ازدواج مجدد شجاعت بالایی را میطلبد. اقدام برای ازدواج دوم نشان میدهد که دلیل خاتمه دادن به ازدواج اول هرچه بوده است، شما را تبدیل به فردی خسته و ضدازدواج نکرده است و حال آمادهاید تا با امید و ارادهای مصمم به استقبال یک زندگی جدید بروید. مطمئناً انتظار دارید که اوضاع این بار بهتر پیش برود و خوشبختی را در آغوش بگیرید. چنانچه واقعبین باشید و با شجاعت و آگاهی با چالشهای معمول ازدواج دوم روبرو شوید، میتوانید با همسر دوم خود به خوشی تا پایان عمر زندگی کنید. در این مسیر استفاده از راهنماییهای مشاورین ازدواج برای آمادگی جهت رویارویی با چالشهای احتمالی میتواند نقش مهمی در میزان موفقیت ازدواج مجدد شما داشته باشد.
مشاوره پیش از ازدواج دوم، مسیر را برای شما روشن تر می سازد. مشاوره به شما آموزش میدهد چطور با کنترل اضطراب و نگرانیهای خود و رعایت نکات لازم برای داشتن یک ازدواج مجدد موفق، انتخابی درست را در پیش گرفته و این بار بدون فکر کردن به گذشته ناموفق خود، خوشبختی را با تمام وجود احساس کنید. تجربه یک بار شکست در ازدواج بدین معنا نیست که شما استحقاق یک زندگی آرام و شاد را ندارید بلکه با استفاده از آن تجربه می توانید بیش از دیگران نسبت به عواملی که در پیشبرد یک زندگی مشترک ایده آل نقش دارند، آگاه باشید.
مشاوره به شما کمک میکند از چالش های ازدواج دوم با موفقیت عبور کنید
هر چند بنابر برخی تحقیقاتی که انجام شده درصد طلاق در ازدواجهای دوم بیش از ازدواج اول است ولی این بدان معنا نیست که این آمار برای همه صدق میکند. اگر تصمیم به ازدواج مجدد و تشکیل دوباره خانواده گرفتهاید، تنها کافیست از ابتدا از مشاوره و راهنمایی روانشناسی حاذق بهره ببرید تا بتوانید چالشهای این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذارید. شش مورد از مهمترین این چالشها و راهکارهای فائق شدن بر آن عبارت اند از:
چالش پشتسر گذاشتن گذشته
سوالی که باید از خودتان بپرسید، این است که آیا واقعاً از بندهای ازدواج قبلی خود رها شدهاید؟ همگی ما میدانیم که “تجدید خاطرات” تا چه حد خطرناک است، اما احتمالاً چند ماه یا چند سال از ازدواج قبلیتان گذشته است و فکر میکنید که زخمهای قبلی التیام یافته و خاطرات ازدواج قبلی به دست فراموشی سپرده شده است. اما واقعیت این است که اگر مشکلات و دغدغههای قبلی را به نحو موثر و به درستی مدیریت نکرده باشید، زمان به تنهایی برای رها شدن از خاطرات گذشته کافی نخواهد بود. سرکوب کردن نگرانیها و اجتناب از برخورد آنها مانند پنهان کردن آتش زیر خاکستر است، شاید فکر کنید که آتش خاموش شده است، اما واقعیت این است که شرارههای آتش معمولاً در زمانی پرتنش و خطرناک دوباره شعلهور خواهد شد.
چه همسرتان درگذشته باشد، چه ازدواجتان به بنبست رسیده باشد، باید مدت زمانی را به اندوه و سوگواری اختصاص بدهید تا در نهایت بتوانید این شرایط را بپذیرید. بخشیدن کمک بزرگی به پشت سر گذاشتن گذشته میکند، خودتان، همسر قبلیتان و هر کسی را که در این شکست نقش داشته است، ببخشید. منظورمان این نیست که اتفاقات رخ داده را توجیه یا تایید کنید، اما سعی کنید که گذشته را به گذشته بسپارید و اجازه ندهید که اتفاقات تلخ گذشته شما را کنترل کند. زمانی که موفق به انجام این کار شدید، میتوانید به داشتن رابطهای موفقیتآمیز با همسر جدیدتان امیدوار باشید.
چالش عبرت گرفتن از گذشته
هیچ اشتباه یا تجربهی بدی شکست مطلق نیست، اگر از آن درس بگیرید. در واقع درسهایی که از ازدواج اولتان گرفتهاید، تاثیر قابل توجهی بر دوام یا شکست ازدواج دومتان خواهد داشت. بنابراین گذشتهی خود را به دقت بررسی کنید و ببینید که چرا ازدواج اولتان موفق نبوده است. با خودتان صادق باشید و تقصیر خودتان را نیز به گردن بگیرید، در هر ماجرایی دو طرف وجود دارد. آیا در گذشته رفتارهایی داشتهاید که ادامه زندگی را دشوار کرده باشد، اگر پاسختان مثبت است، چگونه میخواهید این عادتها یا رفتارها را تغییر بدهید؟ مشخص کنید که کدام ویژگیهای همسر قبلیتان برایتان غیرقابل تحمل بوده و سعی کنید دوباره زندگی خود را با فردی با خصوصیات مشابه گره نزنید. اگر از ازدواج اولتان درس بگیرید، نقطهی شروع خوبی برای ازدواج دوم خود خواهید داشت.
وسواس در انتخاب دوم
هنگامی که توانستید تجربیات خود را از ازدواج قبلی بررسی کنید و خود و کسی را که این بار به عنوان همسر می خواهید انتخاب کنید به خوبی شناختید، دیگر نباید اضطراب و ترسی از ازدواج داشته باشید. در غیر این صورت لازم است بدانید ممکن است دچار وسواس شده باشید. برخی افراد بعد از شکست در ازدواج دوم دچار وسواس در انتخاب همسر و ترس از اشتباهی دوباره می شوند. این گونه افراد به دنبال پیدا کردن شخصی کاملاً بدون عیب هستند تا از موفقیت ازدواج مجددشان اطمینان پیداکنند که البته این موضوع امکان پذیر نیست. اگر احساس می کنید ترس شما از ازدواج دوم شبیه به وسواس شده است میتوانید درباره این مسئله از مشاورین راهنمایی بخواهید.
بچه ها به زمان نیاز دارند
بدون شک تطبیق دادن فرزندان با شرایط زندگی جدید بسیار دشوار است. ممکن است فقط یکی از شما یا هر دو از ازدواج قبلی فرزند داشته باشید. در هر حال باید تمامی جوانب را به دقت بررسی کنید. به خاطر داشته باشید که معمولاً مدتی زمان میبرد تا کودکان به والد یا خواهر و برادر جدید خود عادت کنند. مطالعات متعدد نشان داده است که “با هم قاطی شدن” دو خانواده پنج سال یا بیشتر زمان میبرد. به اتفاق همسر آیندهتان درباره تمام برنامهها و تمهیداتی که در جلسات معارفه و تعطیلات به آنها نیاز پیدا میکنید، فکر کنید. سبک تربیتی هر یک از والدین یکی از مسائلی است که غالباً تنش و اصطکاک زیادی را ایجاد میکند. بنابراین به ویژه اگر والد بیولوژیک فرزندتان حضور ندارد، سعی کنید در این باره با همسر آیندهتان به توافق برسید. اگر بتوانید با چشمان باز بر چالش بزرگ کردن فرزندانتان در ازدواج دوم فائق بیایید، مطمئناً میتوانید از نعمت داشتن فرزند در خانوادهی جدید و متحد خود لذت ببرید.
چالش همسر قبلی
اگر بیوه نباشید، ازدواج مجدد معمولاً به معنای مدیریت روابط یا یک یا دو همسر قبلی است. هرچند بسیاری از زوجین با توافق از هم جدا میشوند و پس از طلاق رفتار محترمانهای با هم دارند، اما همیشه اوضاع اینقدر متمدنانه نیست. اگر فرزند هم داشته باشید، به خاطر بسپارید که همسر جدیدتان نیز مجبور خواهد بود که با همسر قبلیتان آشنا شود و در جلسات دیدار بچهها با پدر یا مادرشان یا موقعیتهای دیگر با او در تماس باشد. این مسئله ما را به چالش اول و دوم، یعنی پشت سر گذاشتن گذشته و درس گرفتن از گذشته، برمیگرداند. اگر این چالشها را با موفقیت مدیریت کنید، میتوانید مسیر زندگی جدید خود را با آرامش شروع کنید. در غیر این صورت به ویژه در صورت درگیر بودن با مشکل اعتیاد یا سوء استفاده یا فریبکار یا بیمار روانی بودن همسر سابق، با گرایشهای هموابستگی روبرو خواهید شد. درگیری بیش از حد با همسر سابق مشکلاتی را برای ازدواج دوم به بار خواهد آورد. اگر این شرایط درباره شما صدق میکند، از مشاور کمک بگیرید.
چالش مسائل مالی
پول، پول و باز هم پول! هیچ راهی برای دور ماندن از مسائل مادی وجود ندارد و تردیدی نیست که مسائل مالی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که زوجین، در ازدواج اول یا دوم خود با آن مواجه میشوند. در واقع پول نقش مهمی در ایجاد اعتماد بین زوجین دارد. زمانی که دو نفر برای ازدواج با هم تصمیم میگیرند، باید مشخص کنند که آیا میخواهند درآمدهایشان را با هم به اشتراک بگذارند یا میخواهند حسابهای مجزا داشته باشند. افرادی که برای ازدواج دوم اقدام میکنند، عموماً مشکلات مالی شدیدی را تجربه کردهاند و هزینه سنگینی را برای جدایی پرداختهاند، بنابراین از نظر مالی ضعیفتر شدهاند. بهترین روش برای مدیریت چالشهای مادی این است که با همسر آینده خود کاملاً صادق باشید. درهر حال اگر میخواهید این ازدواج دوام بیاورد، باید اعتماد کردن به یکدیگر را یاد بگیرید و درباره هزینهها یا بدهیهای خود صادق و شفاف باشید.
چالش تعهد
واقعیت این است که نظر افراد درباره طلاق، در ازدواج دوم به طور خودآگاه یا ناخودآگاه تغییر میکند، به بیان دیگر زمانی که فردی چنین مرحلهی دشواری را پشت سر میگذارد، با جسارت بیشتری به استقبال جدایی دوباره میرود. البته شکی نیست که هیچکس با فکر طلاق یک زندگی جدید را شروع نمیکند، اما همواره احتمال سخت شدن اوضاع وجود دارد. مطالعات نشان داده است که “عادی شدن” طلاق یکی از دلایل اصلی شکست خوردن ازدواجهای دوم است. برای جلوگیری از این وضعیت و غلبه بر این چالش لازم است که به ازدواج دومتان کاملاً متعهد باشید. اگر طعم تلخ طلاق را قبلاً تجربه کردهاید، میتوانید مدبرانه و متعهدانه شرایطی را فراهم کنید که این تجربه برای بار اول و آخر باشد. در حال حاضر به زندگی با همسر دومتان متعهد هستید و هر دو نهایت تلاش خود را میکنید تا زندگی زناشوییتان را زیبا و عاشقانه نگه دارید.
پرسش و پاسخ کوتاه