شاخص پدر شوهر

برخورد با پدر شوهر و برادر شوهر

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

برخورد با پدر شوهر و برادر شوهر

می‌دانیم که ازدواج فقط پیوند بین شما و شریک عاطفی‌تان نیست و در واقع خانواده هر دو شما نیز با یکدیگر پیوند برقرار می‌کنند. مناسباتی که در روابط با خانواده همسر داریم همیشه بدون چالش نیست و گاهی ممکن است نیاز به تدبیر و مدیریت بیشتری داشته باشد. در این بین به رابطه با پدر شوهر و برادر شوهر کمتر از روابط مادر شوهر یا خواهر شوهر پرداخته شده است با اینکه اهمیت آن اگر بیشتر از اهمیت رابطه مادر شوهر نباشد کمتر نیست! بنابراین در این مقاله سعی کرده‌ایم از ابعاد مختلف رباطه با پدرشوهر و برادر شوهر را بررسی کنیم و مهارت های لازم در این زمینه را به شما بیاموزیم.

شروع

حذف شعار برادر و پدر همسرم برادر و پدر من هستند

در دنیای علمی امروز وقت آن رسیده است که شعار احساسی “پدر و برادرت مثل پدر و برادر خودم هستند” رو کنار بگذارید! گفتن این جمله اصلا به معنای این نیست که باید حد و مرز سفت و سختی با آن‌ها داشته باشید که هیچ احساس صمیمیتی بینتان نباشد و مانند غریبه‌ها با یکدیگر رفتار کنید منظورمان این است که توقعاتی که باید از برادر و پدر خودتان داشته باشید لزومی ندارد از آن‌ها داشته باشید و برعکس توقعاتی که افراد از خواهر یا دختر خودشان دارند لزومی ندارد آن‌ها از شما داشته باشند. به هنوان مثال انتظار نداشته باشید برادر همسرتان به اندازه برادر خودتان با شما صمیمی باشد، رازهایش را با شما در میان بگذارد یا لحن صحبتش با شما در روزهای خوب یا چالش‌های مختلف مانند برادر خودتان باشد! همچنین انتظار نداشته باشید پدر همسرتان مانند پدر خودتان از جانش هم برای شما بگذرد! شما عروس او و صد در صد برایش مهم هستید اما قطعا فرزندان خودش برایش عزیتر هستند و شما باید این واقعیت را بپذیرید.

مقایسه رفتار آن‌ها با شما و خواهر شوهرتان ممنوع!


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات عروس‌ها این است که خودشان را با خواهرشوهرشان در خانه همسرشان مقایسه می‌کنند! اصلا موضوع این نیست که کدام یک از شما دو نفر بهتر هستید موضوع این است که ایشان دختر خانواده هستند و باید بپذیرید برای برادر و پدرش عزیزتر از شماست و این کاملا طبیعی است. البته استثناء نیز وجود دارد و در شرایط خاص بسته به نوع رابطه خواهر شوهر با پدر و برادرش ممکن است شما عیزتر از او شوید! اما این موارد خاص هستند و در حالت کلی قطعا دختر خانواده برای خانواده عزیزتر است. این بدان معنی نیست که شما احترام کمتری دارید یا ارزشتان از او کمتر است. کافی است خودتان را به جای او تصور کنید، آیا پدر و برادر شما، عروستان را بیشتر از شما دوست دارند؟ بنابراین انتظار نداشته باشید برادر شوهر و پدرشوهرتان با شما درست مانند دختر خانواده رفتار کنند و از آن مهم‌تر خودتان نباید بخی از کارهایی که دختر خانواده انجام می دهد انجام دهید.

  چگونه به یک پسر ابراز علاقه کنم؟

مرز خودمانی شدن و صمیمیت را حفظ کنید

مرز صمیمی شدن به ملاک‌های زیادی بستگی دارد، از خلق و خوی شما و خانواده همسرتان گرفته تا فرهنگ و رسم و رسوم هر دو خانواده. بنابراین نمی‌توانیم برای این موضوع حد و مرز مشخص تعیین کنیم اما هر حد و مرزی دارید مراقب باشید تا مرز خودمانی شدن افراطی پیش نروید. اگر رسم و رسوم شما و پدر شوهر و برادر شوهرتان متفاوت است بهتر است تا جایی که هر دو طرف، یعنی هم خودتان هم آن‌ها راضی باشید انعطاف داشته باشید. قرار نیست رسم و رسوم یکدیگر را به هم تحمیل کنید اما حد و مرزها را تعیین کنید. منظورمان از تعیین حد و مرز این نیست که یک روز بنشینید و برایشان برنامه رفتار تنظیم کنید! این حد و مرز به مرور زمان و با رفتارتان مشخص می شود. مثلا اگر دوست ندارید وقتی در منزل تنها هستید پدر شوهر یا برادر شوهرتان منزلتان نیایند لزومی ندارید این را رسما اعلام کنید که حق ندارید بدون حضور همسرم پایتان را خانه ما بگذارید! می توانید وقتی این مورد پیش آمد مثلا مودبانه بگویید ” امیر خونه نیست، اجازه بدید وقتی برگشت بهتون زنگ می زنم که شریف بیارید دور هم باشیم امیر هم باشه خوشحال میشه دلش تنگ شده براتون“. می‌بینید که خیلی با تدبیر و مودبانه می‌توانید حد و مرزهایتان را بدون تنش رعایت کنید.

درد و دل ممنوع!

درد و دل

مسلما درد و دل با پدرشوهر و برادر شوهر با وجود گزینه‌هایی مانند خانواده خودتان، دوستان و از همه مهم‌تر همسرتان انتخاب خوبی نیست! البته صحبت‌های روزمره و درد و دل‌های معمولی از شغل و درستان اشکالی ندارد شاید باعث شود رابطه صمیمی معقولی نیز بینتان شکل بگیرد اما صحبت در مورد مشکلات زندگی خصوصی تان به خصوص درباره همسرتان با خانواده‌اش ایده خوبی نیست. اگر آن‌ها نیز با شما در مورد مسائل خصوصی‌شان درد و دل کردند سعی کنید مودبانه گوش دهید و وارد جزئیات نشوید.

  چرا دچار عشق یک طرفه می‌شویم؟ (رهایی از عشق بی سرانجام)

آن‌ها و همسرتان را مقابل یکدیگر قرار ندهید

جدا نکنید

هر چالشی بین شما و پدرشوهر یا برادرشوهرتان وجود دارد دلیل بر این نمی‌شود که سعی کنید رابطه همسرتان با آن‌ها را خراب کنید. مشکلاتتان را بدون واسطه و با احترام بیان و حل کنید. حتما می‌توانید با همسرتان در این باره صحبت کنید، احساستان را بیان کنید و از او بخواهید درکتان کند اما نخواهید که به خاطر شما دقیقا همان رفتاری را با پدر و برادرش انجام دهد که شما می‌خواهید. البته که الویت هر فردی در درجه اول باید همسرش باشد اما این زمانی ارزش دارد و در زندگی کارآمد است که به انتخاب خود همسرتان باشد نه تحمیل شما.

احترام همسرتان را نزد پدر و برادرش حفظ کنید

هرگز و تحت هیچ شرایطی به همسرتان نزد پدر و برادرش بی احترامی نکنید. البته این قانون همه جا صادق است و شما کلا نباید در جمع یا حتی در خلوت به همسرتان بی احترامی کنید اما این موضوع در جمع مردانه پدر و برادرش اهمیت دو چندانی پیدا می‌کند. دلیلش این است که مردان به لحاظ ویژگی‌های تکاملی که دارند در راس قدرت بودن را ناخودآگاه دوست دارند و دلشان می‌خواهند در جمع مردان احساس قدرت کنند. این حس را در جمع مردانه پدر و برادرش به او بدهید و اجازه ندهید بین آن‌ها تحقیر شود.

کنجکاو نباشید!

هر خانواده‌ای موارد خاص خودش را دارد و حق دارد آن را در حریم خودش حفظ کند. لزومی ندارد شما از تمام جزئیات خانواده همسرتان با خبر باشید (تا زمانی که روی زندگی مشترک شما اثر نداشته باشد). بنابراین لزومی ندارد در مواردی که مربوط به پدر شوهر و برادر شوهرتان است و احساس می‌کنید خودشان یا خانواده نمی‌خواهند شما در جریان باشید بیش از حد کنجکاوی نشان دهید! اگر لازم باشد خودشان برایتان توضیح می‌دهند پس اجازه ندهید این تصور به وجود بیاید که شما دنبال سردرآوردن از تمام جزئیات خصوصی پدر شوهر و برادرشوهرتان هستید.

مناسبت‌ها را فراموش نکنید

مناسبت‌ها

پیش‌تر تاکید داشتیم برادر شوهر و پدرشوهرتان برادر و پدر شما نیستند و بین آن‌ها تفاوت هست و باید رفتار متفاوتی در قبال آن‌ها داشته باشید این قانون درباره مناسبت‌ها کارساز نیست، در مناسبت‌هایی مانند تولدها، روز پدر یا روز مرد همان رفتاری را انجام دهید که برای برادر و پدر خودتان انجام می‌دهید. این موضوع باعث می‌شود همسرتان نیز احساس بهتری داشته باشد و تلاش کند همین رفتار را با خانواده شما داشته باشد.

  تست تفاهم دختر و پسر (تست تفاهم پیش از ازدواج)

اگر مرزها را رد کردند قاطع باشید

اگر برادر شوهر و پدرشوهرتان حد و مرزهایی که شرع، عرف، فرهنگ و جامعه نمی‌پذیرد را رد کردند حتما در برابر آن‌ها قاطع باشید و جدی برخورد کنید. البته قبل از هر اقدامی مطمئن شوید سوء تفاهمی در این بین وجود ندارد اما اگر مطمئن شدید چنین قصدی وجود دارد قاطعانه با آن‌ها صحبت کنید و حد و مرزها را برای آن‌ها یادآوری کنید و تاکید کنید رفتارشان ممکن است باعث برهم خوردن خانواده شود و به همین علت رفت و آمدتان را با آن‌ها از این به بعد بیش‌تر کنترل می‌کنید.

با همسر برادر شوهر (جاری ) چطور باید رفتار کنید ؟

جاری

رابطه با جاری بسیار مهم است و نیاز به درایت و رفتار پخته‌ای دارد تا چالشی در این بین وجود نیاید. در زیر به چند نکته مهم در اینباره اشاره می‌کنیم:

  • حد و مرزتان را با یکدیگر حفظ کنید
  • به هیچ عنوان پشت سر خانواده همسرتان با او صحبت نکنید
  • هرگز همسرتان را با همسر او مقایسه نکنید
  • رابطه تان را با رابطه او و همسرش مقایسه نکنید
  • اگر چالشی بین او و خانواده همسرتان وجود داشت دخالت نکنید
  • رابطه خانواده همسرتان با او را با خودتان مقایسه نکنید. شما دو فرد متفاوت هستید و قرار نیست همه با شما یکسان رفتار کنند
  • برای صمیمیت به یکدیگر فرصت دهید و سعی نکنید بدون گذراندن روند صمیمیت به زور صمیمی شوید!
  • او را برای شنیدن اسرار و رازهایتان انتخاب نکنید مگر اینکه مطمئن باشید به اندازه کافی رازدار هست

نوع لباس پوشیدن نزد برادر شوهر و پدر شوهر

این سوال که نزد برادرشوهر و پدرشوهرمان چه پوششی باید داشته باشیم را خیلی‌ها می‌پرسند اما جواب یکسانی ندارد و این موضوع کاملا بستگی به فرهنگ، رسم و رسوم و اعتقادات شما دارد. چیزی که مهم است این است که اگر در این زمینه با خانواده همسرتان اختلاف نظر دارید نظراتتان را به یکدیگر تحمیل نکنید و از طرف دیگر به عقیده یکدیگر احترام بگذارید و مراعات یکدیگر را بکنید. اگر اختلاف نظر دارید می‌توانید کمی در بین جمع آن‌ها حد وسط را رعایت کنید و به صورت افراطی روی عقاید خودتان پافشاری نکنید چون قرار نیست عقیده‌تان را عوض کنید فقط قرار است به زندگی مشترکتان و برخی ملزومات آن احترام بگذارید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

این مرد، شما رو دوست نداره!

این مرد، شما رو دوست نداره! نشونه‌های اینکه بهتون علاقه نداره 1) باهاتون درد و دل نمیکنه. 2) براش مهم نیست که چند روز باهاتون صحبت نکنه. 3) دعواهاتون همراه

مطالعه»