چه کار کنم شوهرم به حرف‌هایم گوش دهد؟ (حرف شنوی شوهر از زن)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

چه کار کنم شوهرم به حرف‌هایم گوش دهد؟ (حرف شنوی شوهر از زن)

بعضی از خانم‌ها شکایت می‌کنند که شوهرشان به حرف‌هایشان گوش نمی‌دهد و یا از آنها حرف شنوی ندارد. این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که بخشی از آن طبیعی است و در اکثر مردان وجود دارد، و بخشی از آن مربوط به خانم و رابطه‌شان است و باید اصلاح شود. در این مقاله ابتدا توضیح می‌دهیم که حرف شنو نبودن مرد چه دلایلی می‌تواند داشته باشد و خانم برای حل این مشکل چه کارهایی باید انجام دهد؟

چرا شوهرم از من حرف شنوی ندارد؟


همیشه اصرار دارید با شما موافقت کند

اگر همیشه یا اغلب مواقع انتظار دارید که شوهرتان با شما موافق باشد و از شما حرف شنوی داشته باشد، این حد از اصرار و پافشاری و احترام نگذاشتن به طرز تفکر خودش، باعث می‌شود خسته و دلزده شود و دیگر به حرف‌هایتان گوش ندهد.

در جزئیات موضوع گرفتار می‌شوید

مردان معمولا خوش‌شان نمی‌آید که خانم بیش از حد وارد جزئیات می‌شود و مو به مو چیزی را تعریف می‌کند. اگر عادت دارید همه چیز را طولانی و با جزئیات تعریف کنید، بدانید که شاید روزی شوهرتان خسته شود و دیگر به حرف‌هایتان گوش ندهد. مردان کلی گویی را دوست دارند، یعنی اگر می‌خواهید خوب به حرف‌هایتان گوش کند باید بسیار مختصر و مفید تعریف کنید و صحبت کنید، و فقط موارد مهم را بگویید. وارد جزئیات نشوید.

مشغول کار دیگری است

اگر زمانی با شوهرتان صحبت کنید و از او انتظار حرف شنوی داشته باشید که در حال انجام کار دیگری است، هرچند کار جزئی باشد، بدانید که او نمی‌تواند در آن شرایط بر روی چند موضوع تمرکز کند، بنابراین بخشی از حرف‌هایتان را گوش نخواهد کرد و به درستی متوجه منظورتان نخواهد شد.

تند تند صحبت می‌کنید

اگر بسیار تند تند و پشت سر هم صحبت کنید، شوهرتان متوجه حرف‌هایتان نمی‌شود و از میان کلام‌تان خسته شده و دیگر به حرف‌تان گوش نخواهد داد. بنابراین در حین صحبت کردن، فراموش نکنید که گاهی لازم است مکث کنید و به طرف مقابل فرصت دهید حرف‌هایتان را در ذهنش پردازش و درک کند.

هیجانات‌تان را کنترل نمی‌کنید

اگر روز بدی داشتید و عصبانی هستید و حالا می‌خواهید با شوهرتان درباره موضوعی جدی بحث کنید و انتظار حرف شنوی دارید، به احتمال زیاد این انتظارتان برآورده نخواهد شد، چون زمانی که شما عصبی و تحریک‌پذیر باشید و نتوانید هیجانات‌تان را در حین صحبت کنترل کنید، با بروز دادن خشم و عصبانیت، بحث از حالت منطقی خارج می‌شود و تبدیل به دعوا و کشمکش می‌شود. در حین دعوا چون شوهرتان نیز عصبانی می‌شود، به احتمال زیاد حرف‌های یکدیگر را به درستی درک نخواهید کرد.

انتظار دارید به هر چیزی که شما علاقه دارید، او نیز علاقه‌مند باشد

شاید در برخی از موضوعات، شما و شوهرتان عقیده و نظر متفاوتی داشته باشید و آن موضوع برای شما بسیار جالب باشد اما او دوست نداشته باشد درباره آن موضوع با هم صحبت کنید. اصرار بر این که او باید به هر چیزی که شما علاقه دارید، علاقه داشته باشد، باعث می شود او از این بحث و صحبت خسته شود و دیگر به حرف‌هایتان گوش ندهد.

  شوهرم اصلا منو قبول نداره (شوهرم باهام مشورت نمیکنه و به حرف‌هام گوش نمیده)

او خودخواه و خودرای است

اگر شوهرتان خودخواه باشد، مسلما بیشتر مواقع از شما یا اطرافیانش حرف شنوی نخواهد داشت چون این گونه افراد اغلب می‌خواهند طبق روال خودشان پیش بروند و فقط به اولویت‌های خودشان فکر می‌کنند. به همین دلیل این مورد هم می‌تواند یکی از دلایل گوش نکردن به حرف‌هایتان باشد.

مثل شما رفتار می‌کند

اگر شما نیز از او حرف شنوی نداشته باشید و بیشتر مواقع بخواهید که او مطیع شما باشد، این موضوع باعث می‌شود که او هم کم کم مثل شما شود، یعنی به حرف‌های شما گوش ندهد و بخواهد با هر روشی فقط حرف خودش را پیش ببرد. درواقع این رفتار، نوعی مقابله به مثل و لجبازی به شمار می‌رود.

در شرایط نامناسب با او صحبت می‌کنید

قبل از اینکه شروع به صحبت یا بحث کردن کنید، ابتدا شرایط روحی و روانی طرف مقابل را با دقت بسنجید. اگر در آن لحظه او عصبانی، مضطرب با بی‌حوصله باشد، واضح است که صحبت‌های شما را دقت گوش نخواهد داد. بنابراین اگر می‌خواهید از شما حرف شنوی داشته باشد، باید در شرایط مناسب با او گفتگو کنید.

با لحن دستوری صحبت می‌کنید

لحن بد و دستوری، زیاد صحبت کردن، تند تند حرف زدن و یا اصرار بر قبول کردن حرف‌تان، باعث می‌شود شوهرتان از صحبت کردن با شما دلزده شود و دیگر به حرف‌هایتان گوش ندهد. هرگز در هنگام صحبت کردن، صدایتان را بالا نبرید و با لحن دستوری و تحکم‌آمیز صحبت نکنید.

چه کار کنم شوهرم از من حرف شنوی داشته باشد؟


ابتدا حرف‌ها و خواسته‌هایتان را بررسی کنید

ممکن است حرف‌ها و خواسته‌های شما، طوری نباشد که شوهرتان بتواند به آنها عمل کند چون هر شخصی تیپ شخصیتی و طرز تفکر خاص خود را دارد و اگر طرز تفکر شما در آن موضوع برایتان قابل قبول است، دلیل بر این نیست که حتما آن موضوع را از زاویه دید خودتان، شوهرتان نیز قبول داشته باشد. بنابراین باید از زاویه دید او نیز بررسی کنید و خودتان را جای او بگذارید و فکر کنید که اگر او از شما در آن موضوع انتظار حرف شنوی را داشت، آیا شما می‌توانستید به خوبی حرفش را گوش دهید و عمل کنید یا خیر؟ به تفاوت‌هایتان احترام بگذارید و قبول کنید که نمی‌توان انتظار حرف شنوی را در تمام موضوعات از شوهرتان داشته باشید چون در زندگی مشترک باید زوجین در بیشتر مواقع با مشورت یکدیگر کارها را انجام دهند و صرفا حرف شنو بودن یکی از آنها، درست نیست.

  آزاد گذاشتن همسر: درست یا غلط؟ (همسرم رو آزاد بذارم یا کنترلش کنم؟)

در شرایط مناسب با او صحبت کنید

مغز مردان به صورتی است که فقط می‌توانند بر روی انجام یک کار تمرکز کنند. به عنوان مثال زمانی که یکی از وسایل آشپزخانه را تعمیر می‌کند، نمی‌تواند همزمان به حرف‌های شما نیز با دقت گوش دهد. بنابراین در شرایط مناسب با او صحبت کنید که تمام تمرکزش به حرف‌های شما باشد و نه به کار دیگری. دومین نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که هرگز در شرایطی که شما یا شوهرتان یا هردوتان حال روحی و روانی خوبی ندارید، نباید با او بحث کنید یا انتظار داشته باشید با دقت به شما گوش دهد.

در بین صحبت‌هایتان گاهی مکث کنید

صحبت‌هایتان را تند تند و پشت سر هم نگویید، بلکه گاهی مکث کنید و اجازه دهید شوهرتان نیز نظرش را ابراز کند. یادتان باشد که گفتگو در زندگی مشترک باید دو طرفه باشد و هر دو شخص هم حق نظر دادن دارند، بنابراین حتما همیشه این فرصت را به شوهرتان بدهید. اگر او را نیز مشارکت دهید، بیشتر به موضوع بحث علاقه‌مند خواهد شد و متوجه می‌شود که شما برایش ارزش قائل هستید و نمی‌خواهید با زورگویی، حرف‌تان را پیش ببرید، بلکه سعی می‌کنید از زاویه دید او هم به موضوع نگاه کنید و درک کنید.

به تفاوت‌هایتان احترام بگذارید

هر شخصی، طرز تفکر خاص خود را دارد. شاید در یک سری از مسائل شبیه به هم فکر کنید اما در بسیاری از مسائل حتما تفاوت هایی با شوهرتان دارید. بنابراین به تفاوت‌هایتان احترام بگذارید و سعی نکنید به زور نظر شوهرتان را تغییر دهید و کاری کنید که دقیقا مثل شما فکر و رفتار کند.

اشتباهاتش را در همان لحظه بیان نکنید

اگر می‌خواهید شوهرتان از شما حرف شنوی داشته باشد، اشتباهاتش را همان لحظه بیان نکنید و سعی نکنید همه چیز را در همان لحظه اصلاح کنید، بلکه در روز دیگری، درباره اشتباه او صحبت کنید. در این صورت او به حرف‌هایتان گوش خواهد داد.

سعی نکنید حاکم او باشید

مردان دوست ندارند کسی حاکم آنها باشد و بر آنها تسلط پیدا کند. بنابراین حتی اگر می‌خواهید او از شما حرف شنوی داشته باشد، نباید همیشه خودتان را حاکم او نشان دهید، بلکه گاهی به او اجازه و فرصت دهید تا خودش کارهایش را به نحوی که می‌خواهد انجام دهد چون نمی‌توانید او را دائما کنترل کنید. اگر همیشه بر او مسلط باشید، او در نهایت از شما به نوعی فرار خواهد کرد و به هیچ عنوان حرف شنو نخواهد بود.

غر نزنید

غر زدن در همه افراد وجود دارد و جزءی از ذات انسان محسوب می‌شود اما اگر می‌خواهید شوهرتان از شما حرف شنوی داشته باشد، غر زدن افراطی را متوقف کنید چون هرچقدر غر بزنید، او بیشتر از شما فاصله می‌گیرد و کمتر به حرف‌هایتان گوش می‌دهد.

  خواندن داستان‌ سکسی توسط شوهر

قدردانی کنید

قدردانی کردن در هر شرایطی معجزه می‌کند. اگر می‌خواهید شوهرتان از شما حرف شنوی داشته باشد، لازم است هر از چند گاهی (نه همیشه) او را بابت کارهایی که به درستی انجام می‌دهد، تشویق کنید. این تشویق کردن می‌تواند نوعی قدردانی از کارهای او باشد.  می‌توانید به صورت کلامی از او تعریف و تمجید و تشکر کنید و یا با رفتارتان از او قدردانی کنید، به عنوان مثال برایش هدیه یا یک شاخه گل بخرید یا غذای مورد علاقه‌اش را درست کنید، یا حتی با یک آغوش گرم، نوازش و بوسه عاشقانه، شوهرتان را سورپرایز کنید.

در حضور والدینش از او تعریف کنید

اگر می‌خواهید ملکه او باشید، باید در حضور والدین و سایر اعضای خانواده‌اش، گاهی از او تعریف و تمجید کنید. این راهکار، بسیار عالی و موثر است.

به صورت ناگهانی یک لیست طولانی به او ندهید

اگر می‌خواهید او در انجام کارهای خانه به شما کمک کند، لیست طولانی از کارها را به صورت ناگهانی به او ندهید، چون گیج خواهد شد و همچنین با دیدن زیاد بودن کارها ممکن است تسلیم شود و دیگر انجام ندهد. بهتر است کارها را یکی یکی به شوهرتان بگویید تا انجام دهد. به عنوان مثال وقتی تعمیر شیر آشپزخانه را تمام کرد و کمی استراحت کرد، بعد از آن بگویید که باید پرده آشپزخانه را نیز پایین بیاورد.

سخن پایانی

برخی از خانم‌ها با این موضوع مشکل دارند که شوهرشان از آنها حرف شنوی ندارد و به حرف‌هایشان گوش نمی‌دهد. دلایل زیادی برای این مشکل وجود دارد که در بخش اول مقاله توضیح دادیم اما در بخش راهکارها باید در نظر داشته باشید که مردان دوست ندارند همسرشان بر آنها کاملا مسلط شود، بلکه باید حد اعتدال را رعایت کنید یعنی گاهی اجازه دهید او کارها را خودش انجام دهد. اگر مدام دستور دهید، غر بزنید و بخواهید حاکم او باشید، نتیجه منفی کسب خواهید کرد چون مردان از زنان حاکم، دوری می‌کنند. نکته دومی که باید در نظر داشته باشید این است که او هم هویت و شخصیت خاص و مستقلی دارد و حق دارد نظراتش را بیان کند، بنابراین به تفاوت‌هایتان احترام بگذارید و اصرار نکنید که در هر مسئله‌ای او هم شبیه به شما فکر و رفتار کند. راهکارهای مقاله، عمومی است و ممکن است برای حل این مشکل کافی نباشد. بنابراین توصیه می‌کنیم برای اینکه شوهرتان به حرف‌هایتان گوش دهد و عمل کند، از زوج درمانگران همیار عشق کمک بگیرید تا رابطه تان بررسی شود، این مشکل ریشه‌یابی شود و زوج درمانگر راهکارهای تخصصی خاص خودتان را به شما ارائه دهد.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

چطوری سر صحبت رو باز کنم؟!

شروعی برای ارتباط عاطفی ممکنه شما با فردی آشنا باشید و ازش خوشتون بیاد، ولی ندونید که چطوری می‌شه سر صحبت رو باهاش باز کرد تا آشناییتون رو بیشتر کنید.

مطالعه»

8 درس طلایی از جدایی و طلاق

8 درس طلایی از جدایی و طلاق دنیای مجازی، قاتل رابطه هاست! تلفن همراه و دنیای مجازی میتونه رابطه هایتون رو نابود کنه. درواقع دنیای مجازی، قاتل خاموش رابطه هاست.

مطالعه»