ملاک انتخاب همسر خوب برای ازدواج دختر و پسر

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

ملاک انتخاب همسر خوب برای ازدواج دختر و پسر

انتخاب همسر مهمترین تصمیمی است که شما در طول زندگی‌تان خواهید گرفت – تصمیمی بسیار حیاتی‌تر از انتخاب شغل، خانه یا دوست. همه تصمیماتی که می گیرید با مشارکت همسرتان خواهد بود، همیشه باید با هم زندگی کنید و در دوران پیری و کهنسالی هم باید همدیگر را دوست داشته باشید. بنابراین ضروری است که اطمینان یابید دنبال اهداف درستی هستید. در ادامه به برخی از مهمترین معیارها برای انتخاب همسر مناسب اشاره خواهیم کرد.

معیارهای انتخاب همسر


سابقه خانوادگی

در اینجا باید بدانیم که رابطه او با اعضای خانواده‌اش چگونه است و در چه سطحی است. سعی کنید متوجه بشوید که وی تا چه سطحی می‌تواند حمایت خانواده را بپذیرد و داشته باشد.

روابط گذشته

پی بردن به نوع روابطی که وی در گذشته داشته یا اکنون دارد نیز مهم است. بهترین سرنخ برای پی بردن به این موضوع این است که بدانید او هنوز برخی از دوستان قدیمی‌اش را حفظ کرده است. ببینید که آیا قادر است که مسئولیت‌ برخی روابط شکست خورده‌اش را بر عهده بگیرد. آیا او از گزینه‌های قبلی ازدواجش با لحن تحقیرآمیزی مانند “او خیلی خود شیفته بود” یا “عجب آدم بی‌ثباتی بود” صحبت می‌کند؟ گاهی اوقات، این مورد می‌تواند درست باشد، اما بیشتر ما در انتهای یک رابطه برای دیگران کاملا غیرجذاب به نظر می‌رسیم، و این معمولا همه واقعیت نیست. از گزینه مورد نظرتان برای ازدواج در رابطه با این مسائل بیپرسید و ببینید آیا سعی می‌کند قضاوت منصفانه‌ای داشته باشد یا خیر.

توانایی کنترل خشم و عصبانیت

این مورد بیشتر نیاز به دیدن دارد تا پرسیدن. ببینید هنگامی که همه چیز طبق میل او پیش نمی‌رود، یا ناامید است، یا عصبانی است، رفتار او چگونه است. در زندگی، ما باید طوری مسیرمان را مدیریت کنیم که به ناامیدی و آسیب رساندن دیگران منجر نشود. اینکه افراد تحت این شرایط چگونه با دیگران رفتار می کنند بیانگر چیزهای زیادی است از اینکه آنها یک روز رفتارشان با شما چگونه خواهد بود.

سخاوتمندی

از آنجا که این مورد به عنوان کلید شماره 1 برای یک رابطه خوب در نظر گرفته می شود، اینکه فرد مورد نظر شما برای ازدواج، در رفتار و صحبتش با دیگران چقدر سخاوتمند است بسیار مهم است. زمانی که عشق چشم و گوش ما را بسته است، بسیار سخاوتمند شده و به طرف مقابلمان عشق می ورزیم، اما شما نیاز دارید علائمی را ببینید مبنی بر اینکه زمانی که جوهر عشق در طرف مقابلتان فروکش کرد، رفتار وی چگونه خواهد بود.

داشتن یک زندگی کامل

ببینید که آیا زندگی شخصی آنها برایشان معنا و مفعومی دارد یا خیر – علاقمندی ها، تعصبات، سابقه‌ای از رشد فردی خودشان. آیا آرزوهای بزرگی دارند و اینکه در زندگی‌شان سابقه داشته که به آرزوهای خود دست پیدا کنند؟ بر خلاف چیزی که به نظر می رسد، کلید صمیمیت، توانایی در جدا بودن است. تا زمانی که شما خودتان را نشناسید و بصورت شفاف و کامل چیزی را که برای زندگی میخواهید حس نکنید، هرگز قادر نخواهید بود شریک عاطفی خوبی باشید. این حرف بر خلاف منطق است، اما ما در واقع فقط زمانی بیشترین صمیمیت را خواهیم داشت که روی خودمان بسیار کارکرده باشیم.

  رهایی از مثلث کارپمن (مثلث کارپمن چیست؟)

شوخ طبعی

دوره عشق و عاشقی هرگز با یک روند ثابت پیش نمی رود. مشکلات قطعا در زندگی شما اتفاق خواهند افتاد، بنابراین مهم است که کسی را داشته باشید تا شما را در این مسیر همواره شاد کند.

برای شما نقش بازی نکند

هنگامی که قرار بر انتخاب کسی باشد که میخواهد برای همیشه با شما باشد، شما باید نقش بازی کردن کسی را که به شما پیام می دهد و سپس به این فکر می کند که آیا واقعا شما را دوست دارد یا خیر گذرانده باشید. شخص واقعی دستش را برای شما رو خواهد کرد، حتی اگر ریسک آسیب رساندن به شما را هم در پی داشته باشد.

داشتن یک رفاقت محکم

زمانی که ملاقاتهای مهیج اولیه پشت سر گذاشته شد، و شما به اندازه کافی با هم راحت شدید که بتوانید کنار هم نشسته و با هم چیپس بخورید، داشتن یک رفاقت محکم که بتوان به آن تکیه داد همه چیز شما میشود.

قابل اتکا بودن

زندگی به اندازه کافی بدون نگرانی از نقش بازی کردن طرف مقابل، مشکل است – یک شریک عاطفی قابل اطمینان و استوار هیچوقت شما را در هیچ موقعیتی تنها نمیگذارد.

رمانتیک بودن

مطمئنا هر روز نمیتواند ولنتاین باشد، اما دادن یک دسته گل بصورت اتفاقی، بیرون غذا خوردن یا حتی بوسیدن همسر میتواند تمام تفاوت‌ها را تبدیل به یک رابطه طولانی مدت کند – و هرگز فراموش نکنید که چرا شما در ابتدا جذب طرف مقابلتان شدید.

جذابیت جنسی

این عامل چیزی است که باعث میشود دو نفر در وهله اول جذب یکدیگر شوند – و حتی زمانی که شما خیلی به هم نزدیک شدید و یا همدیگر را در حال گریه کردن دیدید، بسیار ضروری است که این حس و جذابیت جنسی را همواره در خود زنده نگه دارید و برای این کار زمان بگذارید.

حس شاد بودن

گرچه کارهای روزانه مانند خرید می‌تواند خسته‌کننده باشد، اما داشتن یک همراه مناسب در زندگی میتواند عذاب‌آورترین کارها را به یک بعدازظهری شاد و دلچسب تبدیل کند.

ارزش‌های مشترک

با اینکه شما هم در تعداد بچه‌هایی که میخواهید داشته باشید، محل زندگی و یا بطور ساده در نوع غذاها با هم توافق دارید، اما داشتن ارزش‌های مشترک میتواند به شما در ساختن یک پایه و اساس قوی برای آینده مشترک کمک کند.

جور بودن با خانواده‌تان

هیچوقت فراموش نکنید که خانواده‌تان شما را بیش از هر کس دیگری حمایت میکنند، بنابراین آنها میتوانند یک گزینه نامناسب برای ازدواج را از دور تشخیص دهند. اگر آنها گزینه ازدواج شما را تایید کنند، همه مشکلات در زندگی شما ده برابر ساده‌تر خواهد شد.

سختکوش بودن

تمایل فرد برای ماندن در اداره تا دیروقت نسبت به خوشگذرانی کردن با دوستانش به این معنی است که او اولویت‌های خودش را بخوبی درک کرده است – و در حالی که شما به شدت مشغول کار هستید، او به بازی و خوشگذرانی نمی‌پردازد. شما یک خانه را با هم و با سهم مساوی خواهید ساخت.

برای شما وقت خواهند بگذارد

البته که دیدن دوستان و خانواده واقعا اهمیت دارد، اما وقت گذراندن بصورت دونفره نیز ضروری است.

آنها واقعا شما را دوست دارند

آنها عادت به دوست داشتن شما دارند، حتی زمانی که خسته و بی حوصله هستید، حتی زمانی که به جای گوش دادن به حرف آنها تلویزیون تماشا میکنید، حتی زمانی که عصبی هستید و حرفی میزنید که بعدها از گفتن آن پشیمان میشوید.

  ازدواج با فرزندان طلاق (آیا بچه‌های طلاق می‌توانند ازدواج موفق داشته باشند؟)

توانایی بخشیدن و فراموش کردن

عشق همه‌اش بوسیدن و هم‌آغوشی نیست – شما با هم بحث هم خواهید داشت. اما اینکه چگونه از این تنش‌ها عبور کرده و آنها را فراموش کرده و یکدیگر را ببخشید، به اندازه تلاش برای بازنگرداندن آنها مهم است.

صادق بودن

شما باید بدانید چه زمانی قاطع عمل کنید و چه زمانی عذرخواهی کنید. ارتباطات همه چیز است – بدون آن، شما نخواهید توانست رابطه‌ای داشته باشید.

یک مصلحت در زندگی شما

هنگامی که میخواهید در چیزی ارتقا پیدا کنید مانع شما نشده، و به شما در پیشرفتتان کمک میکنند. در نظر گرفتن یک مصلحت حقیقی در زندگی طرف مقابلتان یک چیز شگفت‌انگیز برای شاد نگه داشتن رابطه شماست.

توانایی صحبت کردن با شما در مورد آینده

اینکه آینده هرچه باشد، شریک عاطفی شما نیاز دارد بتواند شما را جزو زندگی‌اش قرار داده و شما را هم در برنامه‌های آینده‌اش در نظر بگیرد.

به آنها اعتماد دارید

فارغ از اینکه طرف مقابلتان باید محرم اسرارتان باشد و رازهای شما را حتی اگر از هم جدا شدید پیش خود نگه دارد، اگر توانستید واقعا به کسی اعتماد کنید، دو دستی او را بچسبید و به راحتی از دستش ندهید.

نکاتی برای انتخاب همسر مناسب برای ازدواج


بی مهابا کسی را انتخاب نکنید

بیشتر وقتها افراد در یک رابطه سرد و بی روح با کسی بدون هیچ ترس و احتیاطی میمانند. معمولا این ترس بخاطر تنها شدن است اما میتواند از فردی به فرد دیگر تفاوت داشته باشد. در بیشتر موارد بهتر است تنها ماند و منتظر یک فرد مناسب بود تا اینکه بدون احتیاط تصمیمی گرفته شود. تصمیم گرفتن بدون رعایت جوانب احتیاط منجر به آشفتگی، اضطراب و یک حس از اینکه مسیر اشتباهی را رفته‌اید میشود.

مراقب وارد شدن ناگهانی به یک رابطه متعهدانه باشید

زمانی که در مراحل “رمانتیک” شروع یک رابطه هستیم، تصمیمات ما معمولا از روی هوس و تصاویر فانتزی هستند تا اینکه از روی منطق و واقعیت باشند. مهم است که در این مرحله که تصمیم به دادن تعهد جدی به کسی را داریم، با حوصله و منطقی باشیم.

به دیگران فرصتی بدهید

بخاطر داشته باشید هرچه شما کسی را و شخصیت او را بیشتر بشناسید جذابیت او هم برای شما بیشتر میشود. بسیاری از افراد زمان زیادی را صرف شناخت دیگران میکنند و احساسات خود را در برخورد با آنان پنهان نمیکنند. همچنین احساسات هر فرد در عمق وجود اوست و شما شانسی برای کشف آن نخواهید داشت مگر اینکه برای شناخت افراد وقت بگذارید.

چک لیست خود را دور بیندازید

بسیاری از مردم چک لیست‌های بلند بالایی از ویژگی‌ها و مشخصه‌هایی که گزینه ایده‌آلشان باید داشته باشد دارند. اگر شما خودتان را محدود به یک چک لیست کنید ممکن است از بررسی وجود برخی وجه اشتراکات غافل شوید. پیدا کردن یک فرد طبق چک لیست تقریبا غیر ممکن است، و زمانی که فکر کنیم او را یافته‌ایم، تمام هشدارها را کنار گذاشته و برخی ویژگی‌های مورد نظرمان را نادیده میگیریم. در یک رابطه عالی و مطلوب طرفین دارای تطابق عاطفی هستند.

  دوست پسرم حرمت نگه نمیداره (دوست پسرم کتکم میزنه و فحش میده)

چیزهای کوچک و بی‌‌اهمیت را کنار بگذارید

اگر برخی ویژگی‌های اساسی را در فردی پیدا کردید، در دنبال کردن آن ویژگی‌ها کنجکاو باشید، حتی اگر در ظاهر شبیه آن چیزی نیستند که شما میخواهید. داشتن معیارهای دیگر هم خوب است اما لزوما وجود آنها برای یک رابطه شاد ضروری نیست.
اجازه ندهید هوا و هوس عامل تصمیم گیری شما باشد.
افراد معمولا برای شخصی که برایشان کشش و جذابیت دارد تمام مشکلات را به جان میخرند. این کشش یک نیروی جذب کننده قوی است چرا که همیشه اتفاق نمی‌افتد. هنگامی که ما کسی را پیدا میکنیم که برایمان جذابیت و کشش دارد، بخاطر همین جذابیت جنسی میتوانیم او را با شخص مناسب و مطلوبمان اشتباه بگیریم. کشش جنسی خیلی خوب است اما از رفتارهای نامناسب بخاطر آن چشم پوشی نکنید.

کسی را پیدا کنید که بتوانید در کنار او خودتان باشید

این حرف ممکن است کلیشه‌ای باشد اما حقیقت دارد. انتخاب یک همسر که در کنار او احساس کنید که میتوانید 100 درصد بدون هیچ قضاوتی و با پذیرش کامل توسط وی، خودتان باشید، فوق‌العاده است. در زندگی پیدا کردن مکان‌هایی که انسان بتواند در آنجا واقعا خودش باشد میتواند مشکل باشد. یک رابطه باید یک جای امن و راحتی برای شما باشد که در آن مجبور نباشید بر چهره خود ماسک بزنید.

منتظر کسی برای تغییر چیزی که مشخص است نمیتواند نباشید

هر چه بیشتر در شرایطی باشید که میدانید در نهایت راه به جایی نمیبرد و یا اینکه در راستای ارزش‌های فردی شما نیست، به همان اندازه بیشتر خودتان را از داشتن فرصت پیدا کردن یک شخص مطلوب محروم میکنید. با خودتان در رابطه با چیزی که می‌پذیرید و نمی‌پذیرید شفاف باشید و بدانید که موانع شما چیست. هنگامی که شما روی این مسائل شفاف شدید، تصمیم گیری راجع به سرنوشت یک رابطه ساده‌تر است.

شاد باشید!

هرچه فشار کمتری به خودتان بیاورید، شادتر خواهید بود، و ریلکس‌تر بودن بیشتر شما باعث بوجود آمدن فضایی برای جذب افراد مطلوب و مناسب به شما خواهد شد. گاهی اوقات پی بردن به چیزهایی که مطلوب ماست، زمان‌بر است. لذا از وجود خودتان لذت ببرید!

در یک کلام…
انتخاب همسر مهمترین و تاثیرگذارترین تصمیم در زندگی هر فرد است که مستلزم در نظر گرفتن ملاک‌ها و معیارهای زیادی است. از اساسی‌ترین ملاک‌ها میتوان به سابقه خانوادگی، روابط قبلی، سخاوتمندی، شوخ طبعی، پر انرژی بودن، توانایی کنترل خشم، خوش اخلاقی، صداقت، ارزش های مشترک، جاذبه جنسی، قابل اعتماد بودن، پر تلاش بودن، عشق و علاقه، رفاقت و بخشندگی اشاره کرد. همچنین در انتخاب همسر مناسب برای ازدواج باید نکات دیگری را در نظر داشت. در این راستا لازم است از روی ترس انتخاب نکنید، با احتیاط پیش بروید، فرصت شناخت افراد بیشتری را به خود بدهید، خود را به یک لیست مشخصات ثابت محدود نکنید، در مورد جزییات سخت گیر نباشید، به دنبال کسی باشید که در کنارش خود واقعی تان باشید، اجازه ندهید شهوت بر شما غلبه کند، و به دنبال تغییر فرد نباشید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام میشه نشونه هایی که باعث میشه بفهمیم طرفمون وابستگی افراطی به خانواده خصوصا مادر داره رو بگین. من تو مرحله اشنایی هستم حدود ۱سال و نیمو با اینکه مساله خاصی از طرفم ندیدم ته دلم احساس ترس و نگرانی میکنم از این مساله که بعدا برام مشکل ساز شه. من خودمم عاشقانه مامانمو دوسدارم ولی برای یه مرد ک میخواد مستقل شه بنظرم باید تعادل بیشتری داشته باشه. این وابستگی مثلا میترسم ک اگه خدای نکرده مامانش از دس بده کل چیزای زندگیشو ول میکنه. یا اینکه اگه وسط زندگی باشه مامانش یه خرید عادی داشته باشه عین بابای خودم ول کنه بره سروقت کارای اون. ممنون میشم کمکم کنین

    • دوست عزیز
      سلام

      این خیلی خوبه که شما در دوران آشنایی حواستون به علائم هشداردهنده هست؛ اما خب دوتا از جمله‌های شما نشون می‌ده که این مساله کمی به خاطر ترس‌های خودتون هست تا رفتارهای ایشون. واقعیتش اینه که شما درست می‌گید، وابستگی افراطی به خانواده به خصوص پدر و مادر آسیب زاست؛ اما وقتی بعد از یکسال و نیم چیزی از ایشون ندیدید، احتمالا این مساله وجود نداره چون وابستگی افراطی چیزی نیست که بشه این همه مدت مخفی نگهش داشت.
      به نظر میاد با توجه به جمله آخرتون، ترس شما به خاطر سابقه این موضوع در خانواده خودتون و احتمالا ناراحتی‌های مادرتون از این وابستگی پدر شما ایجاد شده. به همین دلیل بهتون پیشنهاد می‌کنم حتما با یک روان‌شناس متخصص در ارتباط باشید؛ چون اولا برای پیش از ازدواج مواردی هست که خودتون نمی‌تونید بررسیش کنید، دوما این موضوع احتمالا نشانه‌ای از اضطراب حل نشده در شماست که اگه درست برریش نکنید، احتمال خیلی زیاد در رابطه شما تاثیر مخربی می‌گذاره. با کمک روانشناس می‌تونید این مورد رو بررسی کنید و اگه اضطراب از خود شما بود که راهکاری برای حلش پیدا می‌کنید و اگه واقعا به تشخیص مشاورتون، ایشون وابستگی افراطی داشتند (چیزی که اینجا نمی‌شه بررسیش کرد)، می‌تونید برای ادامه رابطه تصمیم بگیرید.

مقالات مرتبط

آمادگی برای شروع رابطه تازه

آمادگی برای شروع رابطه تازه آمادگی میخواد؟ شما برای انجام دادن هر کاری، نیاز به آمادگی دارین. ورود به رابطه عاطفی هم آمادگی لازم رو میخواد. پس باید قبل از

مطالعه»