طلاق به‌خاطر کتک خورن از شوهر

طلاق به خاطر کتک خوردن(شوهرم کتکم میزنه میخوام طلاق بگیرم)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

طلاق به خاطر کتک خوردن(شوهرم کتکم میزنه میخوام طلاق بگیرم)

عده‌ای از افراد در زندگی زناشویی از همسرشان کتک می‌خورند. اگر همسر شما هم دست بزن دارد، حتما با احساسات ناخوشایند مختلفی درگیر هستید. دیگر نمی‌توانید در زندگی‌تان احساس امنیت کنید، ممکن است سلامتی یا حتی جان‌تان در خطر باشد، احتمالا دوست ندارید کسی از موضوع باخبر شود چون از آبرویتان می‌ترسید، ممکن است به خاطر شدت درگیری‌ها همسایه‌ها صدایتان را شنیده باشند یا آثار کتک خوردن را نتوانید مخفی کنید و احساس شرم کنید و در نهایت برای تصمیم به طلاق دچار سردرگمی شده باشید. شاید هم به تازگی به خاطر کتک خوردن جدا شده‌اید و خاطرات تلخ زندگی سابق و تاثیرات منفی آن اذیت‌تان می‌کند و هم به خاطر طلاق با انواع فشارهای جدیدی درگیر هستید. در این مقاله قصد داریم درباره تصمیم به طلاق به خاطر کتک خوردن از همسر و همچنین بازسازی زندگی بعد از طلاق در این شرایط بپردازیم.

تصمیم‌گیری برای طلاق به خاطر کتک خوردن از همسر


تصمیم‌گیری برای طلاق به خاطر کتک خوردن از همسر

وقتی همسرتان به دلایل مختلف روی شما دست بلند می‌کند و شما را کتک می‌زند، حتما در شرایط روحی و جسمی خیلی سختی قرار می‌گیرید. دچار احساس شرم، تحقیر شدن، ناامنی و خشم می‌شوید. ممکن است شما هم خشم‌تان را با پرخاشگری نشان دهید، یعنی شما هم با او درگیر شوید، کتک‌کاری یا فحاشی کنید و دعواهای‌تان مدام شدیدتر و بیشتر شود، یا از ترس آسیب دیدن اصلا از حق خودتان دفاع نکنید و درمقابل رفتارهای خشونت‌آمیز او منفعلانه برخورد کنید. حتی ممکن است تا به امروز آسیب‌های جسمانی مختلفی دیده باشید و سلامتی‌تان در معرض خطر باشد. چیزی که مهم است این است که باید بدانید شما با موضوعی جدی درگیر هستید که حتما باید شروع به اقدامی برای آن کنید. اگر شرایط را به حال خودش رها کنید یا شما هم به خشونت و درگیری دامن بزنید اوضاع روزبه‌روز برایتان بدتر می‌شود و آسیب‌های جدی‌تری می‌بینید. پس باید شروع به اقداماتی برای حل موضوع یا حفاظت از خودتان کنید:

از مشاور کمک بگیرید

مدیریت این شرایط به تنهایی تقریبا محال است و شما حتما نیاز به کمک حرفه‌ای دارید. شما باید در درجه اول به کمک یک مشاور متخصص در این زمینه علت اصلی خشونت و دست بزن داشتن همسرتان را بفهمید.

  • آیا او مشکلات عصبی دارد؟
  • مهارت کنترل خشم ندارد
  • درگیر اختلالات روانی مثل اختلال شخصیت مرزی یا ضداجتماعی است؟
  • درگیر مصرف مواد شده است؟

مشاور به شما کمک می‌کند علت اصلی را متوجه شوید و با توجه به علت مشکل، شروع به اقداماتی برای مدیریت شرایط و از بین بردن مشکل کنید. احتمال زیادی دارد بعد از بررسی شرایط متوجه شوید زندگی‌تان خیلی جای اصلاح ندارد چون یا مشکل همسرتان خیلی جدی است و تمایلی برای تغییر رفتارش ندارد یا اصلا برای بهبود شرایط با شما همکاری نمی‌کند. از طرفی ممکن است مشاور تشخیص دهد پرخاشگری او خیلی شدید است و سلامت و جان شما در معرض خطر جدی قرار دارد. بنابراین باید تصمیم جدی‌تری برای ادامه زندگی‌تان بگیرید. مشاور می‌تواند در این تصمیم‌گیری به شما کمک کند و شما را برای طلاق با کمترین آسیب ممکن آماده کند.

از حقوق قانونی‌تان باخبر شوید

شما می‌توانید برای مشکلی که با آن درگیر هستید از حمایت‌های قانونی هم بهره ببرید. کتک‌کاری در قانون جرم محسوب می‌شود و شما می‌توانید با شکایت کردن از همسرتان او را محکوم کنید. بنابراین یکی از اقدامات موثر در این شرایط این است که اطلاعات قانونی‌تان را افزایش دهید و به شیوه درست به همسرتان یادآوری کنید شما از حقوق قانونی خود باخبرید و او را متوجه عواقب اقداماتش کنید. این موضوع می‌تواند انگیزه‌ای برای اصلاح رفتارش شود. همچنین در صورت شدت یافتن و ادامه پیدا کردن این ضرب و شتم‌ها و درصورتی که به این نتیجه رسیده‌اید که دیگر هیچ کاری برای بهبود اوضاع از دست‌تان برنمی‌آید، می‌توانید برای طلاق اقدام کنید.

  آیا افرادی که شکست عشقی خورده‌اند واقعا متحمل درد می‌شوند؟

خودتان را برای زندگی بعد از طلاق آماده کنید

اگر بعد از تلاش برای حفظ و اصلاح شرایط زندگی‌تان و بررسی همه جوانب به این نتیجه رسیده‌اید که تنها راه، جدایی از همسرتان است، باید برای اجرایی کردن این تصمیم آماده شوید. شما قبل از هر اقدامی لازم است اطلاعات کسب کنید؛ اطلاعاتی درباره روند و مسائل قانونی طلاق، درباره چالش‌هایی که در طول مسیر جدایی با آنها مواجه خواهید شد و درباره شرایط زندگی‌تان بعد از طلاق. طلاق و جدایی تصمیم و تجربه‌ سختی است اما درصورتی‌که به درستی و با کمک گرفتن از مشاوره طلاق به تصمیم نهایی خود رسیده ‌باشید و با آگاهی و اطلاعات در مسیر آن قدم بگذارید می‌تواند تبدیل به یک اتفاق مثبت و یک تجربه سازنده در زندگی‌تان تبدیل شود. درواقع شما از همین لحظه باید پا در مسیر بازسازی زندگی بعد از طلاق بگذارید.

یکی از روش‌هایی که می‌تواند به شما کمک کند کمتر درگیر مشکلات قانونی شوید و یا هردوی شما آسیب کمتری از جدایی ببینید، روش طلاق توافقی است. برای آشنایی بیشتر با این موضوع مقاله طلاق توافقی بگیریم یا نه؟ را مطالعه کنید.

بازسازی زندگی بعد از طلاق


بازسازی زندگی بعد از طلاق

اگر به تازگی جدا شده‌اید به خوبی می‌دانید که روزهای بعد از جدایی روزهای سخت و پرتنشی هستند. تغییر بزرگی در زندگی‌تان ایجاد شده و چیزهای مختلفی را به خاطر جدایی از دست داده‌اید. خانه و زندگی‌تان، استقلال‌تان، جایگاه اجتماعی‌تان به عنوان یک فرد متاهل و دارای خانواده و اهداف و برنامه‌هایی که برای ادامه زندگی داشته‌اید. این فقدان‌هایی که تجربه می‌کنید باعث می‌شوند شما احساسات ناخوشایند مختلفی داشته باشید و مدام فکرتان درگیر آینده باشد. ممکن است حتی از تصمیمی که گرفته‌اید پشیمان شوید و فکر کنید عجولانه تصمیم گرفته‌اید. همچنین حتما از نظر روحی تحت تاثیر شرایط خشونت‌آمیز زندگی گذشته‌تان هستید، چون بودن در چنین شرایطی عزت‌نفس افراد را به شدت تهدید می‌کند. حالا هم که فشارهای روانی بعد از طلاق به آن‌ها اضافه شده و ضربه بیشتری به اعتماد به نفس و عزت‌نفس‌تان زده است. بنابراین طبیعی است که حس خوبی نسبت به خودتان نداشته باشید یا حتی خودتان را یک فرد بازنده یا شکست خورده بدانید. حتی ممکن است خیلی از اطرافیان‌تان چنین افکاری را در شما تقویت کنند. چیزی که مهم است این است که بدانید همه این حس و حال بد و درگیری‌های فکری طبیعی است. درست است که خیلی اذیت می‌شوید اما نباید از آن‌ها بترسید، بلکه باید یاد بگیرید چطور با این شرایط سخت مواجه شوید و سربلند و پیروز از آن بیرون بیایید.

دوره «زندگی پیروزمندانه پس از جدایی» همیار عشق برای کمک به افرادی تهیه شده است که به تازگی جدا شده‌اند، روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند و آینده برای‌شان تیره و مبهم شده است. این دوره به شما کمک می‌کند در سریع‌ترین زمان ممکن احساسات و افکار ناخوشایند ناشی از جدایی را پشت سر بگذارید، اهداف جدیدی برای زندگی‌تان ایجاد کنید و شروع به برنامه ریزی برای آن‌ها کنید تا بتوانید زندگی دلخواه‌ و ایده‌آل‌تان را بسازید. برای دریافت اطلاعات بیشتر «زندگی پیروزمندانه پس از جدایی» را مطالعه کنید.

 

کتک خوردن از همسر یکی از مشکلات عمده در زندگی خیلی از افراد و یکی از دلایل مهم برای طلاق است. افرادی که در این شرایط قرار دارند با احساسات ناخوشایند زیادی مثل عصبانیتِ سرکوب شده، خجالت کشیدن و تحقیر شدن و افسردگی درگیر هستند و در زندگی‌شان احساس امنیت نمی‌کنند. اغلب آنها سردرگم هستند و نمی‌دانند برای اصلاح شرایط یا نجات خودشان چه باید بکنند و آیا باید به طلاق گرفتن فکر کنند؟ چیزی که مهم است این است که شما برای باید حتما شروع به اقداماتی برای بهبود اوضاع کنید و بیش از این در سردرگمی نمانید. شما در درجه اول باید همه تلاش‌تان را برای اصلاح زندگی‌تان انجام دهید و حتما از یک مشاور تخصص کمک بگیرید، ضمن اینکه اطلاعات لازم درباره حقوق قانونی‌تان و مسائل قانونی طلاق به دست آورید. اگر تصمیم به جدایی گرفته‌اید، حتما خودتان را برای زندگی بعد از طلاق آماده کنید و بعد از طلاق هم شروع به بازسازی زندگی‌تان کنید. اگر به دلیل خشونت همسرتان مجبور به جدایی شده‌اید، نباید برای بقیه زندگی‌تان هم خودتان را محکوم به شکست بدانید بلکه باید شروع به حرکت در مسیر زندگی پیروزمندانه پس از جدایی کنید.

  فال بازگشت معشوق و طلسم برگرداندن عشق

 

سوالات رایج


می‌ترسم دوباره ازدواج کنم. اگر باز گیر یه آدم عصبی و خشن بیفتم چیکار کنم؟

یکی از نگرانی‌های عمده افراد بعد از جدایی، ازدواج مجدد است و می‌ترسند نتوانند فرد مناسبی را انتخاب کنند و دوباره شکست را تجربه کنند. با اینکه این یک نگرانی طبیعی است اما نباید باعث شود شانس ازدواج مجدد را از دست دهید. به هرحال هر زندگی که به طلاق و جدایی می‌رسد، هر دو نفر در مشکلات ایجاد شده نقش داشته‌اند. اگر شما نقش و سهم خود را در جدایی متوجه شوید یاد می‌گیرید که دیگر در آینده تکرارشان نکنید. همچنین لازم است بدانید هنگام انتخاب همسر سابق‌تان چه مواردی را در نظر نگرفتید و چطور نتوانستید به شناخت کاملی از او برسید و اینبار در انتخاب همسر هوشیارانه‌تر عمل کنید. دوره زندگی پیروزمندانه پس از جدایی به شما کمک می‌کند برای داشتن ازدواج مجدد آماده شوید.

زنم دست بزن داره نمیدونم باهاش چیکار کنم؟

معمولا وقتی صحبت از خشونت خانگی و کتک‌کاری بین همسران می‌شود، همه زنی را تصور می‌کنند که از شوهرش کتک می‌خورد. اما گاهی ماجرا برعکس است و گاهی این مرد است که مورد خشونت واقع می‌شود و از همسرش کتک می‌خورد. معمولا این مردان تمایل ندارند کسی از موضوع باخبر شود چون فکر می‌کنند آبرویشان می‌رود و حتی از رفتن پیش یک مشاور هم خجالت می‌کشند. اما نباید فراموش کنید که این مشکل با نادیده گرفتن حل نمی‌شود. شما لازم است حتما به یک مشاور متخصص مراجعه کنید و از او کمک بگیرید. مشاور با بررسی شرایط رابطه‌تان علت پرخاشگری‌های همسرتان را پیدا کند و به شما در مدیریت شرایط کمک می‌کند. همچنین به خود شخص شما کمک می‌کند آسیب‌های روحی که به خاطر این شرایط دیده‌اید را از بین ببرید و با قدرت‌مندی بیشتر تصمیم بگیرید و عمل کنید.

اصلا مردی که دست بزن داره درست میشه؟

خیلی از مردان به دلیل اینکه از کودکی یاد نگرفته‌اند چطور به شیوه درستی عصبانیت‌شان را کنترل و ابراز کنند، تنها راهی که می‌شناسند پرخاشگری و کتک زدن است. خیلی از آن‌ها بعد از اینکار به شدت پشیمان می‌شوند و دوست ندارد با همسرشان اینطور رفتار کنند اما در هنگام عصبانیت نمی‌توانند خودشان را کنترل کنند. چنین افرادی لازم است حتما به طور جدی مهارت‌های کنترل خشم را یاد بگیرند و معمولا چون خودشان هم از رفتارشان راضی نیستند، برای تغییر رفتارشان تلاش می‌کنند و دست از این روش برمی‌دارند. اما خیلی وقت‌ها خود فرد از رفتارش خیلی پشیمان و ناراضی نیست و مشکلات زیربنایی‌تری مثل اختلال شخصیت مرزی، پارانوئید یا ضداجتماعی دارد یا درگیر مصرف مواد است. در این شرایط احتمال از بین رفتن پرخاشگری در او خیلی کمتر است و نیاز به تلاش جدی‌تری دارد. تنها یک مشاور متخصص می‌تواند علت اصلی خشونت و پرخاشگری او را مشخص کند.

  میخوام فراموشش کنم (13 روش برای فراموش کردن رابطه تمام شده)

شوهرم به جز من بچه‌مونم خیلی میزنه چیکار کنم؟

متاسفانه وجود خشونت در خانه به همه اعضا از جمله بچه‌ها آسیب می‌زند. این آسیب ممکن است فیزیکی یا روحی باشد. کودکی که مدام از پدر یا مادرش کتک بخورد یا همیشه شاهد دعوا و زد و خورد والدینش باشد، خیلی احتمال دارد که در آینده دچار مشکلات رفتاری و شخصیتی شود. بهتر است تا حد ممکن در مقابل فرزندتان دعوا نکنید و او را با نشانه‌های عصابنیت پدرش و اقدام‌های مناسب در آن لحظات آشنا کنید. مثلا در حد سنش برای او توضیح دهید که “بابا بعضی وقتا عصبی می‌شه و نمی‌تونه خودش رو کنترل کنه، بهتره تو این لحظات ازش فاصله بگیری و بری توی اتاقت” فراموش نکنید کمک گرفتن از یک مشاور کودک در این شرایط ضروری است.

نمی‌دونم وقتی شوهرم عصبی میشه چیکار کنم که کار به کتک‌کاری نرسه؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در زمینه برخورد با خشونت همسر یاد بگیرید، دقیقا همین موضوع رفتار صحیح هنگام عصبانیت شوهرتان است چون خیلی وقت‌ها اگر شما اقدامات صحیحی در آن لحظه انجام دهید کار به کتک‌کاری نمی‌رسد. مهم‌ترین موضوع این است که نشانه‌های عصبانیت شدید شوهرتان را بشناسید و وقتی متوجه شدید عصبانیت او در حال اوج گرفتن است، دیگر با او بحث نکنید، از او فاصله بگیرید و بگویید باشه هروقت آروم‌تر شدی حرف می‌زنیم. به هیچ‌وجه نخواهید اختلافات و مسائل‌تان را هنگام عصبانیت او حل کنید چون در این شرایط خودتان هم عصبی می‌شوید و کنترل اوضاع را از دست می‌دهید. البته حتما در زمان‌هایی که آرام‌تر است باید درباره مسائل‌تان صحبت کنید. ضمن اینکه مکان امنی را در خانه برای خودتان آماده کنید که در زمان‌های شدت گرفتن عصبانیت او بتوانید به آنجا پناه ببرید. با اقدامات کمکیِ مواقع اضطراری هم آشنا شوید.

خانواده‌ام میگن بمون زندگیتو کن همه مردا عصبین. نمیدونم چیکار کنم؟

خیلی وقت‌ها موضوع کتک خوردن از همسر از جانب خانواده، اطرافیان یا حتی جامعه چندان جدی گرفته نمی‌شود و همین موضوع باعث می‌شود فردی که درگیر این موضوع است نتواند حمایت مناسبی از اطرافیانش بگیرید. در این شرایط بهتر است درباره آسیب‌های زندگی با یک فرد پرخاشگر اطلاعات مناسبی جمع کنید و این اطلاعات را در اختیار خانواده‌تان هم بگذارید تا آنها هم متوجه اهمیت موضوع شوند. ضمن اینکه برایشان توضیح دهید به حمایت آن‌ها چه برای اصلاح شرایط زندگی‌تان و چه برای تصمیم‌گیری برای آینده‌تان نیاز دارید. کمک گرفتن از NGO ها و سازمان‌هایی هم که در این زمینه فعالیت می‌کنند می‌تواند خیلی برایتان کمک‌کننده باشد.

شوهرم سر هر موضوعی کتکم می‌زنه، می‌ترسم طلاق بگیرم ولی بعدش پشیمون بشم؟

خیلی از افراد نگران این موضوع هستند بعد از طلاق پشیمان شوند. خیلی مهم است بدانید که پشیمانی زمانی اتفاق می‌افتد که شما قبل از اقدام به جدایی همه تلاش‌تان را برای اصلاح زندگی‌تان نکرده باشید. پس ابتدا باید هرکاری که لازم است انجام دهید تا بتوانید شرایط را بهتر کنید. اما یادتان باشد شما قرار نیست همه بار مسئولیت را به دوش بکشید و فقط باید برای سهم خودتان تلاش کنید. اگر همسرتان نخواهد برای سهم خودش تلاشی کند، کار چندانی از دست شما برنمی‌آید. به هرحال قبل از تصمیم یا اقدامی برای جدایی از مشاوره طلاق کمک بگیرید تا احتمال پشیمانی در آینده را از بین ببرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط