چگونه ابراز احساسات کنیم؟ (کی و چه زمانی احساسات‌مان را بیان کنیم؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

چگونه ابراز احساسات کنیم؟ (کی و چه زمانی احساسات‌مان را بیان کنیم؟)

کی، کجا و چطوری ابراز احساسات کنیم؟


کی، کجا و چطوری ابراز احساسات کنیم؟

شاید برای شما هم پیش اومده باشه که بعد از کلی کلنجار با خودتون تصمیم گرفته باشین احساسات‌تون رو بیان کنین اما بعد از ابراز اون بازخورد خوبی نگرفتین و پشیمون شدین. بیان احساسات راه و رسم خودش رو داره و در این پست برای شما توضیح میدیم کی، کجا و چگونه احساسات‌تون رو ابراز کنین که بهترین نتیجه را ازش بگیرین.

در بیان احساسات عجله نکنین

احساسات و هیجان‌های ما ثابت نیستن، ممکنه در یک ساعت، ما انواع و اقسام هیجانات و احساسات رو تجربه کنیم. پس نباید در لحظه و بنابر یک احساس آنی تصمیم بگیریم. این کار در اصطلاح عموم همون “جو گیر” شدنه. پس هر احساسی داشتین، چه مثبت چه منفی، کمی صبر کنین و ازش مطمئن بشین بعد بیانش کنین. سریع و بدون اطمینان نگین ازت متنفرم، عصبانی‌ام، امروز حوصله ندارم، دوست دارم یا بدون تو میمیرم.

دروغ و بزرگ‌نمایی در احساسات رو فراموش کنین

انسان‌ها از نظر تکاملی، حتی به صورت ناخودآگاه قدرت تحلیل احساسات و هیجانات طرف مقابل رو دارن. از اون گذشته، مغز انسان طوری برنامه‌ریزی شده که اگه تشخیص بده فردی در حال دروغ‌گویی هست، او رو یک تهدید به حساب میاره. بنابراین دست از اغراق احساسات خود بردارین. این کار باعث میشه مغز طرف مقابل حالت دفاعی در برابر شما داشته باشه و حتی احساسات صادقانه‌تون رو هم دیگه به راحتی باور نکنه.

احساسات آتشین رو تجربه کنین اما خودتون و او رو نسوزونین

احساسات آتشین، به خصوص اوایل رابطه بسیار شایعه. این احساسات خیلی هم خوب هستن و به رابطه شما شور و نشاط میده. اما اگه همه‌شونو به یکباره بیرون بریزین مانند یک فشفشه به سرعت میسوزه و تمام میشه. پس همه‌شونو خرج نکنین، اونو در صندوقچه احساسات‌تون قرار بدین و هر از گاهی از اون استفاده کنین و لذتش رو ببرین.

  ازدواج در فضای مجازی: عشق و دوستی اینترنتی دختر و پسر

مکان مناسبی برای ابراز احساسات پیدا کنین

همان طور که هر سخن جایی و هر نکته مکانی داره، هر احساسی هم باید در جای مناسب خودش ابراز بشه تا بیشترین اثر رو داشته باشه. مثلا روز تولد طرف مقابل، وقت مناسبی برای ابراز احساسات ناخوشایندتون نیست. یا وقتی از موضوعی ناراحته، اگه احساسات خوشایندتون رو بهش ابراز کنین ممکنه فکر کنه درکش نمی‌کنین. مثلا اگه وقتی اضطراب امتحان داره و آماده نیست بهش بگین امروز کلی انرژی دارم بریم پارک بدویم، ممکنه حس کنه امتحان او برای شما مهم نیست. پس مراقب باشین کی و کجا ابراز احساسات می‌کنین.

فرصت بدین طرف مقابل احساسات شما رو هضم کنه

همون لحظه که احساسات‌تونو بیان می‌کنین منتظر بازخورد نباشین. شما خودتون در اون لحظه لبریز از اون احساس هستین و ممکنه طرف مقابل کمی فرصت نیاز داشته باشه تا درک‌تون کنه. پس اگه دیدین عکس‌العملش کمی کُنده، سریع نگین چقدر بی‌ذوقی، چقدر بی‌اهمیتی و… سرعت افراد در درک احساسات دیگران متفاوته اما به هرحال همه برای درک کردن، نیاز به زمان دارن. این فرصت رو به طرف مقابل بدین.

مطمئن بشین طرف مقابل آمادگی پذیرش احساسات شما رو داره

ما نمیتونیم تمام احساسات‌مونو به هر کسی که اطراف‌مون هست ابراز کنیم. مثلا شما نمیتونین به فردی که بار اول در تاکسی کنارتون نشسته بگین دوستش دارین! او آماده شنیدن چنین چیزی از شما نیست. در رابطه عاطفی هم برای بیان احساسات خود آمادگی طرف مقابل رو بسنجین. اگه از همون روز اول شروع کنین به ابراز عشق، ممکنه طرف مقابل اون رو جدی نگیره و بگه چطور بدون شناخت من عاشقم شده.

  روی همکارم کراش دارم، آیا اونم منو دوست داره؟ (عاشق همکلاسی‌ام شدم، چیکار کنم؟)

انتظار نداشته باشین همه چیز طبق میل‌تون پیش بره

طرف مقابل حق داره احساسات شما، چه مثبت چه منفی رو نپذیره. پس اینکه شما احساسات‌تونو بیان می‌کنین دلیل نمیشه که نتیجه‌اش اون طور باشه که خودتون میخواین. بیان احساسات رو مانند یک پیشنهاد در نظر بگیرین، دیگران حق دارن پیشنهاد شما رو رد کنن.

 

همیار عشق را در اینستاگرام دنبال کنید.

 

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

می‌خوام بیاد خواستگاریم

بهش نشون بدید بهترین انتخابید مهم‌ترین هدف روابط عاطفی اینه که فرد توش احساس آرامش و امنیت کنه و برای رسیدن به این‌ها باید بدونید آیا این رابطه آینده‌ای داره

مطالعه»