دعا برای جلو آمدن خواستگار

دعا برای جلو آمدن خواستگار (چه کار کنم بیاد خواستگاریم؟)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

دعا برای جلو آمدن خواستگار (چه کار کنم بیاد خواستگاریم؟)

ممکن است شمایی که این مقاله را می‌خوانید چند وقتی باشد که با فردی آشنا هستید ولی او برای خواستگاری جلو نمی‌آید یا از پسری خوشتان می‌آید ولی نمی‌دانید چطوری می‌توانید او را جذب و برای خواستگاری ترغیب کنید. یکی از راه‌هایی که ممکن است دنبالش باشید، دعا برای جلو آمدن خواستگار یا فرد مورد علاقه است. دعا خواندن و از خدا خواستن روش بسیار خوبی است، اما به خاطر داشته باشید که خدا از شما می‌خواهد خودتان هم برای به دست آوردن چیزهایی که می‌خواهید تلاش کنید. در این مقاله سعی شده است چند دعای معروف برای ترغیب فرد مورد علاقه به خواستگاری و جلو آمدن او به شما آموزش دهیم؛ ولی در عین حال می‌خواهیم چند راهکار عملی برای اینکه کسی که دوست دارید از شما خواستگاری کند را نیز آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

دعا برای جلو آمدن خواستگار


یکی از دعاهایی که می‌توانید با کمک آن فرد مورد نظرتان را برای ازدواج ترغیب کنید، استفاده از آیه 32 سوره نور است؛ سعی کنید این آیه را روزی 3 مرتبه بخوانید:

آیه: وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ ۚ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

معنی آیه: و البته باید مردان بی‌زن و زنان بی‌شوهر و کنیزان و بندگان شایسته خود را به نکاح یکدیگر درآورید، اگر آن مردان و زنان فقیرند خدا به لطف و فضل خود آنان را بی‌نیاز و مستغنی خواهد فرمود و خدا رحمتش وسیع و نامتناهی و (به احوال بندگان) آگاه است.

همچنین آیه 13 سوره یس هم جهت بخت‌گشایی می‌تواند کمک‌کننده باشد:

آیه: وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلًا أَصْحَابَ الْقَرْيَةِ إِذْ جَاءَهَا الْمُرْسَلُونَ

ترجمه: برای این مردم حال آن قریه (انطاکیه) را مَثَل زن که رسولان حق برای هدایت آنها آمدند.

حتما بخوانید:دعا برای باز شدن بخت دختر مجرد (گشایش بخت و سریع آمدن خواستگار)

 

آیا برای ازدواج آماده هستید؟


قبل از هر چیز دو سوال بسیار مهم هست که بهتر است به آن پاسخ دهید. این سوالات به شما دید بهتری نسبت به شرایط خودتان و فرد مقابل می‌دهد که اینطوری می‌توانید با دید بازتری نسبت به مساله خواستگاری و ازدواج نگاه کنید.

آیا برای ازدواج آماده‌اید؟ 

این اولین سوالی است که باید از خودتان بپرسید. گاهی اوقات به دلیل عشق و علاقه‌ای که به فردی داریم، یادمان می‌رود که شاید هنوز برای ما زمان مناسبی برای ازدواج نباشد و آمادگی لازم را برای آن نداشته باشیم. بهتر است زندگی‌تان را یک ارزیابی کنید و ببینید که آیا آمادگی ازدواج را دارید یا خیر. آمادگی برای ازدواج شامل استقلال عاطفی و مالی، پختگی عاطفی، روانی، جسمی، جنسی و … است؛ به‌علاوه فاکتور سن هم می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. بنابراین، قبل از هر اقدامی این موارد را بررسی کنید.

حتما بخوانید:چطور عاقلانه ازدواج کنیم؟

 

آیا فرد مقابل برای ازدواج آماده‌ است؟

یکی دیگر از مسائل مهم که باید به آن توجه کنید این است که آیا فرد مقابل برای ازدواج آماده است؟ آیا او از نظر مالی و عاطفی به استقلال و پختگی رسیده است؟ شاید شما خیلی دلتان بخواهد که با هم ازدواج کنید و از نظر عاطفی کاملا برای ازدواج آماده باشید، ولی از نظر منطقی هنوز برای ازدواج شما زود باشد. شاید یکی از دلایلی که فرد مقابل شما برای خواستگاری جلو نمی‌آید همین مساله باشد که از نظر منطقی برای ازدواج با شما آماده نیست؛ به‌عنوان مثال یکی از مسائل خیلی مهمی که در بسیاری از فرهنگ‌ها، به خصوص فرهنگ ایرانی وجود دارد این است که مرد تامین‌کننده خانواده از نظر مالی است. البته در جامعه امروز زن و مرد با هم کار می‌کنند و برای اقتصاد خانواده تلاش می‌کنند، اما به هر حال مسئولیت اصلی به عهده مرد هست. به همین دلیل شاید گاهی یکی از مهم‌ترین دلایلی که فرد مقابل نمی‌تواند برای ازدواج اقدام کند، همین مساله باشد. پس، حتما بررسی کنید و ببینید اصلا فرد مقابل آمادگی ازدواج را دارد یا خیر؟

  هدف مردان و زنان از ازدواج کردن چیست؟ (ازدواج کردن چه فایده‌ای داره؟)

حتما بخوانید:ملاک‌های انتخاب همسر خوب برای ازدواج

 

تکنیک‌هایی برای ترغیب فرد مورد علاقه به ازدواج 


اگر مواردی که در قسمت قبل گفته شد را بررسی کردید و به این نتیجه رسیدید که هم شما و هم فرد مقابلتان برای ازدواج آمادگی دارید، یعنی هم از نظر منطقی و هم از نظر عاطفی این ازدواج برایتان مناسب بود، می‌توانید از تکنیک‌هایی که در این بخش آموزش داده می‌شود استفاده کنید. شما می‌توانید با کمک این تکنیک‌ها تلاش کنید کسی که دوست دارید را برای ازدواج و جلو آمدن برای خواستگاری ترغیب کنید.

حتما بخوانید:10 راه تبدیل دوستی به ازدواج

 

به او بفهمانید که قصد ازدواج دارید

اگر کسی که به او علاقه دارید، جواب مشخصی به شما نمی‌دهد، پا پیش بگذارید و به او بگویید که قصد ازدواج دارید و می‌خواهید هر چه سریع‌تر سرو سامان بگیرید. اکثر افراد عموماً فقط زمانی به طور جدی به ازدواج فکر می‎کنند که مطمئن شوند طرف مقابلشان تصمیمش را در این باره گرفته است. یادتان باشد چون شما به این نتیجه رسیدید که الان زمان مناسبی برای ازدواج است، دلیل نمی‌شود که فرد مقابل نیز همین الان تصمیم شما را بپذیرد و رضایتش را بلافاصله اعلام کند؛ بنابراین بعد از طرح این مساله بهتر است به او کمی فرصت دهید تا خوب فکرهایش را بکند.

برای طرح این موضوع از راه‌های مستقیمی مثل: “من خواستگار دارم، زودتر تکلیف من را مشخص کن!” هرگز استفاده نکنید؛ چون شما با این جمله تنها به او نشان دادید که می‌خواهید ازدواج کنید و او با فرد دیگر خیلی برایتان فرقی نمی‌کند. به همین دلیل، این احساس به فرد مقابل داده می‌شود که شما ارزش و احترام زیادی برای او قائل نیستید. از طرف دیگر، استفاده از جملاتی مانند: “خانوادم خیلی فشار میارن که ازدواج کن، آخه یه خواستگار همه چیز تمام دارم” هم در بیشتر وقت‌ها تاثیر معکوس می‌گذارد، زیرا عموما فرد مقابل احساس می‌کند که تحت فشار است تا زودتر تصمیم خودش را بگیرد و از طرفی هم باید با یک آدم همه‌چیز تمام که مورد تایید خانواده هم هست، رقابت کند.

به جای استفاده از این روش‌ها، شما بهتر است از یک روش سالم و ساده استفاده کنید و آن این است که خودتان باشید و حرف دلتان را بزنید؛ به عنوان مثال شما می‌توانید از او بخواهید که جایی به صورت حضوری همدیگر را ببینید و با زبان خودتان چنین جملاتی را به او بگویید: “ببین ما الان مدتی هست که همدیگر را می‌شناسیم و من با توجه به شناختی که از تو پیدا کردم، به این نتیجه رسیدم که آدم سالمی هستی و با معیارهای من برای یک مرد خوب هم‌خونی داری. از طرفی احساس می‌کنم که الان من آمادگی ازدواج را دارم و دلم می‌خواد یک زندگی مستقل از خانواده داشته باشم. بنابراین، فکر کردم که شاید بد نباشه بیشتر در این مورد فکر کنیم و بررسی کنیم و ببینیم آیا واقعا به درد هم می‌خوریم یا نه.”

با این گفت‌وگو، شما آمادگی خودتان را برای ازدواج گفتید و او را هم به عنوان یک گزینه خوب عنوان کردید؛ اما به هر حال شما هیچ اصراری نداشتید، فقط گفتید که می‌خواید برای بررسی‌های بیشتر با هم آشنا شوید (یعنی هنوز تصمیم نهاییتان را هم نگرفتید و باز هم نیاز به ارزیابی دارید). به‌عبارت دیگر، با این روش هم حرفتان را زدید و هم تصمیم‌گیری نهایی را به ارزیابی‌های بعدی موکول کردید.

حتما بخوانید:چطور با آقایان صحبت کنیم که گوش بدن؟

 

اگر بعد از گفت‌وگو، فرد مقابل موافقت کرد که هیچ؛ اگر از شما مهلت خواست که فکر کند، بهتر است به او زمانی برای فکر کردن بدهید و در طول این زمان از تکنیک‌هایی که در قسمت‌های بعدی آمده است، کمک بگیرید. اگر به صورت قاطع با این مساله مخالفت کرد و گفت اصلا آمادگی ازدواج ندارد و یا اصلا نمی‌خواهد ازدواج کند، بهتر است آرامش خود را حفظ کنید و تصمیم‌گیری نهایی در مورد ماندن در رابطه یا نماندن را به بعد موکول کنید. بعد از مدتی که توانستید به هیجانات و احساساتتان مسلط شوید، فکر کنید و ببینید چه کاری می‌توانید انجام دهید. شما چند گزینه دارید، که در اینجا دو تا از مهم‌ترین‌هایشان را برایتان توضیح خواهیم داد:

  چگونه چالش‌های یک سال اول زندگی مشترک را حل کنیم؟

اول اینکه صبر کنید شاید نظرش نسبت به این مساله تغییر کند و در طول این مدت از تکنیک‌های مختلف برای ترغیبش به ازدواج استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید چون فرد مقابل خودش گفته فعلا نمی‌خواهد ازدواج کند، اگر بمانید این تصمیم خود شماست؛ بنابراین بعدا نمی‌توانید اعتراضی بکنید، چون خودتان باید مسئولیت انتخابی که کردید (صبر کردن) را به عهده بگیرید. دوم اینکه می‌توانید خیلی واضح برای فرد مقابل مشخص کنید که مساله ازدواج برایتان بسیار مهم است و با وجود اینکه به او علاقه‌مند بودید و دوست داشتید این رابطه به شکل متعهدانه‌تری ادامه پیدا کند، اما چون این وضعیت با ملاک‌های شما همخوانی ندارد، بهتر است آن را ترک کنید.

البته، ترک یک رابطه عاطفی و عاشقانه بسیار سخت است و شما تا مدتی ممکن است با احساسات بدی دست به گریبان باشید، اما یادتان باشد شما این تصمیم را بعد از بررسی‌های فراوان گرفته‌اید، بنابراین با وجود همه سختی‌هایش، به نفع شماست چون در غیر این صورت به چیزی که می‌خواستید، نمی‌رسیدید. اگر فکر می‌کنید این تصمیم‌گیری برایتان سخت است یا از احساسات ناخوشایند بعد از جدایی می‌ترسید، حتما به یک روان‌شناس متخصص مراجعه کنید. روان‌شناس بعد از بررسی کامل شرایط، به شما کمک می‌کند تا اولا بهترین تصمیم ممکن را بگیرید و دوما هر چه که تصمیم نهاییتان باشد، کمکتان می‌کند به بهترین نحو آن را ادامه دهید.

خودتان را محتاج و نیازمند نشان ندهید

چنانچه خودتان را وابسته یا نیازمند نشان بدهید، فرد مورد علاقه‌تان ناخودآگاه از شما بیزار می‌شود. هر دختر و پسری وقتی ببیند که طرف مقابلش به شدت به او وابسته است و به او نیاز دارد، جذابیت او برایش کمتر می‌شود. به همین دلیل است که رفتار خونسرد و آرام بسیار مهم است.  شما باید به فرد مقابل نشان دهید که می‌خواهید با او باشید چون به او علاقه دارید و می‌دانید که می‌توانید آینده خوبی با هم بسازید نه اینکه اگر او نباشد می‌میرید یا او راه نجاتی برای تامین مسائل مالی و … است. برای اینکار سعی کنید مستقل بودن را تمرین کنید و به او نشان دهید که شما به تنهایی هم می‌توانید از پس کارهایتان بربیایید، منتهی با این وجود، با او بودن را ترجیح می‌دهید. یادتان باشد، آقایان، جذب خانم‌هایی می‌شوند که عزت‌نفس بالایی دارند و در عین حال بلند روی پای خودشان بایستند ولی با این وجود، فرد مقابلشان را قدرتمند می‌دانند و دوست دارند زمان‌هایی هم به او تکیه کنند. کلید این مساله این است که شما خودتان هم قدرتمند باشید، نه اینکه از روی ناچاری و ناتوانی به آن‌ها وابسته باشید.

از گفتگو درباره جنبههای کاربردی ازدواج استقبال کنید

ازدواج و زندگی متاهلی کاملاً با دوستی و نامزدی متفاوت است و رابطه را وارد مرحلۀ جدیدی می‌کند. ازدواج جنبه‌های کاربردی متعددی دارد که شاید پیش از این اصلاً به فکرتان خطور نکرده باشد. مسائل اجتماعی مانند آشنایی با خانواده و وابستگان و همین‌طور مسائل مالی از قبیل خریدن خانه و وسایل ضروری زندگی وجود دارد که باید به آنها فکر کنید. شاید یک یا چند مورد از این مسائل فرد مقابلتان را نگران می‌کند. بنابراین بهتر است دربارۀ جنبه‌های عملی ازدواج با فرد مورد علاقه‌تان صحبت کنید تا شاید احساس ناراحتیش از بین برود و با اطمینان بیشتری برای خواستگاری جلو بیاید.

  ویژگی‌های پسر خوب برای ازدواج (بهترین پسر برای ازدواج چه خصوصیاتی دارد؟)

در این گفت‌وگوها شما می‌توانید نگرانی‌ها و ترس‌های فرد مقابل را در مورد ازدواج شناسایی کنید و تا آنجایی که می‌توانید، برای حل و فصل آن‌ها، تلاش کنید؛ به‌عنوان مثال اگر در مورد وظایف و نقش‌هایی که باید بعد از ازدواج داشته باشد، نگران است و فکر می‌کند نتواند از پس مسئولیت‌هایی مختلفی که برایش ایجاد می‌شود بربیاید، با او صحبت کنید و برایش توضیح دهید که ازدواج یک رابطه دو نفرست و قطعا او تنها نیست. به‌علاوه، می‌توانید برایش توضیح دهید که هر دوی شما قرار هست با هم این زندگی را بسازید.

نشان دهید شما بهترین گزینه‌اید 

گاهی فرد مقابل برای ازدواج دچار شک و تردید و فکر می‌کند که آمادگی لازم برای ازدواج را ندارد. ممکن است دلایل مختلفی باعث ایجاد این شک شوند، به عنوان مثال تجربه اطرافیانش در مورد ازدواج خوب نباشد و فکر کند که شاید او هم در ازدواجش شکست بخورد و … . در این صورت شما باید با استفاده از سیاست‌های درست زنانه ، به او نشان دهید که بهترین انتخاب برای ازدواج هستید؛ به‌عنوان مثال، بهانه‌گیری‌های کودکانه، مسئولیت ناپذیری، شکایت‌های دائمی از او و زندگی و … همگی ترس و تردید او را برای ازدواج بالا می‌برد و باعث می‌شود که نخواهد برای ازدواج با شما پا پیش بگذارد. پس، قبل از هر چیز سعی کنید این موارد را در خودتان رفع کنید و نشانش دهید که برای ازدواج و ساختن یک زندگی مشترک جذاب و خوب با او، آماده‌اید.

حتما بخوانید:هنر زن بودن (تکنیک‌های شگفت‌انگیز زنانگی و جذابیت زنانه)

 

مستقیماً او را تحت فشار قرار ندهید

تحت فشار قرار دادن عشقتان برای این که به خواستگاریتان بیاید، هیچ فایده‌ای ندارد. موضوع اصلی این است که آیا او اصلاً تمایلی به ازدواج دارد یا خیر، درهر حال این موضوعی است که خودش باید دربارۀ آن تصمیم بگیرد. اگر او را تحت فشار عاطفی قرار بدهید، این اجبار بعدها به ضررتان تمام می‌شود و هر وقت مشکلی در زندگی مشترکتان پیش بیاید، او شما را به خاطر مجبور کردنش به ازدواج سرزنش می‌کند. در عین حال حتماً به او بفهمانید که والدین و خویشاوندانتان مشتاقانه منتظرند تا هر چه سریع‌تر ازدواج کنید، به این ترتیب فشاری غیرمستقیم به او وارد می‌کنید که ممکن است نتیجۀ مطلوبی را در پی داشته باشد.

همراه با او در مراسم ازدواج دیگران شرکت کنید

به عنوان یک زوج در جشن عروسی دیگران شرکت کنید و وقتی از مراسم برمی‌گردید، دربارۀ این که چقدر این جشن رویایی و فوق‌العاده بوده است، با یکدیگر صحبت کنید. به این ترتیب ذهنیت مشابهی را در سطح ناخودآگاه برای عشقتان ایجاد می‌کنید و حتی میل به شروع زندگی مشترک را قلبش بیدار می‌کنید.

 ممکن است شما دلتان بخواهد کسی که دوستش دارید، برای خواستگاری کردن از شما اقدام کند و برای اینکار دنبال دعا می‌گردید؛ شما می‌توانید آیه 32 سوره نور و آیه 13 سوره یس را برای علاقه‌مند کردن فرد مقابل برای ازدواج بخوانید. همچنین می‌توانید با استفاده از تکنیک‌های مختلف او را برای ازدواج و خواستگاری کردن ترغیب کنید؛ اما قبل از هر چیز، به دو سوال خیلی مهم پاسخ دهید: آیا شما برای ازدواج آماده هستید؟ آیا فرد مقابل برای ازدواج آماده است؟ در صورتی که بعد از بررسی این سوال‌ها، به جواب “بله” رسیدید، می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید: آمادگی و تمایل خود را برای ازدواج با او در میان بگذارید، خودتان را محتاج به او و نیازمند نشان ندهید و سعی کنید مستقل باشید، در مورد جنبه‌های مختلف ازدواج با هم صحبت کنید، به او نشان دهید که بهترین گزینه‌اید، در مورد ازدواج هیچ فشار و اجباری به او نیاورید و با افراد متاهل رفت و آمد کنید تا به صورت ناخودآگاه جنبه‌های مثبت ازدواج را ببیند.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط