تیپ شخصیت برون‌گرا (نقاط ضعف و قوت برون‌گرایی)

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

تیپ شخصیت برون‌گرا (نقاط ضعف و قوت برون‌گرایی)

دسته‌بندی‌های مختلفی در روانشناسی برای معرفی انواع تیپ‌های شخصیتی وجود دارد که یکی از آنها تیپ شخصیت برون‌گرا و درون‌گرا است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد افراد برون‌گرا توضیح بدهیم. افراد برون‌گرا غالبا افراد خوش مشرب شناخته می‌شوند، دوست دارند دورشان شلوغ باشد و آدم‌های زیادی دورشان داشته باشند، اجتماعی هستند اما گاهی عجول هستند و ممکن است تصمیمات احساسی و اشتباه بگیرند. افراد برون‌گرا بیشتر در معرض انجام دادن رفتارهای اشتباه و پرخطر قرار می‌گیرند، مثل اعتیاد، رفتارهای پرخطر جنسی، رانندگی‌های با سرعت بالا و… در این مقاله درباره ویژگی‌های افراد برون‌گرا و نقاط ضعف و قوت‌شان توضیح می‌دهیم.

ویژگی‌های افراد برون‌گرا

  • دوست دارند مرکز توجه جمع باشند.
  • از کار گروهی لذت می‌برند.
  • وقتی زیاد تنها بمانند، احساس انزوا به آنها دست می‌دهد.
  • با گفتگو کردن با آدم‌ها ارتباط برقرار می‌کنند و اهل نوشتن نیستند.
  • دوست دارند درباره افکار و احساسات خود صحبت کنند.
  • قبل از اینکه فکر کنند، اول عمل می‌کنند و همین موضوع احتمال خطا را بیشتر  می‌کند.
  • هیجان‌خواهی زیادی در زندگی دارند و دوست ندارند زندگی‌شان خسته‌کننده شود.
  • ریسک‌پذیر هستند.
  • زود در جمع‌ها خودشان را جای می‌دهند و با افراد جدید صمیمی می‌شوند.
  • پرانرژی هستند و این انرژی را با خود به جمع‌ها منتقل می‌کنند.
  • روابط عمومی بالایی دارند.

باورهای اشتباه درباره افراد برون‌گرا


برون‌گراها خوشحال‌تر هستند

اینطور نیست. خوشحال بودن ربطی به برون‌گرا یا درون‌گرا بودن ندارد، بلکه مربوط به این است که فرد چقدر خودش را همینطور که هست پذیرفته است و چقدر با شخصیت خود آشنایی دارد و طبق آن رفتار می‌کند. مثلا اگر یک برون‌گرا خودش را مجبور کند که بیشتر تنها باشد و برخلاف شخصیت خود عمل کند یا یک درون‌گرا اصرار کند که باید مدام در اجتماع قرار بگیرد و همیشه کارهای گروهی انجام دهد و برخلاف شخصیتش عمل کند، نمی‌تواند خوشحال باشد. پس خوشحالی مربوط به تیپ شخصیتی نیست، بلکه مربوط به میزان خودشناسی آدم‌ها است و اینکه چقدر خودشان را همانطور که هستند پذیرفته‌اند.

برون‌گراها کمتر دچار بیماری‌های روانی می‌شوند

صرفا اینکه برون‌گراها همه چیز را در میان می‌گذارند و صحبت می‌کنند، دلیل بر این نیست که کمتر دچار بیماری‌های روانی می‌شوند چون چیزی را در درون خود نگه نمی‌دارند. اینکه یک فرد مبتلا به بیماری‌های روانی باشد یا خیر، مربوط به کارهایی است که در زندگی می‌کند. ممکن است یک فرد درون‌گرا که اهل حضور در اجتماعات بزرگ نیست، با دوست صمیمی‌اش صحبت کند و تخلیه شود و دچار بیماری نشود و یک زندگی آرامی را داشته باشد اما یک فرد برون‌گرا آن قدر خودش را غرق در گروه‌های اجتماعی اشتباه کند که آسیب ببیند. پس این ما هستیم که با انتخاب‌هایمان در طول زندگی تعیین می‌کنیم که به بیماری روانی مبتلا شویم و آسیب ببینیم یا خیر و تیپ شخصیتی ما در این موضوع دخیل نیست.

  زنان باهوش و مستقل (می خواهم زن باهوش و خودکفایی باشم)

برون‌گراها اعتماد به نفس بیشتری دارند

اعتماد به نفس مربوط به این نیست که چقدر یک فرد اجتماعی است و چقدر دوستان زیادی دارد. ممکن است او دوستانی داشته باشد که اتفاقا شخصیتش را تخریب می‌کنند و افراد ناسالمی هستند. اعتماد به نفس یعنی بودن در کنار افراد سالمی که شخصیت‌تان را رشد می‌دهند و اعتماد به نفس‌تان را تقویت می‌کنند و انجام دادن کارهایی که واقعا آنها را دوست دارید.

نقاط قوت افراد برون‌گرا


افراد برون‌گرا فرصت‌های شغلی زیادی می‌توانند داشته باشند

به دلیل اجتماعی بودن و داشتن روابط عمومی بالا، افراد برون‌گرا پتانسیل این را دارند که فرصت‌های شغلی زیادی داشته باشند و در شغل‌شان به درجه خوب و بالایی برسند. برای این افراد راحت‌تر از افراد درون‌گرا است که رهبر یا رئیس یک گروه باشند.

راحت‌تر می‌توانند با افراد جدید آشنا شوند

افراد برون‌گرا دوستان زیادی دارند و راحت‌تر می‌توانند دوستان جدید پیدا کنند. آشنا شدن با افراد جدید و صحبت کردن با آنها برایشان راحت است.

معمولا زندگی پرهیجان و لذت‌بخش‌تری دارند

به دلیل اینکه افراد برون‌گرا علاقه زیادی به گردش و تفریح کردن دارند و هیجان‌خواهی بالایی دارند، بیشتر از زندگی لذت می‌برند و فعالیت‌های مختلف را تجربه می‌کنند. البته افراد درون‌گرا هم به شیوه خودشان از زندگی لذت می‌برند اما شاید علاقه‌ای به کسب تجربیات جدید و هیجانات نداشته باشند.

درک کردن و فهمیدن افراد برون‌گرا راحت‌تر است

به دلیل اینکه افراد برون‌گرا بیشتر هیجانات و احساسات‌شان را بروز می‌دهند و در مورد آنها با دیگران صحبت می‌کنند، اکثرا زودتر و آسان‌تر می‌توان آنها را درک کرد و به احساسات و افکارشان پس برد.

انرژی‌شان را به جمع منتقل می‌کنند

از آنجایی که افراد برون‌گرا پرانرژی و شلوغ هستند، این انرژی را به جمع نیز منتقل می‌کنند. حتی اگر در آن جمع افراد درونگرا باشند نیز این انرژی و حس خوب را خواهند داشت.

  چگونه جذاب و زیبا باشیم (گام به گام برای رسیدن به جذابیت)

ریسک می‌کنند

گاهی در زندگی لازم است که ریسک کنیم. افراد درون‌گرا اصلا اهل ریسک نیستند اما افراد برون‌گرا ریسک می‌کنند. البته گاهی شاید این ریسک کردن به جا نباشد و اشتباه باشد و به شخص ضرر بزند اما از این لحاظ می‌گوییم این یک نقطه قوت است که وقتی نیاز باشد به راحتی ریسک می‌کنند و کارشان را انجام می‌دهند.

زندگی خسته‌کننده ندارند

افراد برون‌گرا زندگی خسته‌کننده ندارند و به راحتی با فعالیت‌های خاص یا ارتباط با آدم‌ها می‌توانند به زندگی خود هیجان و تنوع تزریق کنند.

نقاط ضعف افراد برون‌گرا


اگر بخواهند تنها باشند، شاید این فرصت را نداشته باشند

به دلیل اینکه افراد برون‌گرا همیشه با دوستان‌شان هستند و همیشه برنامه خاصی برای خود دارند که کمتر تنها باشند، اگر گاهی شرایطی پیش بیاید که بخواهند تنها باشند، ممکن است فقط چند دقیقه یا چند ساعت کوتاه فرصت تنهایی داشته باشند و بعد از آن باید جواب دوستان و آشنایان را بدهند و یا به برنامه‌هایشان برسند.

برایشان سخت است به تنهایی کار کنند

شاید همیشه شرایط کار گروهی نباشد یا کاری باشد که باید حتما خودشان به تنهایی انجام بدهند اما چون با کار انفرادی راحت نیستند، برایشان سخت یا غیرممکن می‌شود. درواقع زمانی می‌توانند کارهایشان را با بازدهی خوب انجام بدهند که با یک گروه انجام بدهند و نه به تنهایی.

شاید قدرت نه گفتن نداشته باشند

به دلیل اینکه همیشه در کنار دیگران هستند و نمی‌توانند تنها باشند، زمانی که به تنهایی احتیاج داشته باشند، نمی‌توانند به دیگران نه بگویند و به نیازها و خواسته‌های خودشان رسیدگی کنند، و یا زمانی که دیگران کارهایی از آنها بخواهند که نمی‌توانند انجام بدهند و باید نه بگویند، برای اینکه دیگران را از دست ندهند و تنها نمانند، تن به آن کارها می‌دهند.

ممکن است افزایش سن برای فرد برون‌گرا، اتفاق ترسناکی باشد

یک فرد برون‌گرا دوست ندارد پیر شود و سنش افزایش پیدا کند چون می‌ترسد دیگر آن جذابیت قبلی را نداشته باشد یا دوستانش را به خاطر افزایش سنش از دست بدهد. به همین دلیل ممکن است دچار بحران میانسالی شود و در آن دوران کمی افسردگی پیدا کند و اعتماد به نفسش را از دست بدهد.

  طرح‌واره درمانگر کیست (طرح‌واره درمانگر خوب در تهران)

آیا افراد درون‌گرا و برون‌گرا می‌توانند با هم کنار بیایند و ارتباط خوبی برقرار کنند؟

پاسخ این سوال بستگی به افراد دارد. اگر افراد تیپ شخصیتی یکدیگر را به خوبی بشناسند، مثلا یک فرد برون‌گرا بداند که شریک عاطفی‌اش که درون‌گرا است چه ویژگی‌هایی دارد و چه فعالیت‌هایی را دوست دارد انجام بدهد و چگونه انرژی می‌گیرد، و برعکس فرد درون‌گرا بداند که شریک عاطفی‌اش که برون‌گرا است، چه ویژگی‌هایی دارد و چه کارهایی باید انجام بدهد تا انرژی بگیرد، می‌توانند به تفاوت‌های شخصیتی یکدیگر احترام گذاشته و با آن کنار بیایند و تعادل برقرار کنند. مثلا یک فرد درون‌گرا شاید دوست نداشته باشد هر روز با دوستان‌تان بیرون بروید و دوست داشته باشد با شما به تنهایی وقت بگذراند یا خودش تنها باشد و فعالیت‌هایی که دوست دارد را انجام بدهد اما یک فرد برون‌گرا شاید بخواهد هر روز با دوستان به گردش برود. با دانستن این ویژگی‌ها می‌توان تعادل را برقرار کرد. زوجین می‌توانند با هم صحبت کنند و توافق کنند که چند روز در هفته را با دیگران باشند و چند روز را با هم تنها باشند تا هر دو نیازهایشان را به خوبی برآورده کنند و مشکل نداشته باشند.

در صورتی که شما و شریک عاطفی‌تان تیپ شخصیتی متفاوتی دارید، به عنوان مثال یکی از شما درون‌گرا و دیگری برون‌گرا است، توصیه می‌کنیم برای شناخت یکدیگر و مطمئن شدن از انتخاب‌تان برای ازدواج، در جلسات مشاوره پیش از ازدواج همیار عشق شرکت کنید تا یاد بگیرید در زندگی مشترک چگونه باید با هم ارتباط بگیرید که مشکلی پیش نیاید و زندگی خوبی در کنار هم داشته باشید.

سخن پایانی

تیپ شخصیتی بدون‌گرا نیز مثل تیپ شخصیتی درون‌گرا، نقاط قوت و ضعف و ویژگی‌های خاص خودش را دارد. هیچ فردی با هیچ تیپ شخصیتی کامل نیست، اما ما می‌توانیم با کار کردن روی خودمان و نقاط ضعف‌مان، این نقطه ضعف‌ها را به نقطه قوت تبدیل کنیم و شخصیت‌مان را رشد بدهیم. در این مقاله در مورد ویژگی‌های تیپ شخصیتی برون‌گرا و نقاط قوت و ضعف آن توضیح دادیم. اگر شما یک فرد برونگرا هستید و همسر یا شریک عاطفی درون‌گرا دارید، می‌توانید برای شناخت نیازها و روحیات یکدیگر و کنار آمدن با یکدیگر، از مشاوران همیار عشق کمک بگیرید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

چی کار کنم دنبالم بیاد

چیکار کنم خودش بیاد دنبالم

اولین قدم برای بازگرداندن اولین قدم برای برگرداندن عشق اینه که اعتماد به نفس داشته باشین و سعی کنین شاد باشین. باید روی خودتون کار کنین و اعتماد به نفستون

مطالعه»