را کم کنند یا کنار بگذارند.

  قوانین ساده اما حیاتی برای زندگی مشترک موفق (ازدواج موفق)

اگر کسی از آنها بپرسد چه زمانی را برای بازی کردن اختصاص می‌دهند، دروغ می‌گویند

اگر کسی ازشان بپرسد که چقدر بازی می‌کنند، به او دروغ می‌گویند چون نمی‌خواهند کسی متوجه اعتیادشان شود. مثلا می‌گوید روزی 15 دقیقه، در حالی که شاید روزی 5 یا 6 ساعت وقتش را صرف بازی کردن بکند.

برای داشتن آرامش، به بازی رو می‌آورد

این افراد، آرامش و شادی خود را از بازی کردن بدست می‌آورند و کمتر چیز دیگری آنها را خوشحال می‌کند. وقتی غمگین باشند، بازی می‌کنند، وقتی عصبانی باشند، بازی می‌کنند و یا وقتی که خوشحال هم باشند، بازی می‌کنند.

اعتیاد به بازی‌های اینترنتی و کامپیوتری، چه احساسی در همسر ایجاد می‌کند؟

این نوع اعتیاد هم مثال سایر اعتیادها، می‌تواند زندگی مشترک و رابطه عاطفی را بهم بریزد، اما چگونه؟ با ایجاد کردن این احساسات در همسر:

چگونه با بازی کردن شوهرم کنار بیایم؟


اگر شوهرتان کم بازی می‌کند، درک کنید که این فقط یک تفریح است و نه بی‌توجهی به شما

برخی از افراد، حد و حدود خودشان را در بازی کردن می‌دانند و فقط در حد تفریح کردن بازی می‌کنند و نه بیشتر. اگر به این صورت است، درک کنید که بازی کردن فقط یک تفریح است و دشمن زندگی مشترک شما نیست. اگر نمی‌خواهید تنها باشید، می‌توانید شما هم به همسرتان بپیوندید و بازی را یاد بگیرید و با هم بازی کنید چون هم یک فضای رقابتی صمیمانه ایجاد می‌شود و هم هر دوتان با هم سرگرم یک تفریح می‌شوید و این بهتر از یک گوشه نشستن، به بازی شوهر نگاه کردن و حرص خوردن است. می‌توانید از همین ویژگی شوهرتان، یعنی علاقه‌مند بودن به بازی، در جهت رشد و بهبود زندگی مشترک‌تان و صمیمی شدن استفاده کنید.

صحبت‌هایتان را بعد از بازی انجام دهید

اگر صحبت مهمی با همسرتان دارید، حتما بعد از بازی انجام دهید چون در حین بازی، مشخص است که او به حرف‌هایتان گوش نخواهد داد و یا ممکن است عصبانی شود از اینکه حواسش را از بازی پرت می‌کنید، اما اگر به موقع بعد از بازی با او حرف بزنید، نتیجه بهتری خواهد داشت. اگر هم در حین بازی چیزی می‌خواهید بگویید، بی‌مقدمه شروع به حرف زدن نکنید، بلکه بگویید:«میتونم چند دقیقه باهات حرف بزنم؟» یا «وقت داری یه موضوعی رو بهت بگم؟» او از این پرسش‌ها، احترام را دریافت خواهد کرد و بهتر از حرف‌هایتان استقبال خواهد کرد تا اینکه ناگهانی و بی‌مقدمه وسط بازی‌اش شروع به حرف زدن بکنید.

با او صحبت کنید و بگویید که بازی کردنش چه احساساتی را در شما ایجاد می‌کند

شاید شوهرتان واقعا نمی‌داند که بازی کردنش چه احساسی در شما ایجاد می‌کند. پس بهتر است آن را مستقیم و با لحن و کلام درست بیان کنید. ما قدرت تکلم داریم تا بتوانیم با هم حرف بزنیم، تبادل نظر کنیم و اگر مشکلی داریم بیان کنیم و نه اینکه با اشارات غیرمستقیم و یا ذهن‌خوانی، متوجه آن بشویم. پس در شرایط مناسب، مستقیم با او حرف بزنید و احساسات‌تان را بیان کنید. مثلا بگویید:«من احساس می‌کنم منو فراموش کردی و توجهی نداری، وقتی که ساعات زیادی رو بازی می‌کنی. میخوام بیشتر با هم وقت بگذرونیم و بیشتر به همدیگه توجه کنیم.» در حرف‌هایتان دقت داشته باشید که واضح صحبت کنید که شوهرتان بتواند دقیقا منظورتان را متوجه شود. مثلا نگویید:«وقتی بازی می‌کنی، حس می‌کنم بهم بی‌توجه هستی.» در جواب او می‌گوید:«من بی‌توجه نیستم. فقط دارم تفریح می‌کنم.» و بعد دوباره همین روند ادامه پیدا خواهد کرد چون شما نگفتید که دقیقا چه خواسته‌ای دارید. مثل مثال اول باید دقیق توضیح بدهید که از نظر شما توجه کردن یعنی چه؟ می‌خواهید بیشتر با هم وقت بگذرانید؟ بیشتر بیرون بروید؟ بیشتر رابطه زناشویی داشته باشید؟ توضیح دهید از شوهرتان چه می‌خواهید و نیازهایتان چیست؟

  شناخت زن و مرد خودشیفته (تشخیص خودشیفتگی در زن/شوهر)

توضیح دهید که همه چیز زندگی روی دوش‌های شما است و از او کمک می‌خواهید تا کمی هم به سلامت روانی و جسمانی خودتان اهمیت بدهید

توضیح دهید که همان طور که او به استراحت و تفریح نیاز دارد، شما هم نیاز دارید. از او کمک بخواهید. گاهی نگه داشتن بچه‌ها یا بعضی از کارهای خانه‌ای که از دست او بر می‌آید را به او بسپارید و از او بخواهید که انجام دهد.

برای خودتان سرگرمی‌ها و تفریحاتی را ایجاد کنید

گاهی به تنهایی تفریحاتی را انجام دهید یا با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانید. البته هدف ما از این کار، لجبازی نیست، بلکه منظورمان این است که شما هم آزادی و استقلال خودتان را داشته باید و بتوانید استراحت کنید و به خودتان برسید. البته باید تعادل برقرار کنید یعنی هر روز با دوستان‌تان نباشید که کارهای خانه عقب بیفتد و شوهرتان اعتراض کند. ما نمی‌خواهیم اوضاع بدتر شود. فقط می‌خواهیم کمی هم برای خودمان وقت بگذرانیم اما همچنان وظایفی که در خانه داریم را نیز انجام دهیم. این کار به شوهرتان کمک می‌کند که متوجه شود، چه چیزهایی را از دست می‌دهد و در چه جاهایی که به او هم خوش می‌گذرد، در کنارتان نیست و دوم اینکه، انجام دادن این کار، به استراحت شما و ارتقاء سلامت جسمانی و روانی‌تان نیز کمک زیادی می‌کند.

با شوهرتان کارهای هیجان‌انگیز دیگری انجام دهید

از او بپرسید که علاوه بر بازی‌ها، دیگر به چه فعالیت‌هایی علاقه‌مند است. با هم برنامه‌ریزی کنید و این فعالیت‌ها را با هم انجام دهید. سعی کنید با این روش، تفریحات دیگری را جایگزین بازی کردن بکنید.

این اشتباهات را در برخورد با شوهرتان انجام ندهید

گاهی اوقات برای اینکه به همسرمان کمک کنیم که عادت رفتاری بد و آسیب‌زننده را ترک کند، به روش‌های اشتباه و مخربی رو می‌آوریم که بیشتر او را تشویق می‌کند این عادت بد را ادامه دهید. ذهن انسان، ذهن لجبازی و منفی‌گرا است یعنی در ترک عادات بد، نباید او را بیشتر لجبازتر کنیم، بلکه باید با رویی خوش برخورد کنیم و با تشویق کردن و معرفی کردن عادات رفتاری بهتر و مفیدتر، کم کم او را از عادات اشتباه دور کنیم. در ادامه مقاله، یک سری اشتباهات را توضیح می‌دهیم که از انجام دادن آنها بپرهیزید.

  برخورد با شوهر لجباز و یک دنده (حرف گوش کن کردن شوهر)

غر زدن ممنوع

گاهی برای اینکه دیگر از رفتارهای همسرمان خسته می‌شویم و یا نگران رابطه یا سلامتی او هستیم، شروع می‌کنیم به غر زدن و گلایه کردن از کارها و رفتارهای او. اما این روش، روش خوب و موثری نیست و بیشتر او را از ما دور می‌کند، ارزش حرف‌هایمان را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود او لجبازی کند و کار خودش را با قوت بیشتری ادامه دهد. پس سعی نکنید با غر زدن، او را تغییر دهید چون تقریبا غیرممکن است.

او را متهم نکنید که بازی‌ها را بیشتر از شما دوست دارد

واقعا این طور نیست! او بازی‌ها را بیشتر از شما دوست ندارد، فقط در یک عادت رفتاری اشتباه گیر افتاده است.

اگر وقت ناهار و شام است و او سر سفره نمی‌آید، برایش غذا نبرید

شاید دل‌تان بسوزد و ببینید چون به خاطر بازی کردن، سر سفره ناهار یا شام نمی‌آید، برای اینکه گرسنه نماند، شما برایش غذا ببرید اما این کار خوبی نیست چون این عادت رفتاری اشتباه را بیشتر در او نهادینه می‌کند. از این به بعد یاد می‌گیرد حتی موقع غذا خوردن هم بازی را تعطیل نکند! هر چقدر که تعطیل کردن بازی‌اش طول می‌کشد، اشکالی ندارد اما همه کارهایش را شما انجام ندهید و اجازه بدهید خودش بیاید و غذا بخورد.

مشکلات کاری یا تحصیلی ناشی از بازی کردنش را شما حل نکنید

اگر رئیسش از او شاکی است و شوهرتان از شما می‌خواهد بروید و به رئیسش بگویید که مدتی است مریض شده است و برای همین است که سر کار دیر می‌رود، هرگز این کار را نکنید و مشکلاتش را شما پوشش ندهید! اجازه بدهید مسئولیت اشتباهات و مشکلاتش را خودش برعهده بگیرد و آنها را حل کند.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

زوج درمانگران همیار عشق می‌توانند به شما کمک کنند که طبق شرایط و شدت اعتیاد به بازی همسرتان، این مشکل را حل کنید و به او کمک کنید که این عادت رفتاری را کاهش بدهد. اگر احساس می‌کنید به خاطر این مشکل شوهرتان، زندگی مشترک‌تان در خطر است یا کیفیتش را از دست می‌دهد، حتما از کمک حرفه‌ای و تخصصی استفاده کنید.

سخن پایانی

شاید همه ما گاهی برای تفریح کردن، بازی کنیم اما برخی از افراد به صورت افراطی وقت‌شان را با بازی کردن می‌گذرانند، به طوری که باعث بی‌توجهی به همسر، احساس تنهایی او و آسیب رسیدن به زندگی مشترک و شغل و تحصیل‌شان می‌شود. اگر شوهر شما نیز عادت به بازی کردن زیاد دارد، سعی کنید با او صحبت کنید و بگویید که بازی کردن زیاد، چه تاثیری بر روی شما و رابطه‌تان می‌گذارد، سعی کنید کارهای دیگری را با هم انجام دهید تا کم کم جایگزین بازی کردن شود. یک سری راهکار دیگر نیز در مقاله آورده‌ایم و همچنین توضیح دادیم که از چه اشتباهاتی باید بپرهیزید. در آخر توصیه می‌کنیم برای حل این مشکل، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا طبق شرایط شوهرتان و شدت مشکل، راهکارهای تخصصی دریافت کنید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

هر احساسی، عشق نیست!

هر احساسی، عشق نیست! عشقِ اشتباه هم وجود داره! عشق احساس پیچیده‌ایست که میتونه انسان رو گمراه کنه و با احساس‌های مختلفی اشتباه گرفته بشه. عشق حقیقی باعث تکامل و

مطالعه»