نامزدی-ناموفق2-1

نامزدی ناموفق: مشاوره جهت ترمیم احساسات بعد از یک نامزدی بهم خورده

تاریخ آخرین بروزرسانی :

اشتراک گذاری

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

مشاوره

02122024728
رزرو نوبت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

نامزدی ناموفق: مشاوره جهت ترمیم احساسات بعد از یک نامزدی بهم خورده

تجربه شکست در رابطه نامزدی، تجربه‌ای است که برای قوی‌ترین افراد هم می­‌تواند دردناک و ناراحت کننده باشد. بررسی علل ناموفق بودن نامزدی و تلاش برای پشت سر گذاشتن آن تجربه و شروع دوباره ولی پرانرژی زندگی مواردی است که بعد از یک نامزدی ناموفق باید در نظر گرفته شود ولی انجام آن­ها به خصوص بدون کمک گرفتن از شخصی آگاه و باتجربه آسان نیست. ممکن است فرد شکست خورده ماه‌­ها و در بعضی موارد سال­‌ها با تلخی این تجربه زندگی و روح و روان خود را آزار دهد، حتی دچار افسردگی شود و نتواند از آن خلاصی یابد در صورتی که مراجعه به مشاوری کاربلد و دلسوز می‌تواند کمک مؤثری برای به دست آوردن درک درستی از موقعیت پیش آمده و ترمیم احساسات بعد از آن شکست باشد. مشاورین همواره آماده همراهی و همدردی با افرادی هستند که از شکست خود در رابطه قبلی رنج می‌برند و تمام تلاش خود را برای کمک به آن‌ها به کار خواهند بست. مشاور به شما کمک می‌کند استخوان لای زخم را بردارید

بسیاری از مراجعه کنندگانی که به مشاوران مراجعه می‌­کنند افرادی هستند که مدت‌هاست با درد و ناراحتی ناشی از یک شکست در رابطه نامزدی یا حتی ازدواج خود رنج می‌­برند و به گمان این که “زمان همه چیز را درست می­‌کند”، استخوان لای زخم خود را نگه داشته‌اند در صورتی که گاهی لازم است تمام اتفاقات گذشته با وجود تلخ بودنشان مورد بررسی قرار بگیرند، درباره آن‌ها صحبت شود و بعد گام جدیدی برای شروع زندگی عاری از تلخی و ناراحتی برداشته شود. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، مشاورین به شما کمک خواهند کرد یک بار برای همیشه این پرونده را در زندگی خود ببندید و قدم به قدم برای فراموشی رابطه گذشته و بازیابی سلامت روانی و نشاط روحی همراه شما خواهند بود.

 

مهم‌ترین علل شکست در رابطه و ناموفق بودن نامزدی از دید روانشناسی


مهم ترین علل شکست در رابطه و ناموفق بودن نامزدی از دید روانشناسی

نامزدی ناموفق و دلیل شکست خوردن آن موضوعی است که مدت‌ها است در کانون توجه روانشناسان و محققین قرار گرفته است، چرا که فاکتورهای جدیدی آرامش و ثبات روابط را تهدید می‌کند. چندین عامل مهم وجود دارد که ثبات هر رابطه‌ای را تعیین می‌کند. چنانچه این عامل‌ها نادیده گرفته شود، زمینه برای به هم خوردن نامزدی و از هم جدا شدن عشاق فراهم می‌شود. تعدادی از مهم­ترین این فاکتورها عبارت­­ند از:

وفاداری

وفادار نبودن یکی از طرفین یکی از دلایل اصلی به هم خوردن نامزدی‌ها است. پایبند بودن به عهد و پیمان بسته شده لازمه‌ی وفاداری است. اکثر رابطه‌ها در مرحله‌ای به دلیل خیانت متزلزل می‌شوند، اما تضمینی نیست که هر رابطه‌ای از خیانت سربلند بیرون بیاید و محکم‌تر از قبل شود. همچنین هر فردی توان آن را ندارد که به نامزدی که یک بار خیانت کرده است، دوباره اعتماد کند. زمانی که طرفین یک رابطه جدی همچون نامزدی، درگیر مشکلی مانند خیانت می‌شوند، مسلماً این خیانت از عهدشکنی و بی‌وفایی درازمدتی نشأت گرفته است. چنانچه شما نتوانید نقش خود را در یک رابطه متقابل به خوبی ایفا کنید و به عهدی که بسته‌اید، وفادار باشید، نامزدتان نیز عشق و آرامش را در آغوش دیگری خواهد یافت.

ارتباط

ارتباط

ارتباط برقرار کردن در هر رابطه‌ای بسیار مهم است. هیچ رابطه‌ای بدون برخورداری از سطح مناسبی از ارتباط سالم بین دو طرف ذینفع برای مدت طولانی پایدار نمی‌ماند. بنابراین مهارت‌های ارتباطی خود را تقویت کنید تا رابطه‌ای پایدار و موفق داشته باشید. بهترین روش برای حل کردن مشکلاتی که در دوران نامزدی پیش می‌آید، این است که با نامزدتان با صراحت درباره این مشکلات صحبت کنید. مسلماً یک جروبحث آتشین هیچ کمکی به پیشبرد رابطه و حل مشکل نمی‌کند. هیچ قاعده و قانون فراگیری وجود ندارد که مردان و زنان با رعایت کردن آن بتوانند به نحو مناسبی با هم ارتباط برقرار کنند. درهر حال رویکرد مناسب این است که برای یکدیگر وقت بگذارید و قبل از آن که اختلافات جزئی به تعارض‌هایی غیرقابل جبران تبدیل شود، با نامزدتان صحبت کنید.

  صیغه پس از طلاق (ازدواج موقت پس از جدایی: مزایا و معایب)

وقت و تلاش

برای هر رابطه‌ی سالمی باید وقت بگذارید و تلاش کنید تا به نتیجه برسد. اگر برای پرداختن به مشکلاتی که نامزدی‌تان را تهدید می‌کند، وقت نگذارید، زمینه را برای به هم خوردن نامزدی مهیا کرده‌اید. اگر نهایت تلاش خود را نکنید تا وقتی را در زندگی پرمشغله‌تان به نامزدتان و تحکیم رابطه نامزدی‌تان اختصاص دهید، هیچ گاه نخواهید توانست ارتباط موثری با نامزدتان برقرار کنید.

آزادی و حریم شخصی

هر فردی، حتی در رابطه‌ای جدی مانند نامزدی و ازدواج به آزادی نیاز دارد. فقط دو انسان بالغ می‌توانند، رابطه نامزدی را به سرانجام برسانند. بسیار مهم است که متوجه شوید، نامزدتان چه زمانی نیاز به تنهایی دارد و به خواسته‌اش احترام بگذارید. هر زمان که نامزدنتان خواست، تنها باشد، به او مجال بدهید. مطمئن باشید تلاش برای تسلط پیدا کردن بر تمامی جوانب زندگی نامزدتان نتیجه‌ی رضایت‌بخشی را به دست نخواهد داد. اگر تمام حرکات نامزدتان را زیر نظر بگیرید و او را حتی برای لحظه‌ای آرام نگذارید، باعث معذب شدن او می‌شوید و در نهایت او فکر می‌کند که خود یک زندانی و شما زندانبانش هستید. سعی نکنید که به جای نامزدتان تصمیم بگیرید، به او مجال بدهید تا اعتماد به نفس و استقلال خود را تقویت کند. البته ضمن این که برای آزادی و حریم شخصی نامزدتان احترام قائل می‌شوید، مراقب باشید که از آن سوی بام نیفتید. نه آن‌قدر به او نزدیک شوید که نتواند نفس بکشد و نه آن‌قدر از او فاصله بگیرید که شما را فراموش کند. به جزئیات توجه کنید تا بفهمید که چه زمانی رابطه‌تان سرد شده و باید به نامزدتان نزدیکتر شوید و فاصله ایجاد شده را از بین ببرید.

اعتماد

اعتماد

بی‌اعتمادی یکی از دلایل اصلی به هم خوردن بسیاری از نامزدی‌ها است. اعتماد کردن به نامزدتان بسیار مهم است. حتی اگر دلیلی برای مشکوک بودن دارید، باز هم عاقلانه‌تر آن است که با نامزدتان درباره شک و تردیدتان صحبت کنید. عامل‌هایی مانند دروغ گفتن به نامزد اعتماد را خدشه‌دار می‌سازد. همواره صریح و صادق باشید تا حسادت و شک مجالی برای خودنمایی پیدا نکند. اشتباهی که باعث فروپاشی بسیاری از نامزدی‌ها می‌شود، این است که یکی از طرفین به دلیل مشکوک بودن به خیانت دیگری، خود اقدام به خیانت می‌کند. بنابراین اگر موضوعی آزارتان می‌دهد و تخم شک و تردید را در دلتان کاشته است، بدون دانستن واقعیت شتابزده دست به کاری نزنید که پشیمانی به بار بیاورد.

سازش

سازش یکی از عامل‌های مهم پایداری هر رابطه‌ای است. دو طرف یک رابطه باید آمادگی گذشت و مصالحه را داشته باشند تا رابطه‌شان به سرانجام برسد. فراموش نکردن اشتباه‌های گذشته هرگز به تحکیم رابطه بین دو نامزد کمک نمی‌کند. دست گذاشتن روی عیب‌ها و نقص‌های دیگری و یادآوری بی‌رحمانه‌ی کارهای اشتباه‌ گذشته غالباً به نابودی علاقه نامزدتان منجر می‌شود و او را به آغوش فردی مهربان و باگذشت سوق می‌دهد.

راهکار مشاور برای غمگساری، بخشش و فراموش کردن پس از نامزدی ناموفق


راهکار مشاور برای غمگساری، بخشش و فراموش کردن پس از نامزدی ناموفق

درهر حال اگر نامزدی‌تان به هم خورده است، مسلماً جدا شدن از نامزدی که او را عشق زندگی‌تان می‌دانسته‌اید و مدتی طولانی در کنارش بوده‌اید، برایتان بسیار دشوار و عذاب‌آور است. قبل از آن که برای فراموش کردن و ادامه دادن زندگی خود تلاش کنید، بهتر است برای بررسی نامزدی ناموفق‌تان وقت بگذارید و خود را برای بهترین اتفاقات در آینده آماده کنید. حالت ایده‌آل این است که ابتدا فرایند فراموشی نامزدی قبلی‌تان را به تمامی پشت سر بگذارید، سپس وارد یک رابطه جدید شوید. فقط زمانی که به حد کافی برای مرگ عشق‌تان سوگواری کردید و خود جدیدتان را شناختید، می‌توانید رابطه‌ی شکست خورده را به نحوی سالم و موفق به اتمام برسانید و به استقبال آینده‌ای بهتر بروید.

  طلاق خوب (چه زمانی طلاق خوب است؟)

بایدها

آن چه باید برای فراموشی یک نامزدی شکست خورده انجام دهید عبارت است از:

از اشتباهات گذشته عبرت بگیرید

به خاطر داشته باشید که هیچ گاه نباید یک طرفه به قاضی بروید، اگر نامزدی‌تان به هم خورده است، مسلماً شما نیز در این شکست سهم داشته‌اید. اشتباهات خودتان را بپذیرید و سعی کنید که نگرش، باورها یا رفتاری را که منجر به بروز این اشتباهات شده است، تغییر دهید. درهر حال این شما هستید که تمامی روابط‌تان را تحت کنترل دارید و به جز خودتان هیچ‌کس را نمی‌توانید تغییر دهید. بنابراین تا جایی که می‌توانید از گذشته درس بگیرید. برای کمک به بهبود رابطه‌تان چه کاری انجام داده‌اید؟ نامزدی‌تان چرا به هم خورد و شما چه نقشی در این شکست داشتید؟ از گذشته عبرت بگیرید تا دوباره با این پایان تلخ روبرو نشوید.

با کمک گرفتن از افراد مطمئن و دلسوز روحیه خودتان را تقویت کنید

به هم خوردن نامزدی فشار و ناراحتی عاطفی شدیدی را به دنبال دارد. شروع کردن شتاب‌زده‌ی یک رابطه جدید فرجامی به جز یک فاجعه جدید ندارد، چرا که شما هنوز از احساسات مربوط به نامزدی قبلی رها نشده‌اید. سوال اینجا است که چطور می‌توانید این خلأ عاطفی را قابل تحمل کنید؟ کجا باید بروید؟ شکی نیست که همگی ما در دوران تغییر و گذار به حمایت نیاز داریم. افراد قوی در هنگام نیاز از اشخاص مجرب و دلسوزی مانند کارشناس خانواده، کارشناس روابط زناشویی، روحانی یا مشاور راهنمایی می‌خواهند و به پشتیبانی آنان متوسل می‌شوند. سعی کنید خودتان را با کمک گرفتن از دیگران به فردی قوی‌تر و با اعتماد به نفس بیشتر تبدیل کنید. تنها با وام گرفتن از این افراد دلسوز است که می‌توانید حساب عاطفی خودتان را پر کنید و از خودتان مراقبت کنید تا برای پذیرش عشق آماده شوید.

خودتان و نامزد سابق‌تان را ببخشید

تنها زمانی می‌توانید ببخشید که باور کنید نمی‌توانید گذشته را تغییر بدهید. گذشت بیشتر از آن که برای طرف مقابل مفید باشد، به خودتان کمک می‌کند. داستانی درباره دو راهب زندانی نقل می‌کنند که در اسارت به شدت شکنجه می‌شدند. این دو راهب چند سال پس از آزادی با هم ملاقات کردند. یکی از راهب‌ها از دیگری پرسید که آیا زندانبان‌ها را بخشیده است یا نه؟ دیگری برآشفته جواب داد که هرگز آنها را نخواهد بخشید. راهب اول گفت: پس آنها هنوز تو را در اسارت خود دارند. بخشش رهایی از زندان خشم و شکست را برایتان به ارمغان می‌آورد. نامزدی‌تان به هر دلیلی که به هم خورده است، سعی کنید که خودتان و نامزد سابق‌تان را ببخشید و از این شکست درس بگیرید. لازم است که خودتان را برای اتفاقاتی که افتاده است و تقصیری که در به هم زدن نامزدی داشته‌اید، نیز ببخشید.

برای اندوهگین بودن به خودتان فرصت بدهید

حتی اگر خودتان خواهان به هم زدن نامزدی باشید، باز هم مدتی به خاطر نابودی رویاهایتان و از دست دادن نامزدتان اندوهگین خواهید بود. سوگواری برای عشق از دست رفته بخشی از فرایند فراموشی نامزد سابق است. این وضعیت مانند رسیدن امواج به ساحل است. موج‌ها به ساحل می‌رسند، عقب می‌روند و دوباره برمی‌گردند. سوگواری پس از نامزدی ناموفق غالباً چند مرحله دارد که عبارت‌اند از: شوک و انکار، درد و گناه، خشم، افسردگی و تنهایی. پس از پشت سر گذاشتن این مراحل می‌توانید گذشته را پشت سر بگذارید، واقعیت را بپذیرید و به آینده امیدوار شوید. به احساسات خود مجال بروز بدهید تا بتوانید از فرصت‌های فوق‌العاده پیش رو استفاده کنید.

  طلاق فوری (میخوام به سرعت از همسرم جدا بشم)

گذشته را رها کنید

یادآوری اشتباهاتی که شما و نامزدتان انجام داده‌اید و موجب به هم خوردن نامزدی شده است، وسوسه کننده است. از این گذشته خاطرات روزهای خوش گذشته نیز مدام به ذهن‌تان هجوم می‌آورد. هرچند به یاد داشتن خوبی‌ها و بدی‌ها مفید است، اما باید گذشته را رها کنید. بپذیرید که نامزدی‌تان به اتمام رسیده است و باید رو به جلو به سمت آینده‌ای روشن حرکت کنید.

نبایدها

نبایدهای لازم برای گذر از این بحران مطابق موارد زیر هستند:

برای خودتان متاسف نباشید

اگر خودتان را یک قربانی بدانید، تمام جهان را دشمن خود می‌شمارید. احساس می‌کنید که هیچ قدرتی ندارید و غالباً هیچ اقدامی برای رها کردن خود از درد نمی‌کنید. اما واقعیت این است که شما مهم‌ترین بخش از کل ماجرا، یعنی خود و شیوه تفکرتان را تحت کنترل خود دارید. تغییر احساسات و نگرش به راحتی فشردن یک دکمه نیست، اما مطمئن باشید که اگر برای تغییر نگرش و دیدگاه خود تلاش کنید، زندگی شادتری خواهید داشت.

فیل نباشی

فیل‌ها حافظه قوی‌ای دارند و ریزترین جزئیات را به خاطر می‌آورند. اگر تمام حرف‌ها و کارهای اشتباه نامزدتان را مدام برای خودتان تکرار کنید، مطمئن باشید که در باتلاق گذشته گیر خواهید کرد. به این ترتیب خود را در زندانی مملو از افکار منفی محبوس خواهید کرد، به علاوه بعید است که یار جدیدتان تحمل شنیدن این اتفاقات وحشتناک را داشته باشد. خود را از بند افکار ناخوشایند رها کنید.

راهب تارک دنیا نشوید

التیام یافتن زخم‌ها و بازیابی قدرت نیازمند گذشت زمان است. اما دل بریدن از دنیا فقط به تنهایی دامن می‌زند. معاشرت با دوستان کمک می‌کند که به چیزهای دیگری به جز درد و اندوه خود فکر کنید. به علاوه تفریح و خوشگذرانی روحیه‌تان را تقویت می‌کند و نظرتان درباره دنیا را بهتر می‌کند.

رابطه دیگری را عجولانه شروع نکنید

شاید وسوسه شوید که عشق قبلی خود را هر چه سریع‌تر با یک معشوق جدید و تازه نفس جایگزین کنید. اما واقعیت این است که پس از این اتفاق هنوز برای شروع یک رابطه جدید آماده نیستید. پشت سر گذاشتن غم و اندوه نیاز به زمان دارد و باید تلاش بسیار  بکنید تا بتوانید یک رابطه سالم و شاد را آغاز کنید. حتی باید بر روی خودتان نیز کار کنید. بزرگترین خطری که به دلیل آغاز عجولانه یک رابطه جدید شما را تهدید می‌کند، این است که دوباره درگیر رابطه‌ای ناموفق شوید. زمانی که شتابزده و کورکورانه می‌خواهید، یک رابطه جدید را شروع کنید، بعید است که به علائم هشداردهنده توجه کنید. فقط پس از آن که یک انسان مجرد قوی و موفق از خود ساختید و سرپا ایستادید، می‌توانید برای خلق آینده مشترک با دیگری تصمیم بگیرید.

با خشم زندگی نکنید

زمانی که آزرده خاطر می‌شوید، وسوسه می‌شوید که هیولای خشم و نفرت را در خود پرورش دهید. ممکن است پس از به هم خوردن نامزدی نسبت به خودتان یا نامزدتان به دلیل تمام اتفاقاتی که افتاده است، به شدت خشمگین باشید. البته خشم نیز مزایای خود را دارد. خشم کمک می‌کند تا احساسات منفی خودتان را آزاد کنید، به این ترتیب احساسات منفی درون‌تان انباشته نمی‌شود تا در فرصت دیگری به نحوی خطرناک به بیرون راه پیدا کند. نکته کلیدی اینجا است که باید این احساسات منفی را رها کنید. تخلیه خشم مانند دور انداختن یک کت زمستانی قدیمی و مندرس و استقبال از روزهای بهاری روشن و آفتابی است. شعله‌ور نگهداشتن آتش خشم اجازه نمی‌دهد که آینده روشن را ببینید.

اشتراک گذاری مقاله

فیسبوک
تلگرام
توییتر
واتساپ

در کدام زمینه می‌تونیم کمکتون کنیم؟

رزرو نوبت مشاوره

مشاوره روانشناسی برای

ایرانیان خارج از کشور

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

عضویت در خبرنامه

پرسش و پاسخ کوتاه

برای پرسش و پاسخ کوتاه سوال خود را از طریق فرم زیر مطرح کنید. پاسخ، زیر این مقاله در سایت منتشر می شود و به ایمیلتان هم ارسال خواهد شد. برای گرفتن نوبت و مشاهده شرایط مشاوره و گفتگوی آنلاین یا تلفنی با مشاورین روانشناس رادیو عشق اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

  • سلام من مدت ۵ ماهه که دردوره آشنایی قبل از ازدواج با آقایی هستم، در این مدت بحث و چالش های زیادی داشتیم که تمام آرامش من رو گرفته، تا جایی که قرار ازدواج را به تعویق انداختم. سوالی که از خدمتتون دارم این است که ایا علیرغم وجود علاقه انجام این ازدواج صحیح است؟ چون خیلی درگیر بودم و فشارهای عصبی زیادی بهم وارد شد. ممنونم از راهنماییتون

    • سلام دوست گرامی
      تصمیم به ازدواج تصمیم سختی است که با آموختن مهارت ها و استفاده از مشاوره پیش از ازدواج این مسیر آسان تر می شود. اشاره نکردید به چه دلیل آرامش از شما گرفته شده است. علاقه یکی از فاکتورهایی است که باید به آن توجه داشته باشید و مشائل دیگری مانند بررسی استقلال فکریو انواع بلوغ ها بسیار مهم است.شما می توانید برای بررسی این رابطه از مشاوره تلفنی و یا آنلاین همیار عشق بهره مند شوید.

  • سلام، من یک ماه از نامزدیم گذشته بود که بنا به دلایل محکمی عقد رو به هم زدیم، الان شدیدا افسردگی دارم چون خیلی اعتماد به نفسم پایین اومده و ازدواجم به مشکل برخواهد خورد .حرف ها و نگاه های اطرافیان هرچند دلسوزانه اذیتم میکنه.. من چیکار کنم با این حال روحی بسیار بدی که دارم؟

    • سلام دوست گرامی
      با توجه به صحبت های شما که ذکر کرده اید با دلایل محکم و درست نامزدی رو بهم زدید پس اینقدر بابت مشکلات مطمئن بودید که حاضر شدید خیلی از نگاه ها و سرزنش ها و صحبت ها رو تحمل کنید اما در یک رابطه نادرست نمانید.از طرفی دوران نامزدی دوران شناخت و گرفتن تصمیم نهایی برای یک عمر زندگی در کنار فردی هست که به غیر از همسر شما قرار است پدر فرزندان شما هم باشد.
      این روحیه و قدرت شما هست که اجازه میدهد دیگران چظور با شما رفتار کنند.اگر باور داشته باشید که کار درستی انجام داده اید و با قدرت از تصمیم و انتخابتان دفاع کنید دیگران بخود اجازه اجازه دخالت و یا دلسوزی نمیدهند.
      پس در اولین مرحله باید توان خودتون و اعتماد به نفستان را افزایش بدهید تا دیگران با دیدن حال روحی و جسمی مناسب شما پی به درست بودن تصمیمتان ببرند.

مقالات مرتبط

افسردگی در زنان

افسردگی در زنان

خانم‌ها در زندگی وظایف‌ زیادی را به دوش می‌کشند، یک خانم بعنوان یک مادر، همسر، فرزند، کارمند و دوست نقش‌های زیادی را به‌ عهده دارد. این موضوع باعث می‌شود خلقیات

مطالعه»