اختلاف زن و شوهر بر سر حجاب و پوشش (بر سر حجاب با هم تفاهم نداریم)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

اختلاف زن و شوهر بر سر حجاب و پوشش (بر سر حجاب با هم تفاهم نداریم)

یکی از موضوعاتی که افراد باید بر روی آن تفاهم داشته باشند تا رابطه و ازدواج موفقی را داشته باشند، موضوع پوشش و حجاب است. برخی از زوجین این مشکل را دارند که زن در خانواده‌ای بزرگ شده است که آزاد بوده است و هیچ قانونین خاص و سختگیرانه‌ای بابت پوشش او نبوده است اما مرد برعکس بوده است و از خانواده‌ای مذهبی است و یا برعکس. این عدم تفاهم در زمان حال یا آینده می‌تواند باعث بحث و دعوا و کشمکش بین زوجین و خانواده‌ها شود. در این مقاله درباره دلایل اختلاف بر سر حجاب و پوشش دختر توضیح می‌دهیم و سپس به راهکارهای حل این اختلاف می‌پردازیم.

حجاب و پوشش مناسب، کدام است؟

یکی از سوالات رایج این است که حجاب و پوشش مناسب و درست کدام است؟ برخی از افراد پوشش باز و آزادی در جامعه دارند، برخی از افراد هم پوشش مناسب دارند و یا چادر سر می‌کنند، اما بین این پوشش‌ها، کدام درست است؟ پاسخ این است که نوع پوشش و حجاب یک انتخاب شخصی است و از آن جایی که انواع پوشش وجود دارد، افراد می‌توانند انتخاب کنند که پیرو کدام نوع باشند اما در کل پوشش و حجاب برای این است که شخص توجه دیگران را به وسیله اندام یا موهایش جلب نکند. به عبارت دیگر، پوشش و حجاب برای جلب توجه نکردن ایجاد شده است. پس پوششی مناسب است که از جلب توجه کردن در نگاه دیگران جلوگیری کند و نه اینکه کاملا باز و آزاد باشد که نظر دیگران به آن جلب شود.

دلایل اختلاف بر سر حجاب و پوشش


اختلاف در عقاید مذهبی

یکی از دلایل اختلاف بر سر حجاب و پوشش، اختلاف بر سر عقاید مذهبی است. طبق مثالی که در قسمت مقدمه آوردیم، توضیح دادیم که زمانی که دختر و پسر از خانواده‌های متفاوتی هستند که مذهب برایشان بسیار مهم است یا چندان مهم نیست، باعث می‌شود که بر سر مسائل مذهبی و پوشش دختر، به اختلاف بر بخورند. خانواده‌ای که از لحاظ عقاید مذهبی قوی‌تر هستند، انتظار دارند که دختر در پوشش خود بیشتر دقت کند و بیشتر پوشیده‌تر باشد، اما خانواده‌ای که عقاید مذهبی آزادتری را دارند، این انتظار را از دختر ندارند. تفاوت در انتظارات و عقاید، منجر به این اختلاف می‌شود.

تفاوت در نوع نگاه به پوشش دختر

برخی از افراد بر این باور هستند که پوشش و حجاب دختر نشان می‌دهد که او چقدر به محرم و نامحرم بودن افراد یک جمع اهمیت می‌دهد و چقدر پاکدامن است، اما برخی از افراد هم بر این باور هستند که پوشش و حجاب تا این حد مهم نیست و یک دختر در رفتار خود، پاکدامنی و خوب بودن خود را نشان دهد، دیگر نیاز نیست که چادر سر کند یا پوشش کامل را در یک جمع داشته باشد. به عبارت دیگر، این دسته از افراد معتقد هستند که اگر در رفتار دختر، حد و حدود و خط قرمزها نسبت به افراد نامحرم رعایت شود، پوشش اگر آزاد باشد هم اتفاقی نمی‌افتد و دیگران هم از رفتار دختر متوجه می‌شوند که چگونه باید با او رفتار و برخورد کنند و باید حد و مرزها را نگه دارند. بنابراین تفاوت در نوع نگاه به پوشش دختر و میزان اهمیت دادن به آن، می‌تواند باعث ایجاد شدن این نوع اختلاف شود.

  ازدواج با مرد یا زن خارجی (مزایا، مشکلات و راهکارها)

آداب و رسوم فرهنگی و خانوادگی

برخی از افراد معتقد هستند که در خانواده‌شان در جمع‌ها هرگز کسی نباید بدون چادر یا حجاب کامل باشد و این رسم خانواده و فرهنگ آنها است. بنابراین عروسی که به تازگی وارد این خانواده می‌شود هم باید از این آداب و رسوم پیروی کند.

خواستگارم و خانواده‌شان مذهبی هستند اما من این طور نیستم. چه کار کنم؟

اگر خواستگاری را دارید یا با کسی در رابطه هستید که از لحاظ عقاید مذهبی و پوششی با شما و خانواده‌تان متفاوت است، در نظر داشته باشید که این تفاوت‌ها در آینده و بعد از ازدواج منجر به چه چیزی می‌شود؟ حتی اگر طرف مقابل‌تان بگوید که با این پوشش و حجاب شما کنار آمده است و همینطور که هستید شما را دوست دارد و می‌خواهد با شما ازدواج کند، تضمینی نیست که خانواده‌اش هم بتوانند با این موضوع کنار بیایند و شما در جمع‌های خانوادگی آنها راحت باشید. پس باید این نکته را در نظر داشته باشید که فقط رضایت خواستگارتان مهم نیست، بلکه رضایت خانواده هم مهم است که در اکثر مواقع این اتفاق نمی‌افتد و خانواده‌ها از تازه عروس خود گله‌مند هستند که چرا او به قواعد و قوانین خانواده ما احترام نگذاشته است. این کدورت‌ها و گاها بی‌احترامی‌ها، منجر به ایجاد تنش و درگیری بین زوجین هم می‌شود. در مواردی هم پیش می‌آید که دختر و پسر در اوایل رابطه یا ازدواج‌شان هیچ مشکلی با این مسئله ندارند اما با گذشت زمان و فروکش کردن آتش عشق و محبت اولیه و وارد شدن زوجین به عشق واقعی و مشکلات زندگی مشترک، پسر شکایت می‌کند که چرا همسرش این گونه لباس می‌پوشد و یا حتی در جمع‌های خانوادگی او را نمی‌برد چون با این نوع پوشش او راحت نیست و احساس بدی به او دست می‌دهد و اینجا است که تفاوت فرهنگی و رسم و رسوم خانواده‌ها نمایان می‌شود و مشکلات ایجاد می‌شوند. بنابراین اگر از همان اول یعنی قبل از ازدواج این تفاوت‌های آشکار را می‌بینید، باید با طرف مقابل‌تان صحبت کنید و با هم آینده‌نگری کنید که این تفاوت در فرهنگ‌ها و انتظارات خانواده‌ها، چه مشکلاتی را می‌تواند در آینده ایجاد کند و اگر طوری است که نمی‌توانید به تفاهم برسید، بهتر است بدون رسیدن به تفاهم ازدواج نکنید چون در این صورت، احتمال شکست خوردن ازدواج‌تان بیشتر می‌شود. زوج‌هایی بودند و هستند که این مسائل و تفاوت‌ها را جدی نگرفته‌اند و ازدواج کرده‌اند اما بعدها به مشکل برخوردند و این تفاوت‌ها آن قدر اذیت‌کننده و شدید شده است که طلاق گرفته‌اند. پس مواظب باشید و عاقلانه تصمیم بگیرید.

همسرم پوشش مناسبی ندارد، چگونه به او بگویم؟


فرض کنید با همسرتان قرار است به یک جمع یا مهمانی بروید که می‌دانید در آن جمع، خانواده و اقوام‌تان حضور دارند و همه نسبت به پوشش و حجاب بسیار حساس هستند و کاملا رعایت می‌کنند اما همسرتان بسیار آزادتر لباس می‌پوشد. فکر کردن به اینکه همسرتان هم رنگ جماعت نیست، احتمالا شما را عصبی، مضطرب و پرخاشگر خواهد کرد. برخی از افراد در این مواقع، واکنش‌های نامناسبی را نشان می‌دهند. به عنوان مثال سلیقه همسرشان را به تمسخر می‌گیرند و یا عصبانی می‌شوند و می‌گویند:«این چیه پوشیدی؟ مگه نمیدونی که خانواده‌ام روی پوشش حساس هستن. چرا این کار رو میکنی؟» این واکنش‌ها و هیجانات، باعث می‌شود همسرتان از شما دلخور شود و گارد بگیرد و شروع به بحث و دعوا با شما بکند. پس این واکنش‌ها، درست و بالغانه نیست. در ادامه توضیح می‌دهیم که چگونه در این مواقع خودتان را مدیریت کنید و این موضوع را با همسرتان در میان بگذارید که حجابش را بیشتر رعایت کند.

  با این چندتا پیام، قلب پسرا رو به دست بیارید.

خودتان را کنترل کنید

در گام اول، مهم این است که خودتان را کنترل کنید و بدون فکر کردن و جمله‌بندی مناسب با همسرتان حرف نزنید. تحقیر و تمسخر سلیقه همسرتان را کمار بگذارید و منطقی به این موضوع نگاه کنید که هر کسی دیدگاه و سلیقه خاص خود را در زمینه پوشش دارد. پس اینکه شما دوست دارید همسرتان پوشش خود را رعایت کند، دلیل نمی‌شود که او هم همین فکر را داشته باشد چون شما دو شخص متفاوت هستید و نظرات و دیدگاه‌های متفاوتی را دارید.

احساسات‌تان را بیان کنید

به جای حمله کردن به همسرتان و یا نشان دادن واکنش اشتباه و مخرب، احساسات‌تان را با او در میان بگذارید، یعنی بگویید که شما از اینکه او این لباس‌ها را می‌پوشد چه احساسی دارید. زمانی که طرف مقابل را متهم نمی‌کنید و او را مورد حمله قرار نمی‌دهید، بلکه احساسات‌تان را بیان می‌کنید، او دیگر در مقابل شما گارد نمی‌گیرد و احتمال اینکه نظرتان را قبول کند برای اینکه شما در جمع احساس بهتری داشته باشید، بیشتر می‌شود.

زورگویی نکنید

نگویید:«چون خانواده‌ام با حجاب هستن، تو هم باید اینطوری باشی.» چون شما قبل از ازدواج حتما پوشش همسرتان را دیده بودید و می‌دانستید که با خانواده شما فرق می‌کند، پس حالا نباید او را متهم کنید و مورد حمله قرار دهید. زورگویی پاسخگوی حل این مشکل نیست. باید و با ابراز احساسات‌تان این مسئله را حل کنید.

تفاوت‌ها را بپذیرید

تفاوت‌های بین همسر و خانواده‌تان را ببینید و بپذیرید. قبول کنید که هر کسی قرار نیست مثل خانواده‌تان لباس بپوشد و رفتار کند چون هر شخصی هویت و شخصیت خاص خود را دارد. شاید در یک جمع، هم رنگ جماعت بودن برای شما مهم باشد، اما شاید همسرتان این دیدگاه را نداشته باشد.

از زوج درمانگر کمک بگیرید

اگر مشکل‌تان با گفتگو کردن حل نشد، توصیه می‌کنیم به جای دعوا کردن‌های شدید و طولانی‌مدت و سرد شدن رابطه‌تان، این مشکل را با زوج درمانگران همیار عشق در میان بگذارید تا به شما راه حل درست و منطقی داده شود.

همسرم به حجابم تذکر می‌دهد. چگونه با او برخورد کنم؟

اگر همسرتان از شیوه درست و مناسب برای انتقاد کردن از شما استفاده کرد، شما هم نظر خودتان را درباره حجاب و پوشش مناسب به او بگویید و سعی کنید با هم از طریق گفتگو به تفاهم برسید، اما اگر همسرتان با تحقیر و تمسخر و رفتار اشتباه با شما برخورد کرد، به او یادآوری کنید که رفتار و نوع برخورد او درست نیست و بهتر است که او از طریق بیان کردن احساساتش، منظور خود را از حجاب درست به شما برساند. در آخر فکر کنید که مسئله پوشش چقدر برای شما اهمیت دارد و آیا ارزش این را دارد که بر نظر خود پافشاری کنید و به نظر همسرتان اهمیت ندهید یا خیر؟ با همسرتان توافق کنید که اگر مسئله خانواده او هستند، شما گذشت می‌کنید و زمانی که پیش خانواده‌اش هستید طبق فرهنگ آنها رفتار می‌کنید یعنی پوشش مناسب را رعایت می‌کنید اما زمانی که پیش خانواده خودتان یا با همسرتان در جای دیگری هستید، طبق نظر خودتان لباس می‌پوشید. به هر حال احترام به خانواده‌ها مهم است و با توجه به اینکه به احتمال زیاد شما از قبل خانواده همسرتان را دیده بودید و می‌دانستید که برایشان پوشش و حجاب مهم است، پس احتمالا می‌دانستید که در آینده هم این موضوع برایشان مهم خواهد بود و چیز عجیبی نیست که حالا همسرتان واکنش نشان می‌دهد.

  شعله‌ور شدن آتش عشق با وجود کرونا!!

اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

برای پیشبینی شدن این اختلافات و تفاوت‌های فردی و خانوادگی، اکیدا توصیه می‌شود که زوجین قبل از ازدواج در جلسات مشاوره پیش از ازدواج شرکت کنند. در این جلسات، مشاور از زوجین تست‌های شخصیت شناسی می‌گیرد تا به شخصیت واقعی آنها پی ببرد و همچنین با آنها مصاحبه می‌کند و سپس بازگو می‌کند که تفاوت‌های فردی زوجین که می‌تواند در آینده مشکل‌ساز باشد، کدام‌اند و زوجین در صورت مواجهه با این مشکلات، چگونه می‌توانند آن را حل کنند و زندگی مشترک خوب و بادوامی را داشته باشند. بنابراین توصیه می‌کنیم که قبل از ازدواج، حتما در جلسات مشاوره پیش از ازدواج همیار عشق شرکت کنید.

سخن پایانی

یکی از مسائل و موضوعاتی که باید زوجین بر روی آن تفاهم داشته باشند، مسائل پوشش و حجاب است. اگر به این مسئله قبل از ازدواج توجه لازم را نداشته باشید، ممکن است بعدها به مشکل بربخورید و بحث و دعوا بر سر این موضوع، ممکن است زندگی مشترک‌تان را به سمت سردی و خراب شدن ببرد. دلیل اینکه برخی از افراد بر سر پوشش و حجاب به مشکل برمی‌خورند، مسائل فرهنگی، خانوادگی و دیدگاه‌شان نسبت به پوشش و حجاب است. در این مقاله توصیه کردیم که اگر این مشکل را با همسرتان دارید، به جای تمسخر کردن و یا عصبانی شدن بر نوع پوشش او و بی‌احترامی کردن به سلیقه او، با او به آرامی و به صورت منطقی صحبت کنید و احساسات‌تان را نسبت به نوع پوشش او در میان بگذارید و بازگو کنید و نه اینکه انگشت اتهام به سمت او بگیرید. زمانی که او احساس شما را نسبت به پوشش خود بداند، بهتر می‌تواند این موضوع را قبول کنند و تا حد امکان تغییر دهد. اگر همسرتان از شما انتقاد می‌کند اما انتقاد او به درستی نیست، به او یادآوری کنید که بهتر است احساساتش را در میان بگذارد و با هم در یک گفتگوی سازنده، درباره نوع پوشش و حجاب خود صحبت کنید و سعی کنید به تفاهم برسید. اگر واقعا این موضوع آن قدر ارزش ندارد، بهتر است کمی گذشت داشته باشید و در مکان‌هایی که مهم است، پوشش خود را بیشتر رعایت کنید. به زوجینی که هنوز ازدواج نکرده‌اند، توصیه می‌شود برای مشخص شدن این اختلافات قبل از ازدواج و حل آنها، در جلسات مشاوره پیش از ازدواج همیار عشق شرکت کنند، اما اگر بعد از ازدواج این تفاوت و اختلاف پیش آمده است، می‌توانید با زوج درمانگران همیار عشق در این خصوص صحبت کنید و مشورت بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

آمادگی برای شروع رابطه تازه

آمادگی برای شروع رابطه تازه آمادگی میخواد؟ شما برای انجام دادن هر کاری، نیاز به آمادگی دارین. ورود به رابطه عاطفی هم آمادگی لازم رو میخواد. پس باید قبل از

مطالعه»